Taikon har återvänt..

Jupps så är det allt. Inget jag är stolt över, men har man bjudit in till det, så får man stå för det med. *S*

Nej, jag har inga gäster på besök eller som trängt sig på eller något sånt. Jag tänker bara på hur min lägenhet ser ut när jag håller på att renovera. Gick an när Mini var hos far sin för då kunde jag proppa hennes rum fullt med prylar, men nu så är hon hemma igen och då åkte dom största och mest skrymmande grejorna ut i vardagsrummet.

2 garderober, 2 överskåp till garderoberna, mellanmadrass och bäddmadrass, massa pappkassar med prylar, kläder och skor plus ett gäng kartonger med.

Kul nästan jämt och skönt när det är klart kan jag säga *S*

Dagens bästa...

.. kommer naturligtvis från Mini.

Vi är hos Morfar och firar hans dag som varit och efter ett tag säger han "vänta, så ska jag leta fram en grammofonskiva". Mini tittar på Morfar med stora ögon och hakan hänger nere vid knävecken och säger " Vad är en grammofonskiva?" Jag förklarar för henne och då kommer det: "Jaha, det har jag hört talas om, det är något stort och svart och som man använde förr i tiden som när Morfar var liten" *S*

Jaja, inte lätt för barn att växa upp i det här århundradet och få generationskrockar. Hon är också väldigt fashinerad över 2 av Morfars telefoner, dom är med vanlig hederlig snurrskiva och krusig sladd *S*

Man ska inte ha bråttom..

... blev ju fel i alla fall med dom prylarna jag köpte 5 i 6. Så går det när man har  bråttom och ingen tid att läsa och kolla ordentligt. Blir man trött, eller blir man trött..

Blev inget målat med andra ord, så jag gick till pizzerian för att få i mig lite mat och så hem till soffan och sköljdener den med ett par pilsner.

Nya försök imorgon!!

5 i 6..

.. då stod jag i byggaffären och köpte rollerhandtag och rollerborst? (kan det heta så).
 
Upptäckte precis innan jag skulle hälla upp färgen att det rollerhandtaget jag hade inte hade samma fäste/infattning som dom borstarna jag köpt, så det blev att slänga sig ut i bilen och åka iväg att handla. Trodde jag skulle få handla på stora lagret ICA Maxi då det mesta redan stängt, men fick till min glädje se byggvaruhuset var öppet. Blev lite dyrare än tänkt, men det får lösa sig sen.

Har tack vare detta några andra saker jag kan lämna igen så det kanske blir plus minus noll i slutändan, hoppas vi på i alla fall.


Fan, va tungt det är

*SUCK* ja då var äntligen alla 3 garderoberna nerskruvade och förflyttade ur sovrummet. Själva garderoberna i sig är inte speciellt tunga, men otympliga och när man ska baxa runt dom på egen hand, på 160cm/54kg, då blir det genast liiiite mer jobb.

En garderob har förpassats till balkongen för vidare färd mot återvinningsstationen och dom andra två står i vardagsrummet och bara tar plats. Förhoppningsvis så står dom på sina nya rätta platser till slutet av veckan som kommer. En fördel att ha garderoberna ståendes så länge i vardagsrummet som dom gör är att jag kan hänga tillbaka en del av kläderna in i dit och slippa ha det i kartonger, lådor och väskor.

Kommer ta längre tid än jag trodde att få i ordning sovrumet för att bakom garderober har det inte varit målat, utan där sitter den gamla tapeten med bård högst upp kvar, så om jag ska hinna måla en omgång i taket innan morgondagen så lär jag få göra det väääääldigt sent.

Men det känns ändå väldigt skönt att äntligen ha kommit igång med renoveringen som jag har pratat sååå länge om.

Vad har ni pratat länge om att göra men inte fått tummen ur att göra ?

Phu...

... det är jobbigt att vara hantverkare.  Garderoberna har sutti hårdare än fast, så jag har bara fått bort 1 av 3. Lyckats förstöra väggkontakten och en golvkontakt. Kul nästan jämt.

Skulle skruva ur en säkring, hittade inte säkringsschemat så jag fick bryta på huvudströmbrytaren *suck*. Skruvade ur det som skulle skruvas ur i elväg, sen började "jakten" vilken propp tillhörde vilken kontakt/rum eller om det var tvärsom. Tur jag har skarvsladd. Tror jag har dödat all elektricitet  i sovrummet iaf, och det är ju det som är huvudsaken.

Nepps, på det igen. Nu ska dom sista garderoberna ner och ut!!

Vackraste spacklet i stan..

Kommer bli lite tunnt med bidrag till inlägg och kommentarer under dagen. Ska spacka efter alla konstens regler idag och även hinna kladda på nåt lager färg med i taket.

Vad ska ni göra ?

Snacka om blaha..

.. ja kvällen alltså... *SUCK*...

Går  och lägger mig nu och samlar krafterna till morgondagen istället

Puss puss..

Inte bara Pangis som gör bort sig i telefonen.

Avslutade precis ett samtal med Chefen och hade Mini i tankarna så jag sa som jag brukar till Mini i telefon; puss puss och nu sitter jag här högröd i ansiktet *suck*, var ju Chefen i luren å inte Mini *S*
 
"Nog för att vi jobbar nära varandra Dagens Eko - men så familjära är vi väl inte ändå" ... jaja *S*

Inga chefer på plats...

... så jag tänker smita hem efter lunch idag.

Passa på att njuta av en lite längre helg, medan tiden finns. Samtidigt klura ut hur jag ska kunna montera ner och flytta garderoberna all by myself.

För i morgon smäller det!!!

Då ska dom första penseldragen dras i sovrummet, (dock ingen färg hemma än)
Då ska det blir fart på min omtalade renovering. (bara pratat om detta i ett år ungefär)

Ja nu jällar ska det hända saker hemma!

Är hösten här så häftigt ?

Har hela denna vecka åkt buss in till jobbet och har inte kunnat smälta en sak - alla dessa höstkläder som folk redan börjat använda. Det är tjocka tröjor, det är jeans, det är jackor, tjocka halsdukar och på vissa till och med stickade luvor på huvudena för att sen kronan på verket - STÖVLAR.Visst, det är inte sommartemperatur längre, inga +20 grader ute - det håller sig runt 13-15 grader för att stiga lite under dagen. Inget konstigt att man sätter på sig liiite tjockare kläder i det här vädret, inte alls!

Men att köra hela programmet redan nu - vad ska då dom använda för kläder när hösten och vintern är här på riktigt - när temperaturen ligger runt nollan och kanske till och med ger oss minusgrader ??

Jag har fortfarande mina sommarkläder något modifierade, d.v.s ex. en t-shirt under en klänning och/eller tights/leggins till, en tjockare kofta över kortärmade tröjor o.s.v för att sen ha en jacka typ vind eller jeansjacka om jag känner mig extra frusen en dag och sandaletterna har bytts ut mot lite mer täckande skor - ja ni har fattat bilden va ?!

För någonstans lång bak i bakhuvudet klingar min mormors devis - "man ska svettas in våren/sommaren och frysa ut höst/vinter", alltså inte klä om så fort det blir ny årstid så man hinner acklimatiserar sig och kroppen.

Kommer väl inte dröja länge till innan modeindustrin har fått modeslavarna att använda sommarkläderna mitt i vintern och vinterkläderna under sommaren ;)

Jepps - där har ni det svartpåvitt jag är mossig, både till ålder och tanken ;)


Nu går sista ....

... utedansen för mig ikväll och i morgon kväll, för i år. Är visserligen dans nästa vecka med, men då har jag kvalitetstid med Mini.

Känns lite vemodigt måste jag säga, för när utesäsongen stänger ner så blir det så ont om ställen att fara till. Är en sån feeling att dansa ute, behöver inte vara bar himmel - men ja bara utekänslan, att känna vind, värme osv  och sen flyta fram på dansgolvet. Corny as hell, men så är det bara för mig.

Ska packa kaffekorgen den här gången och ta med lite av det hembakade - tar med lite extra av allt, vem vet, kan ju kanske bli sällskap på filten ;)

Ska ni roa er med i kväll ?

Svar har kommit...

... från skolan och expeditionen, dock inte från Rektorn.

" Hej!

Har läst ditt mail och är ledsen för att det har blivit fel. Jag har helt enkelt missat ändringen i formuläret, förra året. De "elevfakta" som har gått ut till föräldrarn i år, är uppgifter från föregående år.

Det är alltså till för att kunna fylla i ändringar som har skett under året, som sedan korrigeras till detta läsår.

Jag ska skriva in de uppgifter jag missade förra året och sända dig ett exemplar så att du ser att det har blivit rätt.

Det är tråkigt när sådant här händer och jag ber om ursäkt för detta!

Med vänlig hälsning"

Lite upprättelse har jag alltså fått. Får se om det blir en fortsättning på det hela...


Ett glädjande samtal..

Weeeeiii...

På måndag så får jag tillbaka min laptop :P hurra hurra hurra.

Har ingen aning om vad som felats eller vad dom har gjort med den eller inte, så det ska bli spännande... Eller om djävulshornen ska få växa ut och jag ska djävlas ett tag med dom.

Men om den nu funkar som den ska göra, så har det gått fort och lätt från deras sida.

More to come..

Det verkar lösa sig...

Ringde Pappsen nu på morgonen och gratulerade han på hans dag. Efter lite socialprat frågade Pappa lite försynt om hur det gick med mina planer om snickeriet på min balkong som jag har pratat så länge om - nästan 3 år om vi ska vara petiga. Sa som det var, jag har inte fått tummen ur och jag har inte hittat någon som kan hjälpa mig än. Då säger Pappsen att Farbror O har vid flertalet tillfällen frågat om inte dom två kan  göra det jobbet åt mig.

Så om jag bara åker till brädgården och inhandlar det som ska inhandlas i virkesväg, så ska dessa två gentlemen fixa det åt mig. Skönt med att ha pensionärer i vänkretsen ;). Dom ska passa på att snickra när jag ändå är på jobbet, för Pappa har ju nyckel hem till mig. Ingen blir ju gladare än jag för den hjälpen!!

Att jag inte har fått tummen ur tidigare !!

Ny dag.. nya utmaningar..

Jaha, då har jag fått förklaringen till den stora löneökningen jag berättat om tidigare. *S* Jag har blivit utsedd att vara enhetens kontaktperson när det gäller ekonomifrågor. Förstod det var nån hake, att jag ska få jobba för dom pengarna *fniss* Så nu ska jag på information/utbildning vid 2 tillfällen för att kunna vara alla på enheten behjälplig ;)

Vad ska ni göra ?

Städar inför städningen

Ja, jag vet jag är inte klok på en enda fläck och är man slarvig så är man. Men Städ-hulda ska komma imorgon och jag måste plocka undan så att hon har en chans att kunna göra det jag har anlitat henne för.
Kan inte förstå vem det är som sliter fram alla saker och inte kan lägga tillbaka dom på rätt plats. Jag är på mitt arbete om dagarna och Mini på skolan, så vi hinner ju inte stöka till det, eller hur ?


Nu är det skickat..

...brevet från Hell.

Ska bli intressant och se vilken reaktion det blir och främst av allt, RESULTATET

Internet och integritet

Kom och tänka på en sak, kanske inte just nu som tanken dök upp, men ändå.

Många som är nyblivna småbarnsföräldrar och bloggar lägger gärna ut namn, dock bara förnamn och bilder på sina telingar. Ska väl inte bara säga småbarnsföräldrar, utan gäller alla som bloggar och lägger ut bilder på personer och sig själva, namn och gärna talar om födelsedagar.

Vad är det jag surrar om kanske ni undrar? Jag tror att många tror dom är skyddade om dom inte skriver ut hela namnet, eller personnummer och att ingen kan "spåra" upp dom med så lite uppgifter.

Tyvärr så är det som så att man behöver inte vara en mästerdetektiv för få fram folks fullständiga namn, adress, födelsetid mm av dessa knapphändiga uppgifter som bloggaren lägger ut.

Finns två sajter i alla fall (som jag vet om) som det lätt och smidigt går att få fram det mesta på med vädligt lite grunduppgifter och utan allt för stor kraftansträngning. Sverige är ju offentligheten itself, ingenting är hemligt. Har sen uppgifterna kommit ut på nätet och bilder, så finns dom där alltid. Man vet aldrig hur dom sprids.

Med tanke på allt löst folk som finns här i världen och som inte har alla hästar hemma i den vassaste knivlådan så borde man vara lite mer försiktig, tycker jag då i alla fall.

Det är p.g.a detta som jag har ett alias - fel, flera alias - i cybervärlden, aldrig skriver ut Minis riktiga namn, presenterar närmre var vi bor, eller lägger ut kort som hon eller jag kan komma att identifieras på om så skulle vara.

Hur resonerar ni som lägger ut bilder och riktiga namn i bloggen ?

Brevet from hell..

Jepps, det tillbringade jag och golfcoachen med att formulera igårkväll. Eller rättare sagt, jag skrev först ett utkast som jag sen skickade till honom, fick tillbaka med synpunkter ändringar och så filade jag på det lite till, skickade tillbaka till han. Så höll vi på ett tag och nu så har vi kommit fram till ett brev vi båda är nöjda med och jag kan stå för innehållet i utan att skämmas.

Idag ska jag leta upp mailadresserna till berörda, inte bara skolan och rektorn, utan politiker m.fl i Utbildningsnämden och lite annat folk.

Tror ni jag bli populär ? ;)

Grisen alla fruktar..Jepps, så ser den ut. Den som ingen vill ha som "straff" *S*

Avstod från bullar till middag och värmde upp en låda från frysen som innehöll fläskfilégryta med ris. Skar till en stor hög grönsaker till det

Vad ska..

.. jag äta till middag idag då ?

Åt en sallad till lunch med det klarar man sig inte på hela dagen. Kanelbullar är ju ett alternativ, men inte så bra med tanke på att det är vägning på måndag å straffgris som gäller om jag har otur *S*

Har du nåt förslag ?

Min första nominering..

.. har jag fått av Whatthefuck..Ska fundera under dagen när/var/hur jag ska gå vidare med denna - för jag är ingen kedjebrevsmänniska av nån sort. Så ta inte illa upp om det inte blir något vidareskick från min sida

Tack!!

Alla ni där ute som kommer med glada tillrop.

Satt igår och började skriva ett utkast till det som ska bli mitt mail som ska skickas till skolan/rektorn. Kommer att få finfin hjälp av Golfcoachen att få till dom rätta formuleringarna, att vara så där lagom elak, utan att bli fräck i orden, att presentera fakta. Vi har även kommit på att vi ska skicka detta till berörda politiker med, så kanske det kan bli annat ljud i skällan sen.

När mailet är färdigt och skickat så ska även ni få ta del av det! Inklusive det eventuella svaren jag får.


Jakten har börjat..

Ja, jakten att slippa grisen ;). På jobbet har vi nu startat en FRIVILLIG vikttävling, bantartävling om ni så vill.

REGLER:
*  Insats: 100 kr
*  Varje måndag vägning av alla deltagare. Den som gått ner minst procentuellt får som "straff" ha en leksaksgris ståendes på sitt skrivbord.
*  När 16 veckor sen har gått blir det slutvägning. Den som då, procentuellt, gått ner mest som vinner hela tävlingen.
Det man vinner är potten, alltså insatsen för att få vara med.

Nej, jag har inte många kilon att ta bort - men det är en kul sporre!

Ska ni va med ? ;)


Mammapaintheass..

Yupps thats me, och så får det vara!!

Anledningen till det hela är att idag på skolan när Mini ska ha sitt upprop så visar det sig åter igen att det är fel på "Anhörighetspapprena" för Mini. Exets nya dam har skolan skrivit in som Minis mamma och det går jag i taket för. För det är inte första gången det inträffar. Har ända sen inskolningen på 6årsverksamheten fått göra denna ändring och skolan verkar inte ta åt sig dom felaktiga uppgifterna.

Att det står fel en gång kan jag acceptera, men inte när det blir varje gång - 3 gången nu.

Har varje gång påtalat felet hos respektive lärare, men nu så ska jag skriva brev till Rektorn där jag ska ha en ursäkt och så ska jag ha kopia på anhörighetspappret där dom rätta uppgifterna står och en garanti för att det inte kommer att upprepas igen.

Med tanke på den relationen Mini:s pappa och jag har, så skulle han gladeligen låtit dom felaktiga uppgifterna stå kvar, för kan han manöverera mig ut ur Minis liv så tar han alla chanser till det.

Kommer säkert att bli känd som den suramammantillMinisomretaruppsigpåpetitesser, men det är inte en petitess för mig och blir jag känd för det så tar jag det med stolthet.

Ingen kan gå in och ta över min roll som Mamma!!!

Urrivet...

... blev sängkläderna och in i tvättmaskinen med dom, men längre kom jag inte.
Tappade allt sug och lust för precis allt. Tittade bra länge på fönstrena och konstaterade dom är i stort behov av fönsterputs, men ryckte på axlarna och gick därifrån. Tänkte en tur på driving rangen kunde få mig på bättre humör, men  jag åkte dit plockade ur mina grejor och bara näe, inte det heller passade. Småstrosade istället i området runt i kring i det fina vädret och försökte hitta mitt goda humör igen, men ingen lycka. Det kanske kommer fram imorgon istället.

Vad vill jag säga med detta inlägg? Absolut ingenting!! Men alla inlägg måste väl inte va så kloka och förnuftiga hela tiden ?

Avlämnad och urlakad..

Jupps, så är det allt.

Mini är nu avlämnad hos sin far, uppspelt inför morgondagens skolstart, även om hon blir 2a-gluttare.

Och jag då? Jo, känner mig just nu bara tom och urlakad - som så många andra söndagar när Mini ska vara borta. Men en vecka till tröst så går det ju ändå ganska så fort.

Men på tal om urlakad - man kanske ska passa på att byta sängkläderna ?

Snusar och snarkar..

Än är det tyst på kammarn, förutom tunga andetag och småsnarkningar. Det är Mini som sover ut, så här länge brukar hon inte sova, men det gäller att ladda upp nu inför vad som komma skall:

Skolan börjar imorgon måndag


Medan jag sitter och här och väntar på att Mini ska vakna till liv funderar jag över det som ska packas, vad som ska packas. Det ska vara gympakläder, regnkläder, stövlar, inneskor osv. Plus allt det andra som hon ska ha med till sin far för att klara veckan där, bl.a.

Imorgon säger vi..

.. hejdå mamma... var det sista Mini sa när vi sa god natt nu ikväll när hon kom att det är söndag imorgon. Usch, va ont det gjorde i mig. För jag hörde på sättet hon sa det, att det var något som inte var bra.

Nu ÄR det någon som är stor...

Vi enades till slut om pizza till middag. Mini hämtade telefonen och bad om att få "beställningslappen" som hon kallar det för. Slog numret själv och sa vad vi önskade för något. Sen bad hon mig om pengar för "jag vill gå själv att hämta dom, mamma". Vilken tur jag för en gång skull hade kontanter i plånboken!!!

Sen travade hon iväg och knappa 10 minuter senare så var hon tillbaka med 2 pizzakartonger, en klubba och växelpengarna. Alltihop har hon skött på egen hand. Man är lite småstolt måste jag erkänna. Skönt att jag har fått henne att vilja, våga göra själv. Att inte vara blyg och gömma sig bakom mina ben.

Detta bådar gott inför framtiden!!

Bullbevis..

En bild säger mer än tusen ord... så jag hoppas på det... för jag orkar inte skriva 3 000 ord för att beskriva och förklara dessa goda godheter


MUMS!!! med ett glas kall mjölk till ;)


Så det blev..

Ja ja... Väl hemkomna efter att ha inhandlat lördagsgodis för den ny-införda veckopengen, så ringer telefonen. Det är en pappa till en av Minis kompisar som ringer och undrar var Mini är. För Minis far har tackat ja åt henne att gå på kalas, som är idag NU!! Men han hade glömt en väsentlig sak, tala om för mig och Mini att det var kalasdags.

Men snabb som man är, värre än Stålmannen och/eller andra superhjältar med flygande mantlar, såg jag till att Mini kom på plats. Presenten blev ett snabbt komponerat presentkort på en leksak, att överlämnas vid senare tillfälle.

Nu är vi åter hemma igen, fullproppade och lite till, av saft/kaffe, kakor, tårtor och godis. Börjar bli dags att fundera ut vad vi ska ha till middag, Mini tycker bullar och mjölk och jag bara suckar åt det halvfulla kylskåpet vars innehåll var för sig är gott, dock inte tillsammans.

Fundringarna går åt pizzans håll. Vad säger ni?

Gör om, gör rätt...

Kan någon tala om för mig vad jag har missat när jag får denna kommentar om mitt inlägg att jag håller på att bakar idag:

"Godmorgon:D Hitta på idag då?"

Är det något/några ord som försvunnit på vägen så folk inte kan läsa vad jag skriver ???

Tur ..

.. man är morgonpigg av sig.

För nu ska bara bullarna in i ugnen och gräddas och sen kan vi vara ute i fina vädret med gott samvete.

Men hur SMHI lägger sin prognoser vet jag då rakt inte, för när jag planerade för detta med bak så skulle lördag (idag) regna bort.

Havreflarn och chokladbollar får nog med största sannolikhet vänta nu till eftermiddagen/kvällen

Degen smet..

Näe inte än... men bulldegen är gjord. Står på jäsning, så om en timma eller så, så ska första bullen i ugnen stå. *rimmade ju - nästan poetiskt* Och om 2-3 timmar så ska den första bullen provsmakas med ett STOOOORT glas kall mjölk till.

*nynnar vidare på "stampa takten alla glada bagarbarn, bullfest, bullfest hela dan...", och knyter på mig mitt mor-sydda carl larsson-förkläde*

Attack!!

Så kan det nästan vara, undrar vad jag har gjort...

Men satte igång virsusscanningen innan jag gick och la mig för att göra en rejäl genomrensare. Nu när jag kommer upp så indikerar den att det finns 3 trojaner, på min externa hårddisk... TA BORT TA BORT TA BORT I KARANTÄN... Än har den dock inte hunnit scanna av alla diskar än, så det ligger väl säkert mer skit och gömmer sig någonstans.

Det om något, kan ju förklara, den segheten datorna har uppvisat nu på sistonde.

Jag gör Avast -antivirus.

Vad har ni ?

Pervo... hörde min bön..

Så var Mini stoppad i säng och vad är det som händer när jag ska göra i ordning hennes säng? JO, den rosa barnhandväskan har återbördats. Den stod mitt på golvet, rakt framför näsorna på oss.  Pervot måste ha drabbats av dåligt samvete efter att han läst mitt inlägg.

Ja, för inte fan är det vi som har letat dåligt ! *S*

Hur kunde du ens tänka den tanken ? *Fniss*

Bildbevis...

 Sockerkakor - Recept enligt Kramgo Kärleksmums/Snoddas/Mockarutor - ja jag använder mig av strössel och inte kokosflingor. Man får göra som man vill ;)

Inte bara snack här... finns verkstad med... när tummen väl kommer ur ;).

Imorgon kommer fler bilder, på fler underverk, som tillverkas imorgon...

Inte bara sick...

... utan även jävligt korkad och dum.

Jag pratar om pervot som stjäl DD:s hårsnoddar och högersockor och mina trosor. Nu har han givit sig på Mini:s barnhandväska som innehåller hennes plånbok.  Hela dagen har gått åt att leta denna väska, högt som lågt har vi letat, framlänges och baklänges, upp och ner, in och ut, och den  bara är och förblir borta..

Va fan ska pervot med hårsnoddar, högersockor, trosor och en rosa barnhandväska till ???!!!

Mini är hur upprörd och lessen som helst över det inträffade. För i plånboken finns hennes surt förvärvade pengar, dom som hon tjänar in på att ta betalt för svordomarna och fula orden. En svordom 10 kronor och  ett fult ord 5 kronor. Dock fanns det väl inte så många kronor kvar där i, men ändå.

PERVO!!! Lämna tillbaka åtminstonde plånboken med innehåll - så får du göra vad du vill med hårsnoddarna, sockorna och trosorna.

Sockerkaka...

3 st  avklarade. Vanliga enkla med en svag doft av vanilj.

Få se nu *räknar på fingrarna*, då var det bara kanelbullar, chokladbollar och havreflarn kvar.

Ja vi har bakat!!

Ett inlägg, på begäran av Kotteby.

Igår så bakade vi bananmuffins, idag har det blivit mockarutor och senare ska det bli sockerkakor. Föreställ dig doften, en lägenhet där doften av nybakat ligger tätt, tätare än vad dimman i Lützen låg. Banandoft som sakta blandar sig med doften av kakao, som smälter samman med florsocker ...

Morgondagen ska ägnas åt bullbak, havreflarn och chokladbollar. Då kommer kardemumman att sprida sin väldoft tillsammans med sirapen och kokosflingorna...


En till att stryka från listan..

Ja, mockarutorna/snoddas/kärleksmums är bakat. Får se vad vi hinner med mer idag.

Vi tog en paus från bakeriet och drog till golfbanan för att slå en hink eller två, hann inte mer än att pegga upp så öppnade sig himlen. Tänke att det där är nog övergående, men ack så jag bedrog mig. Som två dränkta kattor lämnade vi resterande bollar och gick in i restaurangen och tog oss en fika, för att vänta på att regnet skulle upphöra så vi kunde åka hem. Hann inte mer än hem nu så har det börjat igen.

Still going strong..

Kan inte annat än att buga och bocka inför detta faktum   (Bilden är faktiskt klickbar till artikeln)

Jörgen Persson har slagit till och är i Semifinal nu.

Ska han be om ursäkt också?

Ja, jag börjar ju funderna efter att ha läst denna artikel. Bolt har ju vunnit och det stort. Slagit nytt rekord och så ska han inte få visa sin glädje, utan "hänsyn till till sina konkurenter"

"Förlåt att jag vann och var så överlägsen!" Är det bättre så Herr Rogge ?

Morgonstund har guld i mun ..

Jag och Mini är redan uppe, vilket inte är en nyhet i sig. Trodde visserligen hon skulle sova något längre efter en kväll som igår. Lika bra att göra något nyttigt och vettigt av dagen då man ändå är igång. Så nu ska köket röjas, IGEN, frukost göras och så ska delar av bakningen sättas igång.

Vad ska ni göra idag ?


Enstaka engångsföreteelse..

Ja inte ska Mini följa med allt för ofta till dansbanan. Blir ju lite svårt att koncentrera sig på dansen när man ska hålla ett öga på var hon håller hus och sen ett tu tre kommer upp till mig när jag dansar för att fråga något eller så *S*. Men nu har vi testat det, och det funkar, även om det inte var helt friktionsfritt.
Kanske ska be andra ta med sig sina ungar med, så dom mindre kan roa sig med varandra ?

Hon frågade..

.. och jag svarade, så nu ska vi åka till dansbanan, jag och Mini *ler stor*. Hon har inte lärt sig den ädla konsten än, att dansa, men vill hon följa med så ska hon få göra det med.

Tjyvstart!

Ja?!  Första omgången bak är avklarat - 12 st bananmuffins står nu i ugnen. More to come. Havreflarn och/eller mockarutor ligger nära till hands att göras sen.


2600:-

Tack, varså god och skölj. Inte riktigt men nästan. Hämtat ut dom nya glisen till tösen, 2600:- billigt och bra *suck*. Går visserligen till SpecSaver som har lite billigare bågar och glas, men med hennes synfel så blir det dyrt i alla fall. Är ju viktiga, nödvändiga saker för henne. En positiv sak i kråksången är att hennes ögon håller på att stabiliserar  sig så bytena behöver inte ske lika ofta som förut.

Sen skolrygga á 300:-, för sån är jag, ny årskurs = ny skolväska. Och eftersom det är hon som ska ha den 1 års tid nu så får hon välja själv och då blir ju priset därefter. Det enda vi inte hittade att köpa som fanns på inköpslistan var en gymnastikpåse - men det får bli ett senare problem.

Nu ska kassar packas upp där alla bakingredienser finns. Kanske tjyvstartar vi redan nu med lite bakning, eller så får det bli lite imorgon fredag och lite på lördag. Var sak har sin tid, som det så vackert heter.

Inte är det några svårigheter att göra av med pengar.

Han är här nu..

Ja målaren alltså. Och jag är liiiiite besviken... Ingen hunk *surar* Hade jag vetat om det så hade jag klätt på mig på en gång och inte svassat runt i morgonrocken *fniss*

Inget är som väntans tider..

Det ska komma hit en målarkludd och måla vid dom nyinsatta fönstren, och frågan är bara NÄR kludden tänker dyka upp. Alltid ett vågspel när det gäller hantverkare. Visserligen så behöver jag inte vara hemma då firman har fått nyckel, men ändå.

Lägenheten är i ett enda sammelsurium då allt är bortplockat från fönster, inkl möbler. Går inte att röra sig speciellt mycket. Frukosten kommer att få inmundigas på en picknickfilt inne i vardagsrummet. När klockan sen har blivit lite mer ska vi göra oss i ordning, åka iväg för att lösa ut dom nya glasögonen till Mini *där försvann dom pengarna*, köpa ny skolväska och andra skoltillbehör.

Hem hem hem och bak

Så var man hemma igen, med Mini och hushållsassistent. Nej, det är inte Mini som är hushållsassistenten, utan jag har långlånat min fars för det stundande bullbaket i helgen. Inte bara bullar ska bakas, utan det mesta för att fylla upp frysen igen och ha i beredskap när man får oväntat besök. Gevalia är överskattat i dom lägena

Bakplanerna är som följer:

Kanelbullar
Sockerkakor
Bananmuffins
Chokladbollar
Mockarutor/snoddas/kärleksmums (kärt barn har många namn)
Havreflarn

Passar mer än toppen att det ska bli sämre väder i helgen


Man ska inte förvåna sig..

Sitter och blickar ut på en byggarbetsplats, uppe på taket på en byggnad som håller på att få vindsvåningar. Ser en ynling håller på att lägga plåt på taket, den blonda hästsvansen ligger rakt och perfekt ner efter ryggen. Inget konstigt i det, tills ynglingen vänder sig om; det är ingen yngling, det är en tjej. KUL!

Jag är imponerad! För det är inte var dag man ser tjejor i så mansdominerade yrken och speciellt inte inom hantverk som plåtslageri ändå är. KUL!

Keep up the good work, tjejen!!

Morfar och lunch..

Pratade precis med Mini i telefonen, hon va så till sig för att det serverades lunch i form av pizza idag. Nej, så huslig är inte hennes Morfar att han gör hemlagad pizza; dom har varit vid pizzerian. *S*

Jaja, hemma hos Morfar så är det Morfars regler som gäller. Inget jag tänker riva upp himmel och jord för. Får vara tacksam dom kom ihåg tandborstningen idag *fniss*


Ha, det gick ju bra...

Ja, jag vet!!! Jag är hönsmamma nummer 1. Ringde precis till Morfar och Mini för att höra hur kväll och natt har förlöp. Det har inte varit några som helst problem. Mini hann knappt säga hej till mig för än hon sa hejdå så hon kunde fortsätta titta på tv, medan Morfar gjorde frukost.

Känns i hjärtetrakten och magen nu när hon är så pass stor så hon klarar sig utan mig hela tiden, men det är ju rätt process. Det ska ju frigöras, navelsträngen ska klippas - hur illa vi föräldrar tycker det är. Men det kommer bli likadant här som med mina föräldrar, att Mini kommer aldrig att bli vuxen i mina ögon *fniss*, hur gammal hon än är. En gång barn, alltid barn ;)

Kvällens lektyr..

.. är inte den Lektyr som ni kanske trodde det var... ;) utan nämligen *trumvirvel*....

Erkänn, erkänn.... ni är bra nyfikna nu *S*..

*mera trumvirvel*

Lektyr

Ååååh, vad jag ska läsa och njuta ;)

Ensam i natt..

Nu så är Mini hos sin Morfar själv, och borde vid det här laget sova eller i vart fall ligga i sängen. När jag åkte ut dit efter jobbet idag så gjorde jag klart för Mini att efter middagen så skulle jag åka tillbaka och det  gick hur bra som helst. Dagen med Morfar har enligt egen utsago av Mini varit helt toppen. Dom har varit på "utflykt" till tant B och Farbror O och trots Tant B:s onda knä så har Mini fått göra massa saker med henne.

Dom har varit vid kolonilotten och grävt upp potatis, plockat blommor, Mini har försökt lära sig virka, Mini har gjort pannkakssmet och gräddat pannkakor - själv OCH cyklat hej vilt, dock inte samtidigt. Under tiden så har Morfar och Farbror O sovit OS *S*

Men imorgon får Morfar bekänna färg, för då kan han inte få stöttning av Tant B - men jag är inte orolig för det, dom kommer att hitta på bra saker i alla fall. Bara hoppas att vädret håller i sig.

Natten överlevde..

.. jag till trots. Även om det inte blev många timmar jag fick sova. Ikväll blir det andra bullar och annat upplägg, så ska övernattning utan mig gå bra. Hon har ju trots allt gjort det förut. Säkert jag som är jönsing med, hade ju bara varit för mig att åka iväg med, för hon är trots allt trygg med Morfar. Men jag har inte satt Mini till världen för att andra ska ta hand om henne hela tiden, men nån gång går bra  *ler*.

Dagens första möte avklarat, trots ögonlocken kändes vansinnigt tunga lyckades jag hålla mig vaken.

Liten blir stor..

... men inte så stor alla gånger.

Mini bestämde under dagen idag att hon ville sova alldeles själv hos morfar sin, helt okej för mig och helt okej för morfar. Men när klockan sen slog lagom för mig att åka så var det någon som blev mammas lilla tjej igen, hon ville jag skulle stanna kvar "första natten är det bäst du är kvar mamma, för jag blev så mammig".

Så vad gör man inte för dom små liven, har ingenting packat för denna övernattning, så jag får starta tidigt, mycket mer tidigt än normalt för att hinna förbi hemma innan jag åker till jobbet. Så får vi se hur det går med övernattningen imorgon istället... kanske lättare då jag inte finns kvar alls.

Assistent..

.. vet jag inte om jag ska kalla Mini för, men hon är duktig på att vara ivägen och störa när man pratar i telefon.

Men det är nyttigt för henne att lära sig arbetets sociala regler, eller dom andra sociala reglerna som finns. På samma sätt är det nyttigt för mig att släppa lite på min "strikta" hållning på jobbet och låta det bli lite som det blir vissa gånger, utan att för den delen göra ett mindre bra jobb

Pusselvecka..

Nej det är inte frågan om något pusselmaraton jag ska vara med i, inte med pusselbitar i trä/papp i alla fall. Det är passningen av Mini som ska pusslas ihop. Innan sommaren så var allt klippt och klart hur det skulle vara, men så får Tant B sin operationstid självklart denna vecka, en tid hon har väntat på hur länge som helst. Är det typiskt eller typiskt.

Så nu har jag excellent assistans på jobbet idag, så får morfar bistå mig tisdag och onsdag och så till torsdag och fredag får jag leta upp lite komptimmar att ta ut.

Får se hur länge denna planering håller. Har hållt i 2½ timma, än så länge.

Hennes far då? Nja, han har lite annorlunda sätt att se på saken, hans Mini-vecka är ju avslutad så varför ska han ställa upp?! Det skulle ju underlätta för mig och det går inte för sig. Visst, Fritids finns, men jag vill att hon ska få ett så långt sommarlov som möjligt. Fritids tillbringar hon ändå så mycket tid på sen.

Blöt filt och elstängsel

Kan nu i efterhand inte sluta tänka på/reflektera över hur vuxna beter sig många gånger, speciellt inte när dom har sina telingar  med sig. Var som sagt var på "Bästa Showen" med Mini. Uppträdandet uppfördes på en dansbana, dvs artisterna var där artisterna brukar stå, på scenen och nedanför dem, på dansgolvet var det meningen att barnen skulle sitta. Så långt var jag med också.

Men när jag sen börjar leta plats för Mini och mig att sätta oss ner på visar det sig att övriga familjer och konstellationer har tagit med sig picknickfilten upp på dansbanan för att sitta på och fika. Fine, helt okej för det är ju ändå 20 minuter kvar innan alltihop ska börja. Men tror ni dom packar undan sina filtar och picknick-korgar när det väl drar igång. NEJ! just det- precis det dom inte gjorde.

En mamma, i direkt anslutning till där vi satt, tog på sig den största surminen hon kunde hitta i picknickkorgen för att sen vakta , slita och dra i sin familjs filt. För gud nåde om någon råkade sätta en fot eller ett finger eller få upp en del av sin ändalykt mot deras filt. Genast så skulle sand sopas bort, ett hörn vikas in. Men va fan tror människan!! En föreställning med artister för barn som går ut på att barnen ska hoppa, stå, göra rörelser till det som sjungs och spelas.

När hon för 3e gången petade mig i ryggen för att ändra, fixa med sin filt kunde jag inte hålla tyst utan sa något sarkastiskt till kvinnan: "Glöm inte att ta med dig elstängslet nästa gång, så får du garanterat ha din filt i fred." Av nån anledning så tyckte hon att deras son hade sett klart på föreställningen och packade ihop sitt och gick..*fnissar lite rått*

Vi överlevde..

.. regnet och bjöds på en sjudundrande show av och med Tobbe Trollkarl, Doris och Knäckebröderna, Zillah och Totte and still going strong Mora Träsk.

Doris och Knäckebröderna Doris och Knäckebröderna

Tobbe Trollkarl Tobbe Trollkarl

Mora Träsk Mora Träsk

Allaihopa på scen Allihop på scen

Eftersom Mini är nöjd, så är även jag nöjd

      

Rätt klädd?

Nej, detta är ingen modeblogg. Men dock vill jag bara berätta att vi är nu i stargroparna för att åka iväg, iklädda badmössa, regnjacka , regnbyxor på Mini (för jag äger inga) och stövlar. Paraply är inte att rekommendera då det är stor risk man petar ut ögonen på folket runt i kring en.

Det är nu min mors gamla devis kommer in (säkert flera andras devis med: " Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Klä dig efter vädret".

Hade katten själv fått bestämma (dvs jag) så hade katten kurat ner sig i soffan under en filt och sett på film, men har man fixat och lovat så har man.

Återbördad..

Det är alltid lika underbart när Mini är hemma igen. Det blir liv och rörelse på ett helt annat sätt. Tv står på, radion skvalar samdigt som hon spelar musik på ett tredje ställe. Just nu så ligger hon i soffan för uppvärmning av evenemanget som börjar kl 16. 

Kan inte säga jag är speciellt förvånad över det dåliga vädret som råder nu, har varit räknat mer eller mindre ända sen morgonkröken. Den ljusningen som fanns mellan de gråa molnen har grånat ihop till ett tjockt töcken. Men vi har överlevt värre saker i regnkläder och stövlar.

Fy fy fy, skäms...

Det är ditt fel DD, ditt fel att jag nu är sugen på våfflor till frukost. Alla dina inlägg har gjort mig vild ;) så att jag redan nu har varit vid butiken och inhandlat ingredienser till just våfflor.

Att jag sen var tvungen att hämta ut biljetterna till "Bästa Showen", (som jag tänker överraska Mini med),nu på morgonen, som egentligen var mitt riktiga ärende till affären, har inte med saken att göra.

Du blir mitt förfall DD *S*

Märks inte va...

.. .att Mini inte är hemma och jag har långtråkigt. Mycket konstig surfning blir det och där till knäppa och mindre begåvade inlägg.

Jaha... då var det bevisat då *S*


Du är 31% ond!

Det ruvar en ondska i ditt hjärta även om du döljer det väl!

Hittade detta test hos WTF som i sin tur hittade testet här, där man kan göra tester på nästan allt *fniss*

Att jag inte kan hålla fingrar i styr *S*

Ni som gillar Buzzador kanske tycker om det här, Buzzscout . Principen är den samma. Gick fort att registrera sig *S* Vet inte hur många sånna här grejor jag är reggad på nu.


Från ingenstans...

... dök denna tanke upp...

Om man äter en kombinerad frukost och lunch så äter man en frunch eller brunch,  beroende på hur internationell man vill vara.

Men vad heter det när man äter en kombinerad lunch/middag ? Luddag ?? Lundag ??

8 år vaddå...

Ja det är det som min Mini ska fylla nu om ca 1 månad.

Men jag har torka, idétorka, på presenter till henne. Kalaset vet jag exat när/var/hur. Det blir liksom inte lättare ju äldre dom blir, och det här är ju bara början -  8 år är långt ner på livsstegen.

Så jag behöver er hjälp - förslag på presenter, tack!

Såren..

... i plånboken är slickade nu. Går inte att älta återfall hur länge som helst. Hittade dock inget AI, men får väl bikta mig här på bloggen istället.- "Hej, jag heter Dagens Eko och är Ikealist. Har varit ren i 4 månader men hade ett återfall idag".

Efter att ha plockat upp allt jag köpt och förpassat det till rätt ställen ringde telefonen. Det var min datortekniker  som ville ha en "dejt" med mig och lämna laptopen åter som han tömt på viktiga saker åt mig (läs mer här om du är intresserad). Är ju inte fel att ha den på plats när dom ska komma på måndag och hämta den.

Det roliga i kråksången, är att efter att allt blivit räddat i info-väg, är att då lägger datorn av även för han och vägrar starta igen. Vad han gjorde i första skedet för att få den att gå igång vet varken han eller jag, men den ovetskapen kan både han och jag leva med. Kanske har jag en Ängel som vakar över mig och tycker om mig där uppe *pekar på himlen*?!

För att underlätta för alla parter och viljor träffades vi vid ett köpcenter med tillhörande matställe. Han hade sin bror med sig och dom hade varken ätit frukost eller lunch och jag ingen lunch eller middag, så samtidigt som vi var sociala med varandra så löste vi hungerproblemen. Väldigt smart tyckte jag, får då slapp jag laga middag åt mig och själv och kan korka upp rödvinsflaskan direkt när jag känner för det.

Jag skulle bara titta..

Bara att erkänna, utan omsvep. Jag är en svag människa, jag är en dålig människa, jag saknar helt karaktär och motståndskraft. PÅ gränsen till helt igenkorkad idiotisk.

Tänkte att ja det där klarar jag av, ska ju bara titta, måste ju se hur det ser ut. Sagt och gjort, sätter mig i bilen och åker iväg. Hinner knappt fram förrän jag hör en röst "men den där gör ju ingenting, vem drabbar det" och så fortsätter det, ju längre jag går desto fler gånger hör jag rösten "men den är så liten så ta du", " är ju bara du själv som vet" "men det där måste du ju bara" "den där har du pratat om såååå länge" osv osv osv. Rösten låter så snäll, så len så underbar så jag bara tassar på och gör precis som rösten säger.

Nej, jag är inte en nykter alkis som fått ett återfall.

Nej, jag har inte pundat till och tagit mig en sil eller rökt på.

Vad är det jag då har gjort som är så hemskt??!! *kanske ni undrar*

JAG HAR VARIT PÅ IKEA.

Innan jag börjar skurva ihop det som ska skruvas ska jag försöka hitta AI - Anonyma Ikeaister.

Kan ni besöka IKEA utan att shoppa loss, utan att komma därifrån med en enda liten svervettförpackning eller ljus eller garderoben PAX, bokyllan Billy ?

Nu fåreva nog..

Ja, så säger mina fötter och knän till mig. Dom orkar inte med en kväll på dansbanan. Kanske dags att börja lyssna på dom. Hälsenorna ömma, lika så lilltårna, för att inte tala om ena stortån. Knäna känns som dom ska gå av vilken sekund som helst.
Ska sitt-lägga mig i soffan med benen i högläge framför tv:n och kolla in utbudet av tv-program, duger inte det så får jag fixa fram ett gäng filmer.
 
Gör ni ikväll då?

Inbiten..

dansare som jag är, sprang jag på denna artikel om dans med tillhörande förklaringar. Klart läsvärd läsning *S*

Jag har kopierat texten från www.dansmaffian.se

Styrdans - en vetenskaplig handledning

 

INLEDNING

Socialvetenskapen har länge studerat utelivets former och uttryckssätt. Turen har nu kommit till bugg och foxtrot för att på ett populärvetenskapligt seriöst sätt förklara styrdansens kännetecken och funktion för ännu oinvigda (de som inte är medvetna om styrdansens fördelar jämfört med andra former av uteliv och ragg). Det är ett flertal fakta som i förebyggande syfte behöver läggas fram i avslöjande lysrörsljus för att undvika felaktiga uppfattningar, otrevliga upplevelser och obesvarade saml..  samtal.

 

Vi skall alltså i denna artikel röra oss inom styrdansens innersta armar för att klä av de vanligaste hindren och tillsammans inta följande frågeställningar inför oinvigda och oförstående beskådare:

 

- Skillnaden mellan Foxtrot och Tryckare

- Skillnaden mellan Kultur och Kul Tur

- Skillnaden mellan Publik och Pub-Lik

- Skillnaden mellan Dansband...

- Det verkliga sambandet mellan Kvalitet och Entréavgift

- Det vaga sambandet mellan Dirty Dancing I och II (vi får av utrymmesskäl tyvärr vänta med svaret, men det är väl värt att fundera på)

  

FOXTROT OCH TRYCKARE

Foxtroten, jovisst kan den vid en första anblick vara förvillande lik Tryckaren. Här är det viktigt att den oinvigde inte enbart studerar ett enskilt danspar utan minst tittar på en grupp som har sex. Annars är det risk att ribban blir för låg vid en närmare granskning från handledaren och neråt. Det finns även en överhängande risk att de olika stilarna inte kan representera något normalt beteende.

 

Till skillnad från Tryckaren så ser den uppmärksamme snart att den genomsnittliga Foxxen är mer multidisciplinär, det vill säga att den innehåller mycket mer knö och i vissa fall även en hel del gnuss. Detta torde vara uppenbart och vi behöver säkerligen inte förklara dessa begrepp mer intimt än så. En annan stor skillnad med Foxxen är att alla par på golvet kommer samtidigt. Det sker simultant med att paren sakta vrider sig runt. Dock finns det kända varianter där mannen bara blundar och kliver på.

 

I Tryckaren är det sällan någon större ordning och samupplevelse på det sättet. För mannen går det åt alla håll medan han gärna vaggar ganska envist och enahanda. Detta innebär att den stackars kvinnan måste hålla i sig hårt för att inte tappa vare sig handväskan eller ciggaretten (vilket är typiska inslag av perifer kringutrustning i Tryckaren). Det är vanligt att detta åksjuka kramande missuppfattas av mannen som då blir till sig och ökar vaggandet. När sedan flera eldhärdar fått fäste i lokalen är det lämpligt att känna till ordningen Rädda-Larma-Släck och var nödutgångarna finns.

  

BUGG OCH KULTUR

När det är dags att bugga säger inte orkestern till. Den oinvigde måste självmant gissa att det blir bugg när orkestern meddelar att "de höjer tempot". Det betyder inte att man skall dra i sig fler glas per minut vid baren, utan det betyder att musiken kommer att passa till just bugg.

 

Efter ett tag märker även den oinvigde att de flesta orkestrar kör två lugna och två snabbare låtar. Den oinvigde bör här med fördel försöka variera sitt eviga vaggande efter den uppenbara förändringen i takt. Detta för att så lite som möjligt störa oss andra och helst inte märkas alls. Dra gärna in armbågarna och försvinn i mängden.

 

Under just buggdans det viktigt att den oinvigde koncentrerar sig på sin omgivning för att på bästa sätt försöka navigera mellan de som har roligt. Det är lämpligt att ha samma fokus på fria urymmen som det är på att hitta en lucka i kön in till bardisken. Dock med skillnaden att någon beställning inte behöver ske när du väl kommit fram. Det är din partner du har mitt emot dig, inte bartendern. De som är runtomkring försöker heller inte att beställa något före dig utom möjligen din taxi, och om någon ofta pekar åt ditt håll under buggdansen så det sannolikt bara för att vakten skall veta var du befinner dig.

 

Buggen är en viktig beståndsdel av styrdansens kultur. För att anamma den absoluta glädjen i buggen, rekommenderas att den oinvigde faktiskt gör en kul tur ibland och inte enbart drar omkring med människor på golvet. Detta uppnås bäst och snabbast genom att den oinvigde går en buggkurs och lär sig några genomförbara turer. Om den oinvigdes okunniga bekantskapskrets då räds eller retas, är det lämpligt att påpeka att danskulturen är betydligt hälsosammare än krogkulturen som mest går ut på att sitta och mögla bland jästa drycker.

 

I något fall kan det förstås uppkomma "dansrörelser" på discogolvet även på krogen. Detta kan de facto bränna lika mycket kalorier som en rejäl bugg. Särskilt i de fall man med händer, tänder, ben och fötter försöker ta sig ifrån det penselrenoverade åbäke man råkade ut för i kvällens enda och plötsliga Tryckare.

  

PUBLIKEN

Publiken på ett reguljärt dansställe skiljer sig markant från pub-liken på krogen. För att smälta in bra i danspubliken bör den oinvigde undvika att hänga med huvudet långt över bordet, inte prata politik, dra ner på sportkommentarerna och sluta fråga efter darttavlan.

 

Om den oinvigde vill imponera på danspubliken är det ett hett tips att läsa in sig på ställets dansprogram, det vill säga vilka orkestrar som kommer spela på olika datum. Detta gör med stor sannolikhet att du kan öppna vettiga konversationer med vilken upphöjd dansare som helst. På så sätt döljer du effektivt att du är oinvigd ända tills du börjar vagga till musiken.

 

Ett annat fenomen som kan vara mycket förvirrande för den oinvigde är att danspubliken hela tiden verkar skifta i färg under kvällens gång. Detta grundar sig på att folk blir svettiga och därför smyger iväg för att diskret byta tröja med jämna mellanrum. Bytet beror alltså inte på att de dräller öl och vin på sig som du är van att göra.

  

DANSBANDEN

Enligt djupgående analyser finns det inga dåliga dansband. Däremot finns det obegåvade låtskrivare, taktspridda trummisar, stylister med övertalningsförmåga samt en hård och kall värld. Enbart därför kan det i början kännas lite obekvämt och banalt för den oinvigde att närma sig dansbandssfären.

 

Sådana känslor kan endast bearbetas genom exponering. Efter en helkväll med Bert-Idoffs kommer möjligen din musikaliska stolthet att vara helt under isen i någon vecka, men nästa dansband du vågar dig ut på kommer att låta som rena rockkonserten. Om du vet med dig att du har svårt med detta, rekommenderas en intensivbehandling under fyra timmar med tvångsdans till Jormas One Man Band. Efter det kommer du njuta av vilken orkester som helst. Samt uppskatta det lugnande surret från kylskåpet hemmavid.

 

Det är i detta sammanhang viktigt att känna till skillnaderna mellan de olika dansbanden och de termer som danspubliken använder för att känneteckna dessa. Här följer några typiska uttryck och deras interna betydelse:

 

Bra repertoar! = Det finns en del sköningar att dansa med ikväll

Alltid lika bra! = Alla jag vill gnussa med brukar komma när de spelar

Kanonkväll, bästa sen jag vet inte när! = Jag fick telefonnumret, har inte hänt på länge

Förvånansvärt bra! = Det var gratis inträde

De är i rktigt bra form = Jag är kär i basisten

Inte riktigt i form = Vokalisten flirtar hela tiden och ställer sig i vägen för basisten

Dåligt framförande = Basisten bara flinar och ingenting romantiskt händer

  

KVALITET OCH ENTREAVGIFT

Det är inte ovanligt att den oinvigde reagerar kraftfullt första gången denne ombeds betala en ansenlig summa i entreavgift till dansen. Det är här viktigt att den oinvigde känner till värdet av entréavgiften i form av kvalitet på den utekväll han/hon står inför (eller snarare utanför tills entrén är erlagd).

 

För att klargöra de värdeskapande kvalitéerna som ingår i entréavgiften, ges nedan en kostnadsfördelning per dansartyp (dansare/närvarande med olika syften):

 

Entrén ligger i snitt på ca 130 kr vid tidpunkten för denna sammanställning.

 

Den utesugne,

100 kr: Möjlighet att få dansa och komma bort

30 kr: Möjlighet att få chansa och komma till

 

Den kelsjuke,

100 kr: Möjlighet till fullkontaktsfoxtrot

30 kr: Möjlighet att få hållas

 

Den tävlingsinriktade,

100 kr: Möjlighet till att få låtsas vinna

30 kr: Golvhyra med självklar utrymmesgaranti

 

Den långväga,

100 kr: Att få komma ur bilen

30 kr: Att få med sig medåkarna innan extralåtarna

 

Den ordinarie svensken,

100 kr: Möjlighet till att få se andra göra bort sig

30 kr: Kaffe och bulle

  

RESULTATSAMMANFATTNING

Denna studie har gjorts helt opersonligt och med ett sunt avstånd till de oinvigdas konstiga uppfattningar. Därför kan vi stolt avsluta denna tes med följande konstateranden:

 

- De oinvigda är också benägna att betala för kroppskontakt

- Foxtrot handlar om vett och respekt, så lite som möjligt är att föredra

- Bugg handlar om att ta sig till foxtroten på ett roligt sätt

- Det går inte att nå Bert-Idoffs på mobilen

- Jorma har taktiskt konverterat till akustiskt, vilket aldrig får kritiseras

- De flesta uppskattar inte att man intervjuar dem på toaletten


Jag dansar alltid nykter, gör du ? ;)


Fredagsmys..

DD:s inlägg fick mig att tänka till och fundera lite vad som är fredagsmys hemma hos oss. Det som gör kvällen och helgens intågande är nog fikat och myset i soffan med chips/popcorn, godis och läsk i Mini:s sällskap. Höjden för Mini är när hon får hämta sitt täcke och kudde och somna i soffan.

Middagsmaten vill jag ha en köttbit (helst grillad), ungsstekt potatis (av någon sort), god sås ( vad det nu kan bli) och en grönsallad - med ett tillhörande gott rödvin. För Mini spelar det inte så stor roll, hon kan lika gärna äta fiskpinnar, stekt falukorv en fredag med. Men "tvingar" jag henne att välja något gott att äta - då blir hennes självklara val tacos eller lax.

Vad är fredagsmys för er? Hur ser era fredagar ut?


Vilken kväll

Inte blev det svårt att välja skor, kjol och eventuell fikakorg igårkväll inte. Vädrets makter gjorde mina val väldigt lätta. Inspirationen var inte på topp i det hällande regnet, men det är då det händer....

Vilken kväll, vilken orkester, vilka människor.. Allt var på topp!! Dom andra som också trotsade regnet var just dom "rätta" personera, för det var drag under galoscherna/pampuscherna all night long, med stor hjälp av den kraftiga vinden som var.

Som grädde på moset, så var min superfavvodansare där igår, som jag inte sett ute på dansbanorna på snart 2 säsonger. Lyckan var total. Får se om det kan bli en lika lyckad kväll ikväll. Gäller att passa på när tid finns och säsongen fortfarande är igång.

Nu vare ett tag sen...

... som jag var ute och svängde dom lurviga (fast dom inte är lurviga egentligen). Men ikväll så är det dags igen, men jag är så i valet och kvalet vad jag ska ha på mig. Vädret inbjuder inte till att klä sig somrigt, och det skulle inte falla mig in att ha långbyxor på mig, för det hör inte ihop med dans, tycker jag.

Vilken kjol ska jag då ha? *funderar kraftigt*
Vågar jag ha dom nya dansskorna, som jag hittade i Mora? Har haft dom 2 ggr för att få dom mjuka.
Ska jag göra iordning fikakorgen och ta med?

Många frågor och funderingar är det, men jag har ett par timmar kvar att lösa dom så i-landsproblemen.

Gör ni ikväll då?

På måndag, på måndag...

kommer datorambulansen och hämtar min laptop, för att lägga den i respirator på datorsjukhuset och göra den hel igen.

Ni har väl inte glömt att jag har lyckats rädda all viktig information, inkl bilderna ;)

Snillen spekulerar..

... eller åtminstonde jag.

Lagom till att semestrarna skulle börja här i Sverige så ökade bensinpriset sakta men säkert mest hela dagarna till toppnivåer. Då skyllde man på tillgång och fat-priser och vacklande börser och ja gud vet vad.

Nu när semestrarna mer eller mindre är över för den här gången så har bensinpriserna sjunkit i vissa fall nästan 2 kronor per liter.

Mig veterligen är dollarnas värde klart högre nu än då och tillgången verkar vara den samma. Men jag har säkert inte samma miniräknare som dom stora på Oljebolagen.

Är det inte märkligt att  bensinpriser blir billgare i slutet av sommaren?

Men så det blev..

Fnissar nu ganska så nöjt här på min kammare. Har precis varit till kollegan med materialet hon vill ha hjälp med, utan att jag har gjort något åt det. För hennes chef såg att det låg på mitt skrivbord och frågade mig varför *fnissar skadeglatt*. Snäll som jag är förklarade jag, och nu så får hon göra allt själv.

Ibland behövs det inte mycket för att man ska bli glad

Ja, djävulshornen har vuxit ut lite, men bara liiiiite...


Ny dag, nya möjligheter...

Visst är det så, om man bara lägger manken till. Men vem vill göra det idag, inte jag iaf, inte när kollegor kommer och frågar om jag har mycket att göra för att dom sitter med ett "skituppdrag" som dom försöker lämpa över på mig. Visst, jag har inte superfullt att göra, men jag har att göra - men när dom har argument som "jag har annat och göra, som jag vill hinna med" då lackar jag ur. Det är inte jag som har försatt dom i den sitsen dom är i, dom är 2 st på den sektionen, varför ska då jag göra deras "skitjobb"?

Och nu kommer människan med materialet, och jag har inte sagt jag tänker ställa upp, hon bara förutsätter jag tänker ställa upp. Sån är hon, för så här har hon alltid gjort, och det spelar ingen roll att jag säger till för hon drar sig tillbaka ett tag och dyker upp igen och då med något annat som hon anser sig vara för fin att göra.

Är väl jag som är för snäll och inte ryter i, men varför ska jag behöva göra det? Missförstå mig rätt nu, jag ställer gärna upp och hjälper till, men inte för att folk väljer bort att utföra sina egna arbetsuppgifter för att dom anser vissa arbeten mindre roliga och kvalificerade. Jag har massor av mindre roliga arbetsuppgifter, men även dom ska skötas, lika så dom roliga.

Livet är inte en räckmacka som man kan glida runt på.

Kanske dags att lära sig att arbeta och prioritera ??

Bilder bilder bilder!!

*sjunger högt* bilderna är räddade, bilderna är räddade, bilderna är räddade!!!!

Sa jag förresten att bilderna är räddade?! ;)

Hur lyckades du ?

Den frågan möttes jag av när jag kom tillbaka efter att ha varit ute på ett tjänsteärende med en av tjänstebilarna. Vad killarna menade var; hur klarade jag som tjej av att parkera tillbaka bilen på den platsen, som är längst in, i ett hörn, som kräver backning och precision.

Jag tittade tillbaka på dom och sa med lätt uppgiven röst: med hjälp av inre och yttre backspeglar, ratt , växel i backläge och svag gas. Inte att förglömma; vrida på huvudet bakåt emellanåt med.

Varför tror alla killar (ja, nu är jag kategorisk och drar alla över en kam) att det är bara dom som är gudar bakom ratten?? Att det är bara dom som klarar av det där som kräver lite extra ibland? Vill inte på något sätt säga jag är proffs, men jag vet var jag har bilen med hjälp av speglarna och tar jag det bara lugnt och trixar lite fram och åter så brukar det mest och oftast lösa sig.

Kan man bli trött och less för mindre *suck*


Trasigt men ändå skönt..

Ni kan ju inte ha undgått mina vedermödor om att jag har en trasig laptop, och jag saknar den till förbannelse. Men det finns faktiskt positiva saker även med det. Jag får så mycket mera gjort hemma. För inte sitter jag framför min stationära dator på samma vis som med laptopen som alltid står (stod) på soffbordet bredvid mig vid soffan.

Jag har tittat på filmer, hela sådana, jag plockar och småfixar och planerar inför kommande renovering hemma. Annars så har ett öga varit på tv:n, samtidigt som jag slösurfat på laptopen. Den har helt enkelt fungerat som en snuttefilt många gånger.

Man gör sig mer och mer oumbärlig hela tiden, konstant i närheten av en dator, mobiltelefonen som en ständig följeslagare, man ska vara anträffbar hela tiden. Inte konstigt vi stressar sönder oss många gånger.

Om vi bortser från arbetsrelateratde moment; skulle du kunna klara dig utan din dator och internetuppkoppling i en vecka, likaså mobiltelefon?

Svara gärna lite mer än bara ja/nej, alltså  "ja, för att..... " eller "nej, p.g.a .................."

37/38 till 36 ?

Är det ens möjligt? Kanske med rondell eller annat vasst slipverktyg, och ja, jag ska idka fotvård på mina vanvårdade semesterfötter. Fötter som lärt sig leva livet i sandaler, tofflor, tygskor och andra ,sköna och inte alla gånger snygga, fotbeklädningar.

Det är inte lätt att ha invänjning på semesterglada fötter, att dom ska lära sig dom ska trivas och må gott i höga klackar igen, men jag ger dom en vecka så är vi nog överens - fötterna och jag.

Morgon..

Ja inte är det god morgon, inte än i alla fall. Är för trött för att kunna se någon tjusning med denna morgon. Dag nr 2 ska avverkas, hur vet jag inte, men till kl 15 måste jag vara här.

Tror jag ska ta det svarta kaffet intravenöst idag, få en rejäl kick-start.

Hur vill ni ha ert kaffe?

Fy fan så gött!!

Tog bara 1.45 timma att komma fram på supporten, Heja HP. Men när jag väl var framme och fick framföra mitt ärende så var det inga problem. Dom kommer och hämtar den och lagar den. Jag fick till och med deras tillåtelse att skruva upp laptopen och tömma hårddiskarna innan jag skickar iväg den, utan att garantin slutar gälla. En självklarthet tyckte killen jag pratade med, då jag med det felet som är inte har en chans att tömma den annars.

Nu så ska jag på onsdag lämna ifrån mig laptopen till "min" tekniker som ska hjälpa mig att tömma den på mina ack så värdefulla bilder och annat som jag inte vill ska gå förlorat, sen framåt fredag-måndag så ska dom komma och hämta den för att ta den till datorsjukhuset.

Nu är jag ganska så glad igen!


Tantvarning..

Gick över till en av granntanterna idag när jag kom hem efter jobbet, behövde låna tillbaka min nyckel då hantverkare kommer imorgon.
Blev kvar där på flera timmar då hon har ett pussel liggandes på köksbordet. Tycker det är så rogivande med pussel, så jag försvinner liksom in i min egen värld när jag håller på och M hon är likadan. Det utbyttes inte många ord hon och jag emellan *S*

Är pussel tantvarning eller inte ?

Var god dröj...

Ja det har jag hört i snart 20 minuter, tur man har hörsnäcka.

Det är laptopen jag ska ringa och felanmäla. Dom stänger supporten kl 22.00 bara hoppas jag kommer fram innan dess.

Vad gör ni?

Halvtid..

.. och lite till.

Lunch avklarad och nu så straxt blir det kaffepaus.

Dagen har flutit på riktigt hyfsat måste jag säga, men det är väl för att det fortfarande är många som har ledigt än.

Hur går det för er ?

Håhåjajaja...

1 timma avklarad på den första arbetdagen efter semestern. Känns nästan kul, NOT. Men är glad och tacksam för att jag var inne igår  och gjorde klart lönerna, för nu kan jag smyga runt i korridorerna och bläddra i post och mail-hög utan panik.

Det sorgliga är att det kommer ta mindre än 1 vecka innan man är tillbaka i trallen och den goda semestern som varit knappt exicterar i tankarna. Har dock kommit på att jag måste ha relaxat rejält på min semester, för jag har fått ta fram fusklappen till  lösenorden för att ta mig in i dator och dom olika systemen.

Hur botar ni er förstaarbetsdageneftersemester-ångesten ?

Gör folk vad som helst??

Vad är det för speciellt med aktiva listan? Vad uppnår man med att hamna där?? En sak är säker, en helt främmande människa som lämnar sådana här kommentarer kan glömma mitt stöd:

"Hejsan, det är så att jag vill hamna på aktiva listan. Skulle du kunna klicka in dig i min blogg & lämna en kommentar?

Det skulle verkligen uppskattas :)
Take care. "

Läser ingen inläggen, utan bara kladdar dit en kommentar och tror man ska va så dum och klicka sig vidare ?

Har hittat...

... en negativ sak med att vara singel;

Hur fan sträcker/viker man lakan med ett par armar ?? Visst, kan gå till tvättstugan och använda lakansvikaren, men det är inte skoj.

Hur gör djur, hur gör ni ?

Trök trök trök

Ja mer än så går det väl inte att säga om denna dagen. Ganska tur jag är ensam, för jag är på fortsatt hemskt humör, så det hade nog inte varit så trevligt att umgås med mig iaf så.

Mini har åkt till sin far så jag passade på att åka till jobbet för att lindra "förstadageneftersemester"-ångesten med att göra klart lönerna. Väl sen hemma så har jag kollat lite på tv, OS-sändningarna och slumrat. Eller samlat krafterna till anfallet mot tvätthögen, som jag hellre kallar det för *fniss*. Jag förstår inte hur det kan bli så mycket tvätt hela tiden, vem är det som är här och smutsar ner och fyller min tvättkorg ??

Jag är utmanad...

Okej Kramgo, jag ställer upp - gör du? ;-) Tror inte du vet jag praktiserat 100 m i min ungdom, dock utan höga klackar *S*

Här är vad jag är utmanad till ;-)

Klockan är sent..

.. och jag sitter och slösurfar och bara är. Borde gå och lägga mig för att försöka vända tillbaka dygnet igen för att kunna bli så arbetsför som det bara går till måndag. Hur bra tror du/ni att det går ? NOT är väl det mest bäst passande svaret jag kan ge.

I detta nu, så går jag in på bloggkoll och ser att jag har 1(en) prenumerant på min blogg. Undrar om jag ska bli smickrad eller om jag ska skämmas ?

Inte nog med det, ikväll/natt känner jag mig ENSAM, big  time. Inte en känsla som kommer ofta, men när den kommer - ja då är det med full kraft - som att bli träffad av en gatsten i magen, är väl den bästa liknelsen jag kan komma på (inte för att jag har fått en sten i magen på det viset, men ändå). Saknar verkligen att få ligga sked med någon av det manliga könet. Visst, kandidater finns det många av, men inte Han, inte den som vill tillbringa resten av sitt liv med mig. Vad är det jag gör fel? Vad är det för fel på mig? Hur jag än gör så blir det fanemej fel på det planet. Visar jag känslor så är jag för påträngande, visar jag inte känslor så är jag känslokall. Är jag rak och tydlig så är det okvinnligt, visar jag mig osäker så är jag typiskt kvinnlig. Hur i helvete ska jag bete mig ???

Drömmarnas land..

Jag undrar var Mini är någonstans i drömmen. För en liten stund sen så hörde jag henne komma upp och jag ropade åt henne att gå och lägga sig igen, får då till svar "men mamma, jag ska bara fixa tallriken först"..

Vad brukar ni drömma och går ni i sömnen ?

Var det så lätt..

Läs mitt förra inlägg och Kottebys svar till mig... Ja ja, det är ju inte första gången jag är blond i så fall *suck*

OS - runt eller fyrkantigt

Fånigt ämne jag vet, men så här i OS-tider så tittar jag mycket på sport. Även sånt som jag normalt sett inte har intresse av eller "kan". Och då kommer jag osökt in på detta med boxning; varför heter det ring när det är en fyrkant som matcherna utspelas/slåss i? Geometri kanske inte är min starkaste sida, men jag vet då skillnad mellan cirkel och kvadrat - det är en sak som är säker.

Gör ni?

Bonnlurk läbbiga skurk

är nog dom svordomarna jag får hålla mig till om jag inte ska ruinera mig.

Någonstans på vägen upp till Dalarna så la min laptop av. Den fungerade hur jala bra som helst i måndags kväll/natt, stängde ner och stoppade ner den i väskan för att den med skulle följa till Orsa.  Igår när jag skulle använda den så får jag bara svart skärm, Trots B:s stora datorkunnande så vill den inte. Har sån stor lust att lägga den på järnvägsspåret och låta tåget köra över den, om det inte vore för alla mina bilder som finns i den.

Det är dessutom en sån där hem-pc, så det kommer att kosta massor av tid att få dom att fixa laga osv. Men när jag väl är på stridshumör så kommer dom inte att få det lätt.

Har visserligen en stationär dator med, men den är inte lika enkel att ta med på resor, så hav tålamod med mig och min blogg.

Tyck lite synd om mig och hjälp mig trolla så latptopen fungerar igen!

Öst, väst, sydväst, sylväst..

... eller vad den mössan nu heter som man har på sig när det regnar ute. Inte är det kapuschong, och inte badmössa. En sån skulle man behöva nu, för det regnar, regnar något så kopiöst. Visste inte det fanns så mycket regn i himlen. Enda fördelen med detta väder är att man kan kura skymning, tända ljus, krypa upp i soffan under en filt med gott samvete. Tänkte hitta en go film att titta på sen Mini har krypit till kojs, vilket borde bli ganska så snart med tanke på att vi måste kliva upp hyfsat tidigt imorgon för färd mot Centralstationen och vidare till Orsa.

Nu har morsan laddat bössan...

Ja, akta dig du din Minisaurie. Tom ketchupflaska innebär krig, krig som i vattenkrig, finns inget bättre vapen. Jag log i mjugg då flaskan började prutta till middagens köttfärssås och spagetti... hehehehe

Dagar tillgodo..

Som ensam lönehäxa på "min" avdelning, så var jag uppe på jobbet idag, trots semestern och trodde jag skulle få jobba livet ur mig för att få till löneredovisningen. Ser då till min stora glädje att det är nästa måndag som är deadline, så jag kunde lugnt och stilla plocka ihop alla underlag och ta med mig dom hem. Tänkte roa mig på tåget till Orsa imorgon att räkna dom, så har jag bara inmatningen kvar på måndag. Eller om jag ska vara djärv och åka in på söndagkväll och göra det klart. Allt för att stilla förstadageneftersemester-ångesten.

Suckar och muttrar

Sitter här och går igenom mina bilder från fjällen och hade tänkt visa er dom med  hjälp av ett bildspelsprogram.
MEN JAG FÅR INTE SKITEN ATT FUNGERA.
Det mest troliga är, har jag kommit fram till, att det bildspelsprogrammet inte stödjer denna blogg-plattform eller om det är blogg-plattformen som inte stöder bildspelsprogrammet.

Ska som sagt var upp till Kramgo, min goaste väninna imorgon så  jag får väl ta kepsen i vacker hand och be henne om hjälp, om det nu mot förmodan ska vara så det är jag som är helt enkelt för blond för att klara av det här.

God morgon..

A new day has come. Ja, inte är det någon strålande dag, det är molnigt om vartannat, men fortfarande hyfsat varmt. Kl 8 var det 17 grader ute här. Så Tors besök här igår kväll gjorde varken från eller till, trots jag gjorde allt för att skicka hem han till Kramgo som är mer förtjust i hans besök än vad jag är.

Fördelen med sådant här väder är att man får mer gjort hemmavid, och det kan behövas då vi inte varit hemma speciellt mycket denna semester.

Dagens äventyr då ? Ja du, det får bli packning och ett besök på min arbetsplats och inhämta lite arbetspapper. Det är nackdelen med att vara ensam lönehäxa på avdelningen, man kan inte ha semester å koppla bort jobbet när man vill utan får ambulera lite.

Vad har ni för äventyrsplaner idag ?

Inte bara...

.. varit slösaktigt.

Har även fått tillbaka lägenheten till ursprungligt skick. Blir sur på mig själv att jag inte tar tag i saker tidigare, för när jag väl får tummen ur så går det med en väldans fart. Det som idag har tagit tid har varit alla vändor upp och ner för trappen till källarförrådet dit tomma väskor och campingprylar får bo tills nästa gång.

80 kvm är ganska så stort när alla ytor är tomma, och saker är plockat på rätt plats.

Vad har ni gjort idag ?

Det ska börjas i tid...

... det som krokigt ska bli.

Mini är åter hos mig nu för sin vanliga veckovistelse. Jag har fortfarande semester och det ska bli gudomligt att få umgås med henne hela veckan. Den ska vi visserligen inte spendera hemma, för tisdag till fredag är vi på bortaplan i Orsa. Ja, jag vet. Det är ett jäla farande på oss denna semester. Ska bli bot och bättring på det till nästa år.

Äsch nu kom jag av mig från det jag tänkte skriva om. JO, ja visst ja.

Efter att jag hämtade henne hos hennes far åkte vi iväg och fixade nya glasisar till damen, något som hennes far bara haft 4 veckor på sig att göra, men men. Sen ville hon gå runt lite i affärerna och titta lite som hon sa och det var väl helt okej tyckte jag och stegade mot leksaksaffären. Men ack vad jag bedrog mig, hon ville in i klädaffärer *S*

Hon har fått väldigt bestämda åsikter om vad hon vill ha för kläder och det som stod/står högst på önskelistan är/var korta jeansshorts. Ja ni kan ju gissa er till resten. Hennes mor är numer fattig ;) eller nästan iaf. Hon hittade shortsen som hon så väl önskade och så blev det lite andra småkläder. Hon är glad och jag är glad, men jag tror inte plånboken är lika glad. Men vad gör man inte för dom små liven. 8 år och modemedveten.

Psst - allt vi köpte var på rea, men säg inte det högt ;-)

Oj oj oj..

...

Vilken kväll jag hade igår, trots spöregnet så trotsade jag alla vädergudar som finns och åkte iväg till dansbanan. Det är segelduk över dansgolvet så man blir inte blöt av dansen, förutom svetten. Inte många bilar parkerade utanför så jag tror ju inte jag kommer att bli där så länge, men ack vad jag bedrog mig.

Alla som är där är sååå fantastiskt duktiga på att dansa, orkestern är suverän, så kontentan av det hela är att jag dansade hela natten lång, så länge att dom fick slänga ut mig från etablissemanget. I pausen så fick vi veta vi var 250 st betalande besökare, så vi var inte så få som antalet bilar utanför ville göra gällande.

Frångick en princip igår - jag bjöd upp själv (något som inträffar 1½ gång per 7 år eller så) - och det visade sig bli en über-kalasträff. Han dansade som en gud/prins. Jag var som vax i hans armar, bara följde han steg för steg, rotation för rotation, varv efter varv. Han måste ha trivts med att dansa med mig med, för senare så kom han och bjöd upp mig.

Kontentan av det hela är: Låt inte dåligt väder hindra dig, det kan bli bättre än vad du anar

Lägenheten kommer tillbaka..

... mer och mer. Jag har städat, jag har plockat, jag har fixat, jag har donat. Köket är dammsuget, i sovrummet bytt sängkläder och undanplockat i massor. All tvätt vikt och undanlagt, dock får stryktvätten anstå tills imorgon. Då även Mini´s rum ska städas ur och hallen och badrummet våttorkas. Men Rom byggdes inte på en dag, så varför ska jag stressa med städningen. Det är beboligt nu och inte en krigszon som det var tidigare.

Visst är jag effektiv ;-)

Vad har ni roat er med en regntygnd dag som denna ?

En mammas hjärta blöder..

.. när ens Minisaurie ringer och gråter. Hon har tydligen fått "husarrest" för att hon höjt rösten/skrikit åt sin plastbror när dom skulle vara ute och cykla. Det är hennes far som utfärdat den arrestordern. Riktigt vad som försegått den händelsen vet jag inte, men det gör ont till tusen att höra henne gråta och inte kunna ta upp henne i knät och trösta som vanligt. Och som grädde på moset så skulle hon inte få ringa mig (men hon kan telenr mitt i huvudet så hon ringde iaf) - jävla skitstövel till karl (hennes far alltså)!!! Det fanns en anledning till att jag tog mitt pick och pack och lämnade han.

Efter ca 20 min kunde vi säga hejdå Minisaurien och jag, då var hon mycket gladare - speciellt när hon fick veta tågbiljetterna är klara för avfärd till Orsa och våra goda vänner där, Kramgo med sambo och djur. Men innan vi sa hejdå fick jag lova att bara vara med henne imorgon - göra en riktigt mor/dotter-dag, så vi får väl se vad vi kan hitta på

Hörs!

Bilder..

.. ska det bli lite mer av. Håller på att titta igenom fjällbilderna.

Den långa vandringen del III

En ny morgon har kommit. Molnen ligger lågt så de är under oss. Ut, duscha i vattenfallet, frukost, tandborstning, toapapper i näven och leta upp ett lämpligt stenröse för toalettbesök , packa ihop tält och ryggsäckar, min väger mindre än tidigare *tittar lite konstigt på Golfcoachen* kängor på och så var vi redo.

Det är nu den stora prövningen kommer, sakta sakta, i zig-zag-spår tar vi höjdmeter för höjdmeter. Det går inte fort, men det går långsamt. 200 golfcoach-steg och sen 2 min vila osv osv osv. Sten stenigare stenigast, det är så "vägen" ser ut.

Tills slut, till slut är vi på kammen av Helgas och vägen för vår toppbestigning kan börja. Går förvånansvärt bra upp måste jag säga, men kanske inte så fort som mitt resesällskap kunnat önska, men terrängen är inte den lättaste. Över stora stenbumlingar, genom snö, rundar mindre stenrösen osv.

Sen händer det som inte får hända!! på 1650 m.ö.h knorrar magen till och jag får akut magknip och måste ha en toalett NU.  Golfcoachen sparkar ner mig i en bergsskreva vääääldigt nära kanten och sticker till mig toarullen. Nu är det inte tid för att vara finkänslig, ner med byxorna, ner med rumpan i en skreva å töm. Måste säga det är den bästa toautsikten jag någonsin haft!! Sen besteg vi toppen utan fler missöden. Jag ringde min bror och far där uppifrån och de undrade om jag var helt riktig *S* eller som min bror uttryckte sig "var i helvet är du" *S* Lunch och vila toppen och sen började nedfärden.

Allt jag har att säga om nedfärden är att den var stenig och den tog tid, på tok för lång tid för vi kom inte till den sjön som hade önskats innan det blev dags för nattläger.  Vi hamnade åter igen på den myggigaste platsen vi kunde hitta, mellan två mindre sjöar - men det uppvägdes av den öringen Coachen fångade med sitt teleskopspö.

Dagen där på packade vi ihop oss i vanlig ordning för att vandra tillbaka mot bilen, ca 3-4 timmar bort (blir så enahanda för er att läsa om varje steg vi tar då det inte blir så mkt action så här på fjället). När vi var ca 2.5 km från målet ser vi våffelstugan har öppet så där gör vi oss en liten glasspaus och jag kliver ur kängorna och sätter på mig sandalerna på mina ömma fötter.

Vi är i mål nu, tillbaka till bilen. JÖSSES!! JAG HAR KLARAT AV DET. Är så otroligt stolt över mig själv.

In i bilen med packning och oss för färd mot närmsta större samhälle och lite mat i magen.


Sen hemresan är en annan story, får se om jag delar med mig av den med, men avslutningen på denna vandring blev inte vad jag trott *S* ;)


Fredagen..

... gick i slapphetens tecken. Det är nu jag känner av vandringen. Usch, så sliten jag är - trött som en blå gnu och blytyngda ben. Hade tänkt att fixa så mycket här hemma plus att golfa lite men varken huvud eller kropp lyder mig, men det blev mest soffa, tv å små tupplurar.

Helags-vandringen del II

Vad  innebär då fjällvandring - jo man sätter den ena foten före den andre och går går går går går, oftast på ett led efter varandra om man är i sällskap, för det är inte direkt asfalterade autostrador man går på. Ibörjan är det en väg modell traktorstig, sen så smalnar det av  och blir vanlig stig dock stenig. Ibland är det träspångar vi får gå på för att det är våtmark just där.

En del håller låda, och andra är tysta och bara utbyter det som måste sägas. Vi tillhör den sista kategorin Golfcoachen och jag, vilket jag tycker är superskönt. Men utsikten, den utsikten den går inte att köpas för pengar, så vackert är det tycker jag.  Vid ett av många vattenstoppspauser = stannar i 5 min för att fylla på vätska i detta fall fjällbäcksvatten säger Golfcoachen att om jag tycker detta är vackert så ska jag få se något än mer fantastiskt när vi väl kommit upp över trädgränsen och kan börja se fjällen från en annan vinkel.
 
Det är vid dessa små pauser som vi pratar med varandra, fyller på energi m.h.a russin och solrosfrön. Finns dock en nackdel med att äta sånt "snacks", man blir väldigt pruttig i magen *S*. Så det är nu det stora ultimata vänskapstestet börjar, klarar vi av varandras fisar, rapar, svettlukt mm ?*S*

Jag vet inte hur länge vi har gått men fötterna ömmar, ryggan skaver på höften och jag är helt i mina egna tankar alltså inte fullt så koncentrerad, så lyfter jag inte tillräckligt på ena foten och stuper framlänges ner i vegitationen "fint här ska jag så göra mig illa innan vi ens har kommit halvvägs" men tur som är så blir det bara ett liiiiiitet skrubbsår på ena armbågen och vi fortsätter tåga vidare dock jag väldigt mer försiktig och uppmärksam.

Nu har vi gått så långt att Golfcoachen anser det är lunchdags (det är han som är vandringsvan så han för sköta det praktiska med när-var-hur). Fram med triangaköket och hämta vatten i bäcken som forsade nedanför oss och så på med soppan. Att mat kan smaka så fantastiskt i det fria, för inte är pulversoppa någon superhöjdare i vanlig fall inte. Sen disk i bäcken, ihoppackning och fortsatt färd framåt. Det är då jag börjar se något så ljuvligt -fjällmassiven reser sig framför mig. Så obetalt vackert!!!  Nu börjar jag även se flaggan som tillhör fjällstationen, vi har tydligen gått längre än tänkt innan lunch. Vi har redan bestämt att ta en paus på Fjällstationen för toabesök mm, men ser på klockan när vi kommer dit att vi får nästan 2 timmars rast vila innan vi ska forstätta vår färd (jag hade tydligen gått på fortare än va Coachen hade trott  *fniss*)


När vi 2 timmar senare lämnar fjällstationen på knaglig stig som vi börjar stiga uppåt i höjd, lämnar mer och mer den stigen för att slippa allt för brant stigning imorgon när det stora ska ske, toppbestigning av Helgas!!! Men tyvärr så straffar sig den långa vilan- vi tar oss inte så högt upp som Coachen hade tänkt, min ork är som helt bortblåst och vi slår läger lite längre ner än beräknat, dock vid en underbar plats, porlande forsande vattenfall!!Tält upp, mat fram, trianganköket uppställt på en plats i vattenfallet - här ska ätas köttbullar i gräddsås och potatismos!! Medan maten puttrar så dricker vi en liten whisky småpratar och har det kalasmysigt. Efter mat är det kaffe, disk som gäller innan det ska göras en uppvask  och tandborstning i forsen innan sängdags.

In i tältet, fram med ficklampa och bok - sen somnade vi båda ovaggade efter 5 min *S*

Mer kommer, även bilder

Med fast mark..

.. under fötterna och en natts vila i riktig säng, känner jag mig fortfarande sliten. Igår kväll när jag satt och kuckilurade i gungstoleni den varma kvällen så kände jag mig förvånansvärt pigg å fräsch, men idag , hua usch och fy och blä. Men det är väl inte att räkna med så mycket annat, med tanke på den fysiska ansträngningen jag har utsatt mig för. Det är liksom inte jag, min kropp och mina fötter så vana vid. Nog för att jag ändå är i ganska hyfsad form, med tanke på all dans jag hålle på med.

I söndags kl 1330 så hämtades jag upp av Golfcoachen för färd mot fjällvärlden, en del av Sverige jag bara har sett vintertid, hjälpligt från slaomskidor ståendes på en backtopp tillhörande någon större skidåknings-arrangör. Hade följt  Golfcoachens packlista slaviskt (förutom bytt ut kalsonger mot trosor och lite sånt), MEN ALL PACKNING GICK INTE NER I EN PLASTKASSE FRÅN KONSUM.  Så jag fick så vackert ta ryggsäcken jag fått låna av min goa vän Catilona och då blev det ett stort ekande hål kvar av utrymme. "Gud så fånigt, ska jag va i fjällvärlden med halvfull rygga - jaja".

Efter en 7-8 timmars bilfärd, med middagsstopp proviantering och lite sånt, slog vi nattläger ut efter vägen. Vi trodde det var vid någon fors eller sjö, men det visade sig vara myr/träsk-mark där massa fåglar håller till OCH mygg. Tältet (modell fjäll därför låg takhöjd) åkte upp i en rasande fart, toalett fick ske mitt på öppna parkeringen (för att undvika bett på mindre skoj ställen). Det gick inte att stå stilla många sekunder innan man var täckt av dom små huliganerna. Under tiden vi reste tältet fick thé-vatten koka upp på triangaköket - så en kopp thé på stående fot och sen snabbare än snabbt slänga sig in i tältet. Inte lätt alla gånger ska ni veta, funkar ok för mig som bara är 160cm, men Golfcoachens 187cm blir det lite jobbigare.

Det är nu när vi ligger på rygg i tältet som jakten på dom små som lyckats ta sig in i sovdelen den mikrosekunden vi haft öppningen öppen börjar. 10 st smaschpangborta, sen så kan man  göra sig så bekväm som möjligt på en madrass á 10 mm tjock. Lyckades sen somna ganska så snart, för att vakna efter nån timma å va sjöblöt av svett. Bara klä av sig pyjamasen lägga sig naken PÅ sovsäcken - till någons förtjusning *S*.

Morgonen därpå så gjorde vi oss en snabbfrukost och nedpackning och inlastning av våra saker in i bilen för färd mot vår utgångspunkt för den stora händelsen - VANDRINGEN. Det är när vi kommer fram till parkeringen vid Ljungdalen/Kläppen som jag som jag får mig ett bryskt uppvaknande - Jag ska bära min egen sovsäck, jag ska bära en del av maten osv. Men hallå Golfcoachen, du bjöd med mig hit - ska du inte bära mina saker och först av allt -  Ska du inte bära mig ???. Så nu är min rygga inte halvfull längre, den är knökfull (dock inte om man jämför med hur Golfcoachens ryggsäck ser ut och väger - men det bryr vi oss inte om nu).

Med färdigpackade ryggsäckar på ryggen och kängor på fötterna börjar vi nu gå mot vårt mot mål: Helags


Fortsättning följer!

RSS 2.0