Nu sticker jag..

.. över till Wordpress och min nya blogg.

Jag har fått över mina gamla inlägg och kommentarer men inte bilderna. Men för mig så gör det inte så mycket då jag inte bloggar med så mycket bilder. Den som vill se bilderna, kan ju se dom här.

HOPPAS NI VILL FÖLJA MED MIG !!!

Funderar på att flytta..

.. bloggen till Wordpress.

Har skapat ett konto där och nu håller jag på att laborera med hur jag ska kunna importera mina gamla inlägg, kommentare och bilder dit. Hittills så ligger alla inlägg och kommentarer där dom ska, men bilderna är det värre med.

Anledningen till en ev flytt? Jag har lessnat på krånglet teknikmässigt här på blogg.se. Allt som oftast får man felmeddelande när man kommenterar osv. och jag har helt enkelt tröttnat.

Vilket väder!!

Lunchen tog slut på tok för tidigt idag. Var så underbart att vara ute och gå. Solen skiner, himlen är blå med tunna moln, ungarna tjoar och fnittrar i pulkabacken, fåglarna kvittrar och det är alldeles, alldeles perfekt temperatur ut. Håller sig runt nollan och hamnar man i läläge mot en vägg så värmer solen så gott på kinderna.

Det blev dock inte ett enda köp av semla på lunchen. Var fler än jag med samma idé och så angelägen är jag inte att få äta semla så jag står och köpar i låååååånga köer. Har läget lugnat sig när jag är på väg hem sen, så ska jag göra nya försök.

Vad har ni hittat på på lunchen? Ska ni äta semla idag?

Semla-jakt..

Nu ska jag ut på lunch, köpa mig semla eller två. Kan bli en till lunch och en till kvällen. Får se vad jag hittar och vad det kan kosta.

Insnöade bilister..

Till mångas stora gläde och för den delen även stor sorg har Stockholm med omnejd fått snö och inte så lite heller. Plogbilarna kör för fullt och det skottas lite här och var. Dom som är mest glada skulle jag tro är alla barnen som har sportlov nu.

Men det är nu bilisternas stora oförmåga visar sig, på en väldigt väldigt styv lina. När man tar sin bil för att använda den så ska ni inte tro det sopas bort någon snö. Såg vid infärd till jobbet idag mist 10 bilar som såg ut som igloos och färdades på vägarna.  Det var knappt ett A4-ark stor hål många tittade ut igenom.

Tänker inte folk/bilister längre än näsan räcker?
Är det vi runt omkring som ska ta hänsyn till deras dåliga sikt som framkallar vårdslöshet i trafik?
Är det vi som ska väja för att dom inte ser ett skit men ändå kör på som om det vore torra fina sommarvägar?


Kan va dutti ibland.. ;)

Väl hemkommen efter jobbet så vilade det inga halta löss här inte.

Väskorna är mer eller mindre upplockade och den tvätt som finns har hamnat i badrummet  för att få sig en omgång i tvättmaskinen. Har ju turen att få tvätta största delen av innehållet i våra tvättpåsar på plats hos Kramgo, så man slipper tvätta så mycket hemma.

Inte klokt vad prylar och kläder man har med sig. Visst, det går säkert att packa lättare än vad jag gör, eller rättare sagt jag vet att det går. Men skulle det hända en olycka eller två för Mini så vill jag inte stå där utan ombyten. Gäller både kläder innanför skidåkarkläderna och även en extra omgång skidåkar-/varauteisnönochleka- kläder. Plus att vi är stallslavar ;) med och då vill jag ha stallkläder.

Sen tar ju skidkläder, pjäxor, hjälmar, ryggsäck med termosar mm (för matsäcksmat mm) plats. Mer än vad man kan tro. För att sen inte tala om leksakerna Mini vill ha med sig. En del av dom är jag skyldig till - för jag tog med några spel så vi kunde roa oss med på kvällarna, om så skulle vara.

Men nog om det. Allt är nu på rätt plats (ja, när allt är tvättat) och jag längtar redan tills vi kan göra om skidåkarresan.

Jaha..

... då var man på plats igen.

Kan ju inte ens med den vildaste fantasin påstå inspirationen har infunnit sig direkt. Klev upp direkt när klockan ringde i morse, för annars så hade jag aldrig tagit mig ur sängen.

Dagen har mest bestått i att sortera upp i posthögen som legat över mitt skrivbord. För posten kan tydligen inte sorteras om jag inte är på plats.

Sitter mest och stirrar ut genom mitt fönster och bara vill iväg till nån skidbacke eller två när jag ser den härliga snön som tagit Stockholm i sin famn.

Vad gör ni idag?

It´s alive!!!

Nu är Mini och jag hemma igen efter många härliga dagar i skidbacken och hos goda vännerna. Mini är nu en fullfjädrad glidare och bemästrar dom röda backarna och åker ifrån morsan så det står härliga till. Magarna våra är fulla av den godaste maten vi har blivit bjuden på, på länge.

Vädret har väl inte varit det allra bästa, men vi har haft det hur bra som helst i alla fall. Har vi inte varit i skidbackarna och åkt så har vi varit stallslavar och små stallslavar har fått till belöning att välja valfri häst att rida på, vilket hon även det har gjort med bravur.

Summa sumarum en helt otroligt vecka, igen. Som fick sig ett litet annorlunda avslut än tänkt och brukligt. Vi vet också nu hur det ser ut på en akutmottagning ;) Vem, vad och varför - det förtäljer jag inte här, men inget dödligt eller gips är det i alla fall frågan om.

Ska försöka läsa ikapp mig på era bloggar, kära bloggvänner!

Ett livstecken..

.. från mig och Mini.

Vi har hunnit avverka en dag i skidbacken och Mini har haft sin skidlektion. Märks att det är ett tag sen, läs 1 år sen, vi gjorde sådana här övningar. Vi blir lika bortskämda av våra vänner i vanlig ordning, mat klart när vi kommer hem - osv.

Mini ligger fortfarande kvar i sin säng och samlar krafter inför dagens övningar och jag, ja vad ska gör jag. Jo,  jag ska börja förbereda frukost och matsäck. Kramgo är ute med hunden deras och ska äta med oss när hon kommer åter, vilket borde vara ganska så snart.

Tjingeling, utan gips och bandage.

Gone..

... skidåkning, eller nåt.Vet inte hur mycket tillgång det kommer att bli till internet medan jag/vi är i väg och svänger våra skidor i pisten.

Kommer åter senare om nån vecka eller så, om det inte blir förr för upphittad internetlina.

08a till trots så vet jag att inte äta gul snö ;)

Straffet för att äta ostbågar...

.. när man öppnar påsen på vägen hem från affären för man är så där övergroteskt sugen på ostbågar?

JO, man tappar den ena skinnvanten, den bästa vanten man har investerat i någonsin. En vante som bara är så där once in a lifetime skön, go, varm underbar. Så man FÅR vända tillbaka och gå i stor sett hela vägen tillbaka mot affären innan man påträffar den igen och håller på att göra om samma sak när man är på väg hem.... IGEN

Do I feel lucky?

Dag som denna..

... ja alltså som Alla hjärtans kommersiella dag, har jag tillbringat med att tvätta, plocka, packa ihop och fixa inför vår vinterlovsvecka. Har varit iväg på en längre promenad med min dra-maten och bunkrat lite av det vi ska stå för i matväg. Mer om det i ett annat inlägg.

Jag och Mini åker imorgon till dom svenska daliska alperna igen. Årets veckopina av ömma ben och andra muskler som jag har glömt bort jag har, efter timmar av skidåkning. För den som inte vet, så är det till Orsa och Grönklitt vi ska, igen. Varför frångå vinnande koncept?! *fniss*

I vanlig ordning så är vardagsrum och hall lika stökigt och oorganiserat som taikonläger. Saker, kläder, väskor, hjälmar i en salig röra. Säkerligen så har jag packat på tok för mycket, i alla fall till Mini. Men hellre det än att stå där utan. Allt är inte packat i väskorna än så länge, utan i prydliga högar (nåja relativt i alla fall) i soffa, på golv och i säng.

Men jag lovar och vet, att innan det är dags att packa in allt i bilen imorgon så är  allt på rätt plats. Och det jag/vi har glömt, har vi glömt och kan till 97% vara utan. Annars så vet jag Kramgo med Älskling hjälper till att fixa det med.

Konfetti..

.. hela dagen lång!!

Håller på att sortera upp och arkivera en mängd handlingar och andra papper för att kunna lämna ett prydligt rum och skrivbord nu när jag ska iväg på semster till dom svenska daliska fjällen. Många av handlingarna är på ohålat papper så mitt hålslag för stora tjocka dokument har gått för högtryck.

Mmm, på högtryck tills för en liten stund sen då jag med lite våld fick pressa ner "armen" för att komma igenom akten jag höll på med. När jag i sista stönsucken slänger mig ner över hålslaget och äntligen får pappret perforerat med hål som jag vill ha det, lossnar bottenplattan. *SUCK*. Ut över skrivbord, golv och mig och ett par ställen till, minst - är det en mindre sjö av konfetti-á la hålslag

Så nu är mitt städade tomma rena skrivbord och rum fyllt med konfetti, små djälva pappersringar överallt och det är nästan lögn och helvete att få bort dom. När jag tror jag har förpassat den sista papperssmulan i papperskorgen, ja då dyker det upp en konfettiarmé någon annanstans. Från ett ställe jag inte kan förstå hur det har kommit konfetti dit, för det hela är så ologiskt.

HIPP HURRA - nu fick jag min första motgång, fredagen den 13 som det så fint är.

I stället för ..

.. blommor och choklad eller andra presenter på Alla hjärtans dag som inträffar i morgon lördag rekommenderar jag er att stödja Hjärtebarnen, barn med hjärtfel. Kolla in här vad du kan lämna bidrag till.

Ett friskt hjärta får leva längre..

Fredagen den 13...

Undrar om man ska våga sig på några extravaganser en dag som denna eller om man ska krypa ut efter väggarna för att undvika ve, spe och olycka och motgångar.

Nu i skrivande stund så har jag inte märkt av  att det är fredag idag, ej heller att det är den 13:onde dessutom. Kanske är min otur att det inte inträffar något oturligt för mig.

Kattå-stråf..

Det är illa!! Jag är gammal!! Jag är.... ja vad är jag. Har fått min första liktå... på lilltån. Gör så förbenat ont. Nu förstår jag äntligen vad dom där små ringarna som min mormor alltid envisades med att använda är/var till.

Måste idka rejält med fotvård nu i helgen så denna dumma dumma döda tå inte kommer plåga mig i backen. För gör den det, kommer jag säkert att yla som en marskatt.


En sked för mycket..

Har dom senaste veckorna tyckt min bänkdiskmaskin diskat sämre och sämre, för att sen göra undantag och diska helt fantastiskt rent  ett par gånger och sen åter till fuldiskningen igen. Har helt och hållet trott den diskmaskinen gjort sitt och ville upp till diskmaskinshimlen.

Idag/kväll när jag laddade diskmaskinen, för sista gången trodde jag i alla fall, ser jag att renssilen är full och tar ut den för att tömma och skölja av den. När jag fått ut den halvvägs så hänger en stor plastsked med ut, den som jag har letat som en tok efter i mina kökslådor. För det är den som jag trivs att använda när jag lagar mat. Den har alltså glidit ur diskkorgen och ner på botten, in under armen som snurrar runt och sprutar upp vatten i diskmaskinen.

När skeden sen var borttagen och renssilen rengjord och tillbakasatt, så gick maskinen som en gud igen. Den har diskat så rent som den inte gjort sen jag vet när.

Alltså:
Ren renssil och utan extrabestik där det inte ska ligga bestick gör att diskmaskiner fungerar toppen och inte behöver åka till diskmaskinshimlen.

Där hade du allt tur, diskmaskin ;)


Så fort..

... så lätt.

Medan bror var på sjukhus så hade det mest här förfallit. Disken har det inte varit så noga med alla dagar och tvätt har tvättats men inte vikts och strykts, osv osv osv.

Men idag så kom jag på att städhulda kommer imorgon, och ska hon ha en chans att göra sitt jobb så kan det inte se ut som det gör. Så på 1½ timma har jag vikt och stoppat undan tvätt, hängt ny tvätt och diskat upp det som inte går/får i diskmaskinen.

Tänk om man kunde vara lika effektiv alla andra gånger med *S*

Back in ...

... business.

Då var det över, för den här gången. Lika fort och plötsligt som den kom, försvann den. Jag har varit hemma i lite mer än 40 timmar sen sista "utbrottet" så jag har inte kommit tillbaka för tidigt. Får dessuton behålla allt med ;)

Får se vad timmarna lider vad dagen kan komma med

Har återvänt..

.. från de döda.

Mår riktigt hyfsat okej nu. Har duschat, ätit och druckit och fått behålla allt. Än så länge kanske jag ska säga. Sen får jag se natten an, om det blir jobb imorgon eller inte. Men som jag känner det nu så, så är det JA på den frågan. Om ni nu frågade mig

Stackars mig..

I natt har det inte blivit många timmars sömn. Tillbringade större delen av natten på toaletten, ofrivilligt rensande på kroppens system. Jupps, jag har fått nån form av maginfluensa. Visst kände jag av ett magknip när jag var på jobbet och inte var alldeles på jättetopp, men knip i magen kan ha många förklaringar.

Nu har jag äntligen fått behålla det jag stoppar i mig, inte för att det är mycket jag stoppar i mig: thé, juice och smörgåsrån.

Bara hoppas detta går snabbt över och att inga andra är/blivit smittade.

Utskriven ...

Igår fick brorsan äntligen komma hem. Med sig så har han fått en arsenal med meduksiner av alla de sorter och remisser till allehand ställen. Rehab för unga med stroke, sjukgymnast och nån mer. 5 sorters meduksin tror jag det var till och med, så han kan väl öppna eget apotek eller får han ebb i kassan kanske det går att kursa på "Plattan"

Frukostmöte..

... eller nästan i alla fall.

Ska träffa DD med Miniorer över en bit frukost imorgon. Ska bli trevligt och spännande, och frukost är alltid nyttigt att äta ;)

Första och kanske..

... sista  gången jag är med i något sånt här..

En fotoutmaning som kallas för lördagshatten hos Mumari.

Här är mitt bidrag, En arg sur Dagens Eko som inte får till tekniken. Ju surare hon/jag blir desto längre drogs hatten ner för ansiktet.Fotot taget av Catilona

Melotöntfestivalen..

... pågår och är väl egentligen avslutad nu i skrivande stund. Inget märkvärdigt att hänga i granen enligt min mening, men Mini sa kvällens roligaste kommentar:

"men herre gud, så hon ser ut. hon borde vara på ett ålderdomshem för pensionärer."
(det var Caroline af Ugglas som inte passade lilla damen i smaken *S*).

Resultatet var väl som väntat, Men trodde nog allt att Shirley Clamp skulle klara sig bättre.

Hoppas på bättre och roligare låtar/artister nästa vecka.

Glitter och paljetter..

.. på en jätte. Är väl kanske inte en kombination man tänker så där ofta på. Men Magnus Samuelsson bär upp det med den äran, samtidigt som han svänger? runt i samba-takt *S*. Ja, jag tittar på Let´s dance *S*

Att en stor man med så mycket muskler kan vara så smidig!!! Men paljetter kanske inte är hans bästa outfit.

Kontraorder..

Inte alls klart för bror att åka hem. Läkarna anser det och sa till han igår det skulle bli utskrivning idag. En sjuksköterska som pratade med bror tidigare idag ville absolut inte det, för som hon sa " det är ju fredag och blir svårt att få tag i en distriktsköterska".

Jag kan förstå resonemanget, för brorsan har en del höga värden på 2-3 saker och det måste ju kontrolleras och hållas i ordning. Men samtidigt så ska inte brorsan "straffas" för att vårdteamet inte pratar med varandra och ser till att det finns den stöttningen han behöver nu på öppenvården.

Jaja, bara hoppas det kommer nytt besked att distriktare kan uppbringas på kort varsel. För det var en uppgiven bror som ringde *suck*

Oh, what a beatuiful...

... morning. Eller kanske inte.

Det snöar för fullt, eller är någon form av snöblandat tjafsregn. Kontentan är densamme, man blir blöt, fuktig och sur. Inväntar bara några härliga minusgrader med, så är halkan och kaoset totalt.

Men, men.. ska inte gnälla!! Brorsan får komma hem idag, hurra hurra hurra!!!

Strålande nyheter, goda nyheter

Min bror blir utskriven imorgon!!!

Så nu kommer den viktiga biten, rehabiliteringen. Lovar att jag ska hjälpa honom så mycket som möjligt. Om inte annat så kan jag reta upp honom rejält, så han får jaga mig  ;).

Klart mycket skönare för honom att slippa sjukhusmiljön. Man blir ju sjuk av att bara vistas där.

---
Kan tillägga för er intresserade att brors gångstil idag tillhörde en 50-åring. Alltså inte så långt ifrån hans  verkliga ålder. Ska väl va fan om det inte ska gå och jaga iform det dåliga benet nu.

Inget ont som har något..

.. gott med sig.

Med bror på sjukhuset så är inte min aptit den bästa. Plus att jag inte "sukta" honom när han inte får äta vad och hur som helst, så har jag då jag väl äter även jag börjat anamma den kosten som han är föresrkiven.

Om ni är intresserade så går min bror som en 65-70 åring idag... mot en 90åring i förrgår.

Begagnat vs Nytt

Nu är Mini bokad på skidskola inför årets besök i skidbackarna. Åter igen blir det Orsas fjälltoppar, eller rättare sagt Grönklitt.

Hade fått nys på ett ställe som säljer begagnade skid- och sportprylar till ett hyfsat pris och tänkt då göra slag i saken, för det kostar ändå en del att hyra. Nytt vill jag inte köpa för Mini växer för mycket fortfarande. Men döm om min förvåning när jag såg priserna på den begagnade utrustningen!!!

Det skulle bli närmare tusenlappen för utrustning till Mini. För inte allt för många hundralappar till så får jag en ny utrusting till Mini, så jag skrotade genast planerna på inköp, där i den butiken. Har börjat sondera igenom annonser på blocket för att se om jag har bättre tur där, annars så hyr jag utrustning denna gång med.

Kanske jag som är dum och inte fattat nivåerna på begagnade utrustningar utan lever kvar i stenåldern då man fick pjäxor och skidor för några hundralappar.

Nu tror sig..

.. dom veta eller så gissar dom.

Den där lillalillalilla blödningen dom hittade vid den första röntgen är till största sannorlikhet det som orsakar orörligheten och domningarna i högerbenet.

Han har nu fått träffa sjukgymnast och arbetsterapeut och av dom fått självövningsprogram och recept på friskvård, typ promenader och friskis/svettis  - hur man nu löser in sådana recept.

Som han, bror min, uttryckte sig i dag - så är han grinig idag. Han har kört hårt med programmet han fått och har en beslutsamhet i ansiktet när han går, på ett helt annat sätt än jag sett honom tidigare. Så det tar nog på att komma i form igen. För även om han blir utskriven snart, vilket jag hoppas, så lär han inte få jobba än på ett tag.

Nepps, ska packa ihop ett gäng filmer åt han här och byta ut dom som han redan har. Kvällarna blir så långa för han så han har nästan plöjt igenom alla han fick tidigare.

Klagomuren..

.. var god dröj.. *suck*

Inte får jag mycket gjort inte, trots högarna växer sig höga här. Allt jag skriver, säger och gör är infekterat med tankar och funderingar som berör min bror. Blir inte direkt bättre av att man blir uppringd av vänner/bekanta/släktingar m.fl som ger en smäll på fingrarna för att man inte har hört utav sig och meddelat att bror är hospitaliserad. Visste inte brorsan kurerade sig bättre och fortare för att kreti och pleti fick veta?

Eftersom bror inte ligger för döden på något sätt, inte i detta skede i alla fall, så har prioriteringar och telefonsamtal mm legat åt ett helt annat håll, än att agera skvallerpress åt dom nyfikna. För när jag har kontrat med "Varför har du inte ringt direkt till bror och frågat" så har det inte varit så angeläget. Som vanligt så ska gamarna gotta sig åt andras elände och bara lyssna på skvaller.

Inte en enda som har känt sig förbisedd med information har sen ringt eller kommit och hälsat på brorsan, då jag har lämnat nödvändiga uppgifter åt dom.

Om dom ändå..

.. kunde komma fram till vad det är för fel på bror min.

Ovissheten tär mer på mig, än om jag visste "felet" och åtgärderna. Ja, det tär på bror med. I söndags var han helt askgrå hela han, så igår så kidnappade jag och pappa honom så han fick komma ut och andas frisk luft i 20 minuter.

Dom tar kontinuerligt prover på honom, av alla de sorter. Men jäfla vilka klåpare det är som sticker honom och sätter nålar. Får jag se ett till blåmärke på hans armar när jag åker upp idag, så kommer jag handgripligen se till att han får en butterfly-nål insatt.

Nej! Jag ska inte sätta den nålen - men se till att en kunnig gör det. Tror inte bror skulle känna sig trygg om jag så ens erbjöd mig ;)

Behjärtansvärd insats...

Har för ett tag sen "kommit över" denna blogg, om pojken Abbe med ett medfött hjärtfel bl.a. Till förmån för hjärtebarn-forskning mm har Abbes pappa startat en auktion. Den som kanske inte vill vara med på auktionen kan gå in på kampanjsajten för "Alla barnhjärtans månad" som man på hjärt- och lungfonden har döpt februari månad till.


Ska man läsa??

Jaja, man ska tydligen ta reda på saker på info.blogg.se ;) Stod tydligen där, en information om just kommentarerna.

Vad ska man ska man då skylla på ? *S*


Försvunna kommentarer??

Enligt "min" sida på blogg.se så har jag bara presterat inlägg sen i slutet av november och inte fått en enda kommentar ? Nån mer med samma?

Hjälp att stöjda..


 

Inget bidrag är för stort eller för litet.


Missed me?? Någon??

När jag var uppe hos Kramgo över nyår så måste jag ha blivit rejält onykter och packad. För jag hade tydligen lovat att ställa upp som flytthjälp och flyttstädare nu i helgen som var ;)  Jag har alltså varit i Orsa igen och denna gång flyttslav ;), men vad gör man inte för sina vänner.

Det var nästan flyttat allting i möbelväg när jag kom upp sent på torsdagskvällen så då drog jag på mig dom nyinköpta gummihandskarna (dock utan fluff) och satte fart och städade. Klockan 0130 var vi klara med städning och urplock av det sista. *PUST*

Jag och Mini har idag tillbringat några timmar hos min bror på sjukhuset. Skönt att få se han igen. Han är ju nästan lika ung som jag, enbart 44 år snart. Så man blir skakis i knäna när det blir sådana här saker. Annars så finns det inte mycket nytt att berätta, mer än att läkarna avskriver teorin om stroke/propp/blödning. Han visar tydligen ingen som helst symptom på det och jag får väl lita på läkarvetenskapen. Men han får/fått lite medikamenter av olika sorter och får träffa olika specialister så han är i goda händer och dom verkar inte vilja släppa honom för än dom han är utredd på alla de sätt.


RSS 2.0