DEMENTI

Jag vill å de starkaste dementer Kramgos påstående om att jag hade termobyxor på mig igår kväll vid hundpromenaden. Jag hade endast långkalsonger, mjukisbyxor, 2 par strumoor, polojumper, kofta, halsduk, mössa, vantar och pälsen på mig.

Jag är ingen fryslort, jag bara klär mig efter vädret !  ;)


Gott Nytt År!!

... vill jag passa på att önska mina läsare.

Vet inte när och om jag hinner förbi här i datorn och bloggen mer idag.

Det var -22 nu när vi vaknade idag, så jag fick hastigt förhinder vid morgonens hundpromenad ;). Nu sitter vi här och planerar dagens inköp och göromål. Jag vet jag ska agera stallslav efter shoppingen, men vad som mer händer är än så länge osäkert.

Må gott, var ni än är!

Det är kallt!!

Tågresan upp gick bra, om än stökig. Massor av folk och många utan sittplatsbiljetter, barn i alla storlekar och sorter - i alla tänkbara humör, osv osv osv.. Till slut, 30 min försenade, ankom vi till Mora. Där stod Kramgo och väntade på mig. Sen bar det iväg mot affärerna, men vi insåg snabbt att någon shopping blir det inte idag, utan den får anstå till morgon förmiddag istället.

Vi handlade bara det nödvändigaste till dagens middag, hemmagjord kebab och en tandborste och hårborste till mig. Hem med grejorna och överlät maten och matlagningen till Kramgos Älskling.

För 5 min sen kom jag in från hundens kvällspromenad och jag måste villigt erkänna det bet i kinder och fingrar när man var ute. Kanske inte så konstigt, för när jag tittat på  termometern så visar den -22 grader. Tur jag har pälsen. Klagar inte alls. Det är underbart att känna vintern på riktigt.

Vikten av att använda mössa..

Denna har jag knyckt/lånat av Lennart


Hurra!!

Vad jag är bra... NOT..

Väl framme på jobbet med min STORA  trunk kommer jag på att necissären står kvar i badrummet *suck* med precis allt innehåll. Sen så hänger tunikan kvar så fint på galgen i hallen, nyårsblåsan alltså. Så det första som måste göras när jag hämtas är att åka och handla åt mig. Visserligen så har jag och Kramgo fått på vår lott att handla inför kvällens middag, och det  jag behöver lär inte finnas i det området. *dubbelsuck*

Hur ska..

.. allt få plats??!!

Jag håller på att fixa med min packning för resan till Dalarna och Kramgo. Trots det inte är många dagar jag ska vara borta kommer det vara en stor trunk jag får packa i, om jag ska få plats med allt - Med tanke på dom rapporter som kommer norrifrån så ska jag ha med mig

* varma kläder - 18 grader kallt imorse där
* skidåkarkläder - kan bli tillfälle för nån ½-dag eller så i skidbacken
* kläder att använda i stallet - Kramgo tänker använda mig som slav *fniss*
* kläder att rida i - har jag tur kan det finnas nån skraltig hösäck att få skumpa runt på ;)
* nyårsafton-blåsan ;) 
* kläder att såsa runt i när tillfälle ges

Till dessa kläder så finns ju även det jag så snällt har hjälpt till att handla här i stora stan som inte finns i byhålan ;). Bara det kommer att kräva minst en hel väska *fniss*


Utläst..

Nu är boken "Mia - Sanningen om gömda" skriven av Monica Antonsson färdigläst.

Vad jag tycker ? Jag vet faktiskt inte. Men mycket tyder på att huvudpersonen i Gömda och Asyl (skrivna av Liza Marklund)m.fl. har en väldigt livlig fantasi och att många myndigheter har svalt hennes historia med hull och hår, utan att ifrågasätta. Och sen till råga på allt, fortsätter att betala ut ersättningar, utan att kontrollera om behovet fortfarande kvarstår.

Men det som gör mig väldigt arg och upprörd är att när jag lästa böckerna Gömda och Asyl så står det klart och tydligt att det är en sann berättelse, som nu när kritik mot dom böckerna kommer, ändras till att vara helt normala, vanliga romaner.

Men med så mycket annat så finns det alltid flera sidor av en och samma berättelse. Allt på vem det är som läser och tolkar det inträffade. Så helt ut och cykla kan ju inte Monica Antonsson vara. Jag tror inte en journalist/författare skulle riskera sitt namn och anseende, med att ge ut en sån här bok om det inte finns något på fötterna. Men i och för sig, Liza Marklund har ju bevisligen gjort det, med Gömda och Asyl.

Ensliga korridorer..

Det är jag och en kollega till som har tagit korridoren i besittning. Vi lär inte bli fler, är jag rädd för. Kanske lika skönt det. Kan inte påstå arbetsuppgifterna hopar sig direkt, men det är ju då man ska ta till vara på dagen och utnyttja den till långlunch och kanske ta en rea-titts-tur. Sen måste jag ju ta i tu med min packlista. Åker ju efter lunch imorgon så allt måste vara färdigpackat ikväll.

En annan stor fördel med denna dag är att det var -7 grader på termometern när jag skulle gå hemifrån, så jag fick äntligen möjlighet att använda min päls (som är arvegods efter mamma). Inte ofta den kylan kommer så jag känner det är värt att använda pälsen.

Hur många av er jobbar i mellandagarna?

Latmasken..

.. har bitit sig tag här och det rejält .

Det enda vettiga och nyttiga som skett i Eko-hemmet är att Mini åkt till sin far (mest trist iofs) och jag har bistått en granne med bilhjälp ett par timmar, annars så har det bara slappats och slöats. Kanske lika bra det, att på så sätt ladda inför 1½ dags arbete som kommer.

Sen, ja sen ska jag bara slappa och slöa i en vecka till. Börjar hos Kramgo som jag ska tillbringa nyåret hos och sen resten av tiden hemma med att göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt.

Jävla amatörer..

... som måste provskjuta sina raketer så här en vecka före nyårsafton.

Så jag välkomnar dom handlarna som tagit  initiativ till att sluta med försäljning av nyårsraketer (bara därför så hittar jag inte artikeln nu)

Nu är glada julen ..

slut slut slut och det ska om nån dag eller om det är två avverkas ett par arbetsdagar innan det blir dags för lite mer ledigt.

Har haft en helt okej jul tillsammans med Mini, min bror och Far. Tillbringade hela julfirandet ute hos Far med ett par avstickare till släkt och vänner under juldag och annandag.

Eftersom min bror jobbar kyrkligt så fick det bli en kombinerad jullunch/middag vid straxt före kl 14 och så Kalle Anka-tittande på det och så avvek Bror till sitt jobb. Sen började Mini slå sina lovar runt i huset för att hålla uppsikt om när tomten skulle tänkas kunna komma. För att slippa få huvvet söndertjatat så hade hon fått en bok i morgonpaket och hon lärde sig snart att det inte var någon idé att fråga oss om när tomten skulle dyka upp, utan att få till svar "gå och läs din bok".

När Karl-Bertil Johnsson hade försett samhällets bottensskikt med julklappar från alla rika disponenter och allt vad dom nu hade för titel, blev det dags för mig att "gå på toaletten" medan Mini och Morfar spelade spel i vardagsrummet. Det innebar att jag ur ena altandörren krånglade ut julklappssäcken och gick och bultad på dörren för att sen smita in igen och låssas som ingenting *fniss*

Enligt Morfar så var det någon som inte var så kaxig då "du morfar, du får gå och öppna själv" när dom hade hört det bulta. Men när hon fick syn på den stora röda säcken så  var all rädsla som bortblåst *fniss*.

I julklappssäcken låg det diverse juklappa i alla storlekar och former till alla. Men något konstigt inträffade för till och med jag hade varit snäll för Tomten kom med paket till mig med.

Så nu har jag träningsvärk, efter en dag med Nintendo Wii *S*

God Jul

önskar jag alla mina läsare!

Utmanad..

... igen

 • Min svenska favoritjullåt: Adams Julsång - Jussi Björling, på knastrig gammal EP
 • Min utländska favoritjullåt: Do they know its christmas - Band Aid.
 • Vad måste finnas på julbordet? Skinka, bruna bönor, sill, julkorv.
 • Vad behöver inte finnas på julbordet? Sillsallad.
 • Hemlagat eller köpt julmat? Hemlagat så gott och långt det går, annars så får det bli färdigt. Skulle aldrig falla mig in och köpa färdigkokt skinka
 • Karl Bertil eller Kalle Anka? Båda.
 • Glögg eller must? Båda. Must till maten och glögg på kvällen.
 • Bästa julkalendern? Teskedsgumman.
 • Något jag saknar från min barndoms jular? Snön, stora släktsamlingarna, pirret i magen efter tomte och paket
 • Hårda eller mjuka paket? Både och - det är tanken som räknas
 • Ge eller få? Ge, helt klart, men visst är det kul att få paket själv
 • Bästa julfilmen? Ingen aning
 • Nytt för den här julen som blir annorlunda jämfört med 2007? Det nya blir nog att återuppta en gammal tradition med moster B, att komma hem till dom på annandagen.

Den som läser bloggen och vill göra denna utmaning är välkommen att göra det!!


Myntat nytt uttryck..

Efter skolavslutningen åkte jag och Mini till äventyrsbadet och tog det årliga julbadet. Vi har lekt högt som lågt, varmt som kallt. Mini till och med charmade badpersonalen så vi fick vara ett tag i rehab-bassängens varma vatten. När vi sen sitter i bastun säger Mini till mig:

"Mamma, idag var du ingen badkruka - du var en vattenkanna!"

Lite kuriosa..

...

När jag hämtade Mini igår så visade sig inte Exets kärring konstigt NOOOT *S*. Undrar hur mycket sanning hon har berättat för exet om vad som hände härom kvällen.

God morgon, god morgon

Upp och hoppa, upp och poppa.

Det är ju söndags morgon *ler*.

Straxt ska jag ringa Mini och göra upp planerna med henne för dagen. Det troliga är att vi ska in på köpcentrat nära oss så hon får handla det sista i klappväg. Hon är klurlig den lilla damen med hur hon hushållar med sina pengar och på vad.

Sen har jag en stor portion mys och gos att inkassera, men det får bli framåt eftermiddagen/kvällen det

Vad ska ni göra idag ?

Jävla tönteri...

... har precis tittat klart på dansbandskampen och töntbandet Lars-Kristers vann *suck*  Dom kunde i den sista låten inte ens komma ihåg texten och var på vissa ställen falsksjunget dessutom. Ne, värdiga vinnare var Scotts, som jag tänker följa ute på dansbanorna runt om i landet.

Aldrig i livet jag kommer att lägga en spänn på att dansa till töntarnas marsch!!

Allt avklarat..

.. förutom en sak, och det är ingen panik med det.

Glöggen som jag ska bli lullig av/på har jag inte gjort i ordning än.

B L O S S A    B L O S S A    B L O S S A, glöggen heter Blossa

Hysteriskt..

var namnet. Hysteriskt sa Bull.

Nu är jag färdighandlad, av alla de sorter. Både mat, klappar och andra nöjen. *pust stön stånk*

Men folk är som hysteriska i alla affärer. Det rivs och slits i allt. Fick störst dårpippi i på stormarknaden när jag skulle handla mat. Man parkerade sina kundvagnar precis hur som helst, eller drog dom med sig in på allt som skulle inhandlas och i och med det spärra ett större område för andra. För att inte tala om hur folk betedde sig vid kyldiskarna där skinkan finns. Tack gode gud att Mini inte var med. Var jobbigt nog ändå.

Nu ska jag sitta ner en liten stund och sen gå ut i köket och lägga in sill. Ska åstakomma 2 sorters sill tänkte jag och kanske något julgodis. Sen ska jag plocka i ordning i Minis rum så även det blir julstädat. När det är klart så ska alla klappar slås in och jag bli lite smålullig av glögg.

Så här gott om tid brukar jag inte ha före jul, undrar vad jag kan ha glömt

Och jag som skulle..

... göra så mycket när jag kom hem.

Gick förbi post/paket-utlämningsstället och skulle bara hämta min bok som låg där, Mia - sanningen om Gömda av Monica Antonsson och medan jag väntade på t-banan skulle komma öppnade jag paketet och började småläsa. Det var vid kl 15-tiden. Nu kl 19.20 har jag tvingat mig själv att lägga boken åt sidan så jag kunde få mig någon mat i magen.

Hurvida sanningshalten är, i denna bok kontra Gömda/Asyl och alla dom andra böckerna låter jag vara osagt. Jag ska läsa klart boken först och sen ta ställning. OM jag ens kommer att ta ställning. För som det är i flesta fall, finns det flera versioner av sanningen beroende på vem man frågar och vem som tolkar.

Men bra är det i alla fall att sånt här kommer upp i dagsljus. Köper jag en bok där det står att den är sann, så förväntar jag mig det med. Inte att den är bygg på lösryckta delar som är sanna i sig, men tillsammans blir en påhittat historia.

1 timma kvar..

.. sen tar jag julledigt!!

Nu är jag på jobbet..

.. dom sista skälvande timmarna ska avverkas innan det blir julledig här. Straxt en kopp kaffe och sen stöka undan lite papper så jag lämnar jobbet med ett tomt skrivbord.

Lite bättre sömn hade inte varit fel, men det var svårt att komma till ro efter gårdagskvällens intermezzo.

Hur har ni det ?

Inget slummer ..

... i soffan inte när jag kom hem.

Låg och halvslöad i soffan när mobilen ringer. Det är Mini som ringer med gråt och tårar i halsen. Vi hinner prata i ca 5 min när hon lägger i från sig luren och jag hör hur hon motar mot exets nya ur sitt rum och sen tystnar telefonen. Jag försöker ringa upp igen men då blir det upptagetton och gången därpå så är telefonen avstängd. Genast slänger jag mig på den vanliga luren och ringer dit 4 ggr utan svar och på den femte gången svarar exets nya.

Jag ber med stark, arg, rädd röst att få prata med Mini NU och kärringen slänger luren i örat på mig. Då vräker jag mig i kläder och kör med vindens hastighet till exets hus där Mini befinner sig och bultar på dörren. När dörren öppnas tränger jag mig in i hallen för att få träffa Mini och se med egna ögon att hon är okej.

Varje gång jag försöker förklara för Mini varför jag har kommit dit så står exets nya bredvid och kallar mig för lögnare "för så har det ju inte alls gått till och jag bara misskrediterar och undergräver hennes auktoriet". Dock sagt på engelska, för bor man i Sverige så behöva man ju inte lära sig svenska *suck*.

Tillsammans med Mini går jag in på Minis rum och försöker få förklarat för mig vad som har hänt, vad som är upprinnelsen till att hon var lessen i telefonen i första skedet och Mini och jag kommer överens om att ringa till hennes far/mitt ex och förklara situationen. Då blir exets nya förbannad för att vi pratar med honom så att hon inte kommer fram på telen till han.

Min reaktion och mitt agerande är ju bara rent mamma-mässigt. Har man inte barn så tror jag inte man förstår känslorna som bubblar till inom en.

Enligt överenskommelse med exet och Mini åker jag hem igen och att han ska reda ut vad som skett och sen återkoppla till mig. Väl hemma så började jag funder om jag skitit i det blå skåpet och om detta kan komma att användas mot mig. När exet sen ringer mig så är det no hard feelings alls från något håll och han förstår mig och min reaktion.

Nu sitter jag här och andas tungt och undrar vad som hänt.

Om sår som aldrig läker..

... hittade jag detta inlägg hos Pangbruden. Jag tycker det säger allt och bara länkar det.

Tiden läker inte alla sår. Av vissa sår blir det ärr som gör ont varje gång man gnider på det och gör en påmind om vad som skett.

Spärrat..

.. verkar dom ha gjort med MSN. Kommer inte åt det alls härifrån jobbdatorn. Funkade hur bra som helst igår, men nu blir det bara felmeddelanden. Alla andra sidor jag prövar öppas så bra så bra, men inget som har med MSN att göra

Uppdatering

Så här efter lunch så fungerar msn precis som vanligt. Straäääängch... Min dag är räddad ;)

Hur man gör bort sig..

 • Man börjar kvällen innan med att gå och lägga sig sent.
 • Dagen där på tar man sig en liten kort sovmorgon
 • Sen går man in i badrummet och börjar göra sig i ordning - glöm inte spola ordentligt med vattnet så man inte hör vad som händer runt omkring
 • Möt därefter upp en helt vilt främmande karl i hallen som ser lika chockad och upprörd ut som dig själv
 • Börja skälla ut karln efter noter och samtidigt börja veva upp storsläggan och mota ut han mot ytterdörren
 • Lyssna lite förstrött på hans förklaringar att han är din städhjälp från firman XXX som du har avtal med
 • Skäms sedan och försök be om ursäkt för ditt uppträdande för du har glömt det är torsdag och att det är då du har städhjälpen
 • Hoppar fort i kläderna och rusar sen ut och ger sig i väg mot jobbet - med högröda kinder av skam


Hur har din dag börjat ?


Återkommer...

.. imorgon.

5 meter balansgång..

.. avklarat och det är sista gången jag tänker utsätta mig för det med.

Gardinstången i vardagsrummet är så lång och att ta ner den för att byta gardiner är ett konststycke i sig, en balansakt väldigt hög klass. Det är med risk att stången går av på mitten av tyngden av tyg på både ner och uppfärd. Trots jag är stor motståndare till panelgardiner får jag allt börja med det, eller i alla fall ha den typen av gardinstång som inte är lika bräcklig som den kirschstång som jag har idag.

Julrulle och lille rulle är uppe och på plats så nu är julen här för mig *ler*

Ursäkta kvaliten på bilderna, men dom är tagna med mobilkameran och vi är inte riktigt överens den och jag.Rudolf med Röda mulen..Och hans nötiga knäppiga kompis lillrulle

Kommentarerna...

... ligger nere.

Kan inte kommentera en enda blogg som har blogg.se.

Tekniken är fin.... när den fungerar *suck*

Mama... take me home..

.. så känner jag just nu.

Kl 10.30 blev jag uppringd av Höga vederbörande som ber mig kontakta restaurangen för att beställa kaffe och kaka till mötet idag. Jag frågar lite syrligt  "jaha, för hur många, till var och när" (eftersom jag fortfarande då inte fått reda på någonting mer än att mötet är på eftermiddagen).

Då får jag veta var det ska vara någonstan och när. Idioten vill ha kaffet till kl 12!!!! som är restaurangens rusningstid. Tur/otur har jag gjort mig ett namn i restaurangen så jag kan få hjälp att i alla fall och få ihopplockat, så får jag hämta själv och leverera det till rätt plats.

Samtidigt så visar det sig att Höga Vederbörande även har utsett mig till kontaktperson som gästerna ska ringa till när dom anlänt.

Summa sumarum... jag fick 10 min lunch och jag är jävligt förbannad, för det är inte första gången detta inträffar!!

Vad trött jag blir..

.. inte för att jag sov länge i soffan, utan kunde somna som vanligt när det blev sängdags och klev upp när jag skulle i morse.

Fick i går en förfrågan om jag kunde sitta med på ett möte som idag och föra mötesanteckningar och jag tackade ja till det. Men jag har inte fått veta NÄR mötet ska vara eller VAR mötet ska hållas. Nu så är höga vederbörande iväg på ett annat möte och jag får sitta här som ett fån. Höga vederbörande har lämnt ut information om att "mötet hålls i eftermiddag", men när fan börjar eftermiddagen och hur löser det mitt problem med var jag ska infinna mig!!??

När ska jag få behövlig information som berör mig???

OJ!!

Det som inte fick hända har hänt.

Jag kommer hem från jobbet och jag ska bara sätta mig ner i soffan en liiiiiten stund och sen sätta fart med det jag ska göra.

Nu ca 2½ timma senare sitter jag upp yrvaken! Jag har alltså somnat i soffan och sovit, PÅ TOK FÖR LÄNGE.

Jaja, lär inte somna så tidigt som jag hade hoppats på

Det är måndag morgon..

.. och en dag närmre helgen.

Snart, snart har jag långledigt. Många dagar runt jul till att göra så lite som möjligt på, på så lång tid som möjligt. Kom igen nu Dagens Eko, fyra dagar, förutom denna, kämpa lite till. *peptalkt till mig själv*.

För att jag inte ska svulla igen helt efter all god mat,dryck och vad det nu kan serveras så kommer jag in och röjer i löneträsket dagarna före nyår och sen bär det av till Orsa för mysig ledighet och nyårsfirande. Nu längtar jag, BIG TIME!!

Utmärkelse..

... har jag fått, av Pia (för mig en ganska så ny bekantskap)

"Denna blogg byggs och fylls av NÄRHET - närhet i rum, tid o relationer!

Dessa bloggar är osedvanligt charmerande och söta, och syftet är att finna och att vara vänner. De är inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Vårt hopp är att när banden på dessa utmärkelser är gjorda, kommer ännu fler vänner ha fortplantat sig.
Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!!
Ge denna utmärkelsen till åtta bloggare, som i sin tur väljer ut åtta bloggare. Kopiera in texten o bilden på deras utmärkelse..."


Jag är lite anti det här med utmaningar, kedjebrev och vad allt nu kan heta. Men jag är inte sämre än att jag kan göra undantag ;)

Utan inbördes rangordning har jag valt ut:

Kramgo
Catilona
Ann-Sofie
Orsakullan
WTF
DD
Mia i Gävle
Pangbruden


Stavar och stakar..

.. så illa när det bara är barmark här *suck*. Är såååå sugen på att få klämma lite lagg i nån skidbacke eller två. Speciellt när Kramgo var så snäll och talade om att backarna i Grönklitt är öppna nu och går för full kapacitet från och med nästa helg.

Jag är ingen vacker syn när jag kommer ner för backen, men jag har attans så kul!!

För att lindra min abstinens lite så har jag varit med i 2 tävlingar och hoppas att nån vänlig själ låter mig få vinna, åtminstonde en av dom. Den ena tävlingen är vinsten 1 vecka för 6 pers i franska alperna, självhushåll och gratis liftkort. Den andra tävlingen är priset en weekend i kittelfjäll eller tärnaby fjällhotell. Vilken av priserna jag vinner spelar ingen roll, bara jag får pumpa lite puder ;)

Funderar starkt på om det kan finnas ett par timmar till övers när jag åker upp till Kramgo över nyår, om jag ska kunna klämma in en ½ dag eller så. Får se hur jag kan lösa det hela, utan att ha allt för stor pakning med mig upp eller känna jag stressar livet ur mig.

En hel del vettigt..

.. tycker jag det blir sagt i denna debatt-artikel i DN om tillsatserna i den mat vi äter.

Men som med mycket annat, så ska allt användas med måtta. Vissa E-produkter är nödvändiga för vår hälsa och andra är bara "lull-lull", om jag nu får uttrycka mig så vårdslöst.

I dag söndag..

... kommer bestå av ihopplock av lägenheten och fix med tvätt. 4 maskiner tvätt här i lägenheten. Konstigt en vanlig 3-rummare inte är byggd som torkrum *S*. Kläder är väl en sak, men lakan och handdukar  *suck* Eller så är det mig det är fel på, som gör det mesta med ketchup-effekten - förs ingenting, sen ingenting och sen ALLT på en gång.

Men lite tur har jag, för på torsdag kommer Städ-hulda och städar inför julen och sen ser jag inte henne för än i mitten av januari igen. Men det kan jag stå ut med, med råge. För bättre vinst kan jag inte ha vunnit, eller hur Kramgo ;) Måste passa på att njuta av det hela, då det tar slut i mitten av april.

När jag har varit duktig med tvätten, enligt mina mått sett, så har jag en välförtjänt stund i bastun som väntar på mig.

Vad ska ni göra ?

Lördagskvällen..

.. som var gick i slöhetens tecken.

När Minis kompis hade blivit hämtad och åkt hem, ville Mini göra kristyr på en del av dom hembakta pepparkakorna. Det blev vit, rosa och grön kristyr. Kanske inte dom vackraste peppisarna med helt klart originella. ;)

Sen på det så blev det middag, uppvärmda rester sen i onsdags, mer hade jag inte ork till plus att Mini och Morfar förstörde mina middagsplaner för idag redan i torsdags.

Sen kryddade vi till det hela med att dricka läsk (jag drack sprit på tub) och äta chips i soffan  framför "Kung Fu Panda". En film som Mini fnittrade så där härligt gott till och jag småslumrade.

Helgtrogna som vi är fick Mini somna i soffan, som blev nån gång under slutet av Dansbandskampen - jävla skitprogram tycker jag.  Det är kul att dansa till sån musik, men inte som tv-underhållning. Jag fortsatte tv-tittandet i soffan med Mini snarkandes bredvid mig. När det sen blev dags att ta Mini till hennes säng och jag krypa ner i min säng, kommer jag på att jag inte har bäddat i rena sängkläder *SUCK* hos mig alltså.

Mini stöttar jag under armarna till sitt rum och stoppar om henne och jag sätter mig i soffan igen och hoppas att sängen ska bädda sig själv. När kl är 1 så inser jag att det inte kommer att hända så jag får vackert kliva ur soffan, gå till linneskåpet och ta fram lakan för att sen bädda sängen - SJÄLV!

Sen blev det äntligen God Natt - för mig.

Jag - en adventslucka...

Jag har blivit utsedd till lucka nr 13 hos Pia i hennes adventsblogg.


Är väldigt glad för luckutmärkelsen *ler* 

Tack så mycket Pia!!

Pyssel och tindrande..

ljus..

Jag och Mini tog oss en rejäl sovmorgon idag. Jag kunde ligga till ända klockan 10 och mini till straxt före 9. Sen upp, göra frukost, spela en omgång kinaschack och börja med dagens höjdpunkt: PYSSEL!!

Vi har tillverkat tomtar, snögubbar och andra småsaker.  Det har gått åt toapappersrullar, flirtkulor och annat smått och gott i mängder. Skoj har vi haft det. Samtidigt som vi pysslat har vi haft julmusik på på högsta volym. Det är ju ändå Lucia idag *ler*

Hur har er lucia-dag börjat ?

Julutmanad..

har jag blivit av Kramgo. Är ju inte den som är så där förtjust i utmaningar och kedjebrev, men ger det här en chans.

3 hårda paket du önskar:

 • ny stationär dator vore inte fel
 • en ny stor hushållsassistent - långlånar fars för tillfället
 • lampa till vardagsrummet

3 mjuka klappar:

 • Morgonrock i frotté - världens skönaste plagg
 • nylonstrumpbyxor - min stora fetish
 • En längre jacka - typ täckjacka som går ner över rumpan

3 viktiga klappar:

 • att vi inte drabbas av personalneddragningar
 • att jag, min familj och nära och kära får ha hälsan i behåll
 • Julefrid med MYCKET snö! - ja önska får man alltid göra.

Jag skickar denna denna utmaning vidare till Catilona, Pangbruden och Skärgårdsdoktorn. 


En sockerbagerska..

.. hon står i köket och bakar mest hela kvällen...

Mini är i full gång och bakar pepparkakor. Jag satte degen i onsdags, ett recept efter min mormor och nu så har dagen D äntligen kommit. Har själv ingen ork och lust för bak, men jag står för plåtinputtandet och plåtuttaget.

Imorgon ska vi ha kristyr på peppisarna och till det så har jag kompletterat florsockret med röd och grön karamellfärg.

Usch så trötter jag är!! Känner mig som ett lik...

Hästen är en rotfrukt???

Snälla hjälp mig!!

Om jag inte missminner mig så kommer ovan nämnda citat från en sketch ur Lorry, Peter Dalle sitter i en bar och klämmer ur sig "hästen är en rotfrukt". Men jag kommer inte ihåg när/var/hur. Jag kommer inte ihåg konklutionen om hur Peter Dalle kom fram till denna "tes".

Är det någon som kan hjälpa mig??

Grus i dojan..

hade jag inte, men väl grus i ögonen när jag vaknade i morse.

Usch, så svårt det var att öppna ögonen. Helst av allt ville jag stanna kvar under täcket i och njuta av den goa sängvärmen.

När jag väl var på jobbet efter att Mini var lämnad på skolan var det månadsmöte *suck och pust*. Tur jag satt längst bak och att jag inte snarkade, för jag har inte hört speciellet mycket av vad som sas.

Nerverna höll..

... Mini och hennes skolkamrater håll fanan eller rättare sagt ljusen högt och sjöng såååå fint så. Mini behövde inte träda in som lucia, men hon var lika glad för det.

Efter det fina skönsjungande luciatåget bjöds det på fika. Ja, alltså inte efter tåget som så, utan när det var färdigt gick vi upp till klassrummen och fikade.

Efter en knapp timma avvek jag och for tillbaka till jobbet så morfar och Mini fick avsluta på skolan tillsammans och sen åka hem hit och äta av dom färdiga matlådorna jag gjort. Men det är Morfars regler som gäller när Morfar är med Mini så Mini ringde mig strålande glad och berättade dom satt på pizzerian och åt *fniss*

Vad ska man göra *S*

Stackars Tomten.. finns han ?

Denna "vetenskapliga undersökning" angående Tomtens existens har vandrat runt i ett par år, men det är en klassiker. =)

Existerar verkligen tomten?

 1. Inga kända arter av renar kan flyga. Det finns dock ytterligare 300000 levande organismer som skall klassificeras, och även om flertalet av dessa är insekter och bakterier, är det inte HELT uteslutet att det bland dessa finns flygande renar.
 2. Det finns två miljarder barn (personer under 18) på jorden men eftersom jultomten inte verkar betjäna de muslimska, hinduistiska, judiska och buddistiska religionerna, reduceras arbetsbördan till endast 16% av det ursprungliga antalet - 321 miljoner. Med ett genomsnitt av 3,5 barn per hushåll blir det 91,8 miljoner hem. Vi förutsätter att det finns åtminstone ett snällt barn i varje hem.
 3. Jultomten har 31 jultimmar att arbeta på, tack vare tidsskillnaden mellan de olika tidzonerna och jordens rotation, och om man antar att han reser från öst till väst (vilket verkar logiskt). Detta medför 822,6 besök per sekund. Det innebär att för varje kristet hushåll med snälla barn, har tomten 1/1000 sekund på sig att parkera, hoppa ur
  släden, krångla sig ner i skorstenen, fylla sockorna med klappar, lämna resten av klapparna under granen, äta de godsaker som möjligt blivit kvarlämnade, få sig själv upp genom skorstenen igen, tillbaka upp i släden och sätta fart vidare mot nästa hus. Vi antar nu att vart och ett av dessa hushåll är jämnt utplacerade över jorden (vilket vi, naturligtvis, vet inte är sant men för våra uträkningars skull så accepterar vi detta), vilket ger 1,2 km mellan varje hushåll, en total resa av 110 miljoner kilometer, inte inkluderat uppehåll för vad de flesta av oss måste göra minst en gång var 31:a timme, plus utfodring av renarna och så vidare.
  Detta innebär att tomtens släde rör sig med en hastighet av drygt 1000 kilometer i sekunden, 3000 gånger ljudets hastighet. Som jämförelse kan nämnas att, det snabbaste människobyggda föremålet, Ulysses rymdsond, rör sig i, i sammanhanget, den löjliga hastigheten 44 kilometer i sekunden! En konventionell ren kan springa i högst 24
  kilometer i timmen.
 4. Slädens nyttolast tillför ytterligare ett intressant inslag. Om vi antar att varje barn inte får något mer än ett medelstort paket (1 kg), bär släden 321000 ton. Inte inkluderad tomten, som oftast är beskriven som överviktig. På marken, kan konventionella renar inte dra mer än 220 kg. Även om man går med på att "Flygande renar" (se punkt 1) kan dra, låt oss säga, 10 gånger den normala vikten, räcker det inte med femtio, inte heller hundra renar. Vi behöver 145900 renar! Detta ökar ekipagevikten - till 343000 ton. Åter igen, som jämförelse, detta är fyra gånger kryssningsfartyget Queen Elizabeths vikt.
  5.343000 ton som färdas i 1000 km i sekunden skapar ett enormt luftmotstånd - detta kommer att värma upp de stackars renarna på samma sätt som rymdskepp som återvänder till jordens atmosfär. Ledarparet bland renarna kommer att absorbera otroliga 14,3 quintiljoner joule av ren energi i sekunden - var. Kort sagt, de kommer att förgasas nästan omedelbart. De bakomvarande renarna går samma öde till mötes och det
  kommer att skapas öronbedövande ljudexplosioner i deras kölvatten. Hela renspannet kommer att vaporiseras på mindre än 0,00426 sekunder.
  Samtidigt kommer tomten att utsättas för G-krafter uppgående till 17500 G. En 150 kilos tomte kommer då att pressas mot slädens bakre vägg med en kraft av hela 2625000 N.

  Slutsats: Om tomten någonsin funnits och delat ut presenter på julafton, vore han död nu!


Där får man..

... för man har klippt och fixat till sig.

Det är ingen som lägger märke till det *S*. Men men, det är karlar jag jobbar med så det var väl inte väntat något annat *fniss*

Nervös väntan..

Mini är så spänd och nervös. Det ska vara luciafirande på skolan i eftermiddag och hon är "2e man" i tåget och första reserv för Lucia. Hon har tyvärr ärvt mina dåliga nerver och blir lätt nervös och till sig. Har märkt hela veckan att nerverna har legat utanpå, lillstrumpan min.

Här är svaret på alla nattgångar och sömnprat hon har kört med hela veckan. Plus att jag efter halva natten haft sängkamrat, något som hon la av med för 1 år sen eller så.

Självklart ska jag vara där och titta!!

Billig soppa..

Nu behöver man inte koka soppa på en spik längre. Bensinpriset är nere under 10kr såg jag på hemvägen. Och det trots en valutaoro, finanskris och en superhög dollar. Jag får inte ihop den ekvationen, men vad spelar det för roll när jag kan tanka bilen riktigt hyfsat billigt. Billigt och billigt är det väl kanske inte, men helt okej pris, för att vara bensin.

Hemresan..

.. kunde väl efter det tidigare ha gått bättre.

V hinner inte åka mer än 2 stationer kanske för än jag får reda på att t-banan är inställd på min sträcka, p.g.a brand. Ersättningsbussarna som ska sättas in sitter fast i trafiken och med tanke på att halva stan är avstängd för Nobelfestligheterna så underlättar det inte saken direkt.

Kliver på en ordinarie buss  som kör mot dom södra delarna men jag är inte säker på hur den ska köra så jag sitter och spanar ut i mörkret så jag vet på ett ungefär när jag ska pinlga och kliva av.

Bara ca 30 min sen hämtar jag Mini.

Pust, kan jag få ha det lugnt nu ?

Rådligt ingripande..

På väg mot bussen passerar jag *med risk för att bli klassad som rasist* en kvinna med en sån där vid svart kjol och 2 herrar med kniv i stöveln *gissa själva vad jag menar*. Kvinnan utmärker sig ganska så snabbt, antingen är hon påtänd av något eller så saknar hon någon hjärncell eller 15. Något konstigt är det.

Hennes manliga sällskap går lite före henne och pratar och gestikulerar bakåt mot kvinnan och stannar sen upp och jag tänker inte mer på saken för än jag sitter på bussen och får se denna kvinna i kjol göra en tjyvrusning upp mot en gammal farbror som står vid en bankomat och tar ut pengar. Kvinnan försöker slita till sig farbrorns pengar och kort *antar jag*. Det är först nu som jag ser att männen med kniv i stöveln bara står någon meter bakom farbrorn och det är det dom har gestikulerat och pratat om för dom bara väntar ut det inträffade.

Dom enda som reagerar och ingriper är 2 andra yngre kvinnor, i byxor ;). Dom ser till att kvinnan inte får med sig något av farbrorns saker. Hade jag bara hunnit ur bussen så hade jag hjälpt till. Mellan bankomaten och bussen står 3 herrar i 45-50 års åldern och gör ingenting. Tack vare detta så kan  herrarna med kniv i stövlen och kvinnan i stora vida svarta kjolen bara gå där ifrån när rånförsöket misslyckades.

Det är väl inte för intet ens fördomar späs på när man ser detta.


En get den sket..

men vad gör fåret? *S*

Ingen fara på taket här. Ingen vit kramgo jacka behövs till mig inte. Har bara tillbringat lite död trött tid här med att köpa Bror och Far en gris och en get och ett får till Mini i juklapp till bättre behövande, här hos Webaid. Hoppas dom väl kommer att passa.

Det är mitt strå till stacken, vad är ditt ?

Nu e jag..

trött på det här.

Men hemgång kan ske tidigast om en timma. Bara bita ihop och suga i.

Julen kommer ..

.. tidigt i år och jag har glömt min tomteluva.

Håller på att sorterar och fördelar julklappar inom avdelningen, som vi fått av arbetsgivaren.

Ho ho

You better hurry up, tomorrow christmas day...

Julstämningen..

... är i full gång här hemma.

När Mini var upphämtad åkte vi till ett shopping-center nära oss, där  Mini fick 500:- att köpa julklappar till mig, Morfar och Morbror för.  Plus att jag passade på att handla ett par till Far/Morfar med. Hon har varit väldigt kreativ i sitt tänkande när det gäller att komma på saker.

Nu så står hon vid köksbordet och slår in sina egenhändigt inköpta julklappar och sjunger "Gläns över sjö och strand" för full hals. 8 av 10 toner är rätt, så det verkar som hon har fått ärva musikaliteten och sångrösten som Morbror hennes fick allt av. Jag är glad om 5 av 10 toner blir rätt.

Hur ligger ni till i julklappssöket?

Hur är det med er tonsäkerhet? ;)

Lockar till mig...

... utan socker.

Nu är vi hemma och jag är klippt och slingad. Syns nog kanske inte så mycket för den oinvigde om vad som är gjort, men jag märker och känner. Det är väl det som är huvudsaken.

Det silvriga, glittriga jag hade i tinningarna har åter fått sin naturliga färg och sen finns det lite ljusa blonda slingor i det övriga. Jag som nästan aldrig har haft lockar, utan på sin höjd lite lite naturligt fall, har nu lockar och vågor i håret som aldrig förr. Det är inget fusk på något sätt, utan håret som har bestämt sig för att ändra på sig på ålderns höst. Jag tycker det bara det är toppen att det blivit så. Håret känns så mycket mer livfullt då.

Sen kan det bero på jag har en superduktig frissa med. Men trots hon har sin stol i en förort så är det inte speciellt billigt med sånt här piff. 1100:- fick jag betala och då var det ändå nån form av rabatt i det här. Jaja, skattepengarna jag har fått ska rulla dom med ;)

Ps.Kramgo - du fick beröm för slingorna du gjorde på mig i midsomras ;) Ds.

Saker försvinner..

.. som jag har lagt in i lönesystemet.  Börja om från början är inte kul, speciellt inte när sista dan är idag.


Leas lockar..

.. faller i morgon. Eller rättare sagt Dagens Eko´s lockar. Har tid hos frissan, inte varit där på ett år eller så. Så nu ska det bli slingor och klippning, dock inte så mycket på längden. Men slitet som håret är lär väl 5-7 cm åka i alla fall för att få bort det.

Vad ska man med botox till..

.. när man får samma effekt av en fläskläpp, dock inte lika bestående.

Mini satt/låg och balanserade på en bäddmadrass på golvet som jag inte burit ner i källaren sen Kramgo var på besök *skäms på mig* och vad Mini gjorde eller hur hon gjorde vet jag inte. Men dunk sa det i golvet och blodet forsade ur munnen hennes. Trodde först en av hennes vuxenframtänder fått sig en sjujävla kyss så jag var beredd på att åka iväg med henne. Men när jag lyckades tvätta till henne lite och kunde börja undersöka saken så var det ett liiiitet jack i överläppen som det blödde ymnigt ur.

Var inne och tittade till henne för 2 minuter sen och hon är inte grann eller gran. Läppen har svällt fint *S* Hon har nu en fyllig överläpp som vilken fotomodell som helst skulle vara avundsjuk på.

Med armbågen..

... kom förfrågan och jag tackade nej (läs här).

Min förra chef T gjorde oss sällskap till lunchen och på vägen upp till kontoret igen så fick jag frågan eller vad jag nu ska säga.

"VD:n ska prata med Fröken B och fråga om hon är intresserad att flytta upp när Fru P går i pension. Om Fröken B tackar nej, kanske du är intresserad då".

"Jag ska tänka på saken" svarade jag då. För det kändes inte riktigt rätt, inte med tanke på hur han hade tidigare hade lagt fram förfrågan. Plus att jag vet inte så mycket om den tjänsten, mer än att den ska göras om.

Men samtidigt så förstår jag. Nu är T andreman i styrhytten och har inte samma "makt" och bestämmaderätt som han haft tidigare. Och så här i besparingstider så sitter jag ändå bra och tryggt på den stolen som jag har idag. Vore dumt att riskera min anställning på något sätt och gå från toppenarbetsuppgifter till än så länge okända, som kan bli mindre stimulerande, om man har otur.

Dagen K

Nu är det dags, nu är dra-maten packad och klar. Bara jag som ska ur nattsärken, borsta tänderna och i andra kläder. Sen är jag redo för stoppning, korvstoppning hela dan.

Vad ska ni göra idag?

YES YES YES

MARKUS VANN MARKUS VANN MARKUS VANN MARKUS VANN MARKUS VANN MARKUS VANN MARKUS VANN

Fan!! Det vågade jag aldrig tro efter Jespers fantastiska fantomåk.

ÅÅÅHH va glad jag är nu!!!


Det är svettigt..

... att tävla i tv-soffan.

*håller tummarna för fullt här och har nu gömt mobilen*

Var god stör ej..

Tagning!! Tystnad!!

Det är "Stjärnor på is" nu och jag är en sucker för det programmet eller rättarare sagt Markus Fagervall.

Må bäste Markus vinna!!

Uppdatering

Efter 2 åk av Markus så är jag i extas!! Han lyckades i 2a åket få 6.0 av samtliga domare och jag har snart gjort mig bankrutt på sms. Må han bara få åka 3e åket med.

Uppdatering 2

Nu är nerverna på utsidan, hur ska detta gå

Uppdatering 3

Markus F och Jesper B är i final. Ganska så väntat. Inget fel på Jesper, han är duktig tekniskt men saknar karisman och feelingen, tycker jag iaf. Lars F har gjort ett kanonjobb som har tagit sig hit så långt

Ytterdörrens tur..

... att bli pyntad.
Ja, jag har gjort kransen själv. Det är en av mina kreativa sidor jag visar nu. Jag är inte skyldig till alla vinflaskor som vinkorkarna kommer ifrån. Jag får hjälp med det. Men vin är gott ;)

Förra året.. denna tid..

... så var det prickig korv som gällde i det Dagens Ekoska residentet.MMM... det var vattkoppor som gällde då. Stackars Mini vad hon led då. Kylbalsam, våta handdukar och ibland korta sittningar i badbaljan var hennes enda lindring när det var som värst.

Sen fick jag så underbar hjälp av Catilona som åkte hit från Västmanland för att vara med Mini så jag slapp vara hemma från jobbet.Hoppas vi klarar oss ifrån sjukdomsläger denna jul Att jag sen brukar klappa igenom lagom till nyårsafton är en helt annan historia.

Valet har bestämt sig..

..

Ni som har följt min blogg ett tag kanske vet jag har beslutsångest över en tapet jag hittat till vardagsrummet. Nu efter många om och men så har jag bestämt mig och är därför tillbaka på ruta ett när det gäller val av tapeter. Med andra ord så har jag valt bort den som jag trodde skulle bli tapeten med stort T. Allt på grund av vardagsrummets utformning.

Ett rum med öppen planlösning och knappt inga hela väggar eller kvadratiskt/rektangulärt utformad och med fönster ut efter en hel vägg gör det hela till ett omöjligt grepp. Jag är inte tillräckligt inredningskunnig för att få till ett bra resultat och så roligt tycker jag inte det är att renovera eller har så mycket pengar så jag tycker det är värt att satsa och våga prova.

Jag får helt enkelt börja om från början och se vad det finns för tapeter igen.

Hå hå jaja...

Idag har dagen bestått av ingenting. Jag sov till 9, länge för mig. Sen slappa och slöa i soffan, ätandes frukost och slösurfa lite. När klockan började närma sig lunch slängde jag på mig lite paltor och åkte iväg och hämtade några paket som  legat på postens utlämningkontor tillräckligt länge - innehållandes lite saker jag köpt via tradera.

Sen mer slapp och slö i soffan tittandes på brittiska tv-serier och bara varit. Kände detta var dagen D för att göra sånt här. För från och med imorgon så blir det andra bullar. Eller bullar och bullar, korv ska det bli.

När jag hämtat Mini så ska vi åka ut till min far där Tant B kommer att möta upp så ska vi stoppa korv hela dan *ler* Lite jul och traditioner håller jag allt fast vid även om jag personligen skulle både kunna ha och mista julen.

När det gäller julklappsläget så har jag full koll. Bror är det färdighandlat till och Far och Mini vet jag precis vad jag ska köpa.  Det ska ske nu under veckan som kommer eller i alla fall till Far. Mini får jag kanske avvakta med tills hon är hos sin far igen för även små grytor har lock *fniss*.

Så var det ja..

Nu är jag hemma igen efter att vågat vågat mig fram på det åländska havet. Jag har åter igen, så här hemkommen, hunnit reflektera varför jag inte är så där överförtjust i att åka på dessa konferenskryssningar. Att jag aldrig lär mig, liksom. Det är absolut inget fel på mitt resesällskap, gänget jag har konfererat med. Jag förstår också varför man lägger konferenser på båtarna, speciellet min firma - för vi har väldigt bra pris hos rederiet. Men sen är det slut på det positiva - när man ska beblanda sig med dom som åker på kryssning för att underhålla sig - ja, supa skallen av sig, få i sig så stor mängd alkohol på kortast tid och därvid lag också lämnar all sunt förnuft och hänsyn hemma.

Och här hade jag skrivit ett långt utlägg om bristen på hänsyn, men tack vare teknisk failure så försvann det *morrar* och det var för långt för att jag ska orka skriva om det

Summa sumarium - en bra resa, trevligt sällskap och god samvaro. Skötsam i vanlig ordning och låg till sängs före 00.30 och kroppen känner inte alls av att det har varit kryssning.


Varför ...

... kommer jag aldrig i säng i tid..

Skulle ha legat för minst 1 timma sen...

Blir en skoj dag och kväll imorgon *Suck*

Packad och glad..

... det är jag det.

Inte är det mycket som ska med ner i väskan, tur det finns resårband i som kan hålla fast innehållet. Efter packandet så tog jag mig en dusch så nu är jag mycket piggare och gladare. Får se om jag säger likadant vid samma tid imorgon *S*

SM-marathon i ...

... konferenser.

Jupps!! Det är det jag har ställt upp i. I morgon och på fredag ska jag vara på det åländska havet och prata verksamhetsplaner, budget och arbetstider. Ett nytt gäng att knyta bekantskaper och skosnören med. Skojigt värre *S*

Så idag har allt gått med rusande överloppshastighet för att få klart allt innan vi ger oss av i morgon. Märks så väl när man är borta ett par dagar hur arbetsuppgifterna svämmar över. Det blir ju inte bättre av att veta man har en deadline på tisdag som ska hinnas klaras av med -2 dagar, och att jag var borta 3 dagar i förra veckan

Så idag har jag inte varit speciellt social på jobbet. Jag har haft minimalt med fikapauser och korta sådana. Lunchen hann jag knappt tugga och svälja innan jag var på plats igen. Säger då det, tur det inte är min Mini-vecka så jag kunde sitta kvar en stund idag och få koll, på det mesta är väl bäst att tillägga.

Dags att..

.. hitta en ny bloggplattform?!

blogg.se har inte rosat marknaden direkt idag. Seg segare än segast. Tycker det ofta är tekniska bekymmer och att kunskap till att ordna till felen inte finns. Det fixas på ett ställe för att bli fel någon annanstans istället.

Slut..

... som artist..

Jepps det är jag det!!

I söndags kväll bad bror min om hjälp, att först få övernatta hos mig och sen att jag såg till att han kom med tåget 0623 *suck så tidigt* Snäll lillasyster som man är så ställer man upp ;).  Så måndag morgon var jag på plats på jobbet vid 0645 och kom hem runt kl 16. Hade tänkt att sova en skvätt men det hann jag inte med. Somnade runt midnatt.

I morse vaknade jag före väckarklockan med en 15 min tillgodo så där. Ingen idé att somna om, upp, göra mig i ordning och iväg till jobbet. Var väl på jobbet till 0715 eller nåt sånt. Hade mina förhoppningar om att kunna få gå hem tidigt så jag skulle hinna med en power nap i soffan. Men där bedrog jag mig, big time.

Kl 14 började jobb på jobb rulla in. Högprioriterande jobb. Så för att sammanfatta det lite kort så har jag gjort skäl för min lön idag, big time!! So bye bye power nap. 

Nu sitter jag i soffan helt död. Men kan inte gå och lägga mig för än jag har förberett inför torsdagen och fredagens konferens.

Den underbara ..

... tekniken...

Är så bra och trevlig när den vill fungera och nu så är det segare än kola och sirap ihop i hela datorsystemet på jobbet. Ingenting vill sig, inte i alla fall som jag vill. När sen jag ska försöka hjälpa "folk utifrån" är det inte speciellt skoj när man inte kan få upp informationen på skärmen eller få ut en enkel utskrift.

I wanna go home...

Var väl det jag visste..

... så nu tänker jag inte ha dåligt samvete. Inte efter att ha läst denna artikel i AB

"Bättre lite skit i hörnet än ett rent helvete"

Mitt tradera...

.. har väl gått så där.

Ca hälften har blivit sålt och en fjärdedel fått skambud på och resten inga bud alls. Anledning? Ingen aning alls. Jag hänger inte läpp för det. En spekulation jag har att jag annonserade "fel" kläder vid "fel" tidpunkt. Kanske blir det en omgång annonser till våren eller så letar jag upp nån klädesbytes-marknad eller nåt.

Tradera.com - en del av eBay

Med tanke på det ekonomiska läget så borde andrahands-affärerna få ett uppsving. Även om man som säljare inte ska/kan räkna med en superförtjänst.

Så lite blodad tand har jag allt fått.

Sen visar det sig, när jag tittat igenom andra annonser - för porslin och så, att jag har nästan en förmögenhet ;) *allt är relativt* En liten pensionsförsäkring finns i ett par av mina köksskåp ;)

Varning utfärdas!!!

PMS-häxan har anlänt. Lika oväntat och objuden som alltid. Det är väl därför jag blir på så dåligt humör och stubinen så kort.

Hantverkare..

.. i korridoren lång.

Ett konferensrum hos oss ska göras om. Vi har väntat i en evighet *känns det som* att det ska bli färdigt. Det har beställts möbler, det har leverats fel möbler, "fel" tv har kommit osv osv osv. Nu helt plötsligt så vimlar det av hantverkare av alla de sorter. För nu har proppen gått och ketchupeffekten är total.

Alla inblandade har nu levererat rätt saker så nu ska det göras i ordning och alla anser sig vara först, att deras jobb ska utföras först.

Att dom sen håller till precis utanför mitt kontorsrum och väsnas med verktyg och ord, är det ingen som tänker på. Så nu sitter jag instängd, fånge i mitt eget hem *S*

Gårdagen igår..

.. hände inget speciellt så där.

När Mini hade åkt till sin far tog jag mig själv till badhuset. Hade tänkt att simma några längder men det var så vansinnigt mycket folk. Jag smet ner till relaxavdelningen istället och njöt av bubbelpool och stillhet. Inte helt fel det heller.

När jag sen kom hem, hade ett par grannar ordnat ett glöggparty för oss boende på gården. Bl.a. för att vi har fått en del nya grannar som vi ville önska välkomna in i gemenskapen.

Sen efter det blev det en stoooor höjdare *suck*. Dejt med tvätthögen *dubbelsuck*. Jag vek och jag vek och jag vek. Till slut så var högen borta.

Allt vikande gjorde mig så slö att jag sen bara satt i soffan och slötittade på tv. Och tro det eller ej, jag var i säng före kl 22 igår!!

RSS 2.0