Stackars Tomten.. finns han ?

Denna "vetenskapliga undersökning" angående Tomtens existens har vandrat runt i ett par år, men det är en klassiker. =)

Existerar verkligen tomten?

  1. Inga kända arter av renar kan flyga. Det finns dock ytterligare 300000 levande organismer som skall klassificeras, och även om flertalet av dessa är insekter och bakterier, är det inte HELT uteslutet att det bland dessa finns flygande renar.
  2. Det finns två miljarder barn (personer under 18) på jorden men eftersom jultomten inte verkar betjäna de muslimska, hinduistiska, judiska och buddistiska religionerna, reduceras arbetsbördan till endast 16% av det ursprungliga antalet - 321 miljoner. Med ett genomsnitt av 3,5 barn per hushåll blir det 91,8 miljoner hem. Vi förutsätter att det finns åtminstone ett snällt barn i varje hem.
  3. Jultomten har 31 jultimmar att arbeta på, tack vare tidsskillnaden mellan de olika tidzonerna och jordens rotation, och om man antar att han reser från öst till väst (vilket verkar logiskt). Detta medför 822,6 besök per sekund. Det innebär att för varje kristet hushåll med snälla barn, har tomten 1/1000 sekund på sig att parkera, hoppa ur
    släden, krångla sig ner i skorstenen, fylla sockorna med klappar, lämna resten av klapparna under granen, äta de godsaker som möjligt blivit kvarlämnade, få sig själv upp genom skorstenen igen, tillbaka upp i släden och sätta fart vidare mot nästa hus. Vi antar nu att vart och ett av dessa hushåll är jämnt utplacerade över jorden (vilket vi, naturligtvis, vet inte är sant men för våra uträkningars skull så accepterar vi detta), vilket ger 1,2 km mellan varje hushåll, en total resa av 110 miljoner kilometer, inte inkluderat uppehåll för vad de flesta av oss måste göra minst en gång var 31:a timme, plus utfodring av renarna och så vidare.
    Detta innebär att tomtens släde rör sig med en hastighet av drygt 1000 kilometer i sekunden, 3000 gånger ljudets hastighet. Som jämförelse kan nämnas att, det snabbaste människobyggda föremålet, Ulysses rymdsond, rör sig i, i sammanhanget, den löjliga hastigheten 44 kilometer i sekunden! En konventionell ren kan springa i högst 24
    kilometer i timmen.
  4. Slädens nyttolast tillför ytterligare ett intressant inslag. Om vi antar att varje barn inte får något mer än ett medelstort paket (1 kg), bär släden 321000 ton. Inte inkluderad tomten, som oftast är beskriven som överviktig. På marken, kan konventionella renar inte dra mer än 220 kg. Även om man går med på att "Flygande renar" (se punkt 1) kan dra, låt oss säga, 10 gånger den normala vikten, räcker det inte med femtio, inte heller hundra renar. Vi behöver 145900 renar! Detta ökar ekipagevikten - till 343000 ton. Åter igen, som jämförelse, detta är fyra gånger kryssningsfartyget Queen Elizabeths vikt.
    5.343000 ton som färdas i 1000 km i sekunden skapar ett enormt luftmotstånd - detta kommer att värma upp de stackars renarna på samma sätt som rymdskepp som återvänder till jordens atmosfär. Ledarparet bland renarna kommer att absorbera otroliga 14,3 quintiljoner joule av ren energi i sekunden - var. Kort sagt, de kommer att förgasas nästan omedelbart. De bakomvarande renarna går samma öde till mötes och det
    kommer att skapas öronbedövande ljudexplosioner i deras kölvatten. Hela renspannet kommer att vaporiseras på mindre än 0,00426 sekunder.
    Samtidigt kommer tomten att utsättas för G-krafter uppgående till 17500 G. En 150 kilos tomte kommer då att pressas mot slädens bakre vägg med en kraft av hela 2625000 N.

    Slutsats: Om tomten någonsin funnits och delat ut presenter på julafton, vore han död nu!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0