Jag erkänner mitt förfall..

.. detta såg jag på tv igår med stort intresse och tyckte det var så underbart vackert... inte bara åkningen, utan även hans utseende ;)

*fan fan fan - får int till det tekniska* http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.741810


Om ändå snön låg på taket..

.. för det är bara jag som är vaken.

Mini hon sover och hon sover. Helt slut efter gårdagen. Mammas lilla pyre. Men det är rogivande som attan att höra henne snarka och snusa samtidigt som man själv är uppe och småstökar.

Tänkte nu börja förbereda inför frukost, adventsduka den riktigt fint.

Vad ska ni roa er med idag?

Så här i adventstider..

... så hittade min goa vän D denna skylt på COOP när han var och handlade idag.Kan någon säga mig vad en ladd är, och var på julstjärnan man ska använda den ?

Bevattningssystem för julstjärnan?

Ingen rast ..

.. ingen ro.

Nattgästerna lämnade oss redan 0730 och det var ingen idé att gå och lägga sig igen. Gardiner är hängda i köket och stakar framtagna och uppställda, inkl stjärnor där det ska vara stjärnor. Även balkongräcket har fått sin slinga runt sig. Det som saknas är gardinerna i vardagsrummet, men det får bli i kväll/natt eller under morgondagen.

Sen har jag hunnit med att betala räkningarna. Ingen kul historia, men det måste göras *S*.

Även en snabb tur till affären och posten har avklarast. Vi ska fira en "liten julafton" hemma hos far idag och jag har fått på min lott att ordna sill och ris á la malta. Så helt kortfattat så kan man säga att dagen idag har bestått av diverse pyssel.

Nu sitter vi på varsit ställe, jag och Mini, och samlar krafter tills vi ska åka om någon timma så där. Egentligen så skulle jag vilja bara vara hemma och vara, men vad gör man inte.

Kan inte låta bli..

.. och morra lite.

Har fått en jättetrevlig inbjudan till ett bröllop. Det är Tant B och Farbror O äldsta dotter som ska gifta sig. Kruxet med denna inbjudan är att det finns följande tillägg för den:

Barn

Vi ser helst att barn stannar hemma. Det finns ingen barnmeny och det blir många långa timmar. Ordna en barnvakt och ha en kul kväll med oss.

Eftersom det är min Mini-vecka då, så avser jag inte att skaffa barnvakt. Mini är värd mer än ett bröllop med efterföljande fest. Jag meddelade inbjudarna att jag och Mini kommer och övervara cermonin i kyrkan, men har sen för avsikt att avvika hemmåt. Dom frågade lite försynt om anledningen till varför och jag sa som det var, att jag inte tycker det är rätt att fixa barnvakt då jag har Mini bara varannan vecka som det är nu. Det är då det konstig inträffar: Dom blir sura?! På mig, för att jag prioriterar min dotter mer än deras bröllopsfest.

Jag kan ha förståelse för att man vill ha ett "barnfritt" kalas, men då får man även stå för konsekvenserna. Att inbjudna gäster tackar nej, för att dom inte vill/kan skaffa barnvakt.


Kvällen..

... som gått har varit lugn och trevlig.

Kramgo med kollega kom ca 1830 hem till Mini och mig. Då serverade jag ungsbakad lax på saltbädd med kokt potatis och en  kall creme fresh-sås till det.

Sen blev det lite prat i soffan, men nu så har våra gäster dragit sig tillbaka efter en lång dag på resande fot. Själv sitter jag i sängen med laptopen iknät och har Mini bredvid mig. Kollegan tappade orken först och fick Minis rum medan Kramgo fått inta soffan som sitt högkvarter inatt.

Det blir ingen direkt sovmorgon för dom båda damerna. Morgondagens tävlingar börjar 0830 så det blir att kliva upp straxt före 7 här. Mig gör det ingenting, för jag och Mini kan gå och lägga oss en stund till efteråt. För att underlätta för damerna har jag lovat att skjutsa deras väskor till Centralen i morgon eftermiddag.

I am..

back.. I am alive and I am kicking..

Varit en mycket givande konferens med massor av nyttigheter och trevligheter. Men även tidiga morgnar och sena kvällar har det blivit, så brist på sömn är det gott om.

Och NEJ, inga skandaler har det varit heller *S*

Radioskugga, radiotystnad..

.. Kärt barn har många namn, men det jag vill ha sagt är att det kan bli väldigt tomt och dåligt med uppdateringar här.  Ska iväg på konferens nu, lunch-till-lunch tisdag till torsdag. Visserligen har jag laptopen med mig, men jag vet inte vilken tid som kommer att finnas och vilka internet-möjligheter som finns.

Kan jag och har tid och altl det där, så ska ni få uppdateringar.

Ja, jag lovar!! Jag ska sköta mig, uppföra mig som jag alltid gör ;)

Packa kappsäck..

.. och ha minnet med sig.

Varför ska allt hända på en gång!!?? Nu när Mini har gått och lagt sig så kommer jag på att jag ska iväg på konferens i dagarna som kommer nu. Börjar vid lunch imorgon tisdag och är klara vid lunchtid på torsdag. Måste nog packa lite för det och den här gången är jag rädd för det inte räcker med en konsum-kasse.

Men vad ska jag ha med mig!!?? Mycket stillasittande blir det och prat och godis och fika och fantastiskt god mat så helst vore ju mjukisbyxor med resårmidja det klart bästa. Men eftersom det kommer vara jag och 30 grabbs så får jag väl tänkta till lite mer *S*

Jaja, det blir inte packat av sig själv, så jag får väl lämna er och sätta fart *S*

Ska väl inte klaga..

... finns dom som har snöat in värre..

http://www.youtube.com/watch?v=SIOFWHdFIxs (ja jag kan inte göra youtubeinlägg - för blond och pantad för det.

Så här såg det ut i Gävle 2006-11-18

Rapport från en snödriva nära dig..

Då har det värsta lagt sig. Blåsten har mojnat, snöandet har i det närmaste upphört. Uppskattningsvis så har det kommit ca 1 dm snö. Men på många håll var det betydligt mer, då det drivit upp av vinden.

Kort resumé
När klockan var 11 såg jag knappt ut genom mina kontorsfönster och börjat fundera över alternativen till att ta Mini till simskolan.

Runt kl 13 klarnade det upp helt plötsligt och det såg ut som ett snötäckt vykortslandskap utanför. Jippie, tänke jag för att sen straxt före kl 15 se snön och blåsten börja om igen *SUCK*, precis lagom när jag klev ut genom dörrarna.

Hämtade Mini, sopade fram bilen under ett bra lager med snö och började sen körningen till simhallen, 40 km/h i genomsnitt. Framme 40 min senare, på en sträcka som normalt tar 15 min. Hemresan från simhallen blev ungefär likadant, utan det stora snölagret på bilen bara 2-3 cm så där och 30 min.

In med bilen i garaget och på med motorvärmaren och i med kupéfläkten så den får torka ur lite grann. Men imorgon får bilen stanna hemma.  Klockan blev för mycket för matlagning så det fick den kära pizzerian stå för.

Hur har er dag varit ?
Hur är snöläget hos er ?

Å detta är väl det sämsta inlägget på länge *S*


Vad hände nu ?

Helt tvärt slutade det snöa här och dom gråa snötunga molnen har bytts ut mot vita molntussar och blå himmel?? Ja,ja... fortstätter det så här så blir det en underbar vinterdag idag.


Trodde det var slut..

.. men ack vad jag bedrog mig. Det vräker ner snön i kopiösa mängder nu. Missförstå mig rätt nu, jag älskar snö men ska jag ut och köra bil så känns det lite otryggt. Otryggt av den anledningen att alla 08or inte har så hög prioritering på att lägga om till vintertassar eller att anpassa hastighet till rådande väglag och väder o.s.v. För hur många gånger har man inte hör "snön och halkan kom så plötsligt!"

För även om jag är försiktig så litar jag inte på mina medtrafikanter, inte heller dom gående eller cyklande. Även dom brister i uppsikt och att använda lyse och reflexer så man ganska så sent upptäcker dem.

Ska inte göra några förhastade beslut än, om simskolans vara eller icke vara i eftermiddag. Det är ett par timmar kvar innan vi ska dit.

Håll tummarna!

Framme..

.. Mini har kommit till skolan, i tid och jag är också på plats på mitt arbete. För säkerhets skull så startade vi lite i tidigare hemifrån i morse, visst inte alls hur det skulle se ut på vägarna och hur många bilar i diket osv.

Det blåser inte lika hemskt nu som det gjorde i natt, då jag trodde taket skulle lossna och fönstrena komma in. Men det vräker ner snö nu!! Får hoppas det avtar under dagen, annars är jag tveksam till om det blir någon simskola för Mini efter skolan idag.

Stormar..

.. så in i vassen.

Om det är storm eller inte vet jag inte, men blåser av bara tusan gör det. Har fått lyfta ner mina ljuslyktor till marken och in till väggen, för jag var rädd om annars skulle flyga iväg.

Bara vägarna är körbara i morgon, utan allt för mycket kaos. Det är en behöverbilen-dag imorgon. Det ska köras till simskolan och andra sånna saker. Vi får väl vara ute i lite mer god tid och hoppas på det bästa. Mini är som jag, man ska inte komma försent.

Mer sjuk humor..

... och denna strip vill jag tillägna Lexi som skrev detta inlägg. När jag sen fick syn på denna i tidningen på väg till jobbet var det Lexi jag fick som en bild i huvudet *S*Kan ni inte se strippen, så finns den i City Stockholm från den 19 november, sid 33.

Nu är vi..

... nyätna och sitter i soffan igen.

Sen kommer säkert Kramgo bli väldigt stolt över mig *fniss*. Jag lagade till korvstroganoff med ris och gjorde en redig laddning av båda sorterna. Av det som blev över har jag gjort 3 lådor eller om det var 4 st och stoppat i frysen. Allt för att ta fram när tid/ork/lust saknas, speciellt då jag inte har Mini. Det är då jag slarvar med maten, big time.

Nu kommer iaf 3 måltider att bli mer ordentliga ;)

Jag är glad..

... jag slipper vara ute i detta väder.

Snön yr och det blåser av bara h-vete. Jag och Mini började "vår" dag med en tur på IKEA och inhandlade lite ljus - ja jag köpte några till dig med Kramgo ;). Sen vidare och bunkrade upp frukförrådet. Där hittade jag ett par ljuslyktor som ska stå ute på altanen.

Vi skulle även vara snälla mot våra småfåglar ute, då går ena fröautomaten sönder *suck*. Hoppas fågelliven ändå kan hitta några frön tills jag har hunnit skaffa en ny, finns mat i den andra - nötter - så länge

Sen har vi myst och mojsat, suttit i soffan och sett film - Madagaskar, i väntan på att vi ska se nr 2 och fikat.

Uppe med tuppen..

.. men denna tupp hade sovmorgon idag *fniss*

Fick lyssna på ljudbok lite längre än vad jag hade hoppats på. Sen så somnade jag sött till slut. För säkerhets skull så lät jag väckarklockan stå på ringning. Den ringde efter att jag hade vaknat, men hade jag inte ställt den så hade jag säkert "försovit" mig.

Och det kan jag ju inte göra, en dag som denna. Det är MINI-dag hela dagen idag. D.v.s Mini kommer hem till mig efter att ha tillbringat veckan hos far sin.

Vad står det på agendan idag? Ett besök på IKEA kan det bli, men annars försök till pulkaåkning, göra klart resten av läxorna och hänga julgardinerna. Ja, ni läste rätt - julgardiner. Nästa helg när det är advent så är vi så fullbokade som det är så om det ska hinnas med så får jag göra det idag/kväll.

Nu är det så att mina julgardiner är inte så tomtiga, utan går mest i rött och vitt så jag kommer inte att lessna på julen.

Vad ska ni hitta på idag ?

Varför..

.. råkade det bli en tupplur vid 17-tiden idag *SUCK*

Borde ha legat i sängen för länge sen och sovit, är ju en ny dag imorgon. En dag som inkluderar hämtning av Mini och allehanda hyss som kan bli när vi är ihop, lillskruttan och jag.

Jag är med andra ord glasklart pigg. Ska dock ändå inta ryggläge i sängen och plugga in en ljudbok. Det har funkat förr, att få den piggaste hjärnan hos mig att koppla av och somnat in.

Godnatt alla goa och glada!

Nu hettar det till..

... hos Monica Antonsson. Journalisten som kommer ut med en bok i början av december som sägs visa att det som skrivits i Gömda och Asyl inte är sant. Läs själva och gör er egen bedömning.

Oj, så storsint..

... av postens chef *suck*

Låter väldigt gentilt att han avstår lönen under tiden han ska ha det uppdraget, citat "jag vill inte verka girig" slut citat.Men det visar ju sig att han redan plockar ut arvoden från andra håll och det är inte småpotatis dom arvodena heller.

Kommer detta innebära att personalen på posten kan få sitt julbord till trots?

Soffläge..

... har jag intagit.

Magen har lugnat ner sig och jag har tagit mig en promenad i snön till närbutiken och inhandlat lite gotte. Inte för att jag egentligen ska ha gotte, men suger det i tarmen så gör det. ;)

Halvligger i soffan med ett öga på tv:n och "Stjärnor på is" .Fjortisvarning på mig - ser programmet enbart för Markus Fagervalls deltagande *fniss*. Men även gamla tanter måste få vila ögonen på något vackert  *S*. Det andra ögat har jag på datorn och Tradera *ja jag tjatar igen, jag vet*

Min YSL-väska som jag köpte, till mamma på mitten av 80-talet, i Paris är det enda som än så länge har fått bud på sig *lång mening blev det* Men det är 6 dagar kvar.

Vad gör ni i kväll?

Då var det...

... fotograferat och traderat klart, för den här gången.

Ska bli intressant och se om det blir några spekulanter på det jag lagt ut. Annars så är det bara le och betala annonsavgiften till Tradera och stoppa tillbaka kläderna i lådorna och förpassa dom till källaren igen.

Ska nu ta och äta mig nån slags frukost/lunch/middags-aktigt här. Magen har inte velat vara med mig riktig nu på morgonen så jag har inte vågat belasta den alls. Korv och en klick ketchup ska jag väl klara av ;)

Sen får det nog allt bli en promenad, trots jag sagt jag ska hålla mig  inomhus. Men det suger i gottistarmen ;) *S*

Det är inte snön från taket..

.. utan det snöar verkligen, på riktigt, från himlen.

Inga jättemängder, men så där lagom stilla. Håller det i sig så här så kan det nog bli någonstans  mellan 5 och 10 centimeter innan dagen är över.

Hur jag vet det ? Jo, jag var tvungen att gå en tur till sopcontainern och passade på att ta med mig returpapperspåsarna och lite till. Det är inte kallt ute, bara nån enstaka minusgrader. Skönt med frisk luft så nu klarar jag av att vara inne resten av dagen.

Har börjat gå igenom kartongerna med kläder för att se vad som ska ut på tradera. - ja, jag vet, jag är tjatig om tradera nu *S*


Snön blåser vit från taken..

.. och det är några fler än tomten som är vaken.

Har haft, för mig, sovmorgon. Sov till kl 9 - jösses så skönt!! Ute har det kommit ett par centimeter nysnö uppepå isen som vi har haft.*not till sjukhusen - ladda upp med mycket gips*. Sen yr snön ganska så rejält, vet inte om det är från taken det blåser eller om det är ny snö som singlar ner. Jag tänker inte ge mig ut i det här vädret om jag inte måste, den saken är säker.

En dag som gjord för att för att fotografer och tradera ;) med massor av gott samvete ;)

Likriktarsås..

... eller ketchup som det heter egentligen.


Brukar roa mig med att läsa Magdalena Ribbings etikettkolumn på DN. Där hjälper hon hugade spekulanter i deras funderingar om vad som är rätt och fel i vettikettens världen, allt från klädsel, dukningar, middagsbjudningar till uppförande av andra. Många gånger så är svaren så träffande, så klockrena så underfundiga.

Denna fråga som jag läste idag gjorde mig lite förbryllad. Inte frågan som sådan utan hur personen som frågeställaren omnämner, som ska ha ketchup till alla mat. Utan att ens ha smakat det som serveras.

Används ketchup så tycker jag att allt smakar en och samma sak, där av mitt uttryck likriktarsås. Men vissa rätter, som spagetti/köttfärssås är en rätt som "kräver" ketchup.

När använder du ketchup?
Finns det någon maträtt som ketchup är no-no till?

Imorgon ska jag...

.. tradera *S*

Jag har haft ett konto på  Tradera i ca 6 månader men varken köpt eller sålt något där. Men i morgon ska det fotograferas och läggas ut annonser.

Anledningen ? -I källaren finns det två flyttlådor med kläder som Mini inte kan ha längre bl.a och jag har ett par stövlar jag bara använt 2 gånger kanske. Kanske någon annan kan tänkas ha nytta av det och jag kan tjäna en liten slant.

Fick den geniala idén när jag satt i soffan och drack glögg Produktbild: Blossa 08(den smakar inte så hemsk som en del säger) och samtidigt slösurfat. Hamnade bl.a på Tradera och började studera lite närmare vad det är folk säljer och en ungefär prisbild. Insåg ganska så snabbt att kan dom få deras saker sålda, så kan även jag.

Om jag inte får något sålt så har jag i alla fall prövat och har inte förlorat något.

Som jag brukar resonera i affärer "Än är inte sista idioten född", funkar det inte den här gången så kan det funka nästa gång.

Brukar ni tradera?
Har ni framgång på tradera - både som köpare och säljare?
Vad är inte säljbart påTtradera?

Kommunikationsproblem..

På väg hem idag står jag tillsammans med alla andra och inväntar på tunnelbanan.  Ett par meter bort står ett gäng ungdomar, 15-17 år. Har lite svårt att åldersbestämma dom. Till detta gäng ansluter det en tjej och en kille och det är då "kommunikationen" börjar.  Eller tja... inte kommuniktaionen, mer bristen på hur man kommunicerar.

Dom pratar inte så mycket med varandra utan det måttas slag mot armar, ben, kroppen och ansiktet. Det är mest den "nyanlände" killen som håller på, men resten av sällskapet är inte direkt overksamma heller. Till slut så verkar en kille få nog, slutar och går lite åt sidan, men den "nyanlände" fortsätter även med denna kille.

Den killen som slutar blir allt mer förbannad på denna "nyanlände" kille och till slut får nog så när nästa slag måttas mot han, så ger han igen. Då blir "nyanlände" förbannad på denna kille?! :o och tänker börja slåss på riktigt så dom andra i sällskapet får gå in och bryta.

Vad får man ut av att stå och måtta slag mot varandra?
Varför är det så svårt att bara stå stilla och prata med varandra rakt upp och ner?
är detta beteende så vanligt i ungdomsåren?

Min sjuka humor..
Om dom är svåra att läsa får ni gå in på Metro och läsa dom där. Det är stripparna från 19 och 20 november.

Skrattade nästa så jag tjöt när  jag läste dom här på bussen. Dom andra passagerarna vände sig nästan om och tittade på mig *S*

Nackgreppet..

som kollegan M gjorde på mig förra veckan var verkligen inte av ondo.

Tack vare det så har jag varit nere i bassängen 3 gånger denna vecka och presterat allt mellan 300 m och 500 m. Sakta men säkert ska det väl bli form på denna kropp med.

Tänk vad lite peppning av andra kan ge

Minus..

.. grader är det ute nu. 3 styckna om vi ska vara exakta. Det är bara snön som föll i förrgår som saknas nu.

Igårkväll låg det nån cm snö på backen på parkeringen vid hockeyrinken och det knarrade så härligt under skosulorna. Hade hoppats det skulle komma lite snö, men så roligt skulle vi tydligen inte ha det.

En liten hockeyanekdot...

... från mitt barndomshem.

Jag och pappa ser nån hockeymatch på tv och morsan är i köket och stökar. Hon måste ha lyssnat med ett halvt öra åt vårat håll och vad kommentatorerna säger för ett tu tre kommer hon in till oss och tittar storögt på oss växelvis mot tv:n och säger

- Va, tittar ni på hockey?

-Ja (säger far och jag väldigt förvånat). Vad trodde du det var?

- Trodde det var V75 eller nåt sånt

- Hur kan du få det till att det var trav vi såg? (nu är vi än större fiollådor i ansiktet)

- Dom pratade om nån
Erkki Laine och jag trodde det var en travhäst..

Hockey och travsport var alltså inte morsans favoritgrenar *S*

Även hockeyn har blivit besudlad...

... av biljettmarodörer.

Dock blev jag inte drabbad denna gång, men raden ovanför mig. En pappa med son sätter sig på platser som dom inte har biljett för och tycker att ordinarie ägarna av dom platserna kan sätta sig på deras platser.

Beroende på var man vill sitta i en arena så kostar dom olika platserna olika pengar. En kortside-biljett relativt högt upp är klart mycket billigare än vad en biljett på en långsida är, men då har långsidebiljetten mycket bättre överblick av rinken. Är folk rent ut sagt så dumma att dom tror det ska gå att "planka" in och ändå sitta på guldplatser.

Denna far och son fick gå tillbaka till sina sämre platser som dom betalat för.

Man får vad man betalar för!!

Blev uppringd...

... av chefen på Elgigantens reklamationsavdelning.

Tjejen i kassan måste ha beklagat sig där och han ville meddela mig orsaken till att jag fick pengarna tillbaka och inte tillgodokvitto som brukligt i sådana här fall och att det var en engångsföreteelse.

Pengarna-tillbaka var deras good will/ursäkt för att det har tagit dom två månader att komma till beslut om detta. Att dom sen inte informerat i alla led skulle jag inte ta åt mig åt och beklagade att jag hade fått tjafsa med kassan för att få rätt.

Det tyckte jag var mycket sjysst måste jag säga!!

Jag fick bråka..

.. i alla fall. ;)


Jag har lämnat i en hårddisk för reklamation och fick i går, efter 2 månader, ett sms-besked att om jag lämnar tillbaka alla originaldelar och har originalkvittot med mig så skulle jag få ett byteskvitto.

Idag så hade jag med mig alla nödvändiga attiraljer för att kunna få klart på denna affär. Åker iväg på lunchen, får stå i kö i 20 minuter innan det blir min tur. Sen tar det 10-15 min för killen att göra det han ska göra (vad han nu gör vet jag inte). Han skriver till slut ett par siffror på kvittot och säger  "Om du går till kassan så får du där ett tillgodokvitto eller pengarna tillbaka vid uppvisandet av detta kvitto".

Jag tyckte det lät för bra för att vara sant att jag skulle få pengarna tillbaka, så jag frågar honom uttryckligen 2 gånger om det verkligen var pengarna-tillbaka-i-handen som han menade. Lika uttryckligen som jag ställt mina frågor så får jag samma utryckligen klara besked tillbaka att "ja, så är det".

Toppen, tyckte jag!

Väl framme vid kassan så säger tjejen att det bara är tillgodokvitto som jag ska få. Då opponerar jag mig med tanke på beskedet jag fått 5 minuter innan. Då, ett tu tre, så jag den otrevliga kunden?!

Exp - Varför är du så elak mot mig för? Det är inte jag som gjort fel. Han som sa så till dig är ny på jobbet

DE - Då är det ert fel som inte givit honom rätt instruktioner och lärt upp han rätt. Miss i utbildningen helt  enkelt. Varför ska jag bli lidande för det ?

Exp - Men du behöver inte vara elak mot mig

DE - Jag är lite irriterad med tanke på att det har tagit er 2 månader att komma till det här beslutet och fick vänta i 20 min därborta för att få hjälp och sen kommer du med besked till mig som går tvärsemot dom besked jag fått för 5 minuter sen.

DE tänkte tyst - jag har inte ens börjat vara elak

DE - Jag vill att du ringer till honom nu och reder upp det här.

Exp - Jag gör det sen, när du fått ditt tillgodokvitto.

DE - Nej! Du ska göra det nu

Då lyfter hon luren och ringer till reklamationsavdelningen. Det dröjer ett tag innan hon får svar och jag säger till henne att hon kan gärna expediera dom andra kunderna som står i kö så länge.

Till slut får hon svar på reklamationsavdelningen och hon pratar med 2 personer och av den delen av konversationen jag kan höra så är alla på "min" sida, att jag ska ha pengarna tillbaka. För det sista hon fräser i luren är "men varför skrevs det inte på kvittot då så jag visste det".

När återköpet skulle avslutas verkade det nästan som om hon hoppades på att ja inte hade haft med mig samma betalkort som köpet en gång gjordes med. För då hade hon inte kunnat ge mig annat än tillgodokvitto. Ha, ack vad hon bedrog sig!!

Okej, att dom har ny personal. Men att skylla på det vid en sån här sak. Om den nyanställde ger mig som kund felaktig information så är det ju fel på deras utbildning. För att visa good will i det här läget så hade det ju bara varit att säga "okej, det har blivit fel. Egentligen så är det tillgodokvitto som gäller .. men eftersom du blivit lovad så gör vi ....  denna gång"

Slutet gott, allting gott!


Snön som föll..

.. igår är nu ett minne blott.

Där snön låg är det numer isgata. Gångstilen man har dagar som dessa är inte vacker, liknar mer en havande skitnödig anka som är på promenad.

Ja, se det snöar!!!

Så här ser det ut utanför mitt köksfönster...

Keep coming, keep coming...

Se på fan!!

För ca 2 månader sen lämnade jag in min externa hårddisk, eller rättare sagt strömsladden till den externa hårddisken, till Elgiganten för garanti-reparaton för den hade slutat och fungera. Vid inlämningstillfället talar dom om för mig att det ska ta 2-3 veckor. Efter att jag lämnat in den så har jag av Elgiganten inte hört ett pip, har inte på deras hemsida sett mer än att den är ivägskickad på service.

Så igår så satte jag mig ner och började författa ett mail till huvudkontoret där jag skulle börja i frågasätta deras kundservice mm mm. För jag tycker det är väl långt med två månader utan ett ljud från inlämningsstället. Inget kundfrieri direkt om vi säger så.

Väl medveten om att jag kan bli elak när jag skriver sådana här saker så valde jag att inte skicka iväg det på en gång. Tänkte vänta till idag och låta GC läsa igenom det åt mig, komma med konstruktiv kritik, så jag själv inte sätter mig och foten i byrålådan.

När jag kom tillbaka från lunchen idag och satt vid mitt skrivbord igen så har jag ett sms från Elgiganten, som säger att jag ska inkomma till dom med orginaldelarna och kvittot, för att få pengarna tillbaka. Pengarna tillbaka stod det inte, utan byteskvitto men det får gå för samma.

Blev liksom ett antiklimax, hade bespetsat mig på att få bråka *S*

Från regn..

... till kyla.

När jag vaknade upp i morse, hyfsat pigg måste jag villigt erkänna, så stod termometern på -1 grad. Regnet som föll igår hade självklart frusit till en isgata. Nu när jag tittar ut så skiner solen och det är en ganska så mycket blå himmel. Som gjort för en härlig skön promenad, men jag får vackert sitta kvar här inne och göra det jag ska göra, d.v.s arbeta.


Om det inte räcker med att vara sexig...
... får jag väl försöka arbeta lite också

Höstrusket..

.. har tagit staden i besittning.

Regnet fullkomligt vräker ner, himlen är grå och det blåser hårt så regnet verkar komma in från sidan.

Självklart har jag inget paraply med mig och tjänsteparaplyet jag använde sist är kvar hemma i bostaden. Så det blir till att gå ut i regnet och lukta äcklg blöt hund efter att yllekappan har sugit åt sig av all väta

Våldsamt motstånd..

.. hade jag i morse när jag skulle ur sängen. Varken täcke eller john blund ville släppa taget om mig när klockan ringde. Jag försökte allt, snoozade ett par gånger, trasslade ur fötterna ur täcket men näe. Dom två höll mig stenhårt kvar. Kom in lite senare till jobbet än vad jag hade tänkt mig, dock ändå innan för flexramen.

Ska se om det går att bota denna enorma trötthet med att gå och lägga mig väldigt tidigt i kväll, typ kl 21.30. Vet jag har haft dom intentionerna tidigare, men misslyckats.

Vad ska ni göra idag ?

Grattis ...

... Dagens Eko, du har precis vunnit en traktor *SUCK*

Så här fin är en av mina goa tröjor nu förtiden..Något blått/svart/annat mörkt har åkt med en sväng i den ljusa tvätten och har då självklart varit av den mindre roliga sorten "färgaavsigsombarafanochhelstpådetbästaklädesplaggetsomäritvättmaskinenjustnu".

Hej då tröja!! Ha det så bra i tröjhimlen*vinkar*


Nyfiken i en strut..

... verkar som många är eller har för mycket egen tid till funderingar som inte berör dom.

Herr Datortekniker (DT) som jag bjöd i helgen på "betalmiddag" råkade glömma en sak  hemma hos oss. Om det var glömt med flit för att få komma hit igen eller inte, vet jag inte. Han brukar alltid glömma något *S*.

Jag tog med mig det glömda till jobbet för att kunna överlämna det under dagen. Sagt och gjort så strålade vi samman på hans arbetsplats (lättast så) och då började genast hans närmaste kollega smyga runt oss, fick väldigt mycket jobb att göra just i den delen av lokalen vi var i.

Jag förstod genast vad det var frågan om och kunde inte låta bli att spä på hennes nyfikenhet med att svassa extra mycket runt DT och anpassade mina kommentarer där efter och lät dom vara så där lagom diffusa så dom skulle kunna missuppfattas. DT fattade han med vad jag sysslade med och han var inte sen han heller att haka på.

När jag sen hade åkt därifrån så har han tydligen utsatts för tredje gradens förhör om mig och vår förhållande osv.  Dom har ju fått en extra gnista nu då jag och Mini var förbi hans jobb en kortis tidigare i samband med vår resa ner till Göteborg under höstlovet. Plus att han lät visst tungan slinta om att han skulle hit på middag.

Till nästa gång funderar jag och DT på hur vi ska kunna få Mini att kalla honon för pappa ;P och rusa fram och slänga sig om halsen på han.

Tävling..

... som jag är med i och som ni andra också kan deltaga i.

Länken till tävlingen finner du här.

Kvällen ..

... är här.

Det är beckmörkt ute och klockan är inte ens 18.00. Kom hem för kanske 10-15 minuter sen och insåg när jag spanade in min bostad så där lite på avstånd att jag måste skaffa timers (en timer, flera ???) så jag möts ev en mindre mörk lägenhet nu till höst/vintern. Även snön får göra sitt intåg precis när som helst så den kan ljusa upp tillvaron något och att jag kan få spänna på mig pjäxor och skidor och svoscha och hasa utför skidbackar.

Ska fixa mig en kopp thé och sen börja poppa musik på hög nivå då jag ska ha dejt. MMM ni hörde rätt, jag ska på dejt ikväll. Herr Tvätthög har haft den goda smaken att bjuda mig ikväll, så här ska det vikas och strykas tvätt på hög nivå ;)

Vad ska ni göra ikväll?

Regn/snö...

... om vart annat har det varit idag.

Det började regna rejält när jag lämnade Mini och höll på mer eller mindre eftermiddagen. Men inte nog med det, regnet övergick under nån timma till snö.

Hockeymatchen gav mycket att önska. Bara hoppas det går bättre framöver. Far var nöjd ändå, även jag. Mest skoj egentligen att göra något tillsammans.

Gör ni då?

Ny dag, nya möjligheter..

.. nya påhitt.

När jag hämtade Mini från kalaset igår så strålade jag samman med en annan mamma och hon bjöd med Mini på en simtur i lokala simhallen. Hon mumlade något om "då slipper jag bada själv".. *fniss*.  Så idag ska jag lämna Mini vid badhuset istället för hemma hos exet och han hämtar henne därifrån sen.

Sen ska jag hem till soffan och sova ett par timmar, för kl 15 ska jag lämna min varma sköna bostad till förmån för min far som ska lösa in sin farsdagspresent - hockeybiljett. Hoppas det inte går så långt som till förlängning, för jag ska hem till min säng så fort det bara går.

För denna helg har bestått av minimalt med sömn, trevligt sällskap och roliga aktiviteter

Vilken dag, vilken helg..

I går fredag hämtade jag Mini ca 1515 och så begav vi oss av hemåt för att förbereda inför helgen.  Igår var den dagen då jag skulle "betala" "min" Tekniker M för hans hjälp med att rädda bilder och annat viktigt ur min laptop (läs här om du vill). 

M kom runt kl 17 och då fick han genast liiiite jobb av mig, ja klart han skulle ha lite mer datorarbete att göra ;) medans jag förberedde det sista på middagen. Mini sprang runt som en yr höna och var hur glad som helst för att hennes idol var hos oss.  Sen åt vi den smaskiga middagen ihop, allt utom efterrätten, för den orkade vi aldrig äta vitlöksbröd/fläskfilé-potatisgratäng/ostkaka (bananerna blev frivilligt utbytta).

Sen fortsatte resten av kvällen med datorpill, ominstallation, nymontering av hårddiskar - i vilken ordning vad gjordes har jag ingen aning om och tv-tittande och samtalandes. Kl 2 tittar vi på varandra och inser att det kanske är dags att gå att sova. Vi har haft så trevlig samvaro så vi glömt bort tiden *S*

Mini vaknar i vanlig ordning alltid för tidigt på helgerna när hon varit uppe sent dagen innan, så typiskt, så kl 10 var frukost äten, tänder borstade och vi alla 3 påklädda och redo för dagen. M gjorde en sista koll i våra datorer så inget var glömt och att allt fungerade som det nu skulle.

Kl 12 säger vi hejdå, M åker till sitt och jag och Mini ger oss ut en tur på byn för att köpa födelsedagspresent till det stundande pyjamaspartyt hon är bjuden till senare på eftermiddagen. Vi råkade strosa i leksaksaffären något för länge så vi har när vi kommer hem sen inte mer än 45 min på oss att göra Mini vacker och redo för kvällen *fniss*. Partyt till ära fick hon håret krusat  med krustång*S* Trollet mitt, så häftig hon kände sig.

När jag hämtad henne från kalaset så hade all ork försvunnit från mig så middagen fick bli mat från den lokala kvarterskinakrogen (så nu är middag å lunch räddad för ett par dagar framöver av alla rester) ;) och den åts framför t´v:n där vi har sett det mesta som går att se. Ska villigt erkänna att under ett par av progrmmen så satt jag med gamnacke, för så vansinnigt pigg var/är jag inte.

Nu sover hon lugnt i sin säng, lättsövdare unge har jag nog inte haft på länge. Ska nog själv inte bli uppe så länge till, men det är skönt med lite egen tid.

Simma lugnt..

.. jepps det har jag gjort på lunchen. Kollegan M tog ett nacktag på mig och tvingade mig ner till simhallen och väl där så tröck hon mitt huvud under vattenytan *S*.

Ne, fullt så farligt var det inte. Sanningen är att M frågade om jag skulle hänga med ner och simma lite, för hon och två till skulle ge sig iväg ner och ta ett par längder. Jag var inte sen att haka på då jag har slarvat väldigt på senare tid med all form av motion.

Hur mycket, hur långt jag simmade vet jag inte - men jag plaskade runt där nere i ankdammen i 20 minuter i alla fall.

Fredag..

.. idag, klockan är 10 och allt är väl.

Lugnt i trafiken, lugnt på jobbet. Ska äntligen kunna ta tag i "sortera-in-i-pärmar"-högen som har blivit försakad den senaste tiden. Vore inte fel att kunna se skrivbordet i dess helhet innan jag går hem och gör helg.

Vad gör ni idag?

Uppdatering..

...

Jag och Mini kom hem hela och utan missöden. Innan sängdags hann vi med en fika, sittandes i soffan framför tv:n tittandes på 'sjukhuset' och 'du är vad du äter'. Nu sover Mini gott, gardinerna fladdrar lätt av hennes snarkningar.

Vilken härlig dag...

... NOT!!

Från det jag kom till jobbet i morse tills jag nu har landat hemma har det varit full fart och hela tiden inträffat något oväntat, oförutsatt.

Började på en gång med ett möte, som jag hade noterat skulle vara kl 13.00 och inte 09.00 som jag blev varse om.  Det mötet tog inte så lång tid som beräknat , skönt nog, bara 1½ timma *suck* och inte två.

Hinner inte vara vid mitt skrivbord många minuter förän min förra chef T kommer in och ber mig om hjälp med en arbetsuppgift. Han ber mig att göra det skyndsamt. När han, de få gånger han använder ordet skyndsamt, ber så - då är det bråttombråttom. Så jag får börja riva och slita i pärmar med uppgifter från 2007 och fram till dags dato och tillsammans med en gammal almanacka få fram veckodagar och som sen på nåt sätt ska sammanställas i excel-format.

Hann börja slita i en del av papprena innan telefonen ringde och GC frågade om jag hade tid med lunch vilket jag genast tog mig tid till. Dammiga papper kan alltid vänta en stund, trots dom ska göras skyndsamt ;). Åter igen efter 1½ timma och färdigställer materialet. Lovar, jag fick slita som ett djur.

Sen rusa iväg till skolan och ha utvecklingssamtal för Mini. Finns inte så mycket att säga där, mer att Mini får Med Beröm Godkänt (mammas omskrivning). Mini följer sen med en klasskamrat hem, tillsammans med L:s mamma och jag passar på att åka och handla.

Har kommit halvvägs genom shoppingen så ringer telefonen. Det är Mini som ringer och är hur upprörd som helst. Hon och L skulle gå dom sista 25 m hem till L själv medan mamman slank in i affären för att handla. Men dom små liven lyckades gå fel någonstans så dom var vilse. Men efter 2 min så hittade dom varandra igen *PUST* (vem hon har fått låna telen av har jag ingen aning, men jag får väl reda på hela storyn om nån timma så där).

Åker hem, parkerar bilen, börjar gå upp mot lägenheten, känner hur spännena på mina stövlar hakar i pappkassarna var och varannant steg. Halvvägs uppför trappan till innergården så går ena matkassen sönder på mitten *SUCK SUCK* Slänger över det som får plats i den andra kassen och tar påsvraket med resterande innehåll i famnen och går hem.

Känns inte som jag ska vara ute och göra någonting något mer. Synd bara jag ska åka och hämta Mini om en stund *S* Får väl se vad som tänker inträffa då.

Kassarna står i hallen och får vara där tills en annan stund. Just nu så orkar jag bara inte.

Tur jag inte jobbar med support..

...

Supporten: Vad kan jag hjälpa till med?

Kunden: Jag håller på att skriva mitt första mail och jag har skrivit bokstaven a men hur skall jag göra för att få till den lilla cirkeln runtomkring?

Supporten: Är markören fortfarande där?

Kunden: Nej, jag är ensam här.

----------------------------------------------------------

Och nästa kund kunde inte koppla upp sig.
Supporten: Är du säker på att du använt rätt lösenord?

Kunden: Ja jag såg när min arbetskamrat skrev in det.

Supporten: Kan du säga mig vad lösenordet var?

Kunden: Det var fem små stjärnor.

----------------------------------------------------------

Supporten: Nu skall vi se hur ditt system ser ut, klicka på 'den här datorn'

Kunden: Men hur skall jag kunna göra det härifrån?

----------------------------------------------------------

Kunden till Hewlett Packardsupporten: Min laserskrivare är trasig.

Supporten: Vilken modell har du?

Kunden: Det är en Hewlett Packard.

Supporten: Jo, jag förstår det. Är det en svartvit skrivare?

Kunden: Nej, den är beige

----------------------------------------------------------

Kunden till Tele2supporten: Jag har köpt internet och vill ha hjälp.

Supporten: Ok, hur långt har du kommit i installationen?

Kunden: Jag har packat upp lådan med internetet i

Supporten: Ok, har du anslutit alla sladdar och slagit på datorn?

Kunden: Slagit på datorn? Jag har ingen dator, jag har köpt internet.

-----------------------------------------------------

Kunden. 'Datorn hänger sig hela tiden.'

Supporten 'Har du många fönster öppna?'

Kunden: 'Nej, men dörren står lite på glänt....'


Hands up - hands free..

Till min nya tjänstemobil jag fick för någon vecka sen fick jag även ett handsfree, modell bluetooth och jag är hur nöjd som helst med det. Jag slipper gå med luren i handen och jag har minimalt med sladdar som kan trassla.
Jag har inte reflekterat över det för än idag, när jag av någon anledning börjde studera mina medresenärer i kollektivtrafiken, att många verkar ha missförstått vitsen och användnningsområdet för det här med hands free. 

Dom har plopparna intryckta i öronen och lyssnar på, vad jag tror, är musik. Telefonen ligger tryggt nerstoppat i jackfickan, byxan eller väskan och man ägnar inte den en tanke alls. Inte för än telefonen ringer. Då  tar man upp telefonen ur sitt förvaringsställe och trycker igång samtalet på telen och stirrar monotont på displayen och håller ett krampaktigt grepp telen, pratar det som det ska pratas om  och sen när samtalet är över stoppa ner telefonen igen på sin plats.

Jag tar aldrig upp min telefon när jag har headsetet, handsfree-modulen inkopplad. Jag trycker ju bara på den där lilla mojängen på sladden så får jag samtalet in direkt i örat. Nog för att jag vet att man kan ha video-samtal i mobilen, tror inte alla gör det. Det går ändå över mitt förstånd varför man måste hålla i telefonen och vrålstirra på displayen när man pratar med headsetet inkopplad och telen kan ligga lugnt och fridfullt i fickan/väskan/byxan när man lyssnar på musik.

Kan ju vara jag i vanlig ordning som har blivit för gammal och inte hänger med i svängarna. Kanske ska vara så med den nya tekniken.

Vad har jag missat??

Läser på DN att nu på torsdag ska Handelns utredningsinstitut utse årets julklapp. Och det är här jag känner jag är tappad bakom en vagn, att jag måste ha sovit nån slags törnrosasömn och missat något stort. Har julen redan varit, så man ska gå igenom och kolla vad det har handlats/sålts mest av ?

Att redan nu utse årets julklapp då det är lite mer än 1 månad kvar till julafton övergår mitt förstånd. Men det är väl säkert ett sätt att fålla in folket än mer på den kommersiella motorvägen, att få folket att bli mer likrikade i sina inköp och "tvinga" oss att köpa det dom anser bra eller kommersiellt gångbart. För det är väl någon där på utredningsinstitutet som ska marknadsföra en viss branch eller produkt och så är det någon/några som kommer leva väldigt gott på det.

Länge leve skyltsöndagarna!!

Fjärilen har landat!!!

Miniatyren är stolt, mamma är stolt, lärarna stolta.Miniatyren klarade simtestet!!!

Hon är nu dokumenterat en fisk i vattnet


Simma lugnt !!!

Stora fjärilar så här års..

.. och speciellt i Minis mage imorse.

Idag är det dagen D för 2orna. Dom ska iväg till simhallen och kolla sina simfärdigheter. En 2a ska klara av 25 meter bröstsim , 10 meter ryggsim och hopp från kanten på djupt vatten. Tror det är kraven för simmärket "fisken" Kan dom inte det så ska dom få simundervisning av skolan.

Jag är ganska så övertygad av att hon kommer att klara av åtminstonde bröstsimmet, för det bevisade hon igår på sin vanliga simskola som hon går på.

Peppade Mini både igår kväll och i morse om att det är bara att göra sitt bästa och skulle hon inte klara av det så är det ingen fara alls. För hon går dels denna "privata" simskola och sen får hjälpen av skolan. Så på ett eller annat sätt så kommer hon att klara målen innan sommaren.

När jag skulle säga hej då till henne på skolan så ger hon mig tummen-upp-tecknet, vinkar och säger "Jag ska göra mitt bästa, mamma" och jag svarade henne "Det är allt jag begär". Precis då får jag höra en av hennes klasskamrater, som sitter på en bänk bredvid oss, hur rädd och orolig hon är för detta test "Tänk om jag är ensam som inte klarar av det". Mini sätter sig bredvid tjejen och säger med myndig röst "Det kommer att gå bra Y, bara ta det lugnt och gör ditt bästa" och ger Y en bamsekram.  Y:s mamma instämmer och sa hon inte kunde ha sagt det bättre själv.

Det värmde mitt hjärta så när Mini visar sin stora öppna empatiska sida och vill alla så väl.

Håll tummarna, va!!

Sheriffen...

.. skulle jag ju berätta om, men måste ge er lite bakgrundsinfo så ni kan hänga med, lite i alla fall.

Bakgrund.

Min chef T har sett till att vi på denna avdelning har en prenumeration på kvällstidningarna hit så att han T främst ska kunna ha en koll på vad som händer i Sverige och världen och vad som skrivs om vår verksamhet. När T varit på tjänsteresa eller liknande så har undercheferna K och B delat på tidningarna, en har tagit expressen och en har tagit aftonbladet. Vem som har fått vad har blivit vem som har kommit först och valt.

So far, so good.

Nu är det underchefen K som fått "äran"/uppdraget att styra avdelningen tills en ny chef kommit på plats och jag i min vana trogen delade på tidningarna igen till K och B, var vid K får ett vansinnesutbrott och ropar högt i korridoren till mig och B och ska prata med oss " för han är nämligen chef nu och då ska han ha dom förmånerna som tidningarna är och ska då sannerligen inte dela dom med någon."

B och jag stirrar på varandra med gapande munnar och tror han skämtar med oss, men ack, det gjorde han inte. Så K:s chefs/ledarstil är att i var och varannan mening tala om att det är han som är chef och speciellt påpeka sånna viktiga saker som att kvällstidningarna är "hans". *SUCKAR STORT*. Om man i tid och otid måste påpeka man är chef, då har man inte självförtroendet och ska inte sitta på den posten, men det är han för karriärkåt för att inse själv.

Så jag hoppas innerligt att K inte får fortsatt förtroende till att leda denna avdelning utan att det bara blir som det sas i början, 'tills ny chef har utsetts och tillsats'. Men i maktens korridorer kan allt hända, inte första gången i så fall att man handplockar någon som man vill ha på den stolen och utlyser tjänsten bara 'för syns skull' och inte kollar marknaden om kompetens och erfarenhet finns på annat håll.

Det är inte för att jag ogillar Fru P som jag önskar henne i pension utan jag ser om mitt hus!

There is a new sheriff in town..

.. och jag gillar han inte elle rättare sagt jag gillar inte hans chefskap.

Vad som har hänt ska jag berätta se, när jag är hemma så jag kan skriva i lugn och ro. Men det jag sitter och gör nu är att jag funderar hur jag ska kunna få Fru P att gå i pension lite snabbare, så jag snabbare kan ta mig härifrån.

Därför är vi äldre kvinnor bättre ...

Dessa punkter kom med mailen igår när jag kände mig som äldst och ratad. Tur man har goa vänner som kan muntra upp *ler*


Fördelen med äldre kvinnor...

1. En äldre kvinna är billigare att dejta. En yngre kvinna kostar dig minst 12 öl, medan en äldre kvinna vill ligga med dig efter en kopp örtté och en mazarin.

2. Äldre kvinnor har bra jobb och pensionsförsäkringar.

3. En äldre kvinna kommer aldrig att anklaga dig för att du "utnyttjar henne". Hon utnyttjar dig!

4. En äldre kvinna väcker dig inte klockan 2 på natten och frågar efter din åsikt. Hon litar tillräckligt mycket på sitt eget omdöme för att ge fan i vad du tycker.

5. En äldre kvinna har alltid en kondom i handväskan. Yngre kvinnor hoppas att du har en i plånboken för det är ju så pinsamt att köpa dem.

6. Ju äldre en kvinna blir, desto större sexdrift får hon. Ju äldre en man blir, desto mindre sexdrift..då är det ju naturligt att äldre kvinnor går ut med yngre män och yngre kvinnor går ut med gamla gubbar!

7. Du behöver inte betala taxin åt en äldre kvinna. Äldre kvinnor kan springa snabbare och promenera längre eftersom de har så bekväma skor eller så betalar de taxin själva.

8. Man kan ha "one-night-stands" med en äldre kvinna. En äldre kvinna är redan involverad med någon, så du behöver inte gå runt och ha ångest för att du måste inleda ett djupare förhållande. Det sista hon vill ha i livet är ännu en klängig, gnällig och beroende man.

9. Äldre kvinnor är mer ärliga. En äldre kvinna kommer att säga till dig att du är ett svin om du beter dig som ett. En yngre kvinna säger ingenting, för tänk om du skulle göra slut med henne för att hon sagt fel saker.

10. Äldre kvinnor tar inte över dina vänner och dina intressen. De har egna vänner och intressen.

11. En äldre kvinna kommer när hon vill. Du behöver inte fundera över huruvida du tillfredställer henne eller inte eftersom hon garanterat klarar av den saken med eller utan din hjälp.

12. Äldre kvinnor gör slag i saken. En äldre kvinna lyfter luren och frågar om du vill gå ut, yngre kvinnor sitter vid telefonen och väntar på att du skall ringa.

13. Äldre kvinnor kan laga fantastiska maträtter av riktiga råvaror. Yngre kvinnor kan ringa Pizzerian och du får gå och hämta.

14. Äldre kvinnor är "synska". Du hinner aldrig bekänna att du har prasslat, de vet redan om det på något underligt sätt.

15. Äldre kvinnor har ofta en intressant kollektion underkläder som dom har fått av olika beundrare genom tiderna. Yngre kvinnor har ofta inga underkläder alls och ser till att du praktiskt taget aldrig får den där stripteasen du vill ha.


16. Äldre kvinnor vet vad knipövningar är och har dessutom lärt sig använda dem vid rätt tillfälle.

17. Äldre kvinnor är erfarna. Dom vet att efter 12 bärs kan det finnas vissa svårigheter att få upp den. Yngre kvinnor behöver lite tid att greppa detta faktum och du får ägna resten av natten åt att massera hennes ego med kärleksförklaringar.

18. Äldre kvinnor kommer aldrig att anklaga dig för stjäla de bästa åren av hennes liv. De har någon annan redan snott.

Tar du en kopia av "min" mail, får du faktiskt ta och länka mig med. Nån kredit vill jag ha. ;)


Rolig historia..

... så här på söndagskvällen...

En blind man kommer in på en brädgård i den lilla staden och frågar om han kan få tala med förmannen. När förmannen kommer fram säger den blinde:
-"Goddag, jag undrar om Ni har något ledigt arbete åt mig?"
-"Men Ni är ju blind, då kan ni ju inte arbeta här," säger förmannen.
-"Jodå," säger mannen. "Jag kan känna igen vilket trästycke som helst bara genom att lukta på det, och dessutom hur     stort det är."
Förmannen ser tvivlande ut och säger att det måste han se innan han tror på det, så han hämtar en tvåmetersbit björk från en brädhög och håller upp under mannens näsa.
-"Björk, två meter," säger den blinde direkt."
-"Oj, det var inte illa," säger förmannen, varpå han hämtar en bit ek 8x8 tum från en annan hög och håller upp framför mannens näsa."
-Ek, 8x8 tum," säger mannen.
Förmannen, som nu är väldigt imponerad, tänker att nu skall jag sätta dit honom i alla fall, så han ber sin sekreterare komma ned till dom. När hon står där viskar han till henne att hon skall klä av sig och ställa sig framför den blinde. Den blinde mannen luktar noga uppifrån och ned och säger sedan:
-"Det här var en svår en, kan du vända på plankan?"
Förmannen vänder på sekreteraren och den blinde luktar noga på andra sidan också. Till sist säger han:
-"Jaa, jag är inte helt säker, men kan det vara en skithusdörr på en räktrålare??!!"

*Fniss* precis min typ av historia ;)

Far ända in...

... i din dagEtt paket till käre far - med ett innehåll jag ännu inte har bestämt. Men fullt med kärlek kommer det att bli, på ett eller annat sätt.

Hade tänkt att baka en kaka eller två till dig Far, men du får nöja dig med min och Minis sällskap. Det kanske duger lika gott ;) ?

GRATTIS PÅ FARS DAG, pappa!!

Gör om gör rätt..

För ca 2 veckor sen hjälpte jag en kompis att sy gardiner till den nya lägenheten som varit lite försummad och stått gardinlös ett längre tag. Jag bad om mått på fönster och väggar så jag skulle kunna börja sy utan att behöva åka fram och åter flera gånger med måttband och tyg.

Men tror ni att jag lyckades!? *S* Nepps! Jo, måtten fick jag - men jag fick hjärnsläpp och glömde ta med gardinstångens höjd i beräkningen för sovrumsgardinerna. Våderna blev tyvärr för korta in dit, så delar av gårdagen ägnade jag åt att vara med Herr Husqvarna igen- nytt tyg hade inhandlats och 30 cm lagts på i säkerhetsmarginal. Jag tänkte försöka hinna fixa det sista på sovrumsgardinerna nu innan jag ska hämta Mini.

 Herr HUsqvarna - för den som inte visste det

Så imorgon måndag så ska kompis äntligen få sina gardiner och att kompis bli nöjd *S*

Ibland blir det fort men fel så man får göra om och göra rätt.

Ont i håret..

.. har jag idag.

Nej, inte sånt ont i håret. Jag har inte supit skallen i bitar även om jag hade god lust igårkväll. Jag glömde att ta ur hästsvansen innan jag gick och la mig i natt och den snodden som satt i håret är en ganska så hård snodd. Så nu när jag i morse tog ur den så känns det att jag har sovit på det.  Hårstråna känns som dom är bända åt fel håll och är på väg att gå av. Så det blir inga problem att bestämma sig för vilken modell av frisyr det ska va, utsläppt *ler*

Valet och kvalet..

... Har nu vid flera tillfällen gått och dregglat över en tapet jag sett. En fondtapet att ha i vardagsrummet, på väggen bakom soffan. Idag så  var jag förbi stället igen och bad om ett tapetprov. Tapeten är helt emot vad jag tidigare har haft för funderingar, men man är väl inte bättre än att man kan ändra sig. Den ser så läcker ut där den sitter upptapetserad i affären.

Men sen jag kom hem så har tapetprovet suttit uppe på väggen och ju längre dagen och kvällen har framlidit så blir jag mer och mer osäker. En våd eller kanske 3 blir säkert snyggt, men 8 styckna?! Det kan bli för mörkt och murrigt, är jag rädd för, men det kan lika gärna bli helt underbart. Jag har inte tappat smaken för tapet men är rädd för att det kan bli för mycket.Men om jag nu skulle välja denna tapet - vad ska dom övriga väggarna vara i för färg då? Nåt ljust ja, men det finns liksom inget ljust i den tapeten att matcha upp med.

Vad säger ni - vad tror ni?

En glad Miniatyr?

.. Det hoppas jag att jag får hem imorgon och hon ser dom nya vinterstövlarna jag har köpt till henne...


Vad tror ni, kommer en 8åring tjej att gilla dessa ?

------

Uppdatering -

Mini har, sen vi kommit hem från far och fick syn på stövlarna, bosatt sig i dom. Finns risk hon ska sova med dom på. Tar det som ett gott betyg hon gillar dom ;)

Lördagsmiddag..Lite bättre kanske än gårdagens baguett-middag

Kvällens middag..

blir inte så avancerad trots jag har varit och handlat. Rödvin och vitlöksbaguett med gott pålägg och grönsaker ;)Men imorgon ska jag  bättra mig. Då står det fyllda lövbiffar på menyn.

Vad har ni ätit ikväll?


Leg-kontroll på ICA Maxi

Var en sväng nere på ICA Maxi och handlade lite för helgen och för början av veckan som kommer. Lika bara att ha det överstökat. När jag är där på Maxi så kör jag alltid självscannings-modellen för jag tycker det är så smidigt. När jag har plockat ihop det jag ska ha går jag till "utcheckningen" - en speciell kassa för självscannare.

Jag kommer halvvägs igenom proceduren med utcheckningen innan apparaten säger till mig att tillkalla kassapersonal. Jag tror givetvis det är en sk avstämning som ska göras och jag är bara glad jag har en stor tygkasse med varor. Men det visar sig att det är min flaska med halloncider från Stockmos som är boven i dramat. Man ska tydligen vara 18 år för att få köpa den och då kräver utchekningskassan man legitimerar sig.

Jag kunde inte annat än att skratta åt det och kassörskan som hjälpte mig hon log stort hon med. Insåg hur fånigt det var, speciellt för mig som har slutat få visa leg på bolaget till och med *S*

KLAR!!

Nu är lönerna inmatade och klara. Väntar nu spänt på reaktionerna som kommer att komma i samband med lönespecarna skickas ut, för det är inte alla som har alla bilar parkerade i garaget och insett vi har ett nytt arbetstidsavtal.

Många telefonsamtal och frågor blir det!

Vem ska man tro på?

Det undrar jag med. Jag har hittat denna blogg av Moica Antonsson via Monica. En journalist som ifrågasätter Liza Marklunds böcker: Gömda och Asyl och om själv ska snart ge ut en bok som bevisar motsatsen och hennes teori.

Om det nu är sant, att det Liza Marklund har skrivit inte stämmer så är det mer än för djävligt och om det inte är sant så vete tusan varför det har blivit en personlig vendetta.

Helt klart är det att jag ska läsa boken som kommer ut den 1 december och själv försöka dra egna slutsatser om det inträffade.

Av det jag kan läsa mig till så är det något skumt, från den ena eller den andra sidan. Och ja, jag har läst Liza Marklunds böcker.

Vad tror ni ?


Plugga från smet till deg?

Såg denna reklamskylt på tunnelbanan och tycker det är skrämmande att det inte korrekturläses bättre, speciellt inte när det är reklam för skola och studier. Visserligen studier utomlands, men ändå..
Kanske inte syns så bra, men läs under rubriken "Studera utomlands" har försökt att ringa in det med rött.

Sitter i soffan med gott samvete..

.. för så som jag for runt igårkväll och plockade och bar bort sånt som inte skulle vara framme eller uppe i lägenheten. För även om lägenheten är färdigrenoverad, i alla fall för tillfället, så innebär det inte att jag automatiskt har plockat i ordning på allt som ska ha nya platser eller tillbaka på sina platser. En hel del som blivit försummat där. Men nu så äntligen!!

Förutom det så är det nu löneredovisning på gång på jobbet. Det är första månaden som ska redovisas efter det nya arbetstidsavtalet, så det som sitter i ryggmärgen hur jag ska göra är bara att försöka glömma och peta undan till förmån för dom nya tiderna och lagarna som ska styra uträkningen. Nästan lite bambi-på-hal-is-känsla eller göra-det-för-första-gången-virrigt. Ska villigt erkänna att jag har fått räkna om ett par gånger på en del, men inte så många gånger som jag trodde det skulle bli.

Så nu tänker jag tillbringa resten av kvällen med laptopen framför mig, sittandes i soffan och med ett öga på tv:n och bara ha det lugnt å skönt.

Hur har ni det ?

Grattis...

...  till Mr Obama, förste afroafrikanska presidenten i USA. Önskar dig all lycka och välgång under din presidenttid.Inte för att jag är så insatt i Amerikansk politik, men han ger ett sympatiskt intryck.

GRATTIS!

Fortsatte när jag kom hem..

... att vara effektiv. Jag har städat fram mitt kök och rensat och fixat i mina "skafferiskåp". Hällt upp och om om torrvaror i burkar jag köpt på IKEA. Monterat bort ena skåpluckan för att ge köket ett luftigare utseende OCH torkat ur och städat upp *S*När jag var klar med köket så tog jag mig an tvätthögen och även stryktvätten. Så nu är jag i fas med den med, va säger du om det va Kramgo ;)

Men nu kan jag lova er att anfallet har gått över, så nu myser jag. Ska bli en kopp thé, eller en rejäl mugg, av "You name it" (som jag tror jag döpt fel i ett tidigare inlägg).

Vad gör ni i kväll ?

Julen är räddad..

... eller åtminstonde advent ;)Fick idag fatt på årets årgångsglögg från Blossa, den med blåbärssmak plus att jag passade på att köpa småflaskor av tidigare år som jag gått miste om att kunna köpa själv.

Man kanske ska ställa till med ett glöggparty ;)

Effektiv..

.. det har jag varit idag, hela dagen på jobbet. Resor har beställts, skrivelser skrivits och min sköna telefonröst har fått visa sig från den bästa sidan. Helt enkelt en dag att vara glad och nöjd med.

Hann ut en sväng på lunchen för att få lite frisk luft, kliver in i en butik och dra mig på trissor!!! förutom att det var fullt med juldekorationer både pynt för butiken och för konsumenterna så spelades det julmusik *suck*. Nog för att det är en och en halv månad kvar till jul - men julmusik nu.

Är glad jag inte jobbar kvar i affärssvängen för jag hade fått spader och lite till om jag skulle stå och sälja med julmusik i öronen. Julsånger i all ära, men dom vill jag bara ha precis runt julafton


Oh, my darling..

... är en av thé-sorterna jag köpte. Smakar ljuvligt. Har 3 sorter till att gå igenom; choklad/chili, ladys night, I feel good. Ska villigt erkänna att namnen på thé-sorterna som avgjorde valet om vad jag skulle köpa. Är väl attans att man ska åka 50 mil för att ta sig tid att gå i thébutik.

Första dagen ensam..

... har det varit idag.

Nu har min Chef flyttat på sig även fysiskt till nytt tjänsterum så hans rum står tomt och ekar. Känns mycket konstigt! Visserligen har jag en tillfällig chef, en herre som redan finns på avdelningen och som ska axla denna chefsmantel tills ny chef har tillträtt. Har inget emot honom alls, men det är ändå ingen personlighet som jag drömmer om.

Skulle det mot allt förmodan bli han som går upp på den stolen på heltid så kommer jag göra slag i saken som jag så många gånger sagt förut, att byta jobb - att flytta på mig. För det är ingen som jag vill se på den positionen. Jag är inte ensam om att känna så.  Har dessutom hört att endel av det gänget som har han som chef redan idag att han är en riktig streber.

"Min" Chef har ju givit mig en stark hint om att han gärna ser mig på en stol nära han igen  (läs detta inlägg) så det är ju bra att veta, vad än som kommer att ske i framtiden.

Den som lever får se ?

Kul att vara borta..

.. men lika skoj att vara hemma igen.

När jag kom till jobbet idag så hittade jag detta på mitt skrivbord ;)
Sony Ericsson C902

Jag har fått en ny tjänstemobil. En Sony Ericsson C902 med tillhörande bluetooth headset. Kanske inget märkvärdigt, men för mig är det det, som sällan eller aldrig ber om eller får nya saker.

Resan hem..

.. igår gick hur galant som helst.  5 timmar med lunch och kisspaus tog det oss. Mini satt i baksätet och hon skrev listor om än det ena och än det andra. Bl.a till Tomten och så självklart vad vi skulle äta till middag. Jag är bara så tacksam för dessa listor, för när vi väl var framme för att handla så hade jag glömt bort hälften *S*

Vi kom till Ulricehamn, tror jag det var, och stannade till för en lunch och då såg det ut så här:Sen när vi passerade Jönköping med nån mil eller fler, så var det som om någon dragit ett streck och all snö var borta igen.

Var sak på sin plats..

...

Hej å hå, här har det städats och plockats och fixats sen Mini åkte till far sin. Lådor med sommarkläder har kommit på rätt plats, alla målarprylar som är färdiganvända har åkt ner i källarförrådet tillsammans med massa annat som inte används nu men som ändå ska vara kvar och så vidare.

Sen har kassarna med kläder som Mini fick plockats upp:


Här är resultatet!!

Nu har jag bara ett liiiiitet kärt problem; var ska jag/Mini få plats med allt ?!?!

RSS 2.0