ÄNTLIGEN!!

Nu har nobelpristagaren i litteratur utsetts, igår skedde det om man ska vara petnoga. Det blev den store... hmmm ... vänta, vänta.. jag har namnet på tungan.. nä jag kommer inte på det just nu, men hans böcker är ju.... hmmm *funderar åter igen med pannan i djupa vecka*.. nepps inte ens det kan jag komma på.

Är det inte typiskt att det åter igen har blivit en författare som stora delar av svenska befolkningen aldrig hört talas om. Googlade på namnet för att se om några av hans alster gav mig någon ledtråd om vem han var och vad han har gjort, men inte ens boktitlarna sa mig något. Jag är ändå en ganska så stor bokslukare av i stort sett alla genrer och författare men denna har passerat förbi mig helt obemärkt.

Men det är väl jag som inte är tillräckligt allmänbildad för att kunna detta, att det är min okunskap som gjort att jag har missat även denna författare.

---------
Jean-Marie Gustave Le Clézio är författarens namn

Kommentarer
Postat av: pangis

..jag suckar än över att jag missade det i år:-)..Trevlig helg!

2008-10-10 @ 10:50:14
URL: http://www.pangbruden.blogspot.com
Postat av: Therese

Jaa... det är väl det det handlar om...att de vill ha mer pengar över till annat. Och visst- så länge det finns folk som betalar så kommer folk fortsätta ta betalt. För mig är det som att jag skulle BETALA för att klippa grannens gräsmatta. I min värld är det en ömsesidig hjälp/service... ja....helt galet är det i vilket fall...:) Men, det FINNS de som fortfarande ser det som oss...man får dock vara tydlig med det i sina annonser annars får man ta den diskussionen VARJE gång. Hoppas du hittar någon!/Therese

2008-10-10 @ 13:09:23
URL: http://tezet.blogg.se/
Postat av: scream and shout

Jag har tänkt på det här mer nu, och kommit fram till att visst, jag kan köpa sexleksaker på apoteket, men då inte på mitt eget apotek. Bor i en förort utanför sthlm, och hade då bannemej åkt in till stan för att köpa en. Känns bekvämast så ;D



Och nobelpristagarna i litteratur, jag kan inte finna ord för dem. Minns i skolan när man blev påtvingad att läsa "möss och människor". Någonstans i den boken döljde sig någon fin sensmoral som enbart nobel-juryn kunnat se, och jag avskyr boken än idag.

2008-10-10 @ 14:02:17
URL: http://screamandshout.blogg.se/
Postat av: Daniel

Vem e det? Då e vi två oallmännbildade losers!

2008-10-10 @ 14:13:04
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Kotteby

Jag som höll tummarna för Lapidus.

Men näää...Inte i år heller.



=)

2008-10-10 @ 17:41:43
URL: http://www.kotteby.se
Postat av: DD

...aldrig hört talas om..... fast jag tror helt enkelt att Nobelpriset SKA gå till någon som vi i Sverige aldrig hört talas om. Det har blivit en principsak liksom.



2008-10-10 @ 19:19:22
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/
Postat av: Lennart

Har aldrig hört talats om honom.

2008-10-11 @ 16:40:12
URL: http://trannel.blogg.se/
Postat av: Orsakullan

Har inte heller läst något men ska! Brukar ge mig i kast med nobelpristagaren varje år bara för att... Förra året var det ju inte så svårt men det har hänt att det bara inte gått. José Samarago till exempel :-) Jag tror årets författare är bra, verkar lovande iallafall efter vad jag hört!

2008-10-11 @ 19:38:26
URL: http://orsakullan.blogspot.com
Postat av: ullrika

det var ett väldans tjöt om att ingen vet vem han är? vet ni vem nån av nobelpristagarna är (förutom gamle finske presidenten då)?



:)

2008-10-12 @ 21:37:08
URL: http://akirllu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0