Glappkäft har återvänt

Nu är jag i 08-land igen. Hemma och hel efter en massa gå gå gå inkl toppbestigning. Helags fick det nöjet att ta emot mig på dess högsta punkt 1800 m.ö.h. Utförligare berättelse kommer under morgondagen och helgen.

Må så gott, nu så vet ni som följer min blogg att jag är hemma igen

Syns!

Glappkäft...

... det är jag det.

Fick en förfrågan i fredags om jag hade lust att följa med och vandra i fjällen några dagar. Ja visst säger jag utan att fråga nämre om när-var-hur och så där. Så kl 13 idag blir jag upphämtad av golfcoachen för färd mot fjäll å höga dalar. Så det är Dagens Eko i ett nötskal, glappar truten först och SEN tänker på vad som är frågat *S* Trodde ju inte att vandringen skulle vara så här snart in på. Kommer att bli ett äventyr helt klart, för jag har aldrig vandrat.

Duger det om jag packar i en konsum-kasse kanske? ;)

Gröna Lund

avklarat. Mini har fått sitt lystmäte på åkattraktioner stillat. Men fan å jävlars så varmt det var där, för att inte tala om alla människor som var där. Vi kom ju på sen att "Sommarkrysset" skulle sändas därav allt folk. Vi har svettats, trängts, köat, spelat och åkt. Till å med Morfar har åkt karusell *S* Nu har jag en trött Mini bredvid mig som försöker se "sommarkrysset" på tv och alla ställen vi besökte där på Grönan, men innan hon får lägga sig så ska hon duschas å saneras

Morbror är snäll han..

Igår kväll så ringde han och frågade om jag och Mini ville följa med till Gröna Lund och Mini var ju inte sen att tacka nej, nej fel, tacka ja menar jag ju *fniss*. Kanske inte den absolut bästa dagen att gå på med tanke på stekande hetta (en dag man helst är på stranden) och sommarkryss på kvällen, men vill man så går det ;).Och det går inte nog så många påpeka att gratis är gott (Morbror betalar ju*fniss*)

Efter en underbar natt i egen säng, att det kan vara så ljuvligt ibland, har jag nu sakta men säkert börjat rensa bort och ut taikon-lägret i lägenheten. Det börjar bli riktigt framkomligt nu och när sen thé-vattnet har kokat upp så ska jag sätta mig på balkongen i min nya gamla gungstol och bara NJUUUUTA.

Mini har bänkat sig i soffan framför tv:n och försöker ta igen massa tv-tid hon missat nu på resan *ler stort*. Med tanke på hur mycket uteaktiviteter vi har gjort under 10 dagars tid så bryr jag mig inte ett dugg om att hon är inne, plus at klockan är inte speciellt mycket den heller än.

Då ska vi se vad som hände...

i Danmark.

VARNING FÖR VÄLDIGT LÅNGT INLÄGG

Dag 1 - Tisdag
Vi ankom till Fredrikshamn runt 1130-tiden den 15 juli och började genast bila bort mot Lökken för att leta campingplats. Vi/jag insåg ganska så snabbt att Lökken var för fullt av partajande ungdomar så jag bestämde vi skull trivas bättre på en mindre camping lite mer norr över. Sagt å gjort, incheckade å klara så var det dags för det stora mandomsprovet - tältresningen - Mini var taggad och motiverad och högg genast in på tältstag och pinnarna och vips så stod tältet där det skulle, nästan i alla fall, tills en vindpust (läs stormby) kom och flyttade tältet en halvmeter i sidled. Till slut så hann vi få ner pinnarna i backen med och säkra upp med snörena och vi hade ett ställe att sova på.
Resten av dagen ägnades åt matlagning och tillfixning av tillhörigheter för att sen avsluta med en tur ner till stranden (som man faktiskt får köra med bil ned på), som det blåste stormvindar på. Vi körde ut en bit och klev sen ut och vandrade i strandkanten medan vågorna slog mot våra ben. Vi plockade stenar och snäckor och bara njöt av tillvaron. Hade det riktigt mysigt även om det inte var allt för varmt.
För att verkligen fira att semestern börjat klev vi in på en närbelägen restaurang och avnjöt god dansk middag. Kvällen avslutades sen med en fika i tältets förrum innan vi kröp ner i våra sovsäckar och uppladdning för morgondagen.

Dag 2 - Onsdag
Dagen därpå så styrde vi kosan mot Fårup Sommarland, där vi åkte karuseller och bergodalbanor och allt vad som nu fanns att åka. Spelade spel och avslutade dagen med bad och lek på vattenavdelningen. Inte ens denna dag hade vi tur med vädret, men vad gjorde väl det då vi hade så skoj som vi hade det. Trötta och slitna efter dagens äventyr återvände vi till vårt tältläger för att laga till delikat middag, snabbmakaroner och köttbullar ;) Det tär på krafter och ger stor aptit att vara igång på nöjesställen i 8 timmar. Vi var inte speciellt svårsövda när vi kröp ner i sovsäckarna.

Dag 3 - Torsdag
Nästa stora prövning stod på spel - RIVA tält. Låter ganska så enkelt, men när det blåser halv orkan så är det inte det. Fick ner tältet  platt läge för att kunna ta bort pinnar och stag innan det hann blåsa in i grannens bil och repa lacken. Sen skulle eländet vikas ihop och få plats i den minimala påsen *suck*. Inte lätt i blåsten kan jag lova. När sen allt var ihoppackat och instuvat i bilen - massor rymmer i en corolla sedan - mer än vad man tror, började vår färd igen. nu mot lite mer sydvästliga bredgrader. Innan vi kom så långt på vägen gjordes ett stopp på Aalborgs Zoo där vi beskådade allehanda djur. Det mest intressanta djuret tyckte Mini sjölejonet var.
Efter ett par timmars körning kom vi till nästa camping, inte så stor och inte så känd, men ack så trevlig och gemytlig.  Ett stycke tältplats med el fick vi och Mini nära till lekplatsen. Tältresningen gick galant, Mini nu efter första gången väldresserad och vet exakt hur och vad hon ska göra plus att det var helt vindstilla där vi var. Resten av eftermiddagen tog vi bara det lugnt och njöt av tillvaron.
Middag blev pannkaka och bacon - tillagat på campingen.
När vi sen gick och la oss hörde vi hur regnet började smattra mot tältduken- men det sövde oss så gott

Dag 4 - Fredag
Regnet måste har upphör under natten så första projekt efter frukosten bestod i Riva tält, nu i stiltje och bra väder. Vi tog det lugnt och packade in oss allt eftersom och begav oss till nästa mål - Motellet/Kro straxt utanför Esbjerg. Men innan vi åkte åt det hållet tog vi en avstickare till Hvide Sand där vi spankulerade på strandkanten igen och plockade snäckor. Ojojoj vilket paradis OCH turistfälla. En hiskelig tur vi inte tog en campingplats där - med tanke på priset å alla andra lockelser!! Sen siktade vi in oss på motellet/kroen, kom dock lite för tidigt så vi lassade ur våra väskor och åkte in till Esbjerg och idkade shopping. Laddade upp kropp och själ inför vad som komma skulle.
Tillbaka till Motellet och hade fredagsmys med chips och läsk i sängen och en film i laptopen. Tänk så skönt att få sova i en säng igen!!

Dag 5 - Lördag
Nu har Minis dag börjat, vi ska tillbringa 2 dagar på Legoland. Behöver jag säga mer ? *ler stort*. Vi hängde på låste till Legoland kl 10 och lämnade etablissemanget kl 19. Då hade vi gjort i stort sett allt som man tänkas kan göra. Tillbaka till Motellet för upptorkning och sömn. Inte för att det regnat så mycket utan det finns massor av vattenleksaker och vattenattraktioner att göra. Vi somnade som ovaggad prinsessor båda två

Dag 6 - Söndag
Utcheckning från motell och avfärd mot ny camping, nu i Vejle, för tältresning och urlastning av packning för att sen återvända till Legoland för att göra en favorit i repris av gårdagen. Även denna dag avslutades runt kl 19 men då i souvenirshopperna och när vi sen gick ut från vänder sig Mini mot entrén och säger med tårar i ögonen och darr på läppen "hej då Legoland va du va skoj". Så var enda spänn som spenderades där var det värt när jag såg och märkte och kände hur nöjd hon var. Även denna natt började ösregnet, men vad gör väl det när man har tak över huvudet.

Dag 7 - Måndag
Vaknar av smatter mot tältduken, men måste på muggen och jag klär på mig för att trotsa vädergudarna. När jag kommer ut från tältet så märker jag att det bara duggregnar. Det är från träden som det faller ner regn när vindarna blåser till. Väcker Mini när jag kommer åter och börjar packa ihop vårt pick och pack och har sån tur att det blir uppehåll precis då vi ska ta ner tältet, men usch så blöt tältduken är nu. Inpackade och utcheckade så styr vi kosan lite norr över och allt eftersom så spricker solen upp och när vi svänger upp på Lagunens infart för incheckning så strålar solen från en klarblå himmel - första gången på hela Danmarksresan. Så vi skyndar oss att slå upp tältet och tar sen våra badkläder och går ner till havet och badar. Kategatt ligger bara 200 m från campingen. Rättare sagt, Mini badar och jag blöter benen. På denna strand finner vi, förutom snäckor, även sjöstjärnor.
Sen på kvällen kommer den stora prövningen *S* Mini vill ha spagetti köttfärssås och det är inte det lättaste att tillaga med minimal spis och kastruller å stekpanna. Men Mamma Dagens Eko hon fixar och trixar - till slut så serveras den godaste campingköttfärssåsen som någonsin skådats ;). Även denna kväll avslutas med bio på laptopen, bra med el och datorer ibland *fniss*

Dag 8 - Tisdag
Vaknar till ett ganska så okej väder och glad i hågen tar jag fram karta och evenemangshäfte för att planera dagens utflykt som jag tänkt överraska Mini med, men det visar sig jag tänkte inåthelvete feeeel. Fel att på sättet att jag kört för långt, tagit en camping för mkt norr över, så att till Djurs Sommarland som jag hade tänkte mig ligger nästan 2 timmar bort och inte bara max 1 timma som jag tänkt mig. Ja ja, vad göra - jo man åker igen till Fårup och gör en favorit i repris där *S*. Denna dag hade Mini tur som en tok, nästan varenda spel hon spelade på kom hon därifrån med det största eller näst största kramdjuret dom hade. Till slut så fick jag säga nej till sånna spel för priserna skulle inte få plats i bilen och speciellt inte när vi ska packa in allt annat med *S*. Efter 5 timmar Fårup fick jag nog och tog Mini under armen och åkte tillbaka till tältet, där vi avslutade dagen med en omgång minigolf . Trötta och slitna efter en vecka i Danmark så somnade vi så sött så, efter en film igen (samma som dom andra gångerna vi sett på film i laptopen - 7 ggr samma film *suck*)

Dag 9 - Onsdag
Min födelsedag.
Tält ner, tält in i bilen tillsammans med all annan packning som nu verkar vara mindre - hur det nu kan komma sig. On the road again, nu med destination Fredrikshamn och hemresa. Tillbringade ett par timmar i lilla Fredrikshamn med shopping innan det var dags att bege sig till färja och hemfärd till Sverige!!!! Att 3½ timma hem är så mycket längre än 3½ timma bort.
Väl på svenska mark igen åkte vi till goa vännen D för en natts vila. Den herrn kan då överraska en. Han har sett till att vi kan tvätta, eller som han sa "ni har väl inte så mycket rena kläder med er hem".

Dag 10 - Torsdag
Avfärd - igen *suck* börjar bli redigt less nu. Styr kosan mot nordost och hem till väninnan Catilona för en övernattning och upphämtning av gungstol jag inköpt tidigare i år, på auktion i hennes närhet, med henne som ombud. När vi är framme och jag ska gå och hämta gungstolen för att se hur jag ska få in den i bilen så sitter det en lapp på gungstolen "Grattis på födelsedagen". Gissa om man blir glad!!! Lyckas nästan stuva in hela i bilen, dock så får vi köra hem med bagageluckan öppen. Kvällen avslutades med grillat kött och KOKT POTATIS - mums så gott. Efter det så får jag tillgång till internet och kan börja ta igen lite datorabstinens. Vi säger inte mycket till varandra, utan sitter vid varsin dator och knappar och trivs.

Dag 11 - Fredag
Vaknar tidigt av värmen vid kl 0620 och börjar då sakta men säkert packa ihop det sista som ska in i bilen under tiden jag väntar på att Mini och Catilona ska vakna. Då det ska bli en helvetesvarm dag  beslutar jag mig för att vi gör avfärden direkt efter frukosten för att slippa allt för stekande gassande värme. Den enda formen av AC som finns i bilen är när jag vevar ner alla rutor och får korsdrag och det blir lite jobbigt att köra så i 25 mil. Kl 12 är vi äntligen hemma i 08-land.
TACK GODE GUD SÅ SKÖNT!!!
Resten av dagen har gått i slöhetens tecken med en kort avstickare till badstrand för att få ner kroppstempen, men den tempen steg lika fort igen när vi kom hem.

Nu är lägenheten full i saker och väskor som ska packas upp och ur och läggas på rätt plats, men det får ske i morgon orkar inte mer nu.

It´s alive!!!

Nu är jag/vi åter på svensk säker mark. Dock inte ända hem till 08-land, men där hamnar vi imorgon. Resan till och i Danmark har gått mycket bra. Vi har roat oss kungligt som det bara går att göra när vädrets makter kanske inte alla gånger var med oss. Vi har dock inte regnat bort helt. Sämsta vädret hade vi så klart när vi gjorde Legoland, men vad gör väl det när vi hade regnkläder på oss och det var korta köer till alla attraktioner. Så här i efterhand så är jag tacksam över att jag fick låna och tog med mig Vrålapan aka GPS:en, för Danmark i all ära, men att skylta ordentligt tillhör inte deras starka sida.

Återkommer mer under morgondagen, med lite mer info om vår resa.

Första anhalt..

..avklarat.

Vi har inte tagit oss till Göteborg och Danmark än, men har man semester så har man, varför då stressa. Värdfamiljen aka Kusinen (en av dom 13) här håller på att stökar med frukost och packar sin packning. När vi åker väster så åker dom öster.

Imorgon är det Danmark som gäller, färjan går 0800.

Måste villigt erkänna jag är lite nervös för tältresningen, men får hoppas det finns en snygg, eller varför inte fler karlar där på campingplatserna som villigt lånar ut sina armar och muskler åt mig *S*

Mini är så nervös för det här med danskan, "vet inte om jag kommer klara av att handla själv, för jag är inte så bra på danska"

Packa pappas...

... ne inte pappas, utan mammas Corolla. Det är snart dags för prövningarnas prövning, all packning ska in i bilen *S*. Sitter och samlar kraft och mod för det konststycket nu.
Samtidigt som jag gör det så är jag inne på Danmarks motsvarighet till SMHI, DMI och dom är precis lika ombytliga i sina prognoser som SMHI är. Nu så säger prognosen skitväder i 9 dagar framöver, det som har växlat från klarblå himmel och strålande sol och skurar.. men men... vi är inte framme vid den dagen som vår resa till Danmark börjar, så det är bara att hoppas dom ändrar sig ett par gånger till, och då till det bättre. Annars så blir det rackarns så kul att sätta tält *S*... NOT

God natt

Godnatt med er... och ha en glad semester

Nu är allt klart..

... sitter i soffan och pustar ut.

Okej då, har inte packat tills nu, utan varit ute ett tag med grannarna och spelat kubb och varvat ner. Lämnat ifrån mig nyckel och  telefonnummer till dom med så dom kan passa min lägenhet nu när vi är borta. Packandet har gått lite för lätt, väskorna är inte alls så där överfulla som jag trodde dom skulle bli så frågan är:
VAD är det jag glömt *S*

Vet inte när fler inlägg av mig kommer att komma

Allting..

.. packat nu, dock inte jag *S*. Ska va nykter ett tag framöver då jag har en massa bilkörande framför mig. Hallen ser ut som det är någon som flyttat in och bosatt sig där. Blev faktiskt inte lika mkt väskor och annat som jag trodde. Nu kvarstår ju det ulitmata testet, att få in allt i bilen. Men det tänkte jag vara så avancerad och djärv och gör imorgon. Ska ha lite torrvaror med oss, men även det får anstå en stund.
Men jag är så glad jag har varit så förutseende och provreste tältet. TACK SMARTA DAGENS EKO ;) . Det är klart större än vad jag trodde det skulle vara och då därför lite knepigare att sätta upp. Mini kommer att drillas i tältpinnehållning *S*. Men ju fler gånger tältet kommer att åka upp och ner detsto enklare (tror jag iaf) det kommer att bli.

Ny dag nya prövningar

Nej jag har inte fallit ner och dött och övergivit blogg-världen, men jag håller på med "mission impossible" - packa inför vår, min och Minis, semesterresa.
Jag försöker packa kläder för alla de sorters väder, vind och aktiviteter.
Jag ska provsätta vårt tält (helt nyinköpt så jag vill inte ge alla andra ett gott skratt på campingen).
Det ska handlas mat, och det ska fixas; in i det oändliga - för att vara klart kl 10 imorgon söndag.
Sen ska allt, det jag bestäm mig för att vi behöver på vår resa, knös in i bilen. Nej, jag har ingen herrgårdsvagn, ej heller en van eller annat stort fordon - allt ska in i skuffen på en COROLLA!!! *S* Är glad jag lyckats övertala Mini om att vi INTE behöver cyklarna med oss 

Giv akt manöver!!!

Nu är dagen slut slut slut. Nu ska Dagens Eko stämpla ut ut ut *tralaaalalllalalalaaa*

4 veckor semester tar sin början nu, ska bara njuuuuuuuuta, ha massa skoj med Mini, bara göra roliga saker. Nu är mitt lokala-över-mitt-huvud-solmoln tänt och kommer lysa like the eternal flame...

Komma..

.. med jobb nu???

Skulle inte tro det, hjärnkontoret på kontoret har redan tagit semester. Har dom inte kunnat kläcka ur sig det här tidigare, så kan dom göra det själv nu, om det nu är så bråttom

It is the final countdown

Nu så, nu är det semesterkänning på allvar. Nedräkningen har börjat - 5 timmar kvar.

Ikväll får jag nattgäster och samtidigt med det så ska det tvättas och städas och fixas och plockas inför ledighet och resan. Mycket är det, men man är väl tjej och har koll och simultanförmåga

Handtag...

...sitter alltid där man behöver dem *fniss*

Har i vanlig torsdagsanda varit ute och dansat. Ikväll så bar det sig inte bättre än att danspartnern för just denna dansoch jag krockade med ett annat par. Den tjejen och jag la lite krokben på varandra just i krockögonblicket. Jag känner hur jag håller på att tappa balansen och min partner hinner inte få fatt i mig riktigt, håller på att rasa in mellan dom andra, varav jag viftar till så där med armarna som man gör när man letar balansen och greppar tag i första bästa jag får fatt i *squeez* - *c-kupa, utan vaddering, med bygel* OOPSIEE - "du kan släppa taget nu"
Kände mig bara liiiiiite generad *S*

I afton dans..

Nu är det dags igen. Att svänga dom lurviga, som inte är lurviga. Sista gången innan jag och Mini drar till Danmark. Bara hoppas det är bättre ikväll än vad det var i tisdags. Ska sitta en liten stund till innan jag ska göra mig i ordning. Tar på krafterna att inte göra någonting på jobbet *S*

Boktips

Henning Mankell - Kinesen

Ta den gärna i ljudboksformat om du kan och vill. Uppläsningen är klart mer annorlunda än andra jag har hört. Påbörjade boken igår kväll och det var knappt så jag vågade blunda när jag skulle sova. Mycket spännande och mycket bra inledning.

Ökar...

med hela 10 kronor har min blogg gjort i värde sen igår. Inte för att jag förstår hur man värderar en blogg, vad det är som styr att bloggen blir mer värdefull, men hela 2235:- är jag uppe i nu. Undrar om man ska ta sig en helkväll på stan för dom pengarna =)

Lååång lunch

Smet ut tidigare än jag brukar äta lunch. In i affären och köpte mig en sallad och en tidning, med raska steg klev jag upp i parken och slog mig ner. Tog av mig så mycket som möjligt utan att för den skulle orsaka "förargelseväckande beteende" och tillbringade 1½ timma i solen.
På väg in och tillbaka till mitt  skrivbord så kom jag och tänka på att Hufvudstaden är då verkligen vacker, och det finns så mycket och många gröna oaser som man så sällan eller aldrig tar sig tid att besöka och stanna upp i.
Börjar få rätt semester-mood nu, kl 14 imorgon fredag smäller det, så huka er gubbar å käringar för då har jag semster!!!

Dags att ta det lugnt?

Kan inte påstå jag känner mig direkt träffad eller i farozonen om det som nämns här. Jag tar inte alls bloggandet på det allvaret som många tydligen gör.
Har på ganska så kort tid kommit till insikt om vad jag inte gillar för slags bloggar: och det är MODEBLOGGAR eller bloggar där 'dagens outfit' eller 'måste/vill-ha' läggs upp med bild efter bild efter bild. 
Av min lilla erfarenhet så är det dom som 'äger' sånna bloggar som oftast är dom som lägger kommentarer som lyder: 'hej, ha en bra dag' eller 'hej, vad ska du göra idag?', för att ragga besökare till sin egen blogg. För det verkar inte ens troligt att dom har läst inlägget innan dom ens lägger kommentaren, för i inlägget kan svaret stå.
Jag påstår inte på något sätt att jag: är en mönsterbloggare, ären stor bloggare, är en bra bloggare eller har en läsvärd blogg - men jag vet vad jag tycker om och inte tycker om, har mina åsikter och dom står jag för.

Kan det stämma att medelåldern på dom som bloggar ligger 23-25 år ?

God morgon!!!

What a beautiful morning, solen skiner, himlen är blå, fåglarna kvittrar. Någonting är inte perfekt, någonting förstör idyllen - vad kan det vara - jo, jag är ju på jobbet och inte ute och njuter av det fina vädret.

Vad står på agendan hos er idag ?

God Natt

Ska chockera min lekamen och göra för mig en tidig kväll.

Först fylla på mp3an så jag har en ny saga att lyssna på

Hej då bloggen, vi syns imorrn

Hipp Hipp 100

Nu skriver jag mitt 100:ade inlägg.

Inte för att det kommer att handla om något speciellt, inte för att jag har slagit några som helst rekord när det gäller statistik i besökslistan idag, men det är ju 100!!

Har bloggat sen1 månad tillbaka om ens det, och på den korta tiden "knutit" till mig ett gäng läsare, som verkar följa mig och mina synder hyfsat regelbundet. KUL!! Tack!!

Och om ni nu trodde det skulle bli ett tack-och-hej här, så misstog ni er, big time ;) Jag kör på med bloggandet ett tag till, med lite uppehåll för ledighet, semester och resor så där.

18 hela livet??

Sitter och slösurfar på jobbet, det är hur lugnt som helst. Hittar denna artikel och förstår att jag inte förstår någonting. Varför vill man se så ung och oförstörd ut hela livet? Vad är det för fel på livslinjer/rynkor? Personligen tycker jag det är charmigt med rynkor,  ger personlighet till folks anletsdrag.
Jag har själv passerat 40-årsstrecket och kan svära på min döda mors grav att jag aldrig har använt mig av antirynk-kräm. För dom kråksparkarna jag har vid ögonen och linjerna vid min mun, förstärker bara det som är JAG. Och jag har nog aldrig varit mer nöjd med mig själv, fysiskt som psykiskt, som jag är nu, nu när jag kommit till insikt om livet och dess godhet. Jag har accepterat den jag är och livet blir inte bättre än det man själv gör det  till.

Använder du anti-rynkkrämer och andra produkter för att få ett ungdomligare utseende? Är du rädd för att åldras?

Livet leker, så lek med det!


Solstolen och balkongen

Där skulle jag vilja vara nu. Solen strålar från en klarblå himmel och är varmt och gott. Tycker det är såååå rogivande att få sitta i solen med en bok och en mugg thé bredvid och 'bara vara'.

Kan ni 'bara vara' eller måste det vara fullt ös hela tiden ?

Kommer jag någonsin..

... lära mig att äta frukost. Är väl knappast troligt.

När klockan ringer straxt före 6 varje morgon har jag sååå svårt att förlika mig med tanken att försöka få i mig något att äta, innan jag ska iväg till jobbet, så oftast så blir det ingenting. Jo, när jag väl är på jobbet då kan jag äta både det ena och det andra, men då har det gått ett gäng timmar innan jag slog upp dom gröna.

Men när Mini är hos mig och vi ska äta frukost ihop innan skola/jobb så får jag göra allt för att inte den lilla mackan jag knaprar på inte ska komma upp i retur. Vill inte överföra mina dåliga frukostrutiner på henne, inte om jag inte måste.

Hur är era frukostvanor?

God natt

Hoppas jag får sova gott och ni med.

Jag lider inte av mina pms-besvär, det gör omgivningen när dom drabbas av mitt dåliga humör *S*

Be careful, its a jungle out there

Ve och Usch och Fy

Jag borde ha dragit öronen åt mig när jag kom till parkeringen, inte alls så många bilar på parkeringen som brukligt en tisdagskväll. Skulle ha vänt om och åkt hem igen.
Betalar entrén och släntrar ner till dansbanan för att upptäcka att PRO? var på plats. Snacka om fullt med grånade herrar och blåhåriga damer, jag sänkte medelåldern rejält!!
Ingen fara på taket tänkte jag, brukar ju vara dansant folk för det, men attans vad jag bedrog mig ikväll. Hälften borde ha haft sin käpp och rullator med sig. Karlarna hade klart missat det där med tvål, vatten och ny skjorta/tröja för kvällen, kärringarna hade sina små handväskor hängandes så där diagonalt över axeln, utan att tänka på att väskan rör sig som en projektil mot övriga dansanden när det blir lite rotation i dansen. 2/3-delar visste inte vilken dansriktning som var den rätta, den sista 3-delen försökte sig på den varienten av foxtrot som den yngre publiken har annamat och det är väl helt okej att ta efter den OM MAN BEHÄRSKAR TEKNIKEN, and so on and so on and so on.

Behöver jag tillägga jag har PMS?

Nu e jag...

.. hemma och trötter.

Ska luta mig bakåt i soffan innan jag börjar göra mig redo för en kick endorfin och after shave. Är inte sån tilltalande dag idag att man superlängtar ut. Men snart är sommaren och utedansen över för den här gången så det gäller att ta tillvara på alla tillfällen så man inte stannar upp och surar över att man inte gjorde det man tänkt och tycker är så kul

Bakom ...

... mitt skrivbord är jag igen.

Lunchen tog visst lite tid *fniss* Vi hade "a lot of catching up to do", eller så var det att vi båda inte tyckte arbetsdagen var så givande att vi ville lunchen skulle ta slut så snabbt. Så nästan 2 timmar senare kom jag åter - oppsie ingen som skvallrar va ;)

Liten ljusglimt

Dock inte på himlen, men i lunchsfären. Mr DJ har den goda smaken att vilja träffa mig över en lunch idag. Alltid kul att snacka bort ett par timmar över en lunch så där, speciellt när man inte har träffats på ett tag.

God morgon ..

... eller nåt.

Vädret är lika gråtrist idag som det var igår. Enda skillnaden är att det inte regnar, bara hoppas det tänker klarna upp och inte bli än mer grått.

Sitter på jobbet och hoppas det ska hända något skojigt, men det lär väl inte ske. För inte är papperssorterande skoj, men ett nödvändigt ont.

Vad händer idag hos er?

Jag och GPS

Har fått låna en GPS från jobbet att ha med till Danmark. Tror dom är oroliga på jobbet för att jag virra bort mig helt i Danmark och inte komma  tillbaka till jobbet. Passade på att testköra den nu när jag ändå skulle till Far och Bror, men har redan nu kommit till insikt om att kärringen i GPS och jag inte kommer att komma överens speciellt mycket och många gånger.

På väg dit så är närmaste vägen med en färja, och när jag kommer till färjeläget så vrålar kärringen "kör ombord på färjan". Jag tittar på GPS:en och säger försynt "färjan har inte lagt till än", då vrålar GPS än högre "kör ombord på färjan" -"Visst visst, ska jag köra i sjön så - fine va, men inte ikväll". Jag är så djärv att jag står kvar där på kajkanten och inväntar färjan innan jag kör ombord.

Sen funkar den hur bra som helst, tills jag är nästan framme då vrålar kärringen till igen "du är framme vid målet nu" och då står jag mitt ute på en väg utan hus alls runt omkring mig, fortsätter då dit där min Far bor och Bror befinner sig, då tar den där vrålapan ton igen " sväng höger och gör om". Då gav jag GPSen onda öga och sa med skarp röst " Far har bott här i 25 år, och jag har bott här med - hur många gånger har du varit här eftersom du är så kaxig?" Tyvärr så fick jag inget svar- förutom "gör om rutten".

Även på vägen hem struntade jag i GPS:ens tillsägelser att köra på färjan som låg mitt ute i vattnet och undrar hur tusan ska jag klara av den där gaphalsen i 1½ vecka. Bara att hoppas kärringen inte byter språk till danska när vi kommer till danskt territoralvatten sen.

Säg inget till min bror...

... men förutom att han ska få bjuda mig på middag i födelsedagspresent till sig själv, så har jag köpt han en grej. Eller rättare sagt 3 saker, men dom ligger alla i ett och samma paket. Vad det är vågar jag inte säga, inte än. Bror påstår han inte läser min blogg, men fan trott ;-)

Huvva... 7 trappor

ner... föll min mobiltelefon.

Skulle vara lite effektiv, snabb och hurtig på en och samma gång, var av jag tar 3 trappsteg i taget hör jag ett klonk-bonk-tjonk, som sakta blir svagre och svagare. Det är mobiltelefonen som har glidit ur fickan och åkte ner mellan trapp och vägg - HJÄLP!! - FUCK!!.  Vänder om på klacken, springer fort ner (tog av mig pumpsen så det skulle gå fortare) för att försöka hitta telefonen (vill ju inte att dom som "kan" mina fotsteg ska höra det är jag som rusar fram. Har jag riktig otur så har den hamnat på garagevåningen 11 trappor ner.
Fullt sån otur hade jag inte, blev "bara" 7 trappor. "Vad ska jag säga till Chefen - hur förklarar man sånt här ras" tänker jag när jag plockar upp telefonen, helt övertygad om att det är finito/tack och goodbye och telefonhimlen som gäller. Döm om min förvåning- DEN FUNGERAR.

En svensk tiger - Ericsson vet hur man gör prylar *S*

Bror min..

... fyller år idag.

2 år äldre än sin kärar syste blir han. Syster som är så snäll och rar vill köpa Bror en present - men vad köper man en 60-talist som har i princip alls? Duger det om jag hoppar ur en tårta säger GRATTIS eller ska det vara något mer seriöst som typ en bok eller flaska sprit ?

Strunt samma, du får besök av mig ikväll, vare sig du vill eller inte - så kan du laga till middag ;)

HURRA HURRA HURRA HURRA för bror min

Hungrig

Regnet öser ner, magen kurrar, matsedeln för kantinen är torr tråkig och intetsägande. Men jag vill ha mat NU. Typiskt gnällochskäll-väder nu

Nån som offrar sig och hämtar mig i sin landå och fixar lunch ?

Glad, Gladare och så Jag!!

Om jag kunde sluta vara så nervös för allting *S*. Var ju bara bra saker min Chef ville tala om för mig. Han skulle bara meddela mig resultatet av dom nu avslutade löneförhandlingarna *S*. Jag har fått ett påslag om ca 8.5% - och det gör mig till den bäst betalda, i min kategori, på jobbet!!
Kommer att bli en slant retroaktivt, men den betalas inte ut förrän tidigast augusti. 

Go Dagens Eko Go - jag är visst värd en hel del :P

Iiieeekkk

Nu är jag inkallad till chefen, ska va där om 5 minuter. Varför känns det alltid som jag blir inkallad till rektorn för att jag hittat på hyss ?

Det börjar närma sig nu...

30 timmars arbete kvar här på min arbetsplats, sen kan semestern börja.

Inte för att det känns så tilltalande med bil och tältsemester nu, inte med det skitvädret som härjar här. Kanske bara bra det får regna av sig nu, så att solen kan stråla från klarblåhimmel och gassa.

Äntligen..

... har jag hittat min själsfrände när det gäller skaldjur och i synnerhet räkor. Att hon sen är rapp i käften gör ju inte saken sämre *S*

Godmorgon/Godförmiddag

Ni får själva välja.

Kom i säng före midnatt i alla fall. Sov som en stock till kl 4, då törsten anföll mig. Gick upp, drack mig otörstig och kröp tillbaka till sängs, men sen kunde jag inte somna om igen... Låg och vred och vände på mig jag vet inte hur länge. Till slut så hämtade jag min mp3-spelare och pluggade in ljudboken. Till slut så somnade jag och vaknade kl 10.30. För att då upptäcka att en av spjälorna i sängbotten hade lossnat, så det var väl inte undra på jag sovit så illa i natt. Min käre far ska få bakläxa på det här med gästsängar och dess underhåll *S*. Kan inte förstå, är inte speciellt frukost- eller lunchsugen nu, bara törstig. Så min kär mor hade rätt i sitt : "Efter fylla kommer törst". Vila i frid, tantskrälle ;-)

Hå och hej

nu sitter jag här lagom glad i hatten tillsammans med vårat middagssällskap. God mat, gott att dricka och trevligt sällskap. Har insett att det är dags för Tant B och mig att övergå till icke alkoholaktiga drycker nu, annars så kommer vi att få väldigt ont i hårfästet imorgon.

Hoppas ni har en bra kväll som vi har

Kram

Hemma, men borta..

.. men hemma i alla fall.

Är nu hos far och gör mina dotterliga plikter, dvs är social med farsgubben på alla de sätt. Vi har varit förbi Tant B och Farbror O och hjälpt till med glad hejarop när dom påtade i sin kolonilott, varit och handlat inför middagen ikväll som ska ätas tillsammas med Tant B och Farbror O (det bestämde Tant B och jag alldeles själva *fniss*).
Köttet ligger redan i marinad och en sås tillverkad, bara potatisen kvar att fixa - men det gör jag sen.

Solen strålar nu från en klarblå himmel, tänk vad det kan göra skillnad att åka 1 mil lite mer väster ut. Ska ta mig en tidning ut och sätta mig i en solstol och få lite färg på min lekamen. Gäller att grunda nu, innan Danmarkssolen tar grepp på mig.

Vad hittar ni på idag ?

Uppe med tuppen

, men även tuppar får vara trötta och sova till kl 9.

Hade en underbar kväll igår igen, inte lika fullt så underbar som i torsdags. Vad skillnaden låg i vet jag inte, kan inte sätta fingret på det, men men.

Knät hade minskat till nästan rätt storlek så jag gjorde en chansning och åkte iväg, och den chansningen höll riktigt hyfsat. Får väl se vad som händer under dagen med knät, det är något stort fortfarande.

Vädret är fint, men en hel del moln och vindar. Tror jag ska förära min far ett besök idag, kanske lura med han ut på en golfrunda eller två.

Hur jag än gör, så lär ni få höra av mig mer under dagen. Laptop följer med och pappa har router och nätverk ;)

Åter i bostaden

Berättar mer om kvällen imorgon... eller ja, när jag vaknat igen

Vilken chef?!...

.. man har.

Min chef kom nu in på mitt rum och sa åt mig att packa ihop för idag - " Det är för fint väder för att sitta inne och jobba nu - gå hem". Nog för att jag kan vara olydig och obstinat många gånger, men denna gång så gör jag exakt det jag blir tillsagd


Surt sa räven om dagen efter..

Jag visste det, jag bara visste det..

Gårdagskvällens underbara kväll har fått sig en baksida. Mitt vänstra knä är svullet, svullet till dubbel storlek, smärtar och gör ont. Även fötterna har intagit en större storlek, men dom gör inte ont och den svullnaden vet jag går över snabbt. Vad som hänt med knät vet jag inte, men vänster knä har alltid varit lite mindre stryktåligt. Men mycket vridningar, belastning tål det visst inte, inte 4 timmar i sträck i alla fall *ler snett*. Jag som hade tänkt att åka till Skansen och dansa där ikväll.

Kanske kan hända revolutionerande saker innan kl 20 ikväll? Så än har jag inte givit upp hoppet om kvällens svängom. Ben i högläge kan göra underverk, säger dom som vet och tror.

Dagens boktips

På förekommen anledning, så tillägnar jag Hanna dessa små tips. Hon har tillsammans med Joel tillbringat 1 år i Australien, Down Under. Vet inte hur mycket Hanna har läst innan och vilken genre hon tycker om men här ett smakprov i alla fall.

Camilla Läckbergs böcker - fristående serie, som börjar med "Isprinsessan"*

Åsa Larssons böcker - börjar med "Solstorm"*

Jens Lapidus - Snabba cash

Donna Leon - Amerikans författare bosatt i Venedig, där man får följa commissarie Guido Brunetti i hans polisarbete

Ian Rankin - Författare från Skottland. Polisdeckare där man får följa Inspector Rebus i allahanda svåra fall


*man behöver inte alls läsa böckerna i rätt ordning, men för att förstå karaktärerna kan det underlätta

Aldrig fucka upp

ska jag fortsätta lyssna på. Är alltså min ljudbok jag har på gång i mp3an. Ska se om det får mig avslappnad nog till att kunna sova. Har tagit mig en snabb dusch, men hoppat över fotbadet. Känner lite hur det drar i ögonen nu, så jag får smida på det och krypa till sängs.
 
Nattinatt bloggen, vi syns imorgon!

All time high..

Är precis hemkommen från dansbanan. Vilket jävla ös, drag det var ikväll (om man nu kan säga så om dansband och dess musik). Inget märkvärdigt band som spelade och det var inte överdrivet mycket folk, men dom som var där, kombinationen så kalas, så toppen. Har dansat som jag vet inte vad ikväll, inte suttit en dans. Toppenkavaljerer rakt över. Då tillhör jag ändå den gammeldags sorten som inte bjuder upp, utan anser det är herrarnas jobb - så det var toppnotering *S*. Inte ens när det var paus fick jag sitta en dans.
Jo, förlåt - det fick jag. Smet i väg en snabbis för att pudra näsan, men det är då allt jag satt ikväll *S*
Till denna bedömning får man lägga till att många av "dom bästa" är på dansbandsveckan på Öland och/eller Gröna Lund som kör med dans dom med och har en annan budget på vilka orkestrar som dom kan boka upp.
Sen vädret, soligt, varmt härligt - precis som en sommarkväll ska vara.
Borde ta mig en dusch nu, sätta fötterna i fotbad och ta mig en kopp thé. Men endorfinet pumpar runt som jag vet inte vad, kommer bli en lång kväll/natt innan jag kommer i säng så upp i varv är jag.
Tyvärr så kan inte dansskorna vänta på remiss-svaret ska komma, måste till drastiska åtgärder på dom nu, om dom nu kan räddas.

Har ni haft en bra kväll ?

Deo och parfym..

på dom rätta ställena, dvs jag är redo, redo för kvällens övningar.

Klänningen sitter som en smäck?(eller klänning då om ni ska va så petnoga). Men tror nog klänningen egentligen är en tunika, men eftersom jag har korta(säg det på mundebo-vis) ben så blir det mesta långt och längre på mig.
Nu saknas det bara skor på mina fötter, och när jag tittar på mina dansskor så ser jag hur illa medfarna dom är, dom gamla trotjänarna. Antingen får dom gå i graven eller så får dom läggas in hos Dr Skomakaren för en rejäl översyn, men den remissen (beslutet) får jag ta hand om efter semester och Legoland.

Vad ska ni roa er med, spendera pengar i baren, på dansgolvet eller ????

Hög igen..

Nu är det dags att gå och gör mig i ordning för att kunna bli hög, hög på endorfin och after shave. Det är alltså dans igen ikväll. Hoppas medelåldern är lite lägre ikväll än vad den var i tisdags.
Tror jag ska ha den nya klänningen jag köpte, eller rättare sagt den nya klänningen som tvingade mig att köpa den - för den skrek rätt ut när jag passerade den "KÖP MIG KÖP MIG, JAG ÄR DIN!"

Nepps!
Nu in i duschen och göra det man ska göra i en dusch ;) duscha!!

Vem skrubbar mig på ryggen ?

Ps. Ja, jag har fortfarande råd att sitta i baren, men vid en utedansbana modell folkets park, så är det väldigt dåligt, på gränsen till oebfintligt att det finns en bar där, därför dansar jag ;). Kan bli så illa jag lyxar till mig med en läsk och en kanelbulle i pausen ;) Ds.

Glasklart och gratis

Stövlade iväg (hur jag nu kan göra det då jag har pumps på fötterna) till McD för att köpa min lunch, som jag sa i förra inlägget. Kliver in genom portarna på McD och börjar fundera vad jag vill äta, då en liten dam kommer fram till mig och frågar om jag vill vara med på en marknadsundersökning; "ja kan jag väl va" svarade jag den lilla damen. (för vem har en tid att passa - inte jag iaf).
Sagt och gjort satte mig vid borde där lilla damen hade sina frågor och formulär och så blev jag serverad en hamburgare. Medan jag fick äta den burgaren så fick jag svara på lilla damens alla frågor. Kan ni tänka er, den var alldeles gratis ;)!! GRATIS ÄR GOTT ;)
Nackdelen var väl att jag inte kunde tigga till mig ett sånt där glas som var min egentliga anledning till att jag gick till McD idag.
DOM insparade pengarna från lunchen, som inte blev som jag tänkt mig, råkade efter ätandet omvandlas till lite underkläder och en klänning till mig. Usch och fy på er affärer som ligger runtikring där ... och som till råga på allt har REA *S*

Lunch? Lunchsällskap?

Frivillig?

Magen börjar kurra hungrigt nu. Bara trist folk i korridorerna idag, bara trist på menyn i kantinen. Suck så trist.

Men vänta!

Jag behöver utöka mitt föråd av cocacola-glas och McD har ju en drive på det nu. Om jag handlar med mig därifrån så kan jag ligga i parken och bara njuta av solen med, samtidigt som Mini kommer bli överlycklig för ett nytt färgat glas *S*.

Tror jag smiter ut nu, vad ska ni äta till lunch?

Oh! vilken morgon..

... vädermässigt i alla fall, men min start på dagen kunde ha börjat bättre.

Upp ur sängen efter X antal snozningar på klockan. In på damrummet, piffar till mig, på med kläder och sen iväg till t-banan.
Halvvägs dit, till t-banan alltså, kommer jag på att busskortet ligger kvar i fickan på koftan jag använde igår, så det var bara att vända tillbaka, hämta busskortet, tillbaka till t-banan, sätta mig på den och tuffa på in till jobbet.
Framme vid entrén på jobbet inser jag att mitt inpasseringskort är kvar uppe i kortläsaren på mitt skrivbord. Utan kortet så fungerar inget allt, så det är då martonringningen börjar - att jaga eventuella kvarvarnade kollegor som inte gått semester än som kan intyga jag är jag så jag kan komma upp till mina domäner. Efter 15 påringningar så kommer äntligen en kollega till undsättning, och det är han som jag i normala fall får hjälpa till att få in i kvarteret så hans återbetalning har nu börjat *S*

Men det kan bara bli bättre... eller hur?

Ca

1½ timma att ta sig hem nu förtiden... Tur man har ljudbok i örat

Vem har varit här...

.. när jag varit borta ?

Kommer hem, öppnar dörren. Ser lägenheten mer eller mindre upp och ner vänd.... vad har hänt, vem har varit här ??? Börjar sakta gå igenom lägenheten för att se om det är något som saknas. Ingenting är borta, inte ens dammråttorna. Det är då jag kommer på det!!! Städhulda har inte varit här, det är ju jag som har stökat till lägenheten alldelse själv *S*. Har helt glömt bort att jag givit städfirman sommaruppehåll *S*
Bara att erkänna; jag är gammal och senil - kommer inte ihåg väsentligheterna längre *S*

Bäst ..

Så ini tusan bäst...

Har nu klarat av lönerna för denna gång, inga missöden inträffade, än så länge kanske jag ska säga.

Nu kan jag fokusera på dom andra högarna som ligger här på mitt skrivbord, tur det är semestertider

Vettigt.. ja tack

Märker att sömnen inte blev den bästa i natt. Aningens för hög av endorfinkick jag fick av att sniffa after shave igår. Blir inte sömnen den bästa så visar det genast resultat i väldigt konstiga skrivningar; felstavade ord, missade skrivna ord, skriva fel bloggnamn .
Hav tröst, hav tåladmod - snart är jag mitt vanliga jag igen

En storlek ner..

..å jag kan ha mina 36:or imorgon till jobbet, som vanligt. OM jag tar mig till jobbet - jo det gör jag, på ett eller annat sätt, frågan är ju bara vilken tid det kommer att ta.
Ska avsluta kvällen här med lite vattenmelon. Känner jag behöver ladda reserverna igen

Jag har råd att sitta i baren..

.. men älskar lika fullt att dansa för det . Sväva fram på ett dansgolv med en herres (gammal som ung) armarna omkring mig och få sniffa mig hög på after shave, vad mer kan man begära..

Ikväll var det en toppenkalaskväll på utedansbanan. Ett riktigt hyfsat band spelade, dansant folk som var där och vädret ja vädret... varmt skönt. En riktigt typiskt svensk folkparkssommarkväll. Svalorna som flög högt och jagade insekter ..

Nu sitter jag här med fötterna i fotbad, något slitna efter kvällens bravader, ska försöka få ner dom en storlek eller två.

Tack vare DD kommentar om min omelettmiddag ikväll, så tappade jag tråden till det inlägget jag egentligen hade tänkt att skriva ;), skrattade för mycket .

Håll till godo i  alla fall!

Säg omelett..

..för omelett är precis det jag har ätit till middag. Jag föredrar den au naturelle, med en grönsallad vid sidan av, men många vill gärna fylla sin med allehanda ingredienser. Plus ett STOOOORT glas med vatten. Måste ju grunda upp för vad som komma skall..
Vara lätt på foten är inte samma sak som att vara tom i magen.. Var ska då energin om att le och se söt ut komma ifrån?

Hemma...

Tog mig  bara så där en 20 min längre tid än vanligt. Och på köpet så har jag fått trängas med andra på t-banan. Förstår varför man säger "vitlöksexpressen" "orientexpress" osv när man har fått nöjet att känna diverse odörer som mina medpassagerare så vänligt har delat med sig av.

Nu så ska det bara soffas och softas ett tag, äta en bit mat och sen göra mig ordning för kvällens lättfota övning

Ont om tid är det gott om

Startade 30 min tidigare än vanligt för avfärd till jobbet för att kunna ta mig med t-banan i stället för buss när nu bussarna, eller okej då chaufförerna strejkar, och landade på jobbet 30 min senare än vanligt och beräknat.
Sen har jag suttit klistrad vid min stol och skrivbord och räknat löner för glatta livet.

Om det är något mina killar (för det är flest killar jag har hand om) har lärt sig, så är det att lönerapportera till mig i tid. Gör dom inte det så är jag benhård på att dom inte får sina tillägg som dom ska ha. Känns det i plåboken så är dom extra vaksamma.
Nu är det bara två avdelningar kvar att räkna för, och jag kommer att klara dead-line med bravur. Och bara för att jag tänker så, så lär det jävlas in i det sista, så ordet bravur får jag allt ta och viska tyst för mig själv.

Undra hur lång tid resan hem ska ta, solen och värmen lär nog försvinna innan jag är hemma. Hade varit trevligt att få dansa i sol och värme. Håller jag tummarna riktigt hårt så kanske det håller hela vägen.

RSS 2.0