På sjukhusfronten...

... intet nytt.

Men mer är nog inte att räkna med än, för än alla ronder och undersökningar, provresultat mm är färdiga  och sånt kan ta tid.

Jag bryter eftermiddagsmötet och ser till att vara på plats på sjukhuset kl15 när besökstiden börjar, så får jag se om han är kvar eller inte, men jag har svårt att tänka mig att han får åka hem idag.

---
Uppdatering
Man har hittat spår av en liten, liten propp/blödning i huvudet. Nu ska bror till ett annat sjukhus för fler/mer röntgen. Det sjukhuset han är på nu har inte den utrustningen. Jag får avvakta mitt besök hos honom och överlämna dvd-spelare och filmer till far som kan ta det med till han sen. Vet ju inte om han kommer tillbaka ikväll eller inte.

Visst känns det oroligt och olustigt, men han är i goda händer nu och får all hjälp han behöver. Det finns dom som har varit värre däran än han och kommit tillbaka till livet, så jag ser inte det som inträffat nattsvart.

Sett med egna ögon..

Har varit uppe hos brorsan nu på eftermiddagen/kvällen och fått se han med egna ögon. Han är vid gott mod, även om läkarna inte kan förklara domningarna i benet än. Men mycket tyder på en propp eller liknande i benet. Han har varit på magnetröntgen och får svar på den under morgondagen trodde han.

Dom har hittat lite andra saker på han, som enligt mitt tycke inte har ihop med proppen, men som han ändå får hjälp att åtgärda. Han verkar väldigt glad och positiv till det, så jag håller tummarna att det blir ett bra resultat av det.

Hade med mig en bok, en tidning med korsord och ett sudokuhäfte med tillhörande blyertspennor. Brorsan tindrade så med ögonen när han fick det och brast ut "Tack gode gud!" så jag förstår han har haft det långtråkigt. Imorgon så är det jag som ska förse han med Minis portabla dvd-spelare, filmer och ljudböcker - så han kan fördriva sjukhustiden.

Hinner inte mer än att skriva..

.. föregånde inlägg, så läser jag i DN att Magdalena Graaf har drabbats av samma som troligen min bror har drabbats av. För mig så har alltid hjärtinfarkter, hjärnblödningar förknippats med äldre personer,  dom som har passerat 70 år... MINST. Inte unga vitala människor i sina bästa år. 

Jag ska dra i handbromsen nu och tänka efter lite, om det är värt att stressa fram i livet och ta mer hand om mig själv och mina nära - och låta alla andra måsten vila ett tag.

Krya på er!

Not så strålande längre..

Fick just samtal från min far, ett samtal jag gärna hade varit utan.

Bror har varit i kontakt med Far och läkarna tror det är en mindre stroke som hanr drabbats av. Egentligen är jag inte förvånad, med tanke på hans livsstil och livssituation. Nu ska Bror undersökas än mer noggrant, röntgas och allt som hör till. Ett bryskt wakeup call för han. Bara hoppas han tar emot hjälpen som nu kommer att erbjudas honom så han kan komma igen, till ett friskare och bättre liv.

Någon form av avbön?

Vet inte riktigt hur jag ska tolka Kleerups uttalande i Aftonbladet. Han var tydligen med i tv igår, Debatt där det pratades om 'konst och droger'.

Men jag är inte ett dugg förvånad över att han inte ville uttala sig om sitt eget pissprov.

Inga nyheter..

.. måste vara goda nyheter.

Har inte hört något mer om/av bror, far eller sjukhus så det borde tyda på att ingeting har försämrats i alla fall.

Slår far en signal ikväll om inte jag inte hör något på dagen, bara så jag får veta läget i alla fall.

Sånna telefonsamtal..

.. tycker vi inte om.

Pappa ringde för en stund sen och berättade att brorsan har blivit inlagd på sjukhus. Inget allvarligt som sådant, men det berör mig i alla fall.

I lördags, efter att brorsan hade spelat klart på ett bröllop och sen på kvällen skulle bege sig hemåt, så har han tydligen stått på öronen utför en trapp. Missat sista trappsteget i mörkret helt enkelt. Eftersom han tjänstegjorde så kan jag garantera att han var nykter.

Efter det raset så har han tydligen känt domningar i det benet som han ramlade på. Idag hade det fortfarande inte gått över, dvs domningarna var kvar, så han tog det osäkra före det osäkra och åkte in. Väl på plats så kunde man inte hitta något speciellt, men för säkerhets skull lagt in honom för observation.

Han är i trygga händer i alla fall. Blir det inte värre än så här, så lär han bli utskriven när ronden har gått imorgon. Har väl mina aningar om vad som ligger bakom, orsak o.s.v, men jag är ingen läkare, så jag vill inte uttala mig här.

Håll tummarna för mig och min bror!

Skrattar så tårarna rinner...

..

Var inne hos SannaTider nu i kaffepausen och såg denna bildAnsiktsuttrycken säger allt !!! *S*

Ingen rast..

.. ingen ro.

Idag är det fullt ös på kontoret. Arbetsuppgifter flödar in och rinner mer som sirap ut, färdiga klara effektuerade. Telefonen har för en gång skull varit tyst långa perioder, så jag har kunnat jobba undan riktigt bra

Visste att lugnet inte skulle vara för evigt, men vad som har föranlett denna tilltagande ström har jag ingen som helst aning om. Men det lär väl tiden utvisa, som så många andra gånger.

Allt för konsten?!

Har precis sett klart rapport och vad jag reagerade över var inslaget om den kvinnliga studenten Annika Odell ?på konstfack som hade lurat sig in på psykakuten. Varför hon gjorde så vill hon inte berätta med det ingår tydligen in någon form av installation som ska visas under maj månad.

Jag blev glad när jag hörde att händelsen nu har polisanmälts. För jisses vilken dumhet, slöseri på resurser av olika sorter för att få till det här. Hur fan tänkte människan? Vi har så ansträngd vård som det är idagsläget och speciellt på den psykiatriska sidan och så kommer en sån här dummerjöns och lurar och spelar sjuk för att ta sig in.

Den sängplatsen och den medicinen och resurser hade säkerligen behövts till någon annan, med riktiga psykiska problem.

Inte bara det att hon lurade sjukvården, hon ställde en polispatrull med - genom att låssas vilja ta sitt liv och hoppa från en bro och när poliserna sen skulle omhänderta henne, började hon bråka och slåss för att verkligen få bli inlåst *suckar och skakar på huvudet*

Hoppas hon inte går fri från detta tilltag!


Tack!!Av Ann-Sofie har jag fått denna utmärkelse.

Jag ska lista fem saker som jag absolut inte kan vara utan och sedan nominera 5 st som jag tycker förtjänar den.

Här kommer det:
1 Min Mini - ja, min dotter vem annars ;)
2 Min dator - hur skulle jag annars kunna uppdatera denna blogg och hålla kontakt med omvärlden
3 Min bil - jobbigt att åka kommunalt hela tiden och lite för långt och jobbigt att gå till Orsa med skidorna på axeln
4 Mat - utan mat dör man, så enklet är det. Även om jag just för stunden inte ska ha något
5 Min far och bror - ja, släkten är liten och den ska man vara rädd om

Jag nominerar *trumvirvel*.... alla som känner sig manade att avslöja hemliga saker om sig själv ;)

Så kan det gå..

.. när inte hjälmen är på..

Tragiskt när unga människor förolyckas, men än mer tragiskt då det hela hade kunnat avhjälpts med en sån enkel anordning som en hjälm. Läs hela artikeln i Aftonbladet.

Min Mini är uppfostrad till att ha hjälm när hon cyklar, åker skidor, åker skridskor, rider osv. För hjälm är en billig livförsäkring.

Hur är ert hjälmanvändande?

Ny vecka..

.. ny dag, nya möjligheter.

Idag fick badpåsen följa med till jobbet. Har inte hunnit införskaffa mig någon burka än, så jag ska se när och hur jag kan smita iväg och ner i poolen utan att bli upptäckt allt för mycket. När Dagens Eko verkligen bestämmer sig för något så gör hon det rejält. Så det innebär nu sundare mat och simning 3-4 dagar i veckan tills mål och resultat uppnåtts.

Något som jag är duktig på att slarva med är att dricka den dagliga ransonen vatten. Bara därför så står det två karaffer fyllda med härligt svalt vatten här på mitt skrivbord. Innan jag får gå hem idag, så ska dessa karaffer tömmas, inte i blomkrukorna, utan i mig.

Ytterligare en..

.. award.Här kommer litet förhållningsorder för utmärkelsen: *Vinnaren sätter loggan på sin blogg. *Länka till personen som utmärkelsen kom från. *Nominera minst sju andra bloggar*Länka till dessa bloggar i din blogg *Lämna ett meddelande till personerna på deras bloggar

Tack Orsakullan!!

Eftersom Orsakullan har förstått vad jag tycker om awards så nöjer jag mig med att visa hennes motivering till att jag skulle få denna award:
"~ Dagens Eko (jag vet att du inte gillar awards men du får den ändå för jag tycker din blogg är så underhållande!)"

Hur tänkte Dagens Eko?...

... eller när slutade Dagens Eko att tänka *suck*

Idag var det en sån där dag när alla kläder jag skulle sätta på mig spände och stramade om höfter, rumpa, mage och flera andra områden. Visst har jag haft dagar som dessa tidigare men inte tillnärmesvis så här illa *suckar igen*. Så jag bestämmer mig, att när Mini är lämnad hos sin far, så ska jag ta tag i detta. Motionera, dvs simma och målet för idag satte jag upp till 500 meter. Inget speciellt oöverkommligt mål alls.

Väskan packas och jag ger mig iväg, löser inträde, kliver in i duschen och sen kommer på mig själv. OM nu mina normala byxor och kjolar spänner och stramar om magen - vad gör då inte en baddräkt??!! En baddräkt sitter taight i normala fall, sitter nu som vaccumslimmat runt precis varendaste valk,  finns inget som kan dölja det man vill dölja. Stramande kjolar och byxor kan man i alla fall dölja med bylsiga tröjor eller tunikor.

Ja ja, sagt och gjort, virar jag in mig i handduken och går mot poolkanten och gör mitt yttersta för att ta mig i utan att visa mig utan handduk. Känner mig som en övervintrad gråsäl när jag glider? nja, snarare plaskar i vattnet och påbörjar längderna. Som straff för den illa planeringen av illasittande baddräkt så ger jag mig inte förän 600 meter är avverkade. Bubbelpoolen som jag hade tänkt att belöna mig med efter avslutat verk får anstå tills jag har blivit av med valkar och annat som gör att jag inte trivs *suck igen*

Notering till mig själv

Tunikor döljer valkar
Baddräkter framhäver valkar

Kommer du ihåg det nu Dagens Eko???

Nästa gång jag åker till simhallen så ska jag använda burka.

En dag i slöhetens tecken..

Vaknar kl 6 då väckarklockan ljuder, har glömt att stänga av den för veckan, hör regnet smattra mot sovrumsfönstret och jag känner hur skönt det är att bara vända på sig och dra täcket över huvudet igen. När jag sen vaknar kl 0845 så är Mini redan uppe och ligger i soffan och ser på tv.

Sen har det inte blivit mycket gjort. Vi båda två gick omkring i morgonrock tills klockan var ca 12.30 och det började bli dags för Mini att duscha och göra sig i ordning inför kalaset hon skulle på. Efter duschen klippte jag hennes lugg och hon kan nu se omvärlden igen med klar blick.

Medan hon sen var borta på kalaset passade jag på att gå omkring i köpcentrat nära mig, inte för att jag skulle ha något eller så. Men det gjorde inget, för jag hittade inget jag tyckte om i alla fall, i vilken affär jag än gick i. Men när jag sen vid 1530 skulle påbörja färden mot hämtandet av Mini och förbannar min dumhet att kolla i affärer en helg där många har fått löning och alla andra tänkte samma sak som jag. 20 min senare lyckade jag efter många om och men ta mig ur garaget och speeda på.

Nu kopplar Mini av i soffan och jag börjar tänka på middagen; fläskfilé, pommes, grönsaker och bearnais OCH ett stort glas rött till mamma.

YES YES YES YES

ÄNTLIGEN!!!! Åkte mitt "hatobjekt" ur Lets Dance.

Vicka på höfterna kan hon göra... men röra fötterna i takt till musiken och röra kroppen smidigt är inte hennes starka sida. Det är Blond.. Blondi... Blondinbe.... nä sorry. Jag kan inte ens förmå mig att säga hennes namn.

Tack och adjö!

Lets dance..

... rullar på tv:n nu.

Minis kompis åkte hem för ca 1½ timma sen och nu bara myser vi och har det gott.

Jessica Almenäs stylist har tagit åt sig kritiken tror jag, för nu är inte hennes kreationer lika hemska. Efter 3 danser så är Bella sämst *suck*.. tycker jag i alla fall

Uppdatering
Carl-Jan har nu dansat. Har en sån skön stil även om han inte är dansant

Uppdatering igen
Magnus är min klara favorit!!

Uppdatering nr 3
Morgan Allinger är fanemej duktig han med

Hoppas jag har lyckats bättre..

.. när det gäller uppfostran och att Mini inte uppför sig på det här viset när hon är borta. Tänker inte berätta så mkt mer, inte just nu iaf, men FY FAN kan jag sammanfatta kompistiden här så länge.

Under bästa prime time..

.. så går strömmen. Det blir totalt nattsvart ute och inne. Tur man är en hamster på ljus av alla de sorter, så det gick att få till en behaglig "belysning" inomhus. Men när alla ljusen brann så fint och jag tindrade med ögonen, så insåg jag att det var inte så mycket jag kunde göra.

Ville göra mig en kopp thé, men varken spis eller vattenkokare går på batteri. Fick snilleblixten om att hämta upp spritköket från källarförrådet, men ångrade mig genast när jag öppnade ytterdörren. Trapphuset var ju becksvart det med och ficklampan jag hade till mitt förfogande gav knappt ledsyn. Insåg ganska så snabbt att om jag inte snubblade och slog mig halvt fördärvad i trappen ner till källaren så skulle jag ändå inte hitta spritköket i röran i förrådet. För det är knappt jag hittar något i förrådet dagtid, med full belysning.

Visst kan man gå och lägga sig i tid för att sova, men kl 2030 kändes lite väl tidigt. Att lägga sig och läsa kändes inte heller som en så där bra idé heller, för tänk om jag skulle somna ifrån ljusen. Så jag fick roa mig med att vika tvätt och bläddra i nån heminredningskatalog i lågornas sken. Kl 22 gav jag upp och gick till sängs. Kl 22.30 vaknade jag med ett ryck av att alla lampor mm började lysa, blinka och pipa - strömmen var åter!

Av detta har jag nu lärt mig och ska införskaffa:

* Transistorradio (vanlig gammal hederlig med batteri
* En vanlig hederlig telefon som inte kräver strömanslutning
(Fick ringa VIA mobilen till Bror och Far och be dom kolla nyheter och internet om uppgifter kring detta strömvavbrott - för jag hade varken vanlig tele som fungerade eller radio att lyssna på. Visst finns det radio i mobilen, men jag ville spara på det batteriet om det skulle krävas viktigare samtal)
* Stor och rejäl ficklampa
* En komplett uppsättning uppladdningsbara batterier som ständigt ska hållas uppladdade
* Någon form av fotogenvärmare som man även kan koka vatten/värma något i matväg på
* Komplettera ljusförrådet med alla sorters ljus:  värme- block-, vanliga ljus och förvara dom på ett lättåtkommligt samlat ställe för sådana här tillfällen.

Höll mig i skinnet..

.. tyckte tydligen Mini jag gjorde. Att jag kom 16.10 var en bra tid, för då hade hon haft tid att tillsammans med en kompis kucklat ihop sig om att kompisen ska följa med oss hem imorgon och äta tacos, dricka läsk, äta chips/popcorn och spela nintendo wii.

Var sen inte fullt så kul när vi kom hem ikväll när hon blev kommenderad in i på sitt rum för att städa upp där. Men så är läget, ska kompisar komma hem så ska det se prydligt ut.

Tack Pappa Findus...

... för middagen.

Det är tur Pappa Findus finns, ibland, när ork och fantasi tryter. Speciellt när man har haft kvarsittning. Han bjöd ikväll på 'bitare' tillsammans med kokt potatis och hollandaise-sås

Har fått kvarsittning idag..

.. och strikta order om att inte hämta Mini en minut före kl 16 idag. Det är nämligen keramikkurs på fritids idag ;) och nåde den mamma dom kommer för tidigt (sa Mini till mig, kanske inte med dom orden, men innebörden var den samma)

Så nu sitter jag här på jobbet och kan inte åka hem *fniss*

Hålla ord..

.. är jag tydligen inte så bra på.

För jag har varit ute på lunchen, jag har handlat inför helgen det som behövs och jag har handlat fikabröd - vanlijlängd - för jag blev så vansinnigt fikabrödsuge. Sen har jag inte bestämt mig för vem/var jag ska våldgästa. Kanske är jag så ego så jag trycker i mig hela längden själv ;)

Tjo va det va livat..

.. tjo va det va glatt...

Isgata hela dan... från skolan till bussen, från bussen till jobbet. Jag tror jag stannar inne idag.

Av barn och fyllon ...

... får man höra sanningen, säger dom som vet. Och jag vet!

Under tiden jag höll på med middagen kom Mini in i köket och hjälpte till att duka. När det var färdigdukat tittar hon på mig och frågar vad jag vill ha att dricka till maten. Det är då det ploppar upp ett gammalt minne, från det jag fortfarande bodde hemma.

Det var jag, Mamma och Pappa som satt ute på innegården och åt lunch. Vad vi åt kommer jag inte ihåg men jag vet vi drack mjölk till maten. Under tiden som vi sitter där och äter kommer granndottern in, på vår innergård, som kanske är 3-4 år vid det tillfället. Storögt tittar hon på min Mamma och utbrister:

- VA! Dricker du mjölk??? Min mamma dricker bara vin
 
Ingen av oss vid bordet kände vi behövde kommentera det uttalandet *S*

Lappvantar från hell..

... vräker nu ner från himlen. Ni som inte vet vad lappvantar är - storastora snöflingor, inte lovvikavantar. Precis lagom tills man ska gå hem *SUCK*. I och för sig, ett par riktiga, äkta lovvikavantar hade inte varit fel en dag som denna.

Uppdatering
Jag har nu fått smäll på fingrarna av Malte på min stavning av lovikka ;) Men jag låter felstavningen finnas kvar för er att beundra ;)

I had a dream..

Såg lite grann på Idrottsgalan igår, inte för jag är så intresserad av sådan här evenemang. Men har ändå stor behållning av underhållningen som bjuds på mellan prisutdelningarna. Bl.a. så uppträdde Markus Fagervall i ett potpurri av Tom Jones-låtar tillsammans med Brolle Jr och Magnus Bäckström.

Så jag tillbringade natten med Markus Fagervall *fniss*. Men vad som hände, eller vi gjorde - stannar mellan Markus och mig *fniss*. Vet han är lamm-kött, men vi tanter måste också få sukta efter något ;) och han har alltid tilltalat mig, från det han var med i Idol till "Stjärnor på is"

Skrattar mig harmynt..

.. här hemma, framför tv:n.

Ser på idrottsgalan och kvällens behållning är Robban och Björn Gustafsson och speciellt nidvisan som Robban sjunger, baserat på Gessle-låtar.

Hur svårt kan det va??!!

Frågade nu på morgonen Mini´s fröken om ledighetsansökan jag lämnde in och hon sa att eftersom den ledigheten ligger i samband med ett lov så vill Rektorn inte ta ett beslut för än jag har ringt till honom. Men, HUR LÄTT ÄR DET ATT FÅ TAG I EN REKTOR TROR NI??? Det är ju inte så att dom sitter direkt på sina rum och väntar på att man ska ringa dom *PUST SUCK*

Jag är väl medveten om att jag har ansökt om ledigt precis veckan före sportlovet, men eftersom exet är som han är så går det inte för sig att jag kan få byta till mig den veckan. Där av min ledighetsansökan.

Att bevilja barn ledigt på hösten för resor till Thailand i 2-4 veckor går tydligen hur bra som helst, men här är det en vecka(5 dagar) som är i samband med ett lov och då ska det konstras och knorras.

Ska sätta mig nu och tota ihop ett mail till Rektorn och behöver han har mer info än det som kommer i mailet så är det han som får ringa mig, när han behagar ha tid.

Uppdatering

Har nu fått tag i rektorn och efter viss diskussion så har vi fått igenom ledigheten. Kändes mest som det skulle smällas på fngrarna bara för att man har kurage nog att be om ledigt då skolan inte har stängt. "Man ska respektera barnens arbetsmiljö och barnen måste lära sig att det inte är självklart med extra ledighet.". Kan säkert vara så att ledighetssystemet har missbrukats av en eller flera familjer, men man borde ta hänsyn och ha förståelse för att familjesituationer ser olika ut hos olika familjer med. Inte alla som har samarbetande  ex.

Återbördad..

Nu är Mini hämtad och sorlet. lugnet som varit här i veckan är som bortbytt mot pladder, pladder-fian min. Men jag älskar att höra pladdret, jag älskar att höra det eviga monotona ljudet från disney channel, jag älskar att höra "mamma, ..."

Vi har ganska så precis stoppat i oss vår lunch bestående av pannkakor, bacon och hallonsylt, nersköljt med kall mjölk. Nu väntar vi på att klockan ska bli dags, dags för vår bastutimma. En bra förening vi bor i, som har lite mer än bara bostäder och tvättstuga att tillgå.


Öl på balkongen...

... är inte bra, inte när det är minusgrader ute och den plattan har stått ute där i en vecka. Nu när jag ville skölja ner min middag, korv och pommes frites, med en öl så är ölen inte direkt drickbar. Om jag inte tar fram en konservöppnare och tar ut innehållet och slickar på den

Jaja, är huvet dumt får kroppen lida och jag får ta en xider ur kylskåpet istället.

Dagen...

.. som gått har jag tillbringat med mig själv, för mig själv och om mig själv. Har bara tagit hand om mig, småstökat hemma, suttit minimalt vid datorn och bara mått toppentopp! Har varit så mycket med det mesta under en lång period så jag kände jag bara behövde denna dag/helg till att inte göra något med något krav åt något håll.

Tyvärr..

... så åkte inte mitt "hatobjekt" ut, men Linda Haglund var inte fel heller att ha fått dansa för sista gången.

Better luck next time!

Vem blir kvällens kvastskaft..

.. eller rättare sagt, vem får ett kvastskaft uppkört någonstans när det kommer till dans? D.v.s stelt, stirrigt och orörligt när det kommer till att röra sig över dansgolvet  och hållning.

Tänker nu närmast på Lets dance och hoppas vid min gud att den blonda bloggande saken åker ut ikväll för hon verkade ha kvastskaftet längst inkört i förra programmet.

Ser med stor tillförsikt fram emot att få se Magnus Samuelsson, Jätten, dansa rumba som kan bli en stor utmaning för detta långa muskelberg. Niclas Wahlgren som hastigt och mindre lustigt blev inslängd i denna pågående tävling som ersättare för Mojje hoppas jag ska klara sig igenom kvällen med hedern i behåll. Morgan Allinger ska bli skoj att se, om han kan prestera en lika bra och rolig dans som förra gången.

---

So far, efter 5 danser så har Linda Haglund kvastskaftet mest uppkört

---

Nu har Magnus dansat och jag är IMPONERAD!!

Me like... RÄNTORNA

.. när dom går neråt. Ska precis i dagarna lägga om mina bolån och jag ska vara så djärv och låta allt ligga på rörlig ränta. Mitt låneinstitut har  sänkt 2 gånger denna vecka redan och det verkar vara öppet för fler sänkningar.  Är ju inte värre än att jag får binda dom om dom rusar uppåt senare.

I kväll..

ska det blir chips, dip och rödtjut i soffan. Slötitta på tv:n med en filt omkring mig eller så får det bli nån film

Vad ska ni göra?

------

Uppdatering

Förutom ovan nämnda ska jag ha pommes frittes till middag. Hemma-frittade, så jag får dom så där knaprigt krispiga och salta precis som jag vill ha det. Nyttigt värre, i know ;)

-11

.. på termometern när jag gick hemifrån imorse. Inte så där skönt, när man vant sig vid dom behagliga -2

Blaha..

.. va jobbigt det blev ikväll då.

Har inte presterat något vettigt alls. INTE NÅGOT!! Börjar fundera om influensa-baciller håller på att bygga bo i min kropp, eftersom jag är så där växelvis orkeslös, eller är det bara jag som inte har ställt om mig till vanlig arbetstid efter 1½ veckas arbete efter julledigt.

Enda höjdpunkten är att Mini ringde mig ikväll och pratade bort en stund. När jag frågade om hon lämnat in ledighetsansökan till sin fröken så säger hon att fröken sa att jag ska ta kontakt med rektorn om det, men har inte lämnat tillbaka ansökan till Mini. Så nu undrar jag om jag ska skriva en ny och skicka till rektorn eller om Mini har missuppfattat på något sätt så att fröken menar att hon inte kan ta det slutgiltiga beslutet och lämnat ansökan vidare till rektorn.

För förra året då jag ansökte om ledigt för Mini så var det inga problem att lämna till fröken som i sin tur lämnade vidare till rektorn för slutgiligt beslut.

Bara för att..

.. jag har matlåda med gårdagens leftover med mig idag är jag sååååå vansinnigt sugen på pommes frittes, supersalta och krispiga sådana.

Vad ska ni äta till lunch?

Så det blev..

Ja så kan man kort och enkelt sammanfatta gårdagseftermiddagskvällen.

GC kom till mig och började knåda,massera och trycka på en massa punkter. Jag anklagade honom för att vara sadist ;) Sen gjorde han ett paket av mig och tryckte till så det knakade till rejält i hela lilla mig. Det tog längre tid än väntat att få bort stora delar av min stelhet och smärta, så när GC var klar hade det börjat kurra rejält i våra magar.

Öm, mör och mosig som jag var av all behandling börjar GC botanisera i min kyl. Av alla dom resterna jag hade där, bl.a lax från i lördags, lyckades han åstakomma en helt fantastisk middag. Mer sånt till folket ;). Med massa mat i magarna fortsatte vi kvällen med kaffe och massor av prat och sen blev klockan så mycket att han gav sig iväg hemåt och jag kröp ner i sängen för att vila mig i form.

Stel..

.. som en pinne är jag idag.

Nacken värker, nån nerv är ikläm neråt ryggslutet - kan det va ischiasen. Så livet är på topp, dock inte idag. Inte får jag tag i GolfCoachen heller så han kan sätta sina tummar på mina ömma punkter så jag får svära på att han är elak.

-----

Uppdatering
GC är nu lokaliserad och bokad. Han kommer över i eftermiddag/kväll och ska göra sitt bästa med mitt onda. Inte skönt just då han håller på, men sen efteråt...

Med tanke på den fina mamma-utmärkelsen jag fick..


Det jag inte gjorde..

... idag på jobbet, har jag tagit igen med råge här hemma. Får man ackordpoäng på hemarbete?

Tvättmaskinen går, diskmaskinen går, jag kan se diskbänken igen, vardagsrumsgolvet är dammsuget och mattorna är tillbaka på rätt plats. Förutom en, som jag ska ha i köket istället, har jag fått för mig. Symaskin och kläder som ska lagas har tagits fram, dock ej påbörjat det projektet än.

Vad har ni gjort sen ni kom hem?

Tur ...

.. jag inte jobbar på ackord, för i dag hade det inte blivit många kronor

Dagens insikt..

Slog upp mina gröna och insåg att jag mår som jag förtjänar, jävligt bra!

En härlig känsla


Va fan!!

Har skrivit en inlägg som vägrar publiceras. Det syns från min inloggningssida som publicerat, men går jag in på min blogg som "vanlig" läsare så finns det inte alls.

*SUCK*

och jag som hade fått sån fin utmärkelse

Oj, jag har ..

... fått en utmärkelse av det finare slaget av Pia.

Tack så hemskt mycket!!!

"Motiveringen lyder:
Det är med en stor ära som jag tilldelar Dig den här Awarden! Jag älskar att läsa Din blogg! Tack för att jag får följa Dig i Din vardag! Du har en underbar Mammablogg! Be Proud!"


"Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!"

---

Jag är fortfarande anti när det gäller awarder och utmärkelser och liknande. Sen helt sanningsenligt så vet jag inte riktigt vilka av bloggarna jag läser som faller in under epitetet "mammablogg". Så jag lämnar det öppet, till var och en som läser min blogg och som passar in på ordet "mammablogg" att ta emot denna utmärkelse.

Det märks..

... att det är måndag idag och att alla helger och ledigheter är slut.

Telefonen har ringt konstant, det har sprungits in och ut på mitt rum i en stridande ström - ja det är som vanligt på jobbet med andra ord. Riktigt kul att vara tillbaka i selen, måste jag villigt erkänna.

Tog en snabb titt i almanackan och inser att det är först till långfredagen i början av april som första naturliga ledigheten kommer. Inga extra helgdagar än på ett tag med andra ord. Det är det som är nackdelen med första halvåret. Bara spotta i nävarna och jobba på och hoppas det går bra med ledighetsansökan för ledigt och skidåkning vecka 8.

Det tycker jag Mini och jag förtjänar!

Helgen som var/är..

... har jag inte kunnat logga in på blogg.se för att skriva något. Det är först nu som det börjar fungera igen.

Helgen i korthet

Fredag
Lämna på skolan
Jobba
Hämta på skolan
Åka och storhandla inför morgondagens tillställning

Lördag
Sova till kl 9
Fixa till i lägenheten inför eftermiddagen/kvällens julgransplundringsmiddag
Laga mat till middagen
Umgås med gästerna
Säga hejdå till gästerna och börja diska/plocka
Dö i soffan med laptopen framför tv:n
Gå å lägga sig i sängen och sova

Söndag
Sovmorgon för oss båda
Frukost
Packa Minis väska hon ska ha till sin far
Åka och lämna Mini
Hem och basta
Stöka färdigt det sista efter kalaset
Inse städhulda kommer på torsdag så då behövs det inte städas
Ladda och tömma diskmaskin (vilken gång i ordningen har jag tappat räkningen på)

Resten av söndagseftermiddagen och kvällen ska bara ägnas åt soffan, laptopen och tv:n. Finns inte mkt kraft kvar i denna kropp nu.

Hur har ni roat er i helgen ?


Årets "Peppe Eng"..

.. är nu utsedd. Av mig i alla fall.

Har nu sett på säsongens första avsnitt av "Lets Dance" och jag är än så länge inte speciellt imponerad över startfältet. Två kanske tre presterade riktigt fina danser, för att vara första gången - Morgan, Mojje och Magdalena och säsongens "peppe eng" är för mig Carl-Jan, tyvärr.

Hade stora förhoppningar på Carl-Jan, Hasse och George men ingen av dom uppfyllde eller var ens i närheten av mina förväntningar. Hoppas dom klarar sig kvar efter nästa omgång. För en klar favorit till att åka ut först har jag - tänker inte säga hennes namn högt, eller länka eller så, men hon är blond, ung och har en av dom största och mest välbesökta bloggarna.

Vem är er favorit att vinna? Vem vill ni se åka ut första omgången ?

Inga broddar här inte..

.. som DD tyckte i en kommentar till mig.

Men då undrar jag hur kör DD .. ;)

Sol, is och tö..

Vakande upp till +3 grader ute. Väl ute så är det ca 0-gradigt vid marken så den snö som töade inatt ligger som en tunn isskorpa på vägar och stigar. Det är med andra ord fara för liv och lem att ta sig fram. Hoppas sjukhusen och speciellt ortoped-avdelningarna har laddat upp med massor av gips.

Ingen rök..

.. utan eld...

Här är en fortsättning på mitt tidigare inlägg om Grammis-galan och polisens "knarkrazzia". Sen när ska polisen ta hänsyn till direktsändningar och kändisar? Dom ska vara på plats och göra sina insatser där dom gör mest nytta och där det finns indikationer på oegentligheter. Kändisar står inte utanför lagen i något avseende, gala eller inte gala.

Har man inget dölja så finns ingen anledning till att reagera som bl.a. Kleerup gjorde. Enligt min lekmanna-bedömning så visade Kleerups uppträdande och uppförande på berusning av narkotika. Att det sen kanske inte blev "bra tv" av polisens närvaro, spelar ingen som helst roll.

Men vad vet väl jag, jag är ju bara en glad amatör och ingen kändis ;)

Jojo..

..så kan man väl kalla vädret för.

Vaknade till -13.5 grader och en klar himmel. Nu är det molning och snön vräker ner så det är väl antagligen inte å kallt ute nu. Morgondagen ska bli solig och varm, plusgrader - så vi har väl sett det sista av snön här i Stockholm är jag rädd för. Eller så kommer vi få varannandagsväder här, med minusgrader ena dagen och plusgrader den andra för att sen den tredje ska bli kall igen. Allt för att man ska få halka runt som bäst.

Rent mjöl i påsen..

... skulle inte tro det.

Läser på Aftonbladet om hur upprörda kändisar är över att polisen var där och gjorde drogtester på utvalda personer under Grammis-galan. Speciellt så hänger jag upp mig på Kleerups uttalande "Vad tror du att musikbranschen är uppbyggd av? Palsternackor?"

Har man inget att gömma/dölja så förstår jag inte upprördheten. Polisen har ju inte bara blundat och tagit folk på måfå. Det är folk med tecken på att kunna vara drogpåverkade som har plockats ut och fått lämna urinprov alternativt blodprov. Polisen har ju inte gått tomhänt i från galan heller. Mindre mängd narkotika har tagits i beslag och anmälan upprättad,se denna artikel. Så helt fel ute har ju inte polisen varit.

Som en gala som Grammis-galan skulle vara något speciellt undantaget skäl till att få låta narkotikan flöda. Skulle inte tro det!!

Ingenting gjort..

.. av det jag hade planerat att göra igår.

När jag igår var halvvägs genom middagstillverkningen dök min far upp med extrabord och stolar till helgens stundande julgransplundring. 10-15 min efter kom bror min också så det var bara att göra en snabb rokad och fundera ut något att servera dessa två extra matgäster på.

När middagen var äten så skulle Mini demonstrera för både Morfar och Morbror wii-spelet. Ingen av dom två visste vad det var, (trots att det var Morbror som gav oss det *fniss*). Så det blev ett par timmars spelande på och fnissande. Så när dom sen åkte iväg på kvällen och Mini hade gått och lagt sig så fannas tvätthögen kvar, lika ovikt som innan. Inte ens den torra tvätten på linan hade tagit sig ner och fixat till sig själv.

Så ikväll gäller det att lägga på ett kol, både med det ena och det tredje så att jag ska hinna andas någorlunda lugnt på lördagen.

Vad har jag givit mig in på..

Biljetterna är bokade till Orsa igen. Nej, jag har inte skaffat klippkort hos SJ, träffat någon kärlek där uppe, jag har inte hittat jobb där.

Jag har bara, i ett svagt ögonblick ;), lovat att hjälpa Kramgo och hennes Älskling att flytta till nya huset som dom ska ta i besittning i slutet av januari. Jag får trösta mig med att jag blir bjuden på god och närande mat ;). Kanske inte blir dom tyngsta lådorna jag bär eller dom största möblerna jag förflyttar. Men vara i vägen och sköta marktjänsten är jag bra på. Jag hoppas det duger med det.

Hej å hå..

Nu är löneuppgifterna äntligen klar, färdiga och inmatade. Har en annan pappershög liggandes bredvid mig som stirrar elakt, men den låssas jag inte om att se. Måste ju ha arbete resten av veckan med ;). Känns inte alls så pjåkigt att var på jobbet igen, men måste se till att vända på dygnet nu. Att det känns motigt nu är just för att tröttheten p.g.a sömnbrist har slagit till

Selen är på..

.. och flitens lampa lyser.

Är åter på jobbet igen efter en hel del dagars ledighet. Jag har bara idag på mig att göra färdigt lönerna, så här ska jag inte bli någon längre stund. Efter detta inlägg så ska dessa fingrar smattra in löneuppgifterna så det på gränsen till blodvite.

Gissa hemmalaget??

Här är Minis Heja-skylt. Kan ni gissa vilket lag det är ?


Sicken miss..

Trots "rätta" kläder och heja-skylt så led hemmalaget ett nederlag, så oskulden hade kunnats tagits lite bättre. I stora lag är Mini nöjd med kvällen och vill upp i sadeln igen - men dock ingen sen kvällsmatch. Så nu kollar jag återstånde matchers scheman och se om det går att hitta ett lämpligt objekt.

Ikväll ska oskulden tas...

 Ja, Mini ska få följa med på sin första hockeymatch. Något som hon ser fram emot, verkar det som. Hon har tillverkat en heja-skylt och ska vara klädd i hemma-lagets färger. Något som hon själv har bestämt *ler*

Så nu är det bara att hoppas att hemmalaget inte gör oss besvikna ;)

Dyrt åk..

Taggade till en bra bit över tofsen på mössan drog vi iväg till skidbacken. Matsäck packad och hjälmarna på huvudet. Ner till hyrshopen och fixade utrustning till Mini och skidor till mig och så inköp av liftkort för 3 timmar. Skulle räcka bra länge trodde jag.

Upp i liften, stolslift har dom där minsann, och sen av. Ställde skidorna med spetsarna neråt och började sakta åka iväg. Efter halva backen kom ett felskär för Mini och hon gör en kalleanka-vrupa av högsta klass, 10 poäng minst. Jag efter, sladdar till och tappar min skida. På med skidan snabbt som tusingen och störtar iväg för att se var Mini har tagit vägen. Hittar henne sittandes med ben och skidor åt alla möjliga håll. Inga ben brutna som tur är, men ett skadat självförtroende - så hon ville inte åka mer, hur jag än pockade.

Jaja, bara ta nya tag vecka 8 istället. Kanske hinner barn/familjebacken bli klart så vi kan göra nya försök. Än ger vi inte, även mamma kan tjata hål  ;)

Jag lever..

finns och är, men har noll fantasi när det gäller att skriva i bloggen för tillfället. Känns bättre jag är tyst istället för att skriva dumheter.

Dagen här har varit i ren vinterskrud, minusgrader under 10 men bara snö i dom pistade backarna och av konstgjord sådan. Vi var förbi skidbacken för att kolla läget, om det är någon idé att göra några stapplande försök. Mini blev eld och lågor när hon såg snön, skidorna, liften och backen. 

Blir det inte allt för kallt imorgon så ska vi tillbringa några timmar där, som uppvärming inför vecka 8 ;). Ska gå ner i källaren och hämta upp skidkläderna och hjälmarna och se hur mycket för litet det är åt Mini. För med den underbara turen jag har för tillfället så kommer säkert kläderna hennes att vara för smått, sluta vid knävecken och armbågarna.

God fortsättning..

... på nya året glömde jag säga.

Ni som avlade nyårslöften hoppas jag ni klarar av att hålla dom. Själv vet jag det är lönlöst så jag avger inga.

Hemma igen..

Nu är denna 08:a tillbaka i stora staden igen. Hemresan gick hur bra som helst, inga barn så långt ögat kunde nå eller örat höra. Men det är när tåget stannar vid Centralstationen som man önskar tåget kunde köra en ända hem. (Igår fredags kväll alltså som jag kom hem)

Har varit underbara dagar hos Kramgo och hennes Älskling. God mat, sköna promenader med och utan hund, stalltjänst, hästmys, trevligt sällskap, kallt men fint väder osv osv. Även ett gäng omgångar Betapet har avvkerkats mellan oss 3. Jag har fått se det huset som dom ska flytta till nu i slutet av januari så jag har lärt mig vägen dit och hur man åker för att komma från nya huset till Grönklitt.

Ja Grönklitt, ja. Skidåkning när den är som bäst. I torsdags var vi där i backarna och klev runt - tog oss en fika i Toppstugen. Tur Kramgo var med för annars så hade jag rånat någon på dess skidutrustning. Var sååååå sugen på att åka. Vid stod där vid Toppstugen efter att vi hade fikat ett tag för det var meningen vi skulle träffa Kramgo´s goda vän som jobbar i backen, men det var så mycket olyckor just den dagen så han fick aldrig möjlighet att komma loss.

Hade tänkt att ha åkt en ½-dag som igår fredag, men då visade termometern -20, efter stalltjänsten var gjord och då kändes det inte lika angeläget att åka. För så påpälsade alla var som åkte i torsdags, så var det inte värt att frysa så för ca 10 åk igår fredags. Utan jag avvaktar tillsammans med Mini på vecka 8 istället då den obligatoriska skidåkarveckan inträffar. Inte alltid v8 den sker, men minst 1-2 ggr om år så åker vi nu mer skidor.

Bara hålla tummarna att kylan, minusgraderna kan hålla i sig nu så det går att åka på dom närbelägna backarna med. Såg att den backen som ligger närmast oss öppnar idag *blink*

RSS 2.0