I 031-land..

... är vi nu.

Resan ner igår gick bra, hittade ett ställe som snabbt och smidigt kunde lägga om till vinterdäck och samtidigt förvara sommardäcken åt mig. Något senare än beräknat lämnade vi Stockholm. Hann dock inte längre än till Södertälje då Mini pluggade in sin portabla DVD-spelare för att roa sig med film i ett par timmar, så börjar dvd-spelaren att lukta illa och ryka megastort. Drog ur alla sladdar till den och vevade ner fönstrena för att vädra ur den hemska lukten. Stannade till snabbt vid vägkanten så vi fick vädra ur bilen rejält och kunna deportera spelaren till bagageutrymmet.

Resten av resan förflöt helt utan missöden, Mini frågade bara 2 gånger när vi skulle vara framme. Vägarna var hur torra och fina som helst, så det vete tusan om det var värt att stressa med däckbytet. Hade jag inte bytt så hade vi säkert hamnat i värsta trafikkaoset och vinterdäcken ska ju ändå på, så småningom.

Dagen idag har bestått i spårvagnsåkning och Universeum och nu väntas räkor och lax till middag. Jag som inte är någon räkätare ;). Glömde säga, varit förbi en underbar thé-affär och köpt på mig lite nya spännande sorter. Ska bli spännande att pröva dom alla när vi kommer hem sen.

Imorgon eftermiddag/kväll ska vi vara tillbaka hemma igen

Tidig morgon..

.. och så sitter jag här. Väntar på att Mini ska vakna så vi kan göra oss i ordning. Inte för avfärd mot Västra delarna, utan avfärd mot läggaomtillvinterdäck-plejs jag har hittat. Dom ska öppna 07.30 och jag tänkte om jag hänger på låset då, åtminstonde ringer vid den tiden så kan det finnas en minimal chans till att vi får på vinterdäcken så vi kan göra våran efterlängtade långweekend-resa.

Är ju själva tusan att det ska bli väderomslag precis dom dagarna vi ska vara borta, så man inte ska våga ge sig ut på vägarna. Men en sak är ändå klart och förberett; "Skrik-hulda" är nedpackad ;) aka GPS om ni inte vet vem Hulda är *S*

Går det som jag vill med vinterdäcken så kommer vi att äta frukost på Donken, allt för att spara in lite tid och få en liiite roligare start på morgonen.

Över och ut..

Snorhalt..

.. är det ute på vägarna nu och värre lär det bli.

Kan inte åka iväg på vår weekend-trip om jag inte hittar någon som snabbt som tusan imorgonbitti kan lägga om till vinterhjul åt mig. Ska ringa till "mitt" ställe det första jag gör imorgon bitti och se om dom kan hjälpa en dam i nödm annars så är jag rädd för att vi får ställa in vår resa.

Onsdagsmorgon..

.. en härlig sådan. Där träd och gräs gnistrar av nattens frost och asfalten är blank av is.

Inte många timmar kvar tills jag får höstlov och åker med Mini på en liten långweekend-tur till dom västra delarna av landet. Det ska bli gôtt och leva helt enkelt ;).
Så jag får se när jag hinner blogga igen. Skulle ni sakna mig allt för mycket så är jag åter lördag kväll igen om inte annat.

Kvällen till ära...

... och det är Tv-gala på TV3 till förmån för bröstcancerforskningen.

Skänk en slant till forskningen så det ska kunna bli stopp på  den djävulska sjukdom som just cancer är.

Rosa bandet

Mini kallade..

.. och Mamma kom.

Var nog inte så vansinnigt roligt idag hos Morfar. Han kan nog inte det där med att underhålla henne på det viset plus att vädret var som det var idag. Så när hon ringde och frågade om jag inte kunde äta middag med dom så bestämde jag mig självklart för att åka dit.

Nu är jag hemma igen, och ska försöka få upp värmen i kroppen. Den lilla promenaden från garaget och upp till lägenheten gjorde mig genomfrusen. Termometern visar nu +3 och är på väg neråt. Bådar inte så gott inför stundande långhelg då vi ska ut och fara på vägarna. Har fortfarande sommarsulorna på. Men men, tar jag det bara easy så ska det gå bra det med.

Har ni med blogg.se också..

... fått den där enkäten/undersökningen när ni loggar på startsidan??

Det har jag och jag har gått med på att svara på denna enkät. Jag har sen gjort allt i min makt att försöka få dom att förstå att detta med modebloggar och trender inte är något som uppskattas i någon speciell hög grad, inte hos mig i alla fall.

WTF har en sån bra replik på det som jag bara måste stjäla:
"Ingen skitreklam om dagensfuckingoutfit eller att jag ska hjälpa dej med vilken klänning du ska välja, jag kan klä på mej själv... prova ni med, det är inte så svårt som det ser ut ;) "

Funderar starkt på att göra som Ann-Sofie har gjort, men vet dock inte riktigt hur jag ska göra upplägget då jag vill behålla min anonymitet. För visst är det mycket som stämmer i våra kommentarer till detta inlägg. En lösning kan ju vara att jag lägger fram kläderna på soffan/sängen och fotar det - innan jag klär på mig. Plus att det skulle bli fler/mer bilder i denna blogg *S*

Inte mycket..

.. blev det skrivet i går.

Hade ju som sagt var kalashjälp/stjälp ;) igår på jobbet och när vi är på väg från hem så ringer en Kollega till mig och frågar om Mini fortfarande är intresserad av kläder från hennes dotter. Mini blir eld och lågor, även jag inklusive min plånbok.

För att inte gå miste om det fina erbjudandet så åker vi hem på en gång, hämtar bilen, packar den med dom nödvändiga sakerna Mini ska ha hos Morfar när hon nu ska va där i 2 dagar och far iväg till Kollegan. Där möts vi hallen av 3 pappkassar fulla med goodies. En av kassarna är det bara skor i, varav 1 par vinterkängor. Dock lite för stora, just nu i alla fall. Och så har Kollegan mage att beklaga sig för att det inte finns med någon vinterjacka eller vinterbyxor :o. Sen drar vi i full fart hem till Morfar.

Väl hemma där, packar vi upp innehållet i kassarna: det är jeans, mjukisbyxor, t-shirts, linnen, badkläder, strumpor, underkläder. Ja you name it!! Till och med en badrock i skönaste frotté och tofflor var det med och en fodrad vindjacka. Det här gör att jag återigen sparar in ett par tusenlappar i klädinköp och kan med gott samvete köpa lite annat jag  annars hade fått prioriterat bort. Jag är evigt tacksam så länge vi har den möjligheten att få ärva kläder och Mini accpeterar att använda dom.

Den här gången får Kollegan säga vad hon vill, i år så ska familjen där få presentkort hos SF som tack. Hon brukar protester å det vildaste när jag försöker göra rätt för mig, och går iväg med segern, dvs jag har inte betalat eller gjort nåt *S*

Another day in paradise..

Jepps, så var det måndag morgon igen och jag befinner mig på jobbet. Dagen till ära så har jag Mini med mig som hjälpreda. Det är ju höstlov i skolan och då får man göra lite så här. Hon är redan i full fart att springa i trapporna upp och ner till sin far, springa i korridorerna bort till mina kollegor med enklare pappersärenden. Skönt med hjälp, eller var det stjält, ibland *S*

Prassel i köket..

... något låter där ifrån... och jag har smugit dit för att kolla...Det är Herr Husqvarna och Fröken Elna som har en tråd-à-tråd med varandra. Att man inte ska kunna lämna dom ensamma *fniss*. Skulle ha kört dom till sina rätta platser så fort jag var klara med dom ;)

Dagens fångst..

... eller utrensning kanske jag ska säga blev ca 1 flyttkartong stor. Det var böcker som inte lästs eller tyckts om, spel som hon "vuxit ur" eller andra leksaker som inte används mer. Sen så fylldes nästan 1 sopsäck med diverse som ska slängas.Tyvärr så står det 2 kartonger till i källaren med leksaker. Men även dom ska det gås igenom och bara spara sånt som har affektionsvärde.

Atomurverk i all ära...

Väckarklockan går mot atomuret i Tyskland. Finns inte en inställningsknapp på klockan som gör att jag kan ställa in tiden korrekt, för det ska ju skötas per automatik- och tro ni den har ställt om sig?! Nepps - inte jag heller. Så jag lär väl få vakna en timma för tidigt imorgon bitti, om jag inte på något sätt med våld kan få den att ändra tiden.

Mys med film..

.. eller film med mys.

Mini och jag har haft en myseftermiddag nu, efter att hon så duktigt har rensat upp och plockat bort i leksaks- och bokförrådet. Valet på film föll på "Alvin och gänget", en film vi inte sett så många gånger (vilket förvånar mig egentligen). Vi la oss tillrätta i soffan med kuddar bakom ryggen och filt över oss, så skedade vi ner oss. Mini såg klart hela filmen och jag har säkert sovit bort en timma *S*

Vaknade till lagom till slutvinjetten och insåg det var dags att börja med middagen - som fick bestå av pulvermos och "Bitare" (större variant av fiskpinnar), så nu har Mini kraft och energi att zappa sig igenom disneys alla 3 kanaler nån timma till. Hade hon fått bestämma helt så hade det bara varit dom kanalerna som gällt tills sänggåendet.

Vad gör ni ikväll ?

Herr Husqvarna och Fröken Elna

Nu har jag hämtat Mini och vi har nödprovianterat inför veckan som kommer.  Vi ska inte vara hemma så mycket denna vecka så det är ingen idé vi handlar så mycket, därav benämningen nöd.

Mini är i full gång med att rensa sina lådor nu och jag ska sätta mig med Herr Husqvarna och Fröken Elna för viktiga överläggningar ;)

Please keep her going..Denna kvinna marcherar för bröstcancern.
Skicka henne vidare världen runt, så hon kan nå sitt mål!
Gör det för att stötta alla de kvinnor
som har drabbats av denna hemska sjukdom.
Hon ska hela världen runt - via e-mail eller blogg!
Skicka henne vidare så att hon når fram!

(Hittat och ärligt stulet utan att fråga från Pansky)

Utmanad är jag...

Av WTF har jag blivit utmanad. Jag gör ett undantag för denna utmaning, men kommer att ändra lite i reglerna för utmaningen,annars är jag inte med ;)

* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem. Här gör jag regeländring till att alla som känner sig manade att bli utmanade gör utmaningen.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.


7 saker om mig själv

1. Blyg - trots min rappa käft (det är nog den som döljer blygheten)
2. Är väldigt morgonpigg - blir aldrig längre än till 9 om morgnarna
3. Har aldrig kört med släpvagn - kallas feghet tror jag
4. Dålig på att laga till fiskrätter - kallas okunskap och lättja
5. Har tävlingsdansat - ålder och knä sa i från när det var dags att lägga av
6. Tycker rött vin är godare än vitt vin, även om jag lär mig tycka om vitt mer och mer
7. Avskyr allt vad kedjebrev och utmaningar heter - behövs ingen förklaring till det

Okej då... då ändrar jag väl mig lite då då... tycker Kramgo Orsakullan Skogsmuller i alla fall kan göra denna utmaning


Lycka till!!

Sommartid/vintertid

I natt så smäller det... när klockan blir 03.00 så ska vi ställa om klockan till 02.00.

Har fått lära mig ett sånt bra knep för att hålla ordning på när man ska ställa fram eller tillbaka klockan

När det blir sommartid så ska man ställa fram utemöblerna

När det blir vintertid så ska man ställa tillbaka utemöblerna

Bra knep va?!

Jaha...

... då var man hemma igen då.

Hemmalaget gick på stryk, men gästande bortalag fick kämpa väl för den segern. En ganska så hård, tuff och tät match med en hel del interference. Tycker det är synd att inte hemmalaget fick större utdelning på sina insatser, för dom vann skottstatistiken stort varje period.

Nu ska det bli tv-tittande här tillsammans med en stor skål popcorn å xider.

Ha en bra kväll!

Klapp klapp klapp

Båda dejterna avklarade och ingen av dom slet ut mig, speciellt inte Herr Husqvarna. Nu blir det hockey för hela slanten  med mig på plats i sarghörnan, dock så vet jag inte hur stor slant jag tar med mig ;)

HEJA HEJA HEJA klapp klapp klapp

Dagens dejt..Det här är min dejt för idag. Herr Husqvarna och jag ska tillverka gardiner till en kompis, vars lägenhet jag har lovat att hjälpa till och pimpa upp. Jag/vi är nog halvvägs igenom högarna med tyg, men måste leta i min tyggömma om jag hittar något användbart där till att göra öglor av.

Om inte Herr Husqvarna kör helt slut på mig så ska det bli hockey ikväll.

Hur ser er dag ut ?

Dagen som gick..

..

Gick hem kl 13 idag, var alldeles tomt i korridorerna och vissa saker kan jag sköta per tele om det skulle vara så. Väl hemma började jag stöka lite i Minis rum, borra och skruva det sista som skulle upp. Hyllan ovanför skrivbordet får anstå tills vidare, om det nu blir någon hylla där alls. Kanske kan lösa den förvaringen på något annat sätt.

Hålen som blev efter misslyckade skruvandet igår har jag spacklat igen och kan nog dölja med lite färg eller pusselreparation med tapetrest.

        

Kartongerna och lite annat ska Mini få ta hand om själv. För hon har fått i uppdrag att gå igenom sina skåp och lådor med böcker och leksaker och rensa ut. Hon har säkert massor som är trasigt eller inte leks med eller läses, så det finns ingen anledning att det i så fall ska ligga och ta plats.

Hoppas ni har det bra ikväll!

Fanihelvete..

Rosettpluggen med skruv som dom så varmt rekommenderade i järnhandeln funkar inte alls!!! Så nu har jag två gigantiska hål i väggen, på den nytapetserade fondväggen och har ingen aning om hur jag ska få upp hyllan. Är ju själva fan att man inte dejtar en snickare eller annan hantverkare som kan göra sånt här åt en.

Hur är er kväll ?

Bilder i rosa..

Då ska ni få se, hur tapetsering mm blev i Minis rum. Rummet är inte färdigt på det sättet att allt inte är på plats ännu i möbleväg, så det kommer att bli mer bilder

  Så här såg en av tapeterna ut som fanns på väggen, innan det blev en fondvägg.

         

Överlag så är jag ganska så nöjd och jag tror det väldigt rosa intrycket kommer att dämpa sig när alla möbler, hyllor och tavlor m.m. kommer på plats


Brrr.. igen..

... Har suttit i ett möte nu och rummet där vi satt i var de så vansinnigt kallt så nu när vi klev ut därifrån slog värme mot mig från korridoren. Nästippen är röd, likaså fingertopparna så jag skyndade mig in på mitt rum och startade min värmefläkt så jag ska hinna få upp värmen tills jag ska hem.

Framför näsan..

.. på mig så stod kameran, inte på något vis undanstoppad på bra ställe. Vet inte om det är brist på glasögon, fel på befintliga glasögon, trötthet eller vad jag nu ska skylla på. Borta var den då och borta är kameran inte längre. Har haft 3 djävulska dagar där jag jobbat 7-17 och sen inte haft vettet eller orken att gå och lägga mig i tid. Jo, förresten i tisdagskväll skulle jag göra det, lägga mig vid kl 22 för jag satt i soffan och kände hur ögonen åkte hiss, gjorde mig snabbt i ordning för kvällen och när jag sen la huvudet på kudden och drog upp täcket till näsan var jag med ens klarvaken.

Nu har Bröderna Bäver gjort sitt jobb hos mig. Jag har ett underbart trädäck att gå på ute på min balkong. Jag kan numer sitta där ute (dock så vill jag inte det för det är för kallt - men gärna till  våren och sommaren) utan känslan av att vara låghalt, stolar och bord kan helt enkelt stå i vågrätt position mot underlaget. Har bara tagit 3 år att komma så här långt *S*.

Man ska skynda långsamt sa alltid mig Kära Mor.

Brrr sa Kasper...

... när han såg en naken katt.

Kallt om benen var det gott om idag. 1 timma senare än vad jag brukar kliva upp visade termometern +4 grader mot  veckans tidigare  +10.5 grader.  Jag vet att +4 inte är så kallt egentligen, men är man van vid en högre temperatur känns skillnaden rejält.

Glömsk och virrig..

Igår kväll tog jag lite bilder som jag tänkte slänga upp här på bloggen idag, dom på Minis rum, dom som visar hur hennes rum nu är rosa, rosa och åter igen rosa. Jag har varit så duktig och ställt kameran på ett bra ställe, så nu hittar jag den inte *suck*

När jag blir förbannad på mig själv så letar jag än sämre och bara river runt och sliter i allt. Ska bota min irritation med en stoor mugg thé och saltlakrits.


Sen kväll..

... blev det innan jag kom hem.

Ju mer jag satt vid mitt skrivbord, sen jag kom åter från studiebesöket, desto mer jobbade jag och desto mer jobb ramlade det in. Flexkontot har ökat så det är något postitivt i alla fall.

När jag kom hem visade sig att "Bröderna Bäver" hade varit hos mig, balkonggolvet är halvklart och jag hittade en lapp från dom att dom kommer imorgon igen och gör klart!!

Nu är jag less på allt vad renovering, ombyggnad och fix heter. Ska bli så skönt på torsdag/fredag då jag äntligen kan ställa tillbaka allt på rätt plats och då ska jag bara NJUTA av helgen och inte göra något speciellt alls.

Klokare??

Mja, mjo, kanske.

Har fått en väldigt bra förevisning och demo på datasystemet och min personliga uppfattning är att detta är någont som vi ska ha. Den svåraste biten är nu att få alla att förstå det, inklusive dom som har bestämmanderätten. Nu ska jag ha mig en kopp fika och sen börja fundera på hemgången.

Nyduschad..

... är jag.

Har bara borrat ca 12-14 hål, men med tanke på betongdammet så skulle man kunna tro jag har suttit i det precis hela dagen. Dammet har krupit in precis överallt känns det som. Tog två omgångar med schampoo och jag är inte helt övertygad om att det är helt rent än. Men det märker jag imorgon när det har torkat (ja det är långt och tar en halv evighet innan det är torrt), hur det känns med hårborsten.

Har lovat mig själv att inte vara uppe allt för länge ikväll. Har inte tid med en försovning som jag gjorde i morse. Klockan 8 ska jag befinna mig utanför huvudentrén för att bege mig, tillsammans med 3 kollegor, norr om stan och titta på ett datasystem som vi troligen kommer att börja använda. Men innan vi tar det slutliga beslutet så vill vi åka iväg och göra ett studiebesök på ställe som har liknande verksamhet som oss och använder det fullt ut och har gjort det under en längre tid, så vi kan få veta för- och nackdelar.

Borrporr..

...

Ha, där fick jag er att bli nyfikna, va va va??!! ;) Inte??? :o Kan ni inte låssas, liiiiite i alla fall, för jag tyckte jag kom på en så fyndig rubrik.

JAG, med stor betoning på JAG, har nu borrat hål och fått upp gardinstång och hylla i Minis rum. Helt själv har jag gjort det och det blev inte en schweiser-ost *jag stavar det som jag vill-ost* i väggen heller. Enda manekelmanget är att ena gardinstångsfästet hamnade lite snett, men det är inget som syns när gardinerna kommer upp. Hyllan sitter stadigt fast och tro det eller inte den sitter rakt med.

Det är inte dom lättaste väggarna som finns i den här lägenheten, utan hård, elak blåbetong som kräver mucho multo kraft och styrka. En vanlig slaggborrmaskin orkar inte , så jag har tidigare i våras investerat i en borhammare som äter sig genom den hårdaste betongen som om det vore smält smör.

Nu är det en hylla kvar som ska upp och en vajertråd för upphängning av diplom och teckningar och sånt, men det får bli morgondagens nöje det eftersom jag var klantig och glömde köpa rätt sorts skruv och plugg för det ändamålet.

Goder morgon..

... eller nåt.

Tja, denna morgon hade nog lite mer att önska i starten. Glömde ställa klockan innan jag gick och la mig igår kväll och kunde inte för mitt liv förstå varför jag vaknade så pigg å glad imorse, tills jag såg på klockan 0745. Med 2 minuter till godo på flextiden, sladdade jag in på kontoret.

Hur har er morgon varit ? 

Sorry!!

Jag har lovat bilder som jag inte kan hålla. Jag har inte haft tiden eller orken att tänka på kameran och att ta bilder. Jag har kört slut på mig helt enkelt, så idag efter att Mini åkte till sin far så har jag bara dött i soffan - sovit, slumrat mig igenom 2-3 filmer. När jag sen vaknad till liv för att föda mig med lite mat, typ köttbullemackor och en kopp thé så har jag tagit mig an den gigiantiska tvätthögen som tack vare den uppoffringen är ett minne blott.

Och du DD, ge mig inte mer dåligt samvete. Jag har knappt hållt i mina golfklubbor denna säsong, så utanför golfbanan har jag inga handikapp alls (jag bara är så här knäpp till vardags), men så fort jag närmar mig golfbanor så stiger handikappet katastrofalt högt. Jag har lovat mig själv att nästa år och säsong ska jag satsa stenhårt på att komma fram och vidare.

Ska fortsätta slappa och slöa här i soffan. Var inte allt för arga på mig ;)

Lördagen..

.. som kom, som sågs, som segrade... Så kort och enkelt kan man sammanfatta denna dag.

Började med att Mini väckte mig kl 0715 för att fråga var ficklampan var, så hon kunde läsa utan att behöva väcka mig ? Smart tänkt, men inte helt genomtänkt. Vid halv åtta var det bara att masa sig ur sängen, då det började låta oroväckande ute i köket. Återigen Mini, som denna gång skulle tillverka ett födelsedagskort. En frukost på det och sakta men säkert börja förflytta tillbaka alla saker in i Minis rum.

Hann flytta hälften innan det var dags att åka iväg och köpa födelsedagspresent till en 4åring, sen hem igen, sitta 10 min, göra sig i ordning för att åka iväg.  Väl borta på kalaset fick vi inte åka hem utan var tvungna att tacka ja till middag först. Så ett planerat 2timmarskalas blev 5½ timma. Så nu sitter jag bara här i soffan och är död, ska inte röra mig många milimeter, bara "njuta" av tv:ns sällskap och slötitta med Mini vid min sida.

Usch vad dagen gick fort och imorgon så är helgen slut!!

Helgen är här..

.. Det märks så tydligt när fredagen och helgen kommer. Besöksstatistiken sjunker drastiskt. Sköter alla sina bloggar på kontorstid tro? Passar Ni på att slänga in ett inlägg när Ni är på jobbet eller läsa/kommentera bloggar när Ni har 5 minuter över ?

Komplimang..

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så ska min chef "flytta ifrån mig" och jag är inte så bekväm med det. Straxt före lunch kom han in på mitt rum för att hämta sin post och säger så där i förbigående till mig Du vet väl att Fru GP går i pension till sommaren och tittar menande på mig.

Den blicken han gav mig samtidigt med tonläget i samband med att han yttrad dom orden var klart en komplimang och underförstått att han vill fortsätta jobba tillsammans med mig. Så det kommer inte att bli svårt att bita ihop det kommande halvåret/året tills jag vet bättre om läget och uppläget för den tjänsten.

Att så få ord kan få ens hjärta och sjä att må så bra

Ja jag lovar..

Det kommer att komma bilder!!!

När det är klart där inne... Alltså, imorgon fredag kväll så borde ni kunna få en pre-titt, dock inga närbilder *fniss*. Gick snabbare än vad jag hade trott, trots att det jävlades. Jag har en våd kvar, bakom dörren och dom små bitarna som ska sitta/ ovanför fönstret kvar. Ljuset tog slut, eller så tröttnade mina ögon.

Att sitta i klistret..

... kan man nog kalla det  jag gör, för tillfället i alla fall. Tapetserade fondtapeten i Minis rum igår helt utan problem, blev till och med riktigt snyggt. Idag har jag gett mig på tapeten som ska sitta på övriga 3 väggar, men det är en tapet för djävulen, helt klart släkt med fototapeten jag satte i hallen.
Jag får trösta mig med att det kommer att sitta bokhyllor, tavlor, skåp, säng m.m. ut efter väggarna så man inte kommer att se alla skavanker, förhoppningsvis, för det går mindre bra för tillfället. Det är en vägg gjord, 3½ våd och jag är redan less och förbannad.

Vad är ert kvällsnöje ?

Chefligt..

Jaha... Då var det klart då, Chefen har fått ny tjänst och går vidare i sin karriär ett par pinnhål högre upp på trappstegen. Grattis säger jag till honom samtidigt som jag förbannar beslutet, då jag förlorar en väldigt bra och kompetent chef/medarbetare. Vi har, tack vare Chefen, väldigt bra arbetsklimat på vår avdelning, något som jag sett och hört andra  vara avundsjuka på.

Tyvärr så kan jag inte följa med han upp på stegen, då det redan sitter en sekreterare dit han ska. Men om jag kan bita i det sura äpplet och stå ut något år till, så kommer nog säkert den möjligheten att komma för mig att komma efter till Chefen och återigen få arbeta under/tillsammans med han och andra från den ledninggruppen. Den som lever får se.

Tänker ändå ta tillfället i akt och se mig om på arbetsmarknaden, även om det kan va lite fel tid för det, med tanke på konjunkturen. Kan ju va så med att jag trillar över någon utbildning som kan vara intressant för framtiden.

Visste långt inom mig, redan när han berättade han sökt tjänsten, att han skulle få den, så därför så erbjöd jag mig att köra ansökan i papperstuggen för att slippa eländet ;). Dom orden jag sa då till han 'Går du så går jag' står jag för och kommer att effektueras så småning om.

Värde + grund = ?

Värdegrund

Det är vad jag har tillbringat dagen med, på en konferensanläggning mitt i stan. Jag har blivit fullmatad, både med mat, fika och godsaker OCH kunskap, funderingar, tankar och värderingar.
Inget roligt arbete alla gånger, men ack så viktigt.

Vad har ni roat er med idag ?

Nu är det ...

... lunch.

Tänker ta mig ut i det fina, soliga, blåsiga höstvädret och fönstershoppa lite och sen leta upp något litet ställe att äta på. Är inte så hungrig nu och jag känner en molande huvudvärk är på gång, kan vara trötthet och det kan va förkylning. Men det som inte dödar härdar, så jag hänger inte läpp för det.

Att huvudet värker måste ju ändå innebära att det finns något där i, eller om det är korken som svällt trots det inte är så fuktigt ute.

Vad blir det till lunch för er ?

Stressless..

.. blev denna morgon. Allt flöt på som det skulle, inget letande av gympaskor eller bilnycklar eller annat viktigt som skulle med en tisdag som denna, men pigg vill jag då rakt inte påstå jag är. Dygnet har för få timmar.

Det är inte många närvarande på kontoret idag, så det kan förhoppningsvis bli en lugn och trevlig dag bland pappershögarna och telefonen.

Målade första omgången av Minis tak igår kväll, resultatet helt okej så det ska nog räcka med två omgångar. Så innan fredag kväll är slut så borde tapeterna kunna sitta uppe

Hur ser er dag ut?

Leka gömma nyckel?

Jag och Mini kommer upp väldigt bra ur sängen imorse, vi ligger till och med före i tidsschemat när jag ska rafsa ihop mina nycklar och handväska - för att inse att bilnycklarna inte är där dom ska vara. Börjar snabbt leta på dom 2 andra ställena där nycklarna kan ha hamnat utan resultat.

Mini börjar vid det här läget bli lite orolig för att komma för sent till skolan, så jag grabbar tag i extranycklarna så går vi, men tvärnitar när Mini talar om för mig "men Mamma, vi har ju inte extra nycklar till garagaget". Vänder på klacken går hem igen och börjar rota runt hemma på ett par ställen till för att utesluta att nycklarna har glidit ur nån ficka eller så, utan resultat.

Nu är paniken nära hos Mini, hon gråter och hulkar och är såååå rädd för sen ankomst, så vi gör en ny tur ner till garaget för att invänta eventullet andra som ska in och ut ur garaget och "smita" in på det viset. Bara det att just då så kommer ingen. För att förklara läget lite, så ska Mini på simskola måndagar och onsdagar, där av paniken att få med oss bilen, annars så hade vi kunnat ta bussen i lugn och ro.

Säger till Mini att vi får ta bussen i alla fall och så ringer jag Morfar på jobbet och ber han hjälpa oss med skjutsen till simskolan och Mini börjar lugna ner sig. Då efter 3 meter så kommer äntligen någon som ska ner i garaget och vi kan smita in och köra iväg. Mini levereras till skolan med 2 minuter till godo - med glädjetårar i ögonen för att hon är i tid.

Hela dagen på jobbet åtgår till att försöka memorera var jag kan ha gjort av nycklarna för det är extra mycket saker som inte är på rätt plats då jag håller på att renovera Minis rum. Men jag kommer inte fram till något bra minnesbild. Hämtar Mini, åker till simskolan, åker hem sen och ser att Grannen S är hemma, plingar på hennes dörr och får låna hennes garagenyckel så vi kan ställa ner bilen i garaget igen, eller rättare sagt vi får ha den nyckeln på "heltid" tills vi hittar vår för hon har en fjärrkontroll.

Börjar leta satan här hemma, fattar inte alls vad nyckel kan vara. Har lyft på varenda pryl och tittat på hyllor i lådor ja precis överallt utan resultat. Men av någon outgrundlig anledning så råkar Mini puffa till skostället i hallen, så skor ramlar ner och stövlar viker sig, och det är då jag hör skramlet!!!! Nyckeln ligger i en av dom skorna som åkte i backen, ett par skor som tillfälligt kommit fram och som jag normalt sett använder som skräpskor när vintern och minusgraderna har hittat hit.

Hade kunnat letat till fan hade avlöst mig om inte Mini råkat klanta till sig och sparka till skostället. Men nu sitter nycklarna fast i nyckelband som är säkrat i handväskan.

Hur har ni haft det idag ?

Söndagen som gick..

... i nasarens tecken. Resultatet från barnklädesloppisen blev inte riktigt vad jag hade hoppats på. Kom hem med 2 flyttlådor av 3. Den storleken på kläder och skor som jag hade efterfrågades inte. Lite konstigt tycker jag,  i dessa kristider, men men vad vet jag. Är kanske inte tillräckligt "fint" att köpa begagnat till en 6-8 åring som till en 14-18 månaders baby.

Men en reflektion gjorde jag, där bakom mitt lilla stånd, om vad en del tycker om det här med begagnat, second hand. Ett par kvinnor, modell mormor/farmor ja, ni kanske fattar åldern som jag tänker på - vrider och vänder på nästan varenda klädesplagg/leksak som finns till försäljning, vid alla bord - och kommenterar det är begagnat (nån knapp saknades, lite noppor på mjukisbyxor och fleece, nån kossa saknades till en bondgård osv) och att priset är för högt ?? Priserna på kläder låg på allt från 5kr upp till 100:-, det anser jag inte vara dyrt, inte om man jämför det med priserna i affärerna.

Vad tror dom - att man på en barnklädesloppis säljer sprillas nya prylar till priset gratis ?

Är det någon som har erfarenhet av att anordna/organisera en barnklädesloppis/klädbytardagar som vill dela med sig av sin kunskap på det området? Eller har en secondhandaffär som säljer på kommission  som kan komma med råd och dåd? Trots det inte gick så bra igår så har jag fått blodad tand att försöka ordna något liknande själv, men vet inte hur jag ska gå till väga.

Singelns bästa vän ?

Om man är vindrickare det vill säga ;)Vaccumpump till vinflaska, om man inte vill/orkar dricka ur den samma dag/kväll som man öppnade den.

Tony vs Gynning

Sitter och glor på "Stjärnor på is" och vid ett mellansnack efter Tony Irwings insats verkar det som om Tony vann ordduellen mot Gynning. Det är nog första gången jag tycker om Irwing  så mycket *S*

Kollar tv.. kanske en stjärna ;)

Fick SMS från Minis far att Mini sitter i publiken för "Världens barn". Så nu flippar jag mellan kanalerna för att se om jag kan se Mini och hennes kompis samtidigt som jag ser annat på program. Är lite anti dessa galor annars på tv, tycker dom blir långdragna och sega - skänker dock till insamlingarna. Men för Mini:s skull får jag väl offra mig lite ;)

Uppdatering
Än har jag inte sett en skymt av Mini, det är väldigt dåligt med publikbilder


Glada, goda budskap..

Inte blev dagen som jag hade tänkt mig.

När jag höll på att stöka som bäst, plocka ihop och tömma Minis rum - straxt efter frukosten, ringde mobiltelefonen och en kvinna som meddelar dom har fått ett återbud till en barnklädesloppis som jag anmält mig till, men hamnat på väntelista för att borden var fullbokade.

Hurra, sa jag och fick genast panik när jag lagt på luren. Hur ska jag hinna ?! Måste få ihop alla kläder som ska med till loppisen, gå ner i källaren, hämta upp kläder och skor som finns där som ska tas med, vika, packa lite snygg. Se till att jag har en växelkassa, galgar osv.

Resultatet: 2½ flyttlåda kläder, ½ flyttlåda skor och stövlar och en modell större vinylkasse med galgar och annat smått som kan vara bra för exponering av grejset.

Nu är det bara att hoppas att jag/vi kan bli av med så mycket som möjligt, helst allt.

------
När alla kartonger var packade gav jag mig ut på byn och handlade och fixade det som skulle fixas. Åter i bostaden passade jag på att lasta bilen full inför morgondagen. Kunde inte förstå sen varför jag hade sån gräslig huvudvärk, men trodde det var en förkylning på G, tills jag kom på att klockan var 16 och jag inte ätit eller druckit sen kl10. Då får man huvudvärk. En snabbfika på stående fot åtgärdade det hela och 7 min senare stod jag med spackelspaden i ena näven och tapetskarvshyveln i andra och rev och slet i tapeten.Oj, vad hände??!!

Vaknade kl 0945 och så länge har jag aldrig sovit på väldigt väldigt länge. Brukar vakna senast 8 i normala fall på en helg, men detta var/är kanske kroppens sätt att tala om det har varit lite för mycket nu den sista tiden.

Enligt mitt sett att se det så ligger jag lite efter i tidschemat för idag, så jag får väl slita fingrarna från tangentbordet och sätta fart. Tömma Minis rum är ju det som står högst upp på listan, sen iväg till posten för hämta/lämna paket, inköp av tapetskarvsskrapa och sen ett varv målarfärg i taket.

Vet att det låter stressigt, men sån är jag när jag väl har bestämt mig, då sätter jag fart så det sprutar grus om skorna, för jag vill ju bli klar med det jag har bestämt mig för.

Vad ska ni göra idag?

Och jag som skulle..

... göra så mycket när jag kom hem idag. Tömma Minis rum bl.a så jag skulle kunna sätta igång imorgon med att måla taket där var det stora projektet jag hade för idag.  Men när jag kom hem från jobbet så var jag bara tvungen att lägga mig ner och vila en stund för denna vecka har det varit brist på sömn och mycket stress.

Stunden råkade bli nästan 2 timmar lång och efter att jag skakat liv i kroppen for jag iväg och handlade. Hemma igen med 3 överfulla kassar och väldigt tom plånbok, kände jag i kroppen att den vill inte mer idag. Den vill bara sitta i soffan och njuta av tillvaron och jag kan inte påstå jag protesterar så mycket.

Så jag, tv, laptop, en skål nötter och en chokladkaka ska hålla varandra sällskap ikväll. Kommer säkert somna tidigt och här i soffan, men vad gör väl det, då kan jag kliva upp i vettig tid och hinna göra massa nytta imorgon istället

ÄNTLIGEN!!

Nu har nobelpristagaren i litteratur utsetts, igår skedde det om man ska vara petnoga. Det blev den store... hmmm ... vänta, vänta.. jag har namnet på tungan.. nä jag kommer inte på det just nu, men hans böcker är ju.... hmmm *funderar åter igen med pannan i djupa vecka*.. nepps inte ens det kan jag komma på.

Är det inte typiskt att det åter igen har blivit en författare som stora delar av svenska befolkningen aldrig hört talas om. Googlade på namnet för att se om några av hans alster gav mig någon ledtråd om vem han var och vad han har gjort, men inte ens boktitlarna sa mig något. Jag är ändå en ganska så stor bokslukare av i stort sett alla genrer och författare men denna har passerat förbi mig helt obemärkt.

Men det är väl jag som inte är tillräckligt allmänbildad för att kunna detta, att det är min okunskap som gjort att jag har missat även denna författare.

---------
Jean-Marie Gustave Le Clézio är författarens namn

Isthé??

Nä.. eller mjo... kanske..

Är hemma igen efter en hyfsat underhållande match, speciellt dom 8 sista minutrarna då målen smattrade in. Enligt min bedömning rätt lag som vann, och GC som har insikt och kunnande om laget (hemmalaget som sin favorit) höll självklart med och sa innan nedsläpp att det är bara vinst som gäller.

Nackdelen med mig och hockey är att jag blir alltid stelfrusen om föttern/tårna när jag är och kollar på det live, spelar ingen roll hur jag klär mig så klirrar tårna som isbitar.

Så nu sitter jag i soffan med mitt "is-thé" med en skvätt rom i och värmer upp min frusna själ och tår samtidigt som jag tittar på "Hells Kitchen" och retar upp mig på Chef Ramseys svordomsharanger.

Uppgång och fall..

Jo, när jag var på väg tillbaka från jobbet efter att ha varit hemma och låst upp åt "Hulda", passerar jag i vanlig ordning en massa bensinmackar som ligger ut efter vägen. Då ser jag på skyltarna att bensinpriserna har gått ner, och det är ju inte några femöringar vi pratar om  - utan hela 50 öre, cirkus.

Hur kan det gå ihop? Det är bankkrascher, det är börsfall, det är räntehöjningar och en skyhög dollar - över 7 kronor jämfört mot våren och tidiga sommaren då kursen låg och pendlade vid 6 kronor, och det är då man sänker bensinpriset ?

Kan någon vänlig själ förklara det för mig ? Och jag vill att du gör som Denzel Washington sa till Tom Hanks i filmen Philadelphia, förklara för mig som om jag vore 5 år. För med den instabila marknaden som är så tycker jag då att oljan då rimligtvis borde bli dyrare. Men det är säkert någon petitess som jag har missat.

Någon manad ?

Alla måsten..

.. får anstå till imorgon eller en annan dag, för nu åker jag och kollar hockey och tömmer hjärnan på jobbets surr å sus.

En påse surgott blandat ?

Straxt innan jag gick hemifrån imorse kom fönsternissarna för att göra klart det allra sista i fönsterväg nu efter fönsterbytena. Ger dom en knippa extra nycklar och ber dom loud and clear att INTE låsa överlåset så "städhulda" ska komma och hon har inte nyckel till överlåset.

Kommer till jobbet hinner jobba på ett bra tag med diverse saker så plingar mobilen till och det är Eva (Kramgo) som messar mig med en stilla frågan om hon och J kan få komma och bo hos mig en eller par nätter, då hon vunnit biljetter till hästshowen i Globen nu i slutet av november. Självklart får hon det och jag blir så nyfiken på vad det är för tävling hon har vunnit och ringer upp och vi pratar bort säkert en halvtimma.

Blev så glad över messet och att prata med Eva så jag beslutar mig för att gå ut och köpa Thai-take-away till lunch. Hinner tillbaka till lunchrummet och lägga upp på tallriken när mobilen ringer igen. Det är städfirman som ringer och meddelar att överlåset är låst och att  "Hulda" inte kan komma in. *SUCK*.

Slänger i mig maten som jag lagt upp på tallriken, sparar det som finns kvar i lådorna till morgondagens lunch och nappar åt mig en bilnyckel i farten och rusar iväg och kör till bostaden.

Normalt sett har vi bara automatlådor på våra tjänstebilar, dock inte på denna, blev jag varse:
* Glömde trampa ner kopplingen när jag vred på nyckeln  *kängruskutt fram och tjyvstopp*
* Glömde trampa ner kopplingen *igen* när jag skulle stanna vid rödljuset, det första  *kängruskutt modell mindre  som  jag hann korrigera med kopplingen*
*Nästan framme vid bostaden hittar jag den 6e växeln *visste inte det fanns så många på en liten Golf*

Det konstiga är, att när jag kör min egen bil -med manuell växellåda, så har jag absolut inga problem med koppling och växelspak - eller gå mellan tjänstebilarnas automatlåda och min privata bil. Men nu blev det bara tililt.

Resan tillbaka till kontoret skedde utan några konstigheter, förutom en reflektion om bensinpriset. Men det får bli i nästa inlägg det. För nu ska jag njuta av tanken och planera inför det trevliga halvspontana besöket i november


Tänka först och tala sen ?

Hittade denna historia då jag slösurfade runt bland lite bloggar...

Först skapade Gud åsnan.

Gud sa till åsnan:
- 'Du är en åsna. Du skall slita och släpa dagen lång och bli kallad dum
i huvudet. Du kommer att leva i 20 år.'

Åsnan svarade:
- 'Usch då, det låter inte som något bra liv. Kan vi inte säga att jag
bara skall bli 5 år gammal?'

Gud accepterade åsnans förslag.

---------------------------------------

Sen skapade Gud hunden.

Gud sa:
- 'Du skall kallas hund, leva ett liv i underkastelse, äta rester från
middagsbordet och vakta huset. Du skall leva i 35 år.'

Hunden sa:
- 'Ojdå, det blir kanske inte så roligt. Kan jag inte få bli bara 15 år
istället?'

Gud accepterade hundens förslag.

---------------------------------------

Därefter skapade Gud papegojan.

Gud sa:
- 'Du kallas papegoja. Du kommer att sitta i ett hörn och upprepa allt
som sägs, till stor irritation för alla. Du blir 75 år gammal.'

Papegojan undrade:
- 'Det låter väldigt enformigt... Kan vi inte säga bara 50 år?'

Gud accepterade papegojans förslag.

---------------------------------------

Till slut skapade Gud mannen.

Gud sa:
- 'Du är en människa, en man! Du skall ha ett bra liv. Du är klok och
intelligent, så du kommer att bestämma här i världen. Du skall bli 20 år.'

Mannen svarade:
- 'Det låter som ett riktigt bra liv, men kan det inte vara lite längre?'
(Nu visar mannen för första gången ett prov på sin intelligens...)
- 'Kan jag inte få de där 15 åren som åsnan inte ville ha, de 20 som
hunden tackade nej till, samt de 25 som blev över från papegojan också?'

Gud accepterade mannens förslag.

---------------------------------------

Därför, lever mannen ett härligt liv tills han blir 20 år. Sen gifter han
sig, för att slita och släpa i 15 år och bli kallad dum i huvudet.
Sedan får han helt underkasta sig den övriga familjens behov, leva på
rester från bordet och vakta huset i 20 år. De sista 25 åren av sitt liv
sitter han i ett hörn och upprepar allt som folk säger, till stor
irritation.


Bonde söker porr ?

Ja, man kan ju fråga sig...

Brukar inte följa sådana här program direkt, men första programmet för att få se vilka 4 som blivit utvalda tycker jag är intressant, speciellt nu när det är en homosexuell kille med och får se vilken respons han ev får.

Det som slår mig när jag ser en del av breven som deltagarna fått, är hur vissa brevskrivare gör allt för att få uppmärksamheten och att bli utvalda. Det är lättklädda bilder och helt nakna bilder som bilagor till breven. Är brevskrivarna så desperata att få träffa någon partner eller är det mediakåtheten som lockar och drar ? Att få sina 5 minuter of fame i tv-rutan ?

Hade deltagande bönder varit ute efter porrbilder så hade dom köpt sig en tidning eller film, men nu så är det en livspartner som söks och det väljs inte ut på naken rumpa, bröst som trillar ur urringningen eller en nakenbadande karl. Så skulle jag inte välja i alla fall. 

Har jag rätt eller har jag fel ?


Hipp hurra!!

Tvätthögen är borta!!

Inte bortkastad, utan vikt och struket och kläderna har hamnat på rätt plats i skåp och lådor. Resten av kvällen tänker jag ägna mig åt laptop, tv och min lakritsburk och min ständiga följeslagare thémuggen.

Allt går bra och undan, bara man sätter fart!

Dagens kvällsnöje..

...

Det här ska jag ägna mig åt att vika och stryka, men känner jag mig rätt så blir det bara hälften idag och hälften imorgon. Tvättens vikande och strykande har kommit lite på skam nu under renoveringen och jag ska försöka komma ikapp.

Vad roar ni er med ikväll ?

Oh, what a beautiful morning..

 ...NOOOT!!!

  • Kliver ur sängen, in i badrummet och för att sen klä på mig. När andra benet går i byxorna känner jag hur jag trampar sönder fållen. Husmoderlig som jag är tar jag fram häftapparaten och gör en snabbfållning.
  • På med ytterkläderna, ut genom porten mot bussen, dimman ligger tjockare än den i Lützen och någonstans högt där uppe verkar det finnas regntunga moln. Framme vid hållplatsen kommer bussen ca 10 minuter för sent, åker buss, kliver av bussen och börjar gå mot arbetsplatsen, känner hur sidsömmen under byxfixan har gått upp.
  • Kliver in genom jobbets port, en snabb koll på klockan, är "bara" 30 minuter försenad och det är manuell inpasseringskontroll

Tänk om alla morgnar kunde börja så här bra..

Det kan bara bli bättre, eller ?


Hur mycket hänsyn?

Jag har en kollega som är överkänslig mot parfymer och andra dofter, som gör att han får astmaliknande symptom då han kommer i kontakt med starka dofter.

Varje våningsplan är indelat i 3 olika korridorer, en väldigt lång med ca 40 rum och 2 mindre som rymmer ca 12 rum vardera. Han och jag sitter i den ena korta korridoren med ett rum emellan. Rent arbetsuppgiftmässigt har vi inte så mycket med varandra att göra, utan mest fikar tillsammans, äter lunch osv och mitt kontorsrum är som ett nav för vår enhet - postfack, fax och lite andra gemensamma saker finns där (skrivare står på annat håll).

Nu till saken:
Jag använder deo och lite parfym, absolut inga överdrivna mängder, sköljmedel finns det i mina kläder och schampo/balsam kan det nog säkert dofta en hel del om. Herrarna i samma korridor hos oss använder även dom after shave osv.  Det händer titt som tätt att  kollegan beklagar /klagar på att jag använder parfym, eller mitt schampoo och gärna lägger till "om du köper  xxxxxx så reagerar jag inte på det".  Det är iofs inte bara mig som han kommer och klagar på, utan alla i samma korridor, kort som lång kan få sig en skopa.

Hur mycket ska jag anpassa mig till hans allergiska besvär? Ska jag byta ut hela mitt parfymförråd till det han tål eller avstå helt från att använda parfym, sköljmedel osv ?

Om jag hade delat rum med han och jobbat nära så hade jag inte alls reagerat på att få "tillsägelse", men bara för att man delar korridor ??

Belive it..

... or not, detta är Dagens Ekos sanning..

               

Sovrummet, som det ska se ut och ser ut *ler*

En orkidée till fönstret och en elektriker till eluttaget, då är det helt klart.

Så på torsdag eller så, börjar jag med Minis rum

Mycket arbete..

... lite tid för blogg.

Mer ikväll, hoppas jag.

Bästa köp..

Måste få visa er en grej jag har köpt på IKEA till mina skor.

Det är så att jag äger inte 1 par skor och inte 5 par skor... utan vääääldigt många många par skor, dock inte fullt så många som Imelda Marco och jag har alltid haft problem med hur jag ska förvara dom så jag ska ha en bra överblick och kunna komma åt dom lätt. Har testat det mesta i förvaringsväg när det gäller skor.

Så när jag köpte dom här så hade jag inte så stora förväntningar att det skulle funka, men funkade dom inte så har det inte kostat en förmögenhet.

KOMPLEMENT Skolåda

Tadam!!
4 st för 99:-, och jag har fått in 2 par i varje låda och jag tror, att beronde på vilken sorts skor man har, kan man säkert få in ett eller två par till i varje låda.

NO MORE SHOE-RÖRA!!!

Har ni tur..

... så kan det bli sovrumsbilder imorgon.

Har fått eminent borrhjälp till gardinstängerna och jag har redan provhängt gardinerna. Men det är lite annat jag vill få bort innan jag visar er hur det blev.

Hallen..

..  när den är som bäst... ;)Varsågoda!!

Bilder är tagna igår när hallen var i ordning och klar och uppstädad. Det saknas lister på vissa ställen och kabelrännan för nätverkskabeln är inte på plats än, men det är sånt som kommer att göras när övriga lägenheten ska ha list och ränna.

Bilderna har inte bästa kvalitet, men jag är så less på alla så hårt redigerade PS:ade bilder, så jag känner mig anti till att redigera

Vad tycks ?

Vänstervriden..

... nej, det har inte med någon politisk åsikt att göra eller något sånt alls.

Bara jag är sned, kroppsligen, vilket jag varken tycker eller ser.

Fick sällskap av Golfcoachen (GC) till badet och relaxen. När vi står utanför kassan och väntar på vår tur tittar GC på mig och undrar om jag står på någon tröskel eller något sånt.
Jag - Hurså ?
GC - Du ser lite låghalt och sned ut. Ställ dig rakt .
*Jag ställer mig rakt, båda fötterna stadigt i golvet och sträcker på ryggen*
GC - Jävlas du med mig ?
Jag - Nej?
GC - Du är fortfarande sned

Nu blev det vår tur, betalade, gick in, bytte om och möttes upp ute i simhallen, gick till relaxavdelningen.

GC - Vänd dig om
*Jag vänder mig om*
GC - Har du ont där ? *och sätter höger hand på min axel och vänster hands tumme på en punkt på min rygg mellan vänster skulderblad och ryggraden och trycker till*

Samma sekund som han tryckte till på den punkten på min rygg så känner jag en obeskrivlig smärta sprida sig genom min kropp och speciellt på vänster sida, ut i armen och handen, upp i nacken, ner efter ryggraden mot ändalykten. Det gjorde så in i h*vetes ont. Smärtan som uppstod gjorde att jag vände mig och och skulle måtta ett slag, bara för att få komma bort från det onda. Det jag möts av är en hånflinande GC.

Han förklarade sen när vi satt i bubbelpoolen att på det viset jag stod, sned och dan, kunde bara innebära en sak, att jag har en låsning på just det stället han tryckte till med tummen. Under dom nästan 2 timmarna vi spenderade där på relaxavdelningen fick jag och min rygg en välbehövlig omgång massage av GC, nej inte massage i 2 timmar ;) utan varvat med bubbel och prat.

Jag är redan mycket, mycket bättre och har en hyfsad rörlighet i vänster arm igen, men ska boka tid hos någon kunnig så fort som möjligt som får ta i tu med Lutande Dagens Eko

Attans otur...

... det regnar visst idag, så fönstertvätten får anstå ytterligare ett par dagar *fniss*. Så dagen idag ska bara bestå av bad i bubbelpool och relaxande och sen när/om andan faller på ytterligare mer småplock i sovrummet. Har just för tillfället noll ork och styrka i vänsterarmen, så att borra upp gardinstång som tänkt blir det inte.

En sak kan jag lovar er:

BILDER PÅ HALLEN!!!

som kommer att läggas upp under eftermiddagen/kvällen - så stay tuned ;) *eller hur det nu heter/stavas på utrikiska*

Lugn i stormen..

Inte stormar det här inte, inte på något sätt, men kvällen är lugn och stillsam. Mini har somnat här i soffan bredvid mig, småpratandes i sömnen. Själv sitter jag och ser på "Stjärnor på is" och bara väntar på att nån av kändisarna ska dratta på ändan rejält, för programmet som sådant är bara en fånig efterapning på "Let´s dance".

Det är ju ändå ingen av dom större kändisarna som är med, utan jag skulle vilja säga dom flesta tillhör b- och c-kategorin, dom som känner att dom måste göra någonting för att inte bli bortglömda, om dom ens har varit ihågkomna.

Gör ni då ikväll ?

Kan bara meddela..

.. anfallet gick över. Fönsterputsningen är skjuten på framtiden, och imorgon är en annan dag ;)

Funderar..

.. på om jag ska hinna med en omgång fönsterputs. I alla fall köksfönstrena. Men om jag sätter mig ner och tar det lugnt en liten stund, så kanske det anfallet går över.

Folk äldre än 30 borde vara döda...

Är det sant, eller är det sant. Många tänkvärda påståenden tycker jag.


Enligt dagens lagstiftare och byråkrater borde de av oss, som var barn på
40-talet, 50-talet, 60-talet, och 70-talet inte ha överlevt.

Våra sängar var målade med blybaserad färg. Vi hade inga barnsäkra
medicinflaskor, dörrar eller skåp, och när vi cyklade bar ingen av oss
hjälm.

Vi drack vatten från trädgårdsslangen. Vi åt bröd med
smör, drack läsk med socker i, men blev aldrig överviktiga, därför att vi
alltid var ute och lekte. Vi delade gärna en läsk med andra och drack ur
samma flaska, utan att någon dog av det.

Vi använde timmar på att bygga lådbilar av gamla skrotade saker och körde
i full fart ned för backen, bara för att lite senare komma på att vi hade
glömt att sätta på bromsar. Efter några turer i diket lärde vi oss att
lösa problemet.

Vi gick ut tidigt om morgonen för att leka ute hela dagen, och kom hem
först när gatubelysningen blev tänd. Ingen kunde få fatt i oss på hela
dagen - ingen mobiltelefon.

Vi hade ingen Playstation, Nintendo eller X-boxar - i det hela taget inga
TV-spel, inte 99 TV-kanaler, inget surround-sound, hemdatorer eller
chatrooms på Internet.
Vi hade vänner! Vi gick ut och fann dem!

Vi ramlade ned från träd, skar oss, bröt armar och ben, slog ut
tänder, men ingen blev stämd efter dessa olyckor. Det var olyckor. Inga
andra kunde få skulden - bara vi själva.

Vi slogs, blev gula och blå och lärde oss att komma över det. Vi hittade
på lekar med pinnar och tennisbollar och åt jord och gräs. Till trots för
alla varningar, så var det inte många ögon som blev utstuckna.

Vi cyklade och gick hem till varandra, bankade på dörren, gick rakt in
och blandade oss i samtalet.

Vissa elever var inte så kvicka som andra i skolan, de fick helt enkelt
gå om ett år.

Vi fick äta jordnötter. Åkte bil utan bälte med föräldrar som rökte i
bilen. Fick aldrig skjuts utan fick ta oss själva gående eller per cykel.
Ritade med tuschpennor med ämnen som är förbjudna idag.

Denna generation har fostrat några av de mest riskvilliga, de bästa
problemlösare och investerare någonsin. De sista 50 åren har varit en
explosion av nya idéer.

Vi hade frihet, fiasko, succéer, förälskelser och
ansvar, och vi lärde oss att förhålla oss till alltihop.

Dra-maten med egen biljett...

På bussen från jobbet till skolan ser jag till min stora glädje att det finns en sittplats över till mig och stegar på för fullt så att ingen annan ska kunna sno platsen frånmig. Väl framme så visar det sig att den platsen, den vid fönstret, som jag trodde var ledig var upptagen av en sk dra-maten och ägaren till den sitter på platsen närmast gången.

När jag ber henne flytta på sin vagn så blänger hon bara elakt till mig och säger "nej, det går inte för då står den i vägen i gången" och när jag säger att då får hon väl ställa den i utrymmet där barnvagnarna brukar stå "jag kan inte lämna den så långt från mig med alla mina varor i".

Detta är då en tjej/dam/kvinna i min ålder - alltså så där 35-40 år... plus minus på några år till och från. Hade kunnat förstå beteendet om det varit en Silverräv som uttalat sig så. Med tanke på hur min dag varit på jobbet och så trötthet från igår så var mitt tålamod inte det största och bästa och stubinen  kort på gränsen till obefintlig.

Har du löst biljett för din dra-maten , frågade jag med hög och en väldigt syrlig och sarkastisk röst och gick till en annan del av bussen. När jag vänder kvinnan ryggen till hör jag halva bussen applådera *S*. Tydligen har hon gäckat fler med sin vagn, dock utan resultat.

Vilken härlig dag...

... hahahahaha..

Hade det kunnat varit i alla fall. Var fullt ös från första stund från det jag snubblade in över tröskeln idag på jobbet. Massa kul arbetsuppgifter, men ändå. Var knappt så jag hann iväg att äta lunch. Botaniserade i min "nödfallslåda" och hittade knäckebröd och varma-koppen-soppa och gick och satte mig i lunchrummet, som fick bli min lunch idag.

Märkte så väl när jag var på väg hem från jobbet, och till skolan för att hämta Mini, att gårdagens utsvävningar inte är så bra när man har arbetsdag dagen därefter. Aaaningens trött i ögat och inte full fokus i hjärnan, för den hade redan tagit helg *S*. Sticker iväg för att uträtta ett ärende efter hämtningen och sen ska vi handla lite mat inför helgen.

Det vi verkligen behövde var mjölk och den kom vi hem utan. Chipspåsen, som vi handlade, la jag tillfälligt ifrån mig på bagage-luckan till bilen under tiden jag packade in påsar och Mini. När vi åker därifrån så får jag se, i backspegeln, chipspåsen fladdra iväg i nästa högerkurva *SUCK*. Var bara en bil som hann köra över den, innan jag hann rädda den.

Efter den incidenten bestämde jag mig snabbt för att nu får det vara nog med aktiviteter så som renovering mm, åtminstonde sånt som kräver massor av fysisk kraft av mig. Vi ska bara mysa och ha det skönt, softa och njuta och ta helgdagarna som dom kommer. Batterier  behövs laddas hos oss båda.

Hur har er dag varit ?

T.G.I.F

Jupps... där har vi varit i kväll.

Vi skulle träffa en kompis som var på snabbvisit i stan och efter vi hade sammanstrålat med kompisen så gick jag och Mini och smörjde kråset. Vi hade en hur mysig och trevlig kväll som helst, även om det blev sent hem, sent i säng och en trött Mini imorgon bitti att väcka.
Inte ofta vi är inne i City Center på det viset. Vi håller oss mest till centrumanläggningarna i vår närhet. Men när man inte gör sånna här spontana utflykter till stan så ofta så blir det oftast kalaskvällar av det.

När vi satt där och åt mat så kom jag och tänka på gamla blondinhistorier om vad just denna förkortning betyder;

* Toes Goes In First
* Tits Goes In Front


Och för er som inte vet vilket ställe jag menar: Thank Good Its Friday ;)

Fucking no way...

Aldrig i mitt hela djävla stans idiotiska liv ska jag någonsin ge mig på att tapetsera en fototapet. Ser snygg ut på bild, men är djävulens verktyg att få dit. Nu sitter tapeten upp i alla fall, men bra är det inte och sådär-snyggt. Får se hur länge det får sitta där, tills jag river ner skiten och tapetserar dit vanliga väggtapeten istället.

När man hade kletat på klistret på tapeten och skulle lyfta upp den så har pappret blivit så skört så skört. Inte följsamt för 5 öre som vanlig tapet.

Leve dom vanliga tapeterna, död åt fototapeterna!!!

Lista..

ditt namn om du tänker bojkotta Fru Gårman. *S*

Det var Lennart som med sin kommentar till mitt tidigare inlägg om Fru Gårman inspirerat mig till denna lista.

Lämna en kommentar om du också är emot Fru Gårman, så får du också vara med i min förening. Inte för jag vet vad listan kommer att göra för nytta, men lite skoj kan man väl ändå ha.

It´s raining..

.. varken män, kattor eller hundar.

Men det verkar bokstavligen som om himlen har öppnat sig. Det vräker ner på ett sätt som jag inte har upplevt regn på väldigt länge. Men är det höst, så är det. Oktober som vi klivit in i nu är ju höstmånaden framför alla. Bara bita ihop och låta den passera till förmån för gråa trista november och ett förhoppningsvis kallt och lagom snöigt december.

Konferens vad det går..

..Nu så har första spadtaget tagits för den stora begivenheten i höst, Konferensen med stort K. Det är så vansinnigt kul att planera fram en konferens. Så mycket detaljer som ska klaffa i slutändan, för att inte tala om provätandet av luncher och så ;). Att jag sitter med i konferensledningen och får ett liiiite bättre större rum och får lite andra små förmåner gör inte saken sämre. *fniss*

Sen inte att förglömma att jag får träffa vår härliga personal som jag annars nästan bara pratar med i telefon om dagarna, då dom finns spridda över hela landet. Hoppas som är lika glad i att få träffa mig som jag dom. Det är ett stort och störtskönt gäng, och än har jag inte fått klagomål på arragemangen.

Det här är väl en av anledningarna till att uppdateringen blir lite si å så om dagarna

Vad gör ni?

RSS 2.0