Godnatt..

Nu är det dags att krypa ner i den stora sängen och invänta att klockan ska  ringa kl 6 imorgonbitti för att sen trassla mig till jobbet. Som saga forstätter jag med "aldrig fucka up"

Hej då bloggen, vi syns imorrn

Hmmm...

Vad ska man roa sig med en måndagskväll som denna då ?. Har ätit, diskat duschat och sitter nu i soffan och småglor på tv. Inte är det något speciellt dumburken, inget som faller mig i smaken direkt. Just nu så är det en repris av Lyxfällan som går, och jag kan inte sluta förundras över hur ovarsamma folk är med sina pengar. Ska inte säga jag är Ms Perfect, när det gäller ekonomi, men nån måtta får det väl ändå vara tycker jag.

Hur tar man sig till jobbet...

... är en fråga jag undrar mig nu när jag läser denna artikel i Aftonbladet. Jag har ingen åsikt om det dom strejkar om, om det är rätt eller inte. Bara hur detta ställer till med megaproblem. Jag kan, med visst krångel, ta t-banan till jobbet - men sen finns det dom som bor som min far och bror t.ex - som bara har buss som kommunalt färdmedel.

Att försöka ta sig bil in till stan är väl inte att tänka på. Dom redan högt belastad vägarna lär ju inte vara mindre belastade nu, även om det är semstertider. Tar man sig in i stan med bil så möts man ju av dessa trängselavgifter, höga p-avgifter och användande av dyr bensin.

Man kanske skulle bli sjuk nu... och bli frisk lagom till semestern,,, så löser sig alla problemen... eller hur ? ;-)

Frivillig kock...

Kom hit!!

Feed me - hungrig men orkar inte laga till något..

Gör underverk med mina rester i kylskåpet

Uppdatering
Ingen hörsammade min uppmaning så jag fick själv fixa middag. Blev pyttianna av kyckling och fläskfilé och klyftpotatis

Äntligen hemma..

Med lite trixande och fixande och tillsidanlagd ordinarie arbetsuppgifter så löste sig denna avtackning. Inte lätt att klistra på det vänliga leendet och va trevlig på avtackningen efter en sån här start.
Vid kl 14 så kunde jag äntligen sätta mig med mitt ordnarie arbete. Tur att det är semestertider så det inte anhopas på samma sätt som annars.
Men jag lovar här och nu, blir det nåt liknande i framtiden så kommer jag inte vara Ms Nice Lady.

Skulle inte ha..

.. klivit ur sängen idag.

Hade varit bättre om jag legat kvar så vissa lär sig att saker inte gör sig av sig själv. För det är så lätt att komma till mig 10 min innan, något ska ske och be om hjälp och sen se ut som frågetecken när jag säger att det inte funkar på det viset.

En kollega ska gå i pension idag, ingen nyhet för någon här på jobbet, speciellt inte hans närmaste chef. Jag fick till uppdrag av närmaste chefen att ordna en insamling till personen i fråga och meddela berörda när avtackningen ska ske. Det har jag fixt efter konstens alla regler. Har inte med ett ord hört något mer om hur upplägget på avtackningen ska vara så jag tror då i mitt stilla sinne att det har närmaste chefen fixat, eller kanske till och med berörd kollega.

När jag sitter på bussen in till jobbet ringer närmaste chefen och frågar hur många som anmält sig till avtackningen. Jag säger antalet till han och får till svar "oj, så många". Det visar sig ingenting är gjort!! Väl inne på jobbet kommer närmaste chefen igen och ber mig fixa tårtor för avtackningen och lika så blomsterkvasten OCH presenten för dom insamlade pengarna. När jag frågar han hur betalningen av tårta och blomma ska ske, då jag inte kan ta det ur egen ficka (tar för lång tid att få tillbaka dom via vår ekonomiavd.) Inte ens det har han tänkt på.."men öhhh kan man inte ta sånt på faktura?" "jovisst kan du väl det" svara jag "om du varit i kontakt med dom att dom gör så", "men öööh - kan du inte ringa och kolla det då?"

Så nu sitter jag här och letar konditori och bageri som kan ta våra sistaminutenbeställning på faktura, samtidigt som jag ska hitta på något att köpa för insamlingspengarna och sen se till att fikarummet är representabelt senast kl 13 då avtackningen är (kl är 10.00 nu)

Jävlars va skönt det ska bli med semester å slippa dönickar!!! *räknar dagarna nu*

Sälja sig själv...

också ett sätt att avsluta ett gammalt liv och börja om på nytt...Läs här om Ian som ska sälja sitt liv inkl hus, invetarier, jobb och vänner via e-bay.

Jag vill inte vara sämre jag -  har dock inget konto på e-bay så ni får lämna bud i en kommentar **S**

Det ni får är:

* skor i storl 36, många
* kläder i alla de sorter mest klänningar och kjolar, storl S 34/36
*l gh i en söderförort till stockholm om  80 kvm
* en Mini om snart 8 år
* jobb som chefsekreterare
* hemlig låda med allt det andra som gör att jag är jag


Det är över nu!!!

Slutsignalen har gått för fotbolls-EM. Spanien vann visst, grattis till dom!!

Men det är nu det börjar, uppladdningen - OSfriidrotten!!

Äntligen!!!

Om ca 1 timma och 45 minuter så är det över!!

Ja, fotbollen alltså. Snart kan man se vettig tv igen.

Skyll dig själv ?

Sitter och läser Aftonbladet om misslyckade tatueringar. Kan inte påstå jag t ycker synd om dom. De flesta har skett i fyllan och villan, och andra hos tatuerare som man inte kollat upp och tagit referenser av. Ska man göra en tatuering, som är sånt pass stort ingrepp och kostsamt som man inte kan ändra på hur som helst, så ska man inte ta första bästa och tro man kan bedra snålhet med vishet

Aldrig fucka up...

... är den bok jag läser/lyssnar på nu(Jens Lapidus - författare).
Eller kanske inte just nu, men ja du förstår väl. Jag går inte långt utan min mp3-spelare. Perfekt grej att ha när man diskar, dammsuger eller nåt sånt. Annars så lyssnar jag en liten stund när jag gått och lagt mig, fungerar utmärkt som godnattsaga *S*


Dags att reklamera..

Nu så har jag äntligen fått min ersättnings mp3:a från CDON. Visst är det bekvämt att handla saker via nätet, men efter att mp3-spelaren kraschde för nån månad sen och alla turer jag haft med CDON, så tror jag inte det var en så smart idé. Att reklamera över nätet är inte det lättaste. Ibland så bedrar snålheten visheten, men det är lätt att vara efterklok med.
Så imorgon åker den reklamerade spelaren på postlådan, så får vi hoppas ärendet ska vara utagerat

Räkningshögen...

... avklarad.

Vågar inte tro på saldot för än morgondagen har varit och alla autogireringar slagit till. Blir aldrig riktigt klok på när-var-hur dom dras.

Enbent och halvtom

Då var Mini levererad till sin far. Denna gång ska hon vara bort från mig i 2 veckor i ett sträck. Det är lika jobbigt varje gång när sommaren kommer om det ska vara semester. Jag har förlikat mig med varannan-vecka-systemet som hennes far och jag har, för en vecka går ändå ganska så fort. Men nu, nu så är det en vecka till.
Extra jobbigt blir det när jag vet att han inte är den mest kreativa personen och hittar på saker. Speciellt inte saker som ligger utanför tomtgränsen. Extra extra jobbigt blev det denna gång då hon ringde honom en stund innan vi åkte  och jag hör "men pappa, vad ska vi göra på semestern då, jag vill inte bara vara hemma hela tiden, jag vill sova borta några nätter. vi kan väl hyra husvagn eller tälta".
Eftersom jag vet hur dan han är, så gör ju jag i min tur massor med Mini, överkompenserar heter det väl kanske. Är väl inte helt rätt, men jag vill att hon ska ha något kul att berätta för klasskamrater, vänner m.fl. Kan vara det att Exet har lärt sig det nu, och han vet han slipper hitta på en massa för att jag gör saker med henne. Men hur tänker man då, egentligen ?
För inte är Mini dum, det är det minsta man kan kalla henne för. Förr eller senare så kommer det bakslag, det är jag övertygad om.
Innan jag går ut och sätter mig på balkongen i det riktigt fina vädret så ska jag göra mig fattig, dvs betala mina räkningar

VAd ska ni hitta på ?

Det tornar upp sig...

Vi har för knappa timmen vaknat och tagit oss ur sängarna. Mini sitter vid sin dator och jag här vid min. Magen kurrar  och jag hoppas vid min gud att Mini inte börjar  prata om att hon vill ha frukost. Jag har satt på mig skygglapparna för att kunna passera köket med gott samvete.
Disken från igår tornar upp sig mer och mer. VARFÖR tog jag inte hand om den igår *suckar*. Men om jag blundar riktigt hårt och ignorerar att den ens finns där, så kanske den krymper, kryper ihop, diskar sig själv och hoppar till rätt plats i skåpen.
Säg nu att jag ska skaffa mig en diskmaskin för att lösa dom problemen. Jag HAR en diskmaskin, en bänk-variant, som man med ViljaVåldVaselin får in fler än 4 tallrikar glas å tillhörande bestik till. Sen är barnarbete olagligt så den diskmaskinen (aka Mini) kan jag inte använda heller, inte än på ett par år, eller kan jag kanske ? Kan kanske dra in veckopengen på obestämd framtid tills det är diskat *fnissar*.
Men vad hjälper det kom jag på nu, hon ska om ett par timmar till sin far och spendera dom nästkommande 2 veckorna där med han, så det är en win-win situation för disken. JAG får ta tag i den själv... Men sen... inte nu... sen...

TBE

Bara en snabb uppdate, för er som skulle gå och undra och vara orolig *S*. Ännu ej några tecken på sjukdomsförloppet. Om 2 dagar kan jag säkert släppa den tanken helt nu *S*


Lätt på foten..

... ska jag vara på tisdag och torsdag nästkommande vecka och nästanästa veckas tisdag och torsdag med. Gäller att passa på att ta igen lite missad lättfotning, eller missad och missad, bortvald till förmån för Mini ligger väl mer närmre sanningen.

Och när jag menar lätt på foten, så menar jag lätt på foten.... när jag svävar fram på dansbanans golv ;), om det nu mot förmodan var någon som trodde något annat. *S*.

Jag brukar bevista Hågelbyparken för den sortens begivenhet och jag hoppas det blir många fina varma sommarkvällar nu när jag har planerat in dansen. Det är bugg och foxtrot som gäller på dessa dansdagar förutom tisdagar då det kläms in var 3 eller 4 dans med gammeltjo och tempot är inte så högt överlag - men det är väl medvetet så eftersom jag sänker medelåldern ganska så rejält när jag är där.

Vilken kväll...

Som jag sa så började det regna och jag hade turen som redan dukat inomhus.

När det sen blev dags för dessert så strålade solen åter igen. Vi beslöt oss för att då sitta ute och äta. Vi dukar ut, sätter oss ner börjar lägga upp på tallrikarna och ta första tuggen, så kommer regnet...IGEN. Snabbt som ögat börjar vi plocka ihop för att gå in. Halvvägs ihopplockade så slutar det regna, vi gör nytt försök igen att sitta ute. 15 minuter senare är det samma visa igen: Regn-ihopplock-tillbakaut-äta... Så där höll vi på ett par gånger innan vi gav upp och gick in.

Hade känslan av Dolda Kameran och nästan väntade att det skulle hoppa fram ett tv-team ur buskaget. *S*

Nu har gästerna åkt hem i alla fall, mätta-nöjda-glada såg dom ut att vara och sa sig vara med. Kommer bli ett par vändor med diskmaskinen innan allt är borta från köket, men det finns en morgondag för det med. Nu gäller det att njuta maximalt av Minis närvaro, då hon drar på semester i 2 veckor.

Man ska ha tur

Hann egentligen inte mer än och skriva förra inlägget , så tornade dom tjocka regntunga molnen ihop sig och 5 minuter senare så började regnet att strila ner. Tur man har en markis så grillen inte slocknade av vätan. Har lärt mig den erfarenheten då jag var liten, inte till längden, men till ålder och min pappa grillade - först under paraply för att sen övergå till den tidens nymodighet PARASOLL *S*

Typiskt eller typiskt

Har varit gråmulet mest hela dan idag så jag bestämde att vi ska sitta inne och äta, men nu nu när allt är dukat och klart och det bara är gästerna som saknas vad händer då ??!! Solen och den blå himlen tittar fram. Det är hur varmt som helst just nu. *SUCK* Ska man våga tro på att det nu fina vädret kommer att hålla sig, så jag ska göra en snabb rokad så vi sitter ute och äter i alla fall... eller kommer det att bli som den där reklamfilmen där familjen bär bordet in och ut mellan regnskurarna.

Den som lever får se... Om inte annat så kan vi ju börja äta försnackset ute medan grillen blir klar..

Frukosten..

... är avklarad.

Mini var så snäll med sin trötta mor så hon gjorde frukost och bar in den framför tv:n så vi har ändå fått en hyfsad bra start på morgonen.
Nu ligger hon i sin sacco-säck framför tv:n och zappar sig i genom dom 3 disney-kanalerna och jag bara stirrar tomt framför mig, in i laptopens skärm och försöker hitta motivation för dagen.

Helt sanningsenligt är det väl inte, för jag skriver ett inlägg här och nu, om precis ingenting.

Om nån timma så där så kommer det att trilla in fika-besök, så det vore väl kanske inte fel och sätta lite fart

J-la natt..

.. har vi haft här.

Sitter här och är väldigt mör/trött/grinig just nu. Dels får jag skylla mig själv som inte släckte lampan för än klockan var 0130, sen började Mini gå i sömnen och prata på väldigt hög nivå. Men jag undrar var i drömmarnas land hon var, för det var på engelska hon pratade. Inte för att hon, med sina nästan 8 år ,på något sätt pratar en perfekt engelska*.

För att sen få Mini och lugna ner sig och sova sin riktiga sömn så fick jag ta henne till min säng och nästan lägga ett ben över henne för att få henne att vara stilla 


Helt ärligt stulit idéen av Joel  till sånna här fotnoter 

*Minis fars nya dam är från Långbortistan, så hemma hos dom pratar dom engelska med henne för att hon från Långtbortistan ska lära sig Svenska  

Att få...

... somna i soffan är Minis grej för att känna det är helg. Att en sån banal sak, kan betyda så mycket. En annan somnar ju till i soffan titt som tätt när jag gör försök till att se på film och vaknar för sent för att slippa nackspärr. Skillnaden, hon och mig, är väl att hon har hela bäddprogrammet med sig, kudde,täcke å kramdjuroch ligger ner ordentligt. När jag "ser på film" så blir det oftast i positionen av en gam med utsträckta pelikanben, okej då, sparv-ben, jag är ju inte så lång och när väl gamnacken hänger så skulle väl en haklapp inte sitta fel.

Nu ligger Mini är bredvid mig och drar  timmerstockar så man skulle tro det är en karl som ligger där istället och sover så gott.

Lögn..

...lögn, förbannad lögn och statistik (Mark Twain).

Det var illa... har hittat statistik-knappen här och nu när jag kommit igång lite och skriva inlägg så är jag där å kollar i statistiken hur det ligger till med antalet läsare. Varför ska jag vara så nyfiken och klicka överallt *S* Hade jag inte sett den, hade jag fortfarande svävat i (o)lycklig ovisshet *S* "Tänk om det är någon som hittar hit, förutom dom som jag hotar (säger till med starka ordalag att komma hit), till min  blogg".

Vet att bloggen inte är den roligaste som den är nu, lite bilder (om ens några) och mycket text och jag skriver ganska så anonymt, håller ganska så högt på min integritet. Märker jag har lättare att vara rolig när jag har någon att munhuggas med, typ en chatt eller så. Ska bli bättring på den fronten med, vet jag kan ordvränga å va lustigkurre när jag väl lägger den sidan till. Inte för att det bara ska vara humor och skratt här, men ändå.

Så min fråga till er är:

Hur hittade ni min blogg?

Älskar..

... mitt kvarter...

Tänk att jag hittade  en sån bra lägenhet , som ligger på en gård som bebos av trevliga grannar.

Så här i sommartider så tänder vi några av våra gemensamhetsgrillar och var och en kommer ut med det som man själv vill äta. Sen sitter vi tillsammans och äter, dricker och pratar av hjärtans lust. Kan bli till sena småtimmen eller ett uppbrott direkt efter maten har ätits - allt beroende på väder och vind och humör.

Är inte alla förunnat att kunna umgås som vi gör, inte ens gårdarna som ligger runt om oss, som tillhör samma bostadsrättsförening, verkar kunna/vilja/göra som vi gör.

Mini har skött sig exemplariskt idag, varit ute och lekt mest hela dagen, nästan så jag glömt bort hon var hos mig *S* tills jag tittade ut på balkongen och såg henne på en närbelägen lekplats *S*

Vad gör ni till kvällen ?

Testar att ...

... lägga in AB här nu åt Cha, och det funkar!!!

// E som fått tillgång till att hjälpa Cha

Vad säger man ...

Jag och Mini har nu klarat av vår inköpsrond. Vid ett stopp vid grönsaksavdelningen fick jag mig en liten funderare då Mini tog tag i en knippa rabarber och frågade mig vad det var.

Mini - "Vad är det här, Mamma?"
Jag - " Det är rabarber"
Mini - "VA??!! Kan man köpa det??"

Nån kurs har jag nog missat att ge Mini, men vilken ??

Till hennes försvar får jag väl säga att rabarber brukar hon och jag plocka direkt från rabarberståndet hos hennes Morfar, inte bara köper allt från butik

Men vänta!!!

Tänkte ni på en sak, JAG LA IN EN BILD!!! Helt på egen hand. Då har jag bara en sak kvar då.... länkar .. så där käckt *S*


Hur man relaxar

Hittade denna på Mini. Tycker denna bild säger alltMen innan jag och Mini får relaxa så här skönt, så ska vi ge oss ut på byn och handla det som handlas ska. Sen, sen.... ja då du ... ska vi hem och städa det sista... men kanske kanske kanske.. innan vi går och lägger oss, hinner vi relaxa så där skönt

Sista ...

... dagen för den här veckan. Sen är det  2 veckor kvar tills semstern börjar och Legoland ska göras osäkert. Börjar tro det är jag som ser mest fram emot resan än vad Mini gör *S*

Får göra det mesta och bästa av dagarna fram till söndag då Mini åker till sin far och ska ha semester med han i 2 veckor.

Vad ska ni göra på semestern ?

Alltid...

... lär man sig något nytt..

Mini sa hon ville ha en kyss... så jag gav henne en puss... precis som jag brukar, men det var fel!!!
En kyss skulle det vara, och skillnaden på en puss och en kyss är ??? Jo det ska jag tala om... en kyss är en puss som inte låter *S*
Där fick mamma *S*

Ja jäklar...

.. i min lilla låda.

Sen vi kom hem i eftermiddags så har Mini farit runt som en furie här hemma och städat. Till och med hennes filmskåp har hon fixat till. Hon är värre än kommandoran och ger mig order om vad jag ska städa å hur *S*, trodde det var jag som skulle behöva säga till henne. Helt klart är att jag ska bjuda hem folk oftare så det blir städat och ordning på  torpet!! *S*

Innan vi landade här hemma i städivern stannade vi till i Skärholmen för att köpa några nya böcker till Mini. Nu när hon har lärt sig läsa så slukar hon böcker på löpande band och att gå på biblioteket så här i sommar- och semestertider är nog inte en så bra hit, med tanke på att man ska lämna tillbaka det man lånat med. Vi passade på efter bokinköpet att äta middag där, lasagne för Minis del och kycklingspett för mig.

Oopsie... Nu skriker kommandoran åt mig här igen.. bäst att lyda *S*

Giv akt!!


Visste ni..

... att man måste vrida vredet rätt och trycka på on-knappen för att tvättmaskinen ska börja tvätta. Det missade tydligen jag imorse, för när vi kom hem så var tvätten fortfarande otvättat *S*

HJÄLP!! ;-)

Jag blev "kidnappad" för lunch, idag igen, av Golfcoachen. Denna gång hamnade vi i Vinterviken, på en filt, med en sån där matig macka och en flaska vatten. Låter kanske inte så kulinariskt, men i trevligt sällskap och underbart väder så smakar det mesta underbart. Gäller att ta till varje stund av både sällskap och fint väder så här i semestertider.

Så nu sitter jag här igen vid mitt skrivbord och tittar på pappershögarna och önskar dom=dokumenten kunde sortera in sig i pärmarna själva.

Vad har ni ätit till lunch ?

Då..

.. satt man här igen.

Busskortet på rätt plats i handväskan, men med dubbla trafikolyckor på vägen, så tog det  väldigt lång tid att ta sig fram. Mitt i köeländet så säger Mini "jag vill vara på skolan NU" - jag tittar på henne och frågar om hon tror jag är pilot och det är ett flygplan vi sitter i, resten av resan till Fritids stirrar hon ut genom fönstret och säger inte ett pip. Undrar var hon har ärvt det dåliga morgonhumöret ifrån *S* Inte är det mig, för jag har mitt kvar.

Solen skiner från en klarblå himmel och det blåser inte nämnvärt, så det kan bli en alldeles utomförträfflig dag idag - men vad spelar det för roll egentligen, då jag sitter inne och jobbar *S*

Vad ska ni göra ?

Skäms *och hänger med huvudet*

Där fick man för att man gör som det står i instruktionsboken. Det blev visst en kabel för mycket. *suckar*. Men till mitt försvar så är det inte den bästa instruktionen i den boken. Jag satte in den "överflödiga" kabeln i det uttaget man ska använda OM man ska koppla till extra utrustning, och jag har ingen massa extra utrustning, men det framgick inte att det var ett "OM"-uttag så jag använde alla medföljande kablar *S*

Nu när allt är fixat, tack vare T.Rams tålamod, så kan man skratta åt eländet. Nu gäller det bara för Mini och mig att lära oss att använda prylarna på rätt sätt. För med nya saker så får man lära om, alltid är det något som blir nytt och annorlunda.

Slutet gott, allting gott

Kram

VAD JAG HATAR ....

... teknisk utrustning som inte vill som jag vill!!!

Har fått hem en ny digitalbox, då den andre har åkt till teknikhimlen - alltså trasig för den som vill använda sig av det uttrycket.
Har följt instruktionsboken (ja jag är ju inte karl så jag får läsa den) till punkt och prick och stoppat kablarna hit och dit. Men tror ni fanstyget vill som jag vil!!?? NÄÄÄ

Den hittar kanalerna så fint så och  jag får en sån där fin menylista i kanten.. men sen när jag väljer en kanal så blir det helt svart. Har flyttat om snart tamefan varenda kabel til alla möjliga kontakter  som finns. Nästa steg är väl att flytta på kontakterna och slå knut på kablarna!!!

Sen ska man ju försöka sig på konststycket och ringa till KUNDTJÄNST för att få hjälp - insåg när jag blev placerad på plats 57 i kön att det är inte rätt dag för mig att ringa dom, eller rättare sagt - dom vill inte ha mig ringandes och be om support. För så förbannad som jag är så kommer huvuden att rulla. Ja, jag vet , de är inte deras fel att jag är inkompetent med 5 tummar, så därför så slipper dom mig idag.

Ska ringa min gode vän T.Rams som brukar vara en räddare i nöden när det gäller teknik och mig.

Helst av allt så vill jag det ska följa med en tekniker till dom prylar jag skaffar mig.

Hoppas ni får en roligare kväll än migMen varför?!

Vi kommer hem och tänker börja våran myseftermiddag i soffan när vi möts i porten av ett anslag från en fasadtvättarfirma som ska komma som imorgon och vara klara på fredag. Det är väl helt okej, men dom ber oss plocka undan från balkonger och uteplatser och stänga alla fönster och dörrar.

Har dom ingen kunskap om hur mycket saker man har på balkong respektive uteplats så här i sommartid ???
Var ska jag göra av utemöblerna, var ska jag göra av blomlådorna, blomamplarna mm som jag härbärgerar??? Nu har jag väl inte så där vansinnigt mycket av just  blomlådor och amplar, men ändå - tillräckligt många för att ställa till med besvär.

Jaja, får väl bära in allt i lägenheten då *suck* och hoppas jag är på glatt humör när jag kommer hem från jobbet på fredag så jag orkar iordningställa allt på en gång. Måste dessutom börja städa inför lördagen då jag i ett svagt ögonblick (svagt och svagt - hon frågade och jag sa ja) har lovat Mini att vi ska bjuda hem lite folk, typ Morfar, Morbror, Tant och Farbror.  Mini ska fira semester från och med söndag med sin far i 2 veckor och då vill jag göra något innan hon åker så hon hinner träffa alla nära och kära och dom träffa henne innan hon försvinner .

Så nu ska jag ut och försöka se hur jag kan stampla undan allt.

Vad ska ni roa er med ikväll?

Jaha..

.. vad ska jag göra nu då?

Har i  vanlig ordning varit lite för effektiv - tömt skrivbordet på alla jobbpapper, telefonen ringer inte, kaffet inför mötet fixat osv. Så nu sitter jag här och rullar tummarna. Hoppas min effektivitet visar sig i lönekuvertet  - ett besked jag går och väntar på lite nervöst. Borde bli under nästa vecka jag får veta om det bli 0 kronor eller massa kronor..

15 ...

... gånger har jag redan kollat armbågen efter rodnad och eventuell TBE.

Vad var det jag sa!? *S*

Jaha...

... så var det morgon igen.

Har, efter lite möda, tagit mig till jobbet. Visade sig halvvägs till t-banan att SL-kortet ligger kvar i västen jag hade på mig igår och inte i handväskan som det brukar göra. Efter ett snabbt rådslag med mig själv så bestämmer jag mig för att ta bilen in till jobbet. Chefen har ändå semester denna vecka, så tjänar jag in lite p-avgift genom att stå på hans plats.

Solen skiner från en klarblå himmel, men ni ska inte tro det är någon större värme för det. Tittar man på trädkronorna så kan man tro det blåser halv storm. Varför kan det inte få varmt och skönt när solen äntligen visar sig ???

Kram

Opsie...

Någon kommer att få backning på val av picknickställe *S*.

Är precis nyduschad och innan jag klev ur duschen så hittade jag en fästing som kröp på mig *ryser av blotta tanken*. Visserligen så hade den inte fått fäste på mig eller inte så ordentligt i alla fall ... men ändå .. dom där små sakerna, som kan bli mycket större, kan orsaka stor skada eller sjukdom rättare sagt.

Så nu kommer jag att undersöka min armbåge noga noga noga flera flera flera gånger per dag, för att det inte ska bli hudförändringar som eventuellt omutifallatt kan tyda på TBE.

Ja, jag erkänner!!! Ibland lider jag, big time, av hypokondri. *S*

Måste...

... och det ganska så snarast, lära mig å peta in lite bilder och länkar.

Börjar ju se trist ut med bara ord rabblandes upp och ner. Hittar ingenstans här på bloggen var man kan ändra textfärg så det får väl bli svart på vitt. Visst, designen går att ändra på, men dom färdiga "mallarna"  är inte alls i min stil och någon nörd är jag inte så jag klarar av att designa något själv.

Får nog anmäla mig till bloggskolan hos E igen när jag och Mini åker upp till dom i början av augusti igen *S*. Hoppas kursavgiften inte är så hög.

Hur har ni andra lärt er det här med design, bilder och länkar ?


Kvällen är här..

.. och jag sitter i soffan och håller Mini sällskap medan hon tittar på Bolibompa.

Middagen gick undan idag, hade smet kvar sen vi gjorde Fattiga Riddare igår, så det blev vanlig pannkakor och jag har redan börjat förbereda för morgondagens middag - köttfärssåsen står på spisen och småputtrar. För att förvåna er och mig än mer, så har jag redan röjt undan i köket efter mig *S*. Ja, jag vet  - jag ska sätta mig ner tills anfallet har gått över *fniss*

Vad har ni ätit till middag eller ska äta ?

Dagens höjdpunkt ..

.. har nu kommit.

Om 5 min blir jag upplockad av Golfcoachen för lunch och trevlig samvaro. Ska bli spännande och se vad det blir för lunch. Tänker i vart fall inte göra mig någon större brådska tillbaka till mitt skrivbord. Men före kl 15 måste jag vara tillbaka så jag hinner stänga ner här innan jag åker och hämtar Mini.

Smaklig måltid!

God morgon

Det var segt att komma upp i morse. Tur att även Mini har en väckarklocka, för annars så hade vi säkert sovit till nu.
Trots vi inte gör oss någon brådska om morgnarna, så kommer Mini i vanlig tid till skolan och fritids, så det märks i trafiken att många redan har påbörjat sin semester.

Kan inte påstå jag känner någon sån där sprudlande glädje av att jobba idag, men det beror väl på att vädret utanför mitt kontorsfönster inte är det roligaste och att jag fortfarande är trött efter helgens bravader.

Dagens höjdpunkt blir väl lunchen - Golfcoachen har hotat med att ta med mig ut på en långlunch, så det är bara att hoppas solen vill bryta igenom det tjocka molntäcket innan dess.

Vad ska ni roa er med idag ?


Middag avklarad..

..och Mini har tittat på lite film. Nu önskar jag bara jag hade någon som kom hit och frivilligt tog hand om disk och undanplock.
Nu står Mini i duschen. Att man kan skita ner sig så mycket kan jag inte förstå. Smutsvattnet rinner i floder ner för hennes ben. När jag frågade vad dom hade gjort på Fritids eftersom hon var så skitig fick jag standardsvart "inget särskilt" *S*. Tur att det finns tvättmaskin i alla fall, för kläderna är lika skitiga som hon var nyss

Vad gör ni ikväll ?

Varför..

.. har inte jag semester nu *suckar*

Alla som jag ringer och försöker få kontakt med verkar ha bommat igen sina kontor. Hur ska jag då kunna vara spindeln i nätet och lösa allt det jag nu ska lösa *muttrar lite till*

Eller så är det här lugnet före stormen, att det snart exploderar så jag kommer att glömma gå hem när det väl är dags för mig med semester

Men vänta... kanske ska ta tillbaka det där, ser ju hur det regnar ute... rätt åt er ;) Jag inväntar mitt lokala solochvärme-moln som kommer att dyka upp lagom till min ledighet

Det gäller att...

.. ha gjort sig ett "namn" hos personalen på skolan.

Trots låsta avdelningar och avstängda skolutrymmen lyckades jag, utan större ansträngning och övertalning få hjälp att hitta "fritidsväskan" så nu är Minis framfart på sommarens sista fritidsvecka räddad.

Sitter nu på jobbet och försöker få en överblick vad som ska göras under dagen och veckan, för att kunna planera arbetet på bästa sätt.

Vad ska ni göra ?

God morgon

Har i vanlig ordning vaknat innan klockan ringer. Vet att det är lika bra och kliva upp och göra lite nytta då. Har hunnit packa upp min väska, som jag skulle gjort i går och tittat igenom Minis väska för att konstatera att hennes far i vanlig ordning inte packat ner det hon behöver för Fritids denna vecka.

När Mini åkte till sin far förra veckan så gav jag hennes far denna påsväska och säger till att detta är hennes "fritidsväska" som ska bäras hem efter veckans slut, då hennes ordinarie avdelning från och med idag har stängt. Men tror ni han skickade med "fritidsväskan" - NEEJ!!!

Det innebär nu att regnkläder, stövlar, badkläder (vad hon nu ska med dom till då regnet står som spön i backen) och allt annat som fritids bett oss se till att barnen ska ha med sig inte finns på plats, troligen kvarlämnat på den nu låsta avdelningen. Så jag kommer att troligtvis få börja dagen med att smöra för befintlig personal att hjälpa mig komma åt Minis tillhörigheter.  Ibland funderar jag på om han gör så här med flit, för att försöka få mig att framstå i dålig dager

Ha en bra dag

Har ni börjat er semester eller ska ni jobba ett tag till?

Äntligen hemma...

Borta bra men hemma bäst är ett ordstäv som stämmer så bra så. Har haft det underbart hos mina vänner E och B, firat en dalamidsommar som sent ska glömmas, men det är ändå så skönt att få komma hem igen.

Det jag helst av allt glömma är resan hem. Fullkomlig anarki rådde när det gällde sittplatserna. Många hade inte reserverad sittplatsbiljett, så folk satt å stod och låg i stort sett överallt. Förutom det så fanns det även dom djupingarna som tyckte att vi som redan satt kunde erbjuda våra platser till dom, för dom hade diverse krämpor, skäl och ålder. Som om vi alla i vagn nr 6 inte reste under samma premisser *morrar lite*.
 
Nog om det.

Min far stod som en räddande ängel och hämtade upp mig vid Centralstationen, Tack gode gud! Sen bar det iväg snabbare än snabbt och hämtade min älskade Mini. Efter ett snabbt konstaterande att mitt kylskåp är tomt så fick det bli en middag på "Gyllene Måsen".

Nu så sitter jag och Mini här i soffan och tar igen förlorade timmar av gos å mys. Har lovat Mini sovmorgon imorgon, så det blir sen leverans till Fritids imorgon och jag får dyka upp på mitt jobb när jag dyker upp.

Ha en skön kväll!

Dagen efter..

... så är man inte så vansinnigt pigg. Det tog på krafterna att gå till Udden, Orsa camping och titta på underhållningen. Lite smolk i bägaren blev det dock, Brolle Jr hade blivit hastigt sjuk, så han fick man inte se. Men dom andra artisterna var det fullt ös på. Vi gick mellan scenerna där Woodpjucks och Månsson All Stars varvade med att spela för att avsluta med Svenne Rubins (tyvärr så har jag en alldeles för dålig kamera, så någon bildpublicering blir det inte denna gång).

När klockan hade passerat midnatt tyckte E och jag att vi hade varit sociala nog och började gå hemåt. Väl hemma igen så blev det lite nattfika för att få tillbaka värmen till kroppen. Vad klockan var när B och hans kompis kom tillbaka, har jag ingen aning om. Men det är väldigt lungt och stilla i varje koj nu i alla fall.

När jag börjar märka lite mer liv och rörelse, förutom dom rörelserna som katten och hunden gör, ska jag försöka packa ihop mina pinaler. Det är hemfärd till 08-land som gäller. Håller tummarna till max här nu att tåget inte ska vara fullsatt, då jag inte har någon "fast" sittplatsbiljett. Känner att jag kommer att sova väldigt gott på den 4 timmar långa resan hem. Sen har min far lovat att hämta mig på Centralen och köra mig hem. På vägen hem så ska jag hämta upp min mini som denna vecka har varit hos sin far. ÅÅÅH vad jag längtar efter den lilla damen.

Kanske bäst...

.. att be om ursäkt redan nu...

Verkar bli fullt ös ikväll, musiken spelas redan högt och flaskornas innehåll flödar *fniss*

Midsommar i Orsa

Har förmånen att tillsammans med mina goda vänner E och B, som bor i Orsa, få fira midsommar på äkta dalavis.
Vi har ätit gott, druckit gott och haft trevlig samvaro. I kväll ska vi ner till campingen och se på Brolle JR, Månsson All Stars och Woodpjucks efter att E och jag har skött om stallsysslorna vi i ett svagt ögonblick lovade att göra.

Tro det eller ej...

... jag har skaffat mig en blogg...

Vad jag ska skriva eller när jag ska uppdatera har jag ingen aaaaning om, men det löser  väl sig allt eftersom.

Steg 1 är ju att precis som jag nyss gjort, skaffat mig en blogg.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0