Pengaslöseri!!!

Nu går fanemej skam på torra land eller ska jag säga övergångstället.

Vad är det här för larv och hur många miljoner kommer inte detta att kosta oss skattebetalare???

Herr Gårman har gift sig med Fru Gårman och då ska man för jämlikhetens skull sätta upp och byta ut redan befintliga existerande skyltar ???
Har inte Vägverket bätter och viktiga saker för sig än sådana här dumheter ???
Men för tusan, är vi ändå inne på det spåret så kanske det finns andra skyltar som ska kvoteras in ??? Inte för att jag kommer på någon så här på rak arm, men det vet dom på Vägverket bättre för dom  har folk som rullar tummarna verkar det som.Ska starta min egen proteströrelse. Jag kommer att  vägra gå på övergångsställen som har Fru Gårman uppsatt!!!

Att Herr Gårman ens heter Herr Gårman är ju för att det kommer från "Här Går Man", för att man har vitsat till orden lite. Hur vitsig ska man vara för att få ihop Fru Gårman med det??

LÅT HERR GÅRMAN VARA ENSAM PÅ TÄPPAN!!!

Bilden som saknades..

... till förra inläget har hittats.Sten och Sture Bäver, in action *S*

Hummande bävrar...

... har spekulerat..

Det var ju bestämt att min Far skulle komma till mig idag efter jobbet och hjälpa mig att sätta upp hatthyllan. När Far ringer och säger att han är på väg, meddelar han att även Farbror O är med. Visste inte det krävdes två karlar för att borra upp en hatthylla *S*. Det var Farbror O som på egen begäran följt med då han vill se och mäta lite på balkongen.

Dom hinner inte in mer än in genom ytterdörren förrän Far och Farbror O kliver ut på balkongen och börjar mätta, humma, klia sig i huvudet, krafst ner något på ett papper eller två, ställt lite frågor sig emellan:

 -"om man tar x........ och gör  z....... vad tror du ?"
- "nja, det är väl bättre om f... möter u..... så får vi zz... då kanske vi kan lösa det"
- "men du, nu har jag nog lösningen, b--- får gå mot t.... så la voile la! "
- "ja precis!!! så gör vi... men vi ska kanske åka förbi brädgården och prata med dom hur dom skulle göra?"

Så höll dom kära bröderna (fast dom är kusiner egentligen ) Bäver, Sten och Sture **), på i nån timma eller så hos mig, ute på balkongen. Var så roligt att se och höra herrarna när dom var i sin djupaste byggkoncentration *S*

Hur dom tänker lösa snickeriproblemet tänker jag inte lägga mig i för 5 öre, för det kan inte bli sämre än vad det är ute på balkongen nu. Tycker det bara är skoj när dessa herrar håller på och vill hjälpa mig.

När hummandet tog slut så, gav dom sig i kast med det som var dagens egentliga ärende, så nu har jag äntligen en fungerande hatthylla igen!!

Eftersom dom nu slitit så hårt så fick dom sätta sig ner vid dukat  bord och äta kotletter, brunsås kokt potatis, grönsallad och gelé. Ställer hemskt gärna upp på att sköta markservicen när jag får sån fantastiskt fin och bra hjälp av dessa silvriga herrar ;)

**) här var det meningen en bild av Bröderna Bäver ur Fablernas värld skulle ha suttit men hittade ingen sån i skrivande stund.

Ingen Dorothy..

... på besök som slår ihop klackarna ...;)                   Men väl Mini som har fått sitt första par klackpumps ;). Det ska böjas i tid, det som krokigt ska bli.

Hon flyttade in i skorna det första hon gjorde sen dom kom hem från affären. Hon går och klapprar och njuter och stilar. Men det bästa av allt: Hon Kan Gå I Dom!!! Kommer inte att behöva lyfta henne i nackskinnet om hon fortsätter så här. Men det bådar inte gott för mitt "lilla" skoförråd. Får leta upp låsbleck och lås kanske *fniss*

Tur som en tok..

... eller bara tokig i största allmänhet.

Var ute på lunchen en sväng. Tänkte passa på att handla kvällens middag redan nu så det är avklarat då käre far kommer hem till oss och ska borra. Blev sugen på kotlett så kotlett fick det bli. Kom ut ur butiken med en kotlettbit 1kg, två angusbiffar och 1 kg lövbiff, en grädde och mjölk för endast 214 riksdaler.

Nej, inga felslag i kassan eller så, utan helt enkelt kort datum på båda biffsorterna. Så när jag kommer hem i eftermiddag ska det paketeras om lite och in i frysen, så har jag middagar kirrade för minst 5-6 gånger.

Brukar ni göra så, handla billigare vid kort datum ? Eller anser ni att varan är förbrukad?


Förtydligande - När jag kommer hem så öppnar jag förpackningarna på en gång och luktar och känner efter så maten är fräsch. Skulle aldrig någonsin tillreda mat av varor som är halvsunkiga.
Bäst-före-datumet på dessa förpackningar är i morgon onsdag.
Sen finns det vissa varor jag inte skulle köpa på kort datum och det är bl.a. fisk och kyckling.

Det gick fort..

Nu har vi haft vår första nattfrost och första skrapabilrutan-morgon. Från att ha haft ca +10 grader om morgnarna så var vi nere på +4 nu, så det är en klar fingervisning åt vilket håll vi är på väg nu och vilken årstid som tar över. Ser även att det är en månad kvar ca tills vi ställer om klockan igen och får mörkare morgnar men något ljusare eftermiddagar/kvällar. Tyvärr så "tål" inte min kropp denna tidsomställning. Även om det bara är frågan om en timma, så tar det ett par veckor innan jag har ställt om mig helt.

Weeei weeeii weeeiiii

Nu har gardinerna kommit, sängkappan och överkastet.  Då var det bara gardinstång nästa, så är sovrummet klart !!!!

BIld på det kommer även det att presenteras framåt helgen.

Jag är mer än halvvägs genom tunneln nu, så ljuset på andra sidan bländar mig nästan

Rasande tempo..

... har allt gått i idag. Ser på klockan att det är snart dags att gå hem för dagen och hämta upp Mini på vägen.

Jag/vi  lär nog fortsätta på diskussionen vi påbörjade redan igår kväll; om när-var-hur det ska gå att fixa så Mini, på egen begäran, ska kunna ta sig hem från skolan själv med buss.

Ljuset i tunneln..

... blir starkare för varje gång nu.

Hallen är klar!!! Bara hatthyllan kvar och fototapeten, men det ska fixas imorgon och på onsdag. Måste ha pappas hjälp att borra och skruva hatthyllan. Styrkan i nacke och axlar har försvunnit efter allt hårt arbete med jobba ovanför huvudet hela helgen.

Så till helgen hoppas jag kunna visa er bilder !

Kil, kila, kilafors

Nu är garderoberna på plats, men dom lutar *suck*. Innan jag har fått rätsida på det så kan jag  eller rättare sagt ingen idé att lägga på överskåpen. Om det  är golvet som är snett, väggarna, sockeln eller garderoberna i sig har jag inte en aning om. Dom är för lätta och vingliga så dom måste förankras i väggen och trycker jag bak dom så uppstår en glipa, så morgondagen får jag använda till att köpa träkilar.

Men det gör kanske inte så mycket... för kortändan på garderoben som ska få på sig en fototapet måste jag slipa bort den glatta ytan på och det tänker jag inte göra för hand. Ska se till att få över pappas slipmaskin. När sen skåpen står som dom ska förankrade och hopskruvade och allt vad det nu ska till, det är då jag ska klistra lite till ;)

Ska detta aldrig ta slut *S* !!??

Fix och trix..

.. står på dagens agenda.

Nu ska alla möbler, alla och alla, d.v.s garderober, klädhängare, byrå och liten pall flyttas till sitt rätta ställe i hallen igen. Sen ska inredningen i sovrumsgarderoberna göras så jag äntligen kan få en överblick på vad det är för kläder jag har, inte minst alla skor.

När jag nu blickar över hallen så ser det inte alls så pjåkigt ut, inte för att vara gjort av en förstagångare i alla fall. En del skavanker finns, men dom kommer inte att synas när allt är på plats sen.

Vad ska ni roa er med idag ?

Då var allt uppe nu då..

.. och jag är mindre hungrig. Snodde ihop en hittepå-pasta sås och kokade tagliatelle till det. Har inte hunnit vara och handla som jag hade tänkt mig idag.

Det tog längre tid än vad jag trodde det skulle göra med tapeterna, men har man aldrig gjort det förut så får det ta den tiden det tar. Morgondagen ska ägnas åt tillbakaplock i hallen och uppstädning i garderoberna i sovrummet. Var till IKEA en snabbis idag och köpte extra klädstänger och annan inredning.

Har öppnat en pilsner nu, och det får bli mitt mys för kvällen och helgen det

Om ni skulle...

.. sakna mig, så håller jag på att tapetserar. Det går inte fort, men det går långsamt. Våd för våd klistras upp och verkar sitta kvar med.

Ska precis börja med den kortast väggen, men ändå djävligast. För det är på den som alla kontakter och tjafs sitter på så det ska klippas, fixas och trixas innan det går att kleta upp där.En liten sneak-peak kan jag bjuda på.

Nu har jag fått lösningen..

Är så myckte stök och bekymmer för tillfället på jobbet. Ett nytt arbetstidsavtal som ska implementeras *tror jag det stavas*. Men idag så var jag på en föreläsning/utbildning för att få alla frågetecken uträtta. Och visst fick jag det!!!

Per Automatik är tydligen på smekmånad tillsammans med sin nyblivna hustru Inga Besked så därför så ska Någon Annan ta hand om anställningsavtalet och skriva arbetsbeskrivningen för/åt Per Automatik.

Så för min del är det alltså som så; bara jobba på och se glad ut och hoppas det löser sig i slutändan

*SUCK*

Ny dag..

..ny utmaning. Ska sitta på föreläsning/utbildning hela dagen *pust och suck*

Sen fort hem, hämta bilen och åka iväg för att handla det sista som ska behövas för att kunna tapetsera. Har tagit mig en semesterdag imorgon, så förhoppningsvis så ska hela hallen vara klar senast söndag, tapetserad och uppmöblerad. Lika så hoppas jag sovrummet ska ta mer form, men allt kan inte göras då jag inte fått alla textilier än.

Ingen ork

och inget speciellt..

Så det blir nya fräscha friska inlägg imorgon istället

Tänd ett ljus..


Kopiera och skicka vidare

Första..

... kongerensanläggningan besktigad och klar. Helt okej ställe, som fyller sin funktion för vårt ändamål och lite speciella krav, men ändå inget ställe som man säger SUPERWOW åt. Har ett annat ställe jag ska se på på måndag, som enligt hemsida är det stället jag föredrar

Rösten i behåll..

Blev inte så mycket skrika av igår. En klart underhållande match, men ändå ingen supertoppmatch. Men det har givit mig blodad tand, så nu ska fler matcher ses live.

Farhågorna..

... är besannade.

Skräpet är borta precis som pappa lovat  OCH disken är gjord. Tack snälla tant B, men du skulle ha  tänkt på ditt onda knä i stället och tagit det lugnt.

Hinner precis slänga i mig lite mat för att sen åka till rinken och skrika mig hes *S*

Ring ring, men inte på mitt finger...

Precis när jag klivit ut från kontoret och ska bege mig på min shoppingrond ringer mobiltelen. Det är min högt ärade far som ringer och frågar lite försynt om han får använda sig av min nyckel som jag har hos han. " ja, jovisst får du det" säger jag då men frågar lika försynt tillbaka "vad ska du med den till".

Det är då efter den förklaringen som min far kommer att få en evig guldstjärna i himlen!!!

När släkten var hemma hos oss i lördags och firade Mini så hade Pappa och Farbror O sett all bråte jag har samlat på mig på balkongen för att sen så småningom förpassa det till tippen, när jag orkat fixa/låna/byta/trixa en större bil alternativt släpkärra. Dom två pensionerade herrarna tyckte då synd om mig och bestämt sig för att hjälpa mig.

Följdaktligen så behövde pappa nyckeln för att komma åt skiten ;). Men allt ska inte gå bra tydligen, för när dom nu fyllt bilen med skrotet och dom for till tippen, så öppnar den inte för än kl 15 *S*. Men dessa herrar är inte rådlösa, utan dom åker till "pappas" tipp, trots omvägen, trots Tant B sitter kvar i min lägenhet - för att denna dag ska avslutas på IKEA för dom alla.

Hoppas vid min gud Tant B har något handarbete med sig så hon inte ger sig på att diska eller fixa med tvätten. För lägenheten är då rakt inte i något representabelt skick *S*

Lunch ...

.. och inköp av nylonstrumpor och uthämtning av min biljett!! Får väl se om det blir några pengar över till nåt att äta ;)

Nu smäller det..

..eller i kväll rättare sagt. Har bokat säsongens första hockymatch-biljett för ikväll. Inget av "mina" lag som ska spela, men jag tycker om hockeyn och jag tycker om atmosfären i den rinken. En så där lagom stor rink som gör att man sitter hyfsat nära sargkanten var man är i arenan. Så man hör och känner smällarna av tacklingarna och slagskotten.

Kände jag behöver en break, varit så mycket nu med kalas och renovering ett tag nu, så nu ska det bara bli en "Dagens Eko"-grej.

Dubbelt upp..

Jaha, då hände det jag befarade skulle hända.

Den där beställningen jag gjorde för ett par dagar sen som sen jag fick göra om, ja ni vet. Nu har jag fått bekräftelse på den första beställningen OCKSÅ. Den som jag inte trodde hade gått igenom har tydligen gjort det i alla fall. Så nu kommer jag få 2 överkast, 2 par gardiner, 2 sängkappor osv osv.

Så med ett par dagars mellanrum kommer jag att få dubbel leverans av textilierna till sovrummet var av hälfen ska åter till ursprungstället med vändande post.

Ja ja....


Effektivitet..

.. kan man kanske kalla det för.

Sen jag kom hem har jag

* Klippt gräsmattan eller gräsrutan - välj själv det som passar bäst, förhoppningsvis sista gången för i år.
*Ställt undan undan trädgårdsmöblerna
*Städat upp på uteplatsen
*Börjat riva och slita i tapeten som ska ner i hallen (dom innan mig har bl.a tapetserat även på dörrfodrena) så det ska vara klart för tapetsering fredag eller lördag

På vissa ställen sitter tapeten som berg och på andra delar så undrar jag om dom över huvudtaget har använt något klister alls för att få upp våderna. I och för sig så är det olika underlag på väggarna så det kan ju ha en viss betydelse, men ändå.

Vad har jag då kvar att göra innan jag får slå ned min söta ändalykt i soffan ??! *funderar* JOOO, jag ska ju ha någon form av middag - idag med ;). Kanske lika bäst att ta tag i det på en gång så jag inte jobbar på och glömmer bort maten och bara därför petar i mig en chokladkaka eller så i stället.

En länkning..

Fick detta som kommentar, och kände att det kan jag väl ställa upp på.

--------

Nu har bloggvärlden plötsligt fått en ny sida med över 10.000 besök på ett dygn. Det är Madde som enbart 20 år har lämnat jorden. Hon dog i en ovanlig form av cancer.

Peter har givit sig själv en utmaning att se till att samla in 100.000 kr till Lucia åt Barncancerfonden. Det skall gå med bloggvärldens hjälp och med sann Maddeanda. Madde har varit viktig för många, hennes texter är verkligen fantastiska liksom hennes mammas och hennes killes.

Ni hjälper honom väll??

Hoppas att du länkar till inlägget så att det går att nå målet åt Barncancerfonden. Samt att du vill ge ett bidrag.
http://enbart.blogg.se/2008/september/080916-enbart-gastblogg-av-anne.html

Kedjebrev och annat sånt där skickavidaregrejs..

.. är inte riktigt min melodi. Ska var något väldigt speciellt om jag ska göra det. Och nu har jag hittat en sån sak *skratt* hos DD, inte för att jag har plats för lådorna nu *S*

64 000 MÄN

Till skillnad mot normala kedjebrev så kan du inte förlora något, du kan bara vinna!!!! Skicka bara detta Email vidare till 9 vänner.


Instruktioner :

Packa ner din man i en stor kartong. Glöm inte att göra lufthål och skicka honom till personen överst på listan.

Snart så kommer ditt namn att vara överst på listan och då kommer du att få 823 542 män.

Statistiskt så kommer det att finnas:

0,5 - 1 Mr World

2,5 - 3 Toppmodeller

463 Idrottsstjärnor

3 234 Sjövilda män

20 198 Män som gör allt Du begär

40 197 Män som står sig hela natten


Totalt så kommer du att erhålla 64 294 män som är mycket påhittigare, läckrare och mer potenta än skrothögen som du redan har. Och bäst av allt så kommer garanterat ditt originalpaket inte tillbaka till dig.


VARNING

Bryt inte detta kedjebrev. En kvinna som gjorde det fick tillbaka sin man i samma gamla morgonrock men mycket elakare än förut efter att ha suttit i en papplåda i 3 veckor. Dessutom så blev hon tvungen att skicka sin nya Toppmodell, som precis hade flyttat in, till sin vän. Du måste tro på detta Email. Det är ett utomordentligt bra sätt att förbättra livet utan tråkiga fotbollsmatcher, jobbiga middagar och långa diskussioner om städning. Medan jag sänder detta Email så har kvinnan som är nummer 6 på listan redan erhållit 837 män och hon har 452 oöppnade paket i hallen.


Med vänliga hälsningar,

En riktig vän ...


Grisvecka..

Jag tackar min lyckliga stjärna för att det är flera som är borta idag, för en vecka bestående av kalas har bara visat uppåt på vågen. Så nu är det vatten och bröd som gäller framöver

No more Gris!

Ingenting..

speciellt har jag gjort och följdaktligen inget kul och spännande att blogga om. Återkommer imorgon med eventuella scoop *S*


Märk-lig sak..

Har gjort något nu som kommer att få många att häpna, tappa hakan till knäna och lite till.

Jag har märkt upp Mini´s kläder, dom nya. En större chans att få tillbaka dom när dom bara 'råkar' försvinna i skolan *S*

Spoiled rotten..

Jupps precis vad Mini återigen har blivit. Men jag är inte förvånad, för det är ju det som händer vid födelsedagar och morfar, morbror och övrig släkt och vänner ska uppvakta den lilla damen.

Väldigt bra presenter har hon fått - sparkcykel, utegympakläder, böcker och en heldag med Tant B att baka bullar och kakor *S*. Älskar dessa aktivitetspresenter *ler*

Vi har ätit kakor, tårta och bullar. För att sen toppa evenemanget med gammal hederlig söndagsstek. Dom sista gästerna gick för 5 min sen så nu ska jag bara hämta andan en stund och plocka ordning här så jag sen med gott samvete kan dö i soffan resten av kvällen.

Har ni gjort idag ?

Steken..

... är klar, potatisen skalad och i kastrull - bara sättas på när det börjar närma sig middag, tårtan klar och ska bara dekoreras, bordet utburet uppställt och dukat - med finporslinet.

OH! Jag har 1 timma att bara slappa och slöa och andas på, innan jag måste göra det sista innan gästerna kommer.

Tänk vad duktig jag är *fniss*

Veckopengen...

... Vilken lycka det har blivit. Inte bara för Mini som nu känner sig hur stor och vuxen som helst för att hon har/fått egna pengar att disponera. Hon har dessutom anamat det här med att spara, tänka sig för innan det handlas något. Så av dessa 25 kronor hon får varje fredag så är det max 20 kronor som spenderas. Sakta men säkert börjar hennes sparkapital att växa.

Lika så det här med låna har gått över förväntan. Det har vid ett par tillfällen varit så hon åkt iväg utan sin plånbok och hittat något hon vill köpa. Jag har förklarat läget för henne att vill hon köpa den saken så får hon pengarna av mig, men så fort vi kommer hem så ska jag ha samma summa av henne tillbaka. Hon hinner nästan inte innanför dörren innan hon letar upp sin plånbok och ska göra rätt för sig.

Det ska börjas i tid det som krokigt ska bli!!

Morgonstund..

... har guld i mun säger dom. Men måste villig erkänna jag hade inte haft emot om u:et varit ett å *S*. Jag är dock inte av det manliga släktet så nu får gissa resten själva *S*

Orkade inte göra allt klart igår så nu är det bara att sätta fart så allt är klart innan gästerna kommer klockan 14. Måste få upp gardiner, bära ut bord och stolar, sätta igång steken och städa ur badrummet så det i alla fall ser representabelt ut tillsammans med vardagsrummet.

Varför har dygnet så få timmar ?

Höga klackar och låga rumpor...

Nu är det här, eller rättare sagt det är nu jag verkligen ser hur illa det är. Precis det jag har befarat!! Skomodet med höga klackar. Inget fel på det. Jag älskar skor, jag älskar höga klackar. Men jag AVSKYR folk som har fotdon med höga klackar och som inte kan gå i dom.

Praktexemplena har varit fulltaliga idag, när jag var ute på lunchen. Det har hasats fram, knäats, snubblats och snavats. Det krävs vana, teknik,  god kroppshållning att få till det och mod. Mod på det sättet att våga sätta ner fötterna som det ska göras, med klacken först och sen rulla ner över fotbladen mot tårna. Gör man det inte, så ser det ut som man är en gravid anka som håller på att skita på sig.

Jag såg dom som stapplade fram genom att sätta ner hela foten  vid varje steg, nästan klampade fram. Eller inte vågade sträcka på knäna och övriga kroppen. Sträcker man inte på knät, kroppen och rullar över fotbladen häl-tå så blir det fel. Man ser plattfot ut, kroppsvikten kommer fel och med det så tappar man balansen. Det är inte snyggt, det blir hemskt - hur moderiktigt övrig klädsel är.

Och ja, jag vet hur man går i högklackade skor, jag kan gå i högklackade skor. Har näst intill 25 års vana av det. Mycket beroende på min tävlingsdans och danslärare som nöp mig i nacken när jag knäade plus att jag har högklackat nästan dagligdags på jobbet . Jag har efter alla dessa år "lill-babs-sviter" till viss del, d.v.s jag kan inte ha för platta skor längre då hälsenan har kortat av sig.

Kusin Vitamin..

För ett par veckor sedan ringde en kusin till mig (jag har 13 st) och frågade om han och hans familj kunde få bo hos mig i hett par nätter. Men på grund av mitt renoveringsarbete så sa jag nej till dom och hänvisade till min far, som har mycket större utrymme. Han kontaktar min far och får klarteckan att dom kan bo hos honom. So far, so good!

Men igår så tar kusin kontakt med mig igen och börjar fråga ut om pappa har extrasängar till dom alla och sängkläder. Hur tänker kusin då? Tänker han alls? För hur ska jag veta hur pappa har det med sånt. Kusin lät väldigt förvånad över när jag bollade tillbaka frågan på han och bad han kontakta min far direkt.

Skavsår i öronen..

... lär jag få idag. För jag har inte varit med om maken vad telefonen ringer idag, tur man har headset

Full fart mot helgen..

Nu är det inte många timmar kvar tillsmna får gå hem och släppa loss, sova lite längre om morgnarna 2 st iaf och förhoppningsvis så sover Mini lite längre än normalt.

Imorgon kommer släkten över för att fira Mini och det innebär att jag måste fixa till lägenheten så det går att vara i den, någorlunda i alla fall. För att slippa stressa imorgon så ska det mesta göras ikväll, inkl steken ska göras.

Bättre lite skit i hörnorna än ett rent helvete..

Återigen..

..Jag gjorde om beställningen... så nu återstår det att se när leveransen blir. Ska bara inhandla ny gardinstång så blir det nog bra i slutändan

Får jag dubbelt av det jag beställt så får jag väl skicka tillbaka

Beställt...

Nu ska det bli ordning på torpet, eller i alla fall ordning på det nymålade sovrummet.

Jag har beställt gardiner, sängkappa och överkast nu!!!

Men ... Hjälp... vad hände nu.... Hmmm nåt felmeddelande kom och jag var för snabb på klicken så jag vet inte om beställningen gått iväg eller inte *suck*

Anmäld...

.. till simskola är Mini nu.

Hade hoppats och trott hon skulle vara färdigkursad med det nu, men efter den bristfälliga varma sommaren som vi haft så blev det inte så mycket badande som jag hade önskat och med det inte praktisernade.

Men men... det är bara att gå på det igen, så ska vi få till det där till nästa sommar

Mat mat mat...

Ja det ska vi ha, men vad ?? Har tagit fram kycklingfilé ur frysen men har nada inspiration, så det får väl bli samma gamla som jag gör jämt med just filén


Ett ex är ett ex som är fånigt..

Mini har en plastbror, på sin fars sida om vi säger så. Exet har alltså en ny kvinna som hade ett barn med sig in. Nåja, detta gör att jag och exet springer på varandra, varannan vecka, på skolan vid hämtningar och lämningar, men kanske inte varje dag/gång. Vi kan faktiskt uppföra oss civiliserat - ibland , jo det är sant. *S*

I dag blev jag så full i skratt för att vi lämnade skolbyggnaden tillsammans, det bara råkade bli så, och han går mot sin bil och jag går mot tunnelbanan. Vi ska till samma ställe, för vi har samma arbetsgivare - ja vi träffades på jobbet, men har aldrig haft något med varandra att göra arbetsmässigt. 

Han kan alltså då inte erbjuda mig skjuts in till jobbet, i sin tjänstebil - för någonstans så måste han ju markera lite*S*. Inte första gången detta  sker, men idag så blev det så påtagligt, så jag skrattade så gott på min väg till jobbet.

Ett gott skratt förlänger livet säger dom - och då är jag väl odödlig ;)

God natt..

Nu ska jag återhämta min skönhet med lite sömn.

Sov så gott alla så hörs vi imorgon

Effektiv...

... Tänk vad en dusch kan göra mycket.

Nu far jag runt här hemma och plockar och fixar och donar. Energin spritter i kroppen. Kan vara en tillfällig grej, som försvinner lika fort som jag hinner få ner ändalykten i soffan. Men för att det inte ska inträffa så ska jag göra det mest som ska göras först, så kan jag somna i soffan (om det nu blir så) med gott samvete.

Ska passa på att byta sängkläder, för det är så skönt att krypa ner mellan rena lakan när man är nyduschad, ren och fräsch

3 timmar...

... bortkastat i onödan.

Blev ivägskickad på ett superviktigt möte, var huuuur viktigt och angeläget som helst att jag skulle närvara för att jag skulle då få svar på alla frågor som vi på hela min arbetsplats skulle ha stor nytta av.  Yeah, Right!! Denna information som nu gavs var samma gamla som jag fick i slutet av april/början av maj. Återigen ställde jag mina frågor och återigen så fanns det ingen som kunde ge svaret på dom.

Det duckades eller kördes ner huvudet i sanden när jag kom med fråga på fråga. Dom började ifrågasätta om jag tolkat rätt och jag läste då högt ur papper som vi fått som underlag bevisade för dom och får till svar "ja du - det vet vi inte riktigt hur vi ska genomföra praktiskt, men det ska börja gälla från första oktober. För jag tror inte det är någon som tänkt på det"

Nähe... dom som har tagit fram underlagen har alltså inte tänkt på konsekvenserna. JIPPIE!!! Tur som är så är det inte bara mig och min arbetsplats det gäller utan alla inom "branschen", men vi har inte mycket tid att bolla på för att få det att fungera.

Kul nästan jämt!

Semester..

.. funderar jag på att ta ut.

Kanske dryga ut nästa helg med en dag eller två. Få sova ut läääänge känns som det vore välbehövligt, eller bara vara, eller bara kunna renovera på dagtid så där som man känner och passar en själv. Inte behöva pussla ihop det men vanligt arbete, läxläsning, fritidsaktivtet osv..

Har dagar sparat vet jag, ska bara kolla av så det passar arbetsmässigt med

Inte mycket..

.. gjort blev det hemma.

Efter att Mini gått och lagt sig skulle jag bara.... sätta mig i soffan en liiiiiten stund innan jag tog tag i allt som ska tas tag i inför helgen. Ett par timmar senare vaknar jag med ett ryck av telefonen som ringde. Hade somnat sittandes i soffan och det var Golfcoachen som ringde , tror jag i alla fall. Jag lyckades inte skaka så mycket liv i huvudet att jag orkade fokusera så länge. Efter avslutat samtal kröp jag till sängs och fortsatte sova för natten och lät allt ogjort fortsätta vara ogjort tills idag istället.

Dela - dela lika

Jag är hur glad som helst att Mini är så generös och delar med sig. Det kan gälla mat, godis, leksaker ja ju name it.
Men det jag inte är så glad i att hon delar med sig av är : FÖRKYLNINGSBACILLER  och andra baciller för den delen med. Har nu så där lite småfräckt ont i huvudet och halsen känns så där diffus på ett oförklarligt sätt. Så det är väl bara att bomba kroppen med c-vintamin och andra stärkande preparat.

Ekorrar är bra..

.. och även jag ;)

Jag är en fena på att samla på mig saker, eller rättare sagt jag slänger inte i första taget. Berättade i ett tidigare inlägg om jag fått skit för budget kommer att spräckas trots att jag har påtalat det för höga vederbörande vid ett flertal tillfällen  under vår och sommar.  Nu så har jag fått fram mötesanteckningar från dom tillfällena och där i står det klart och tydligt att jag har framför det hela och att andra åtagit sig att se över den situationen. HA!

Nu ska det bli intressant och se när och om jag får ursäkten!!

Jag är förvånad!!

Föräldramötet tog slut före utsatt tid?! Och allt hann gås igenom.

Än är tydligen inte undren förbi.

Årets elände..

... eller skolstartens elände rättare sagt. Dags för föräldramöte *Suck*. Middagen puttrar på spisen och Mini packar en liten påse med leksaker för att kunna ta med sig det till grannen som ska vara med henne några timmar så jag kan åka på mötet.

TJOHO, va skoj.... NOT

Uppsjungen och klar..

Nu har Mini uppvaktats efter alla konstens regler och hon är huuuur överlycklig som helst över alla sina presenter. Nu ska släkten avverkas på lördag sen ska det vara över för i år

Vad ska ni göra idag?

Så tokigt det kan bli...

Jag har inte full koll hur alla klasskamrater till Mini ser ut, och desto mindre koll på föräldrarna. Ca 20 min innan starttiden för Minis kalas kom det en liten tjej med pappa och var helt kalasklädda med present i handen. Jag sa det inte gjorde något dom kom för tidigt och välkomande dom in. Såg barnet såg lite tveksamt ut, men tänkte inte närmre på det. Pappan sa ingenting och Mini i kalasuriforin var bara glad det äntligen hade kommit en gäst.

Allt eftersom så droppade det in fler och fler barn och till slut så ska presentöppningen börja. Det är då misstaget uppdagas. Första barnet som kom 20 min för tidigt - var på fel kalas!! *S* För på samma gård, men 2 entréer bort är det ett annat barnkalas och det var dit det barnet skulle.

Fan va pinsamt!! Kanske inte så mycket för mig och Mini - men för pappan som levererat sitt barn fel *S*

Över..

.. för i år.

Då var årets kalas avklarat. Gått riktigt  bra måste jag säga. 2 timmar är alldeles lagom för dom att hålla på då lekar man försöker arrangera inte passar alla i smaken och inte heller fri lek. Mini säger hon är nöjd i alla fall och det är det som är huvudsaken.
En del ungar tyckte mitt påhitt med tandborste i godispåsen var ett kul inslag och andra ungar fick nästan panik och kastade bort sin.
Mini har inte reflekterat över att hon inte fått någon present av mig ännu men det är bara bra det. För jag tänkte väcka henne imorgon bitti med skönsång  a la  "ja må hon leva".. *fniss*

Dagen D...

... som i Kalas.

Ska alldeles straxt klä på mig här och göra mig i ordning för att gå ner till lokalen vi ska hålla till i med kalaset. Ställa i ordning bord, duka fram det som ska ätas osv. Inte stort, tungt och mycket - men det ska göras. Jag går hellre upp lite tidigare så här om morgnarna och gör allt klart, så man har en chans att vila pusta ut innan det smäller *ler*.

Har dock inte kommit på hur utdelningen av godispåsarna ska ske, för enligt Mini så är fiskdamm barnsligt och larvigt och en skattjakt funkar inte i detta område. Men men, vi kan leka musikstopp - och den som åker ut får sin påse,  det är ju faktiskt en lösning, kom jag på alldeles nu

Vad ska ni göra idag ?

Har ni sett Herr Kantarell..

..Inte var han i enebacken i alla fall och inte hade han hela tjocka släkten med sig, men nån liter blev det så jag får mig en omelett med smörstekta kantareller till och en grönsallad till middag.Hade egentligen inte tid att följa med ut i skogen, men vädret var ju så underbart och jag har ju en hel kväll och natt på mig att göra klart alla kalasförberedelser för Minis kalas.

Efter middagen ska det "tillverkas" godispåsar. Jag försöker minska ner på godis i påsarna och stoppa i någon liten grej istället, för på ett kalas så blir det så mycket onyttigheter ändå. Men jag är rädd för att Mini inte kommer uppskatta min "grej" denna gång *fniss*. Jag har nämligen tänkt stoppa ner tandborstar *fniss*. Äter man sött och gott så måste ju tänderna blir rena med, eller hur ?

Roar ni er med i kväll ?

O.S.A .. .vad betyder det..

Ja, jag vet vad det betyder, men tydligen inte så många andra.

Mini ska ju ha kalas imorgon och för att underlätta planering och inköp så vill jag ju veta hur många som kan tänkas komma. För att ingen skulle på något sätt missförstå O.S.A så skrev jag klart och tydligt i inbjudan "hör av er till XXXXXX på  tele xxxx om ni kan komma eller inte före xxxxxx". När sista dagen kom och passerades så hade endast hälften av 16 hört utav sig.
 
Ringde Mini straxt innan jag var färdighandlad för att kolla så jag fått med mig allt i shoppingväg så frågade jag henne lite diskret om det är några barn som sagt något till henne om dom kan komma. Då fick jag kläm på alla utom 2 om dom kunde komma eller inte. Var av ett barn är tydligen så fräckt  sagt till Mini att hon kommer om det inte blir bra väder, för blir det bra vader så ska hon gå på Grönan istället. - Va fan är det för ett sätt då ?

Jag säger inget om att barnen inte kan komma ihåg att ringa eller så, men det måste väl förtusan föräldrarna tänka på åt dom små liven !!?? Jag lämnade inget mobilnummer för dom att ringa på, utan till min hemtelefon där jag har telesvarare. Kan det vara så att folk inte vågar ringa längre utan vill sköta allt via SMS ?

Men detta kanske är ett tydligt tecken på hur samhället är idag, att man inväntar in i det sista för att se om det kommer att dyka upp något annat bättre erbjudande som man vill anta istället och att man använder inte vanlig hyfs, vett och fason  längre. Antingen tackar man ja för man vill komma eller så säger man nej tack, orsaken struntar jag i. Man kan inte hålla flera dörrar öppna samtidigt, för då blir det korsdrag till slut.

Ska det va så svårt ???

Vem väcker tuppen?

Jag är uppe med tuppen, eller ja,, jag är uppe men tuppen verkar sova fortfarande och det gör väl många andra också vid den här tiden, bara jag som är lite avig och annorlunda.

Ska straxt klä på mig här och göra mig i ordning för att åka shoppa "kalasingredienser" och presenter. Hoppas jag är hemma och klar före kl 12 idag, så har jag resten av dagen på mig att göra ingenting, för imorgon lär jag behöva ALLA krafter som bara går.


Tredje gången gillt..

Jaha, då var det dags igen. Bara hoppas det är det sista nu.

Först gick mp3an
Sen gick laptopen

och nu så verkar externa hårddisken ha lagt av *SUCK*

Att ord kan göra så ont..

Är redan hemma nu för att folk öpnnar käften och anklagar mig för saker som jag inte har med att göra, att jag inte kan påverka. Känner hur tårar bränner bakom ögonlocken. Skiter i om budgetar spräcks, för detta har jag försökt varna för redan i maj, men det är först nu poletten trillar ner hos höga vederbörande

Något fantastiskt har hänt..

... det är skönt det är varmt det är INTE vått.

Solen skiner, himlen är blå, en svag bris i luften, det är en britt/indian-sommardag idag... såååå härligt. Jjag sitter inne och jobbar men hoppas kunna göra ett tidigt avslut

7 är dom, men vilka...

 • violett och häst eller påfågel
 • gul och groda, varg eller räv
 • blå och ko, tjur, tupp eller get
 • grön och hund eller get
 • orange och gris
 • röd och björn
 • ljusblå och get eller åsna

 • Alla 7 punkter hör ihop, på ett eller annat sätt. Vad är det dom 7 ingår i?

  Kan ni gissa vad det är jag är ute efter ?


  Överlycklig...

  ... var Mini när hon ringde mig ikväll då hon firat sin dag hos far sin. Hon ringde från sin alldeles egna mobiltelefon. Den hade hon fått i present av sin far (hoppas han står för mobilräkningen med). Så hon har nu ringt och sms:at mig fleera fleera gånger

  Jäla ekorre..

  .. man är. Håller på att försöka flytta in i garderoberna i sovrummet. Men det verkar inte finnas någon ände på eländet. Finns hur mycket som helst att lägga in. Det är verkligen dags att ta en rensarrunda och se över vad det är jag verkligen använder och inte använder och plocka bort det som inte används.
  Ska komma ihåg det här nästa gång mina tankar går åt hållet "jag vet inte, jag har ingenting att sätta på mig". Men som vanligt så lär jag inte vilja lyssna på det örat när jag väl tänker så.

  Har bara mig själv att skylla.

  Bildbevis och annat på det renoverade sovrummet kommer således att dröja ett tag till.

  Nackspärr..

  .. vaknade jag med imorse. Inget skönt kan jag meddela, för den som undrar. Fick bädda åt mig i soffan då sovrummet inte är beboligt just nu p.g.a den hastiga flyttningen av garderoberna, som inte var planerad till igår. Men jag ska inte klaga, är sååå glad så för hjälpen jag fick.

  Oväntat besök..

  ... fick jag ikväll, och det gick bra utan Gevalia också. Fungerar lika bra med Ingefära/grape-thé. Det oväntade besöket gav mig överraskande hjälp med garderoberna i hallen, som nu står inne i mitt sovrum, tillsammans med alla annan bråte jag har hivat in där så städhulda ska komma åt att städa i dom andra rummen i alla fall.

  Så nu kan jag, allt eftersom ,flytta in i dom "nya" garderoberna och komma i ordning, eller så mycket ordning man kan få innan all  renovering är klar.

  Vilokväll..

  .. har jag infört för idag. För jag är helt slut. Orkar inte kånka garderob ikväll, orkar ingenting rättare sagt. Det enda jag tänker orka är att sitta i soffan och glo på tv

  Hej sa Petronella..

  .. i från Plaskeby det är dags att fälla upp sitt paraply...

  Nu är det dags för mig att gå hem, under mitt paraply, hem mot nedmontering av garderoberna.

  Tjing!!

  Inte en dag..

  .. utan regn.

  Nu vräker det ner här, precis som det gjort dom andra dagarna denna vecka och veckan dessförinnan. Tur jag har tjänsteparaply, för det lär inte sluta innan jag tänker gå hem idag.

  Regnar det hos er med ?

  Up and running

  SÅ!! Äntligen, då var det full fart i systemen igen. Fingrarna smattrar rejält nu på tangenterna och alla siffror och bokstäver hamnar där dom ska. Pappershögarna minskar nu allt eftersom, sen är det bara skönt IQ-befriat sorterainipärmarna kvar.

  Håll i hatten, för nu kör jag så det ryker ;)

  Underbara datorer..

  Vad jag älskar datorer som underlättar vardagen för en i arbetet, som plippar och ploppar fram information hit och dit, på alla de sätt. Men dom är bara så där underbara, NÄR DOM FUNGERAR!!!

  Nu är det stopp i våra interna system, jag kan bl.a inte logga in på lönesystemet, jag kan inte göra finjusteringarna, dom små korrigeringarna i lönerna. Imorgon är det sista dan inför denna löneomång. Helt enkelt och kortfattat - jag kan inte göra ett vettigt skit, förutom att surfa. Tur jag inte har kunder som ringer mig, där jag måste in i register för att kunna hjälpa dom - utan "bara" har andra, som kanske har mer förståelse för datorstopp.

  Bättre start på morgonen hade inte varit fel.

  Dom goda mot dom onda..

  Så långt är allt bra, så långt hänger jag med... Men vem är vem och vilka är dom olika i Bionicle?? Mini vill ha just Bionicle i födelsedagspresent och helst då flest goda, men jag som är helt rudis på det här står ju som ett fån vid leksakshyllorna och fattar nada!! Försöker läsa mig till på Bionicles hemsida men blir inte klokare för det.

  Måste jag förnedra mig och titta på hennes Bioniclefilmer för att få grepp om situationen *S* ???

  Hösten är här och jag har syndat..

  Kanske inte låter så märkvärdigt för er, men det är det för mig. Vissa saker för mig är som med vinterdäcken Dom ska av före en viss tid och på en annan tid. Något annat finns det inte. Vad är det för svammel?

  Jag har satt på mig strumpbyxor idag :S,. gick inte att hålla dom kyligare vindarna stången längre. Jag är nästan 1 månad för tidigt med sånt. Är ju bara 9 september idag!!! I normala fall så åker strumporna av 1 maj och sätts på tidigast 1 oktober, oavsett väder. Jag går helt och fullt på datum. Måste ju spara in på någonting, och tvättmedel är ju dyrt ;)

  Kanske är jag förlåten, kanske går det bättre imorgon, kanske var det en engångsföreteelse?


  Belive it or not..

  .. Igår åkte jag till IKEA och BARA lämnade tillbaka det som skulle lämnas tillbaka. En snabb och kort process om 10 minuter, sen åkte jag hem och toksnarkade i soffan för att sen förflytta mig till sängen och fortsätta sovandet där.

  15 min kvar..

  .. sen packar jag ihop fabriken för idag.

  Ska förbi en snabbis? på IKEA och lämna tillbaka lite grejor som jag inser inte blir bra hemma. Får försöka snickra mig det istället, OCH det är inte en sänggavel ;)

  Hur ska jag...

  .. orka 3 timmar till. Nu har bristen på sömn och min tidiga ankomst till jobbet gjort sig till känna, BIG TIME!! Kan inte sitta stilla många och långa stunder för då börjar ögonlocken att åka hiss. Får ta ett "korridorpapper" i handen och bege mig ut på "turné" i huset.

  Redan gjort..

  ... 3 timmar på jobbet. Fråga mig inte varför jag satt vid mitt skrivbord kl 6 en måndagsmorgon ;). Attans så mycket man hinner med när man får sitta i fred.

  Tror det har gått hem...

  ... det är med pengar och hushålla med resurserna.

  Igår när Mini skulle köpa godis till bion,  var vi helt överens om att det skulle komma från hennes plånbok, så tog hon en påse och började fylla den med lösgodis - en av varje favoritsort blev det på ett ungefär och notan blev hela 5 kronor *S*

  Att det kan va så skönt..

  ... att sova i egen säng.

  Sov som ett nyvaggat barn eller hur nu liknelsen är. Blir sån skillnad när alla madrasser ligger som dom ska *Suckar nöjt*. Sitter nu och surfar runt för att hitta lämpliga idéer och förslag på överkast, gardiner och prydnadskuddar, som kan tänkas passa  till mina nymålade väggar.

  Men ett problem har jag. Jag har en bild i huvudet på hur jag vill att min sänggavel ska se ut (ska bara ha en huvudgavel), men den bilden jag har överensstämmer inte med dom som finns ute på marknaden. Så jag får ta mig en rejäl funderare på om jag kan avvika från min huvudbild och börja tänka i nya banor, eller om jag ska envist hänga kvar i den bilden och hoppas att så småning om så dyker den gaveln upp till försäljning.

  Uppbrott från Taikon..

  I natt ska jag äntligen få sova i min säng i mitt nyrenoverade sovrum igen. Sängen har jag precis baxat in igen på sin plats, och lite andra prylar. Men det är långt i från färdigt, men ändå beboligt. Nu kan jag småfixa så jag får det som jag  vill ha det i lugn och ro och även börja planera för nästa fas av renoveringen, som denna gång då kommer att bli hallen.

  Bioickeuppförande

  Nu har Mini och jag  varit och sett Wall-E. En helt okej film med ett underförstått budskap i att vi måste vara rädda om vår jord, den enda som vi har. Mini är hur nöjd som helst - för det var ett liiitet kärleksdrama ;)

  Men jag förstår inte hur folk resonerar när dom bestämmer sig för att gå på bio och slänga ut dom pengarna som det ändå kostar.

  Salongen var näst intill fullsatt, blandat både barn i alla åldrar och vuxna, fördelningen ca 50-50. Även om filmen är klassad som barntillåten så ska man kanske ta sig en funderare, eller varför inte två,  innan man tar med sig själv och sina telingar, oavsett ålder, på bio, om det orkas sittas stilla, om man kan acceptera dom platserna som man fått sig tilldelade, vara utan mobiltelefonen, om man kan ta till sig det som visas, om det är uträttat toabesök innan osv.

  Reklamfilmen hann väl inte gå många minuter för än det pratades i mobiltelefon, filmades/togs kort med mobilen eller videokameran, ungar sprang fram och åter, gnälldes och kinkades. Sen när filmen sen väl började så forsatte prat i mobil, frågor från barnen "vad händer nu pappa/mamma?" "varför gör han så?" osv, Sen började kaplöppningen ut och in till och från toaletterna.

  För att inte tala om detta med att försöka snika sig till bättre platser, be folk flytta på sig/byta till sig av olika anledningar. Jag köpte mina biljetter redan i tisdagas just för att jag ville ha speciella platser och då blir jag fly förbannad när folk kommer och tror att dom kan köpslå/byta just bara därför att dom vill sitta bättre.

  Vet hut i biosalongen!!

  Inbjudan..

  ... är nu kuverterad och postad. Så på torsdag så får jag vet hur många som ska komma och jaga i flock *S*. Helt ärligt så önskar jag att det är några av dom inbjudna som tackar nej, annars så blir dom totalt 18 st *S*.

  Någon som har ett gäng valium eller liknande att ge till mig ? *S*

  Mysmorgon..

  Blev nästan lite lyrisk och tårögd när jag tittade in i mitt sovrum nu på morgonen. Det ser riktigt bra ut!! Det är nu det roliga börjar, ställa tillbaka allt på plats, fixa med gardiner, mm, osv, småpiffet som gör det så mycket roligare. YES!!

  Nepps, nu är det dags att fixa med kalasinbjudningarna. Ingen rast, ingen ro.

  FÄÄÄÄRDIG

  Nu är det äntligen färdigmålat i sovrummet. Ska bara göra lite finjusteringar i taket med vita färgen då jag sluntit lite med väggfärgen. Jag är ju inget proffs, så sånna här missöden får man räkna med.

  Låna - lära sig lämna tillbaka..

  Jag har infört veckopeng till Mini om 25:- i veckan och som hon och jag är överens om vad dom pengarna ska räcka till. Veckopengen får hon fritt disponera inklusive dom pengarna hon får i present osv, om dom inte från början är öronmärkta av givaren vad dom ska gå till. Jag vill på detta sätt lära Mini redan nu pengars värde och att det inte finns en sjö att ösa ur när pengarna tar slut. Är det något dyrare hon vill ha så får hon spara ihop till det.


  Jag vill även få henne att förstå det här med låna pengar, iofs så har det inte inträffat än, men frågan lär komma. Förr eller senare, är jag övertygad om att hon kommer att be om att få låna pengar för att köpa något speciellt, när hennes sparade pengar inte kommer att räcka till osv.  Det troliga är att jag kommer att vara benhård och se till att hon verkligen kommer att betala tillbaka sin skuld.

  Att man lämnar åter saker, kläder mm, som man lånat,  vet och förstår Mini att man gör och kan göra hur lätt och bra som helst, men frågan är hur det blir sen med pengar?

  Är jag för hård mot Mini, som är 8 år - när är det rimligt att man ska ta det är med låna /lämna tillbaka, när är dom mogna för den förståelsen?

  Fredag!!

  ÄÄÄÄntligen fredag!

  Ska bli gudagott med fredag, helg och ledigt. Så fort Mini är hämtad och vi har kommit hem ska vi packa ihop lite handdukar mm och gå ner till bastun. Efter det ska vi inmundiga tacos med alla de tillbehör och sen mys i soffan. Mini har blivit något försakad vid den pågående renoveringen, men det hoppas jag hon tar igen ikväll.

  Om jag får, hinner och har kraften kvar så ska jag måla det sista ikväll, annars så får det bli imorgon lördag jag gör det.

  Tröööött!!

  En enkel fråga;

  VARFÖR KOMMER MORGNARNA SÅ TIDIGT FÖR??

  Mindervärdeskomplex..

  Man ska inte titta på "Från koja till slott" när man själv håller på att renovera och måla. Se dessa proffs fara fram med verktyg, färg, penslar, roller och tapeter. Inser jag har långt kvar tills jag kommer upp i den kalibern *S*

  AKTA - NYMÅLAT

  Så, då har väggarna fått färg idag med. 2 väggar med alggrönt och 2 väggar med olivgrönt. Gick lättare att fixa väggarna än vad det gick med taket. Det blev inget proffs-resultat, men det ska på ett lager till och så får jag finlira lite med pensel där det blivt fel eller inte kommit åt.

  Sitter här i soffan trött som en gnu, orkar inte röra mig. Är otroligt fikasugen, men näe, imorgon får det bli fika.

  Har 2 plattor pilsner i källaren. Den som kommer hit och fixar resten av lägenheten får då *S*.

  Någon frivillig? ;)

  Nu stormar det..

  Det har sen straxt före midsommar varit väldigt väldigt lugnt här på jobbfronten. Knappt ingan telefoner som ringer, nästan inga mail som dumpit ner eller vanlig snigelpost. Så jag har undrat vad som är i  görningen, för är det så här lugnt så kommer helvetet att snart brinna till och det slår aldrig fel.

  NU har det brunnit till. Arbeten strömmar in från alla håll och kanter och det är korkort deadline på allt, telefonen ringer så den liknar mer ett flipperspel än en telefon. Ska nog börja med jonglering, så många bollar kan jag hålla i luften samtidigt. Jag klagar inte, inte alls - ska va lite action på jobbet, men varför r är det ketschupeffekten på allt ??

  Ordstävet "Lugnet före stormen" stämmer så bra här. Har du andra ordstäv du vill dela med dig av, eller lära dig några nya kan du gå in till Malla och Majsan.

  Det man inte har i huvudet..

  .. får man ha i tom mage.

  Börjar dra ihop sig til lunch nu och jag tänker vara lite smart och plocka ihop allt jag ska ha med mig till lunchrummet och det är då jag upptäcker det - JAG HAR GLÖMT MATLÅDAN HEMMA!! Den står jättefint och bra på diskbänken och gonar sig i solen *suuuck*.

  Jaja - där får jag för att jag ska va duktig.

  Vad ska ni äta till lunch ?

  YES!!!

  3e strykningen lyckades!!! Så nu kan jag gå på väggarna med gott samvete ;)

  Hurra vad jag är bra! *S*

  Man kan bara skratta...

  ..åt det Mini håller på med.

  Hon står i min provisoriska säng i vardagsrummet, pompomar i händerna, BWO- bells of freedom på repeat och så jazzar/dansar hon järnet.

  Så ja!! Jag ska anmäla henne till jazz-dans, fridans eller nåt liknande så hon får utlopp för sin artistiska förmåga

  Inte räckte det..

  ... näe... får bli en omgång till för att få bort det sista flammet, men det får bli det sista. Jaja, har man inget att göra så tar man sig något att göra.

  Hämtar sen Mini och då visar det sig att p.g.a personalbrist och dåligt väder ? så ställde man in ungarnas kick off, så besvikelsen var huuuuur stor som helst hos Mini. Men jag förstår inte, vaddå dåligt väder ???

  Kommer hem för att hitta blommor mm från fönsterbrädan i köket ligger på golvet nedanför fönstret, med fönsterbrädan uppe på allt. En skruvjävel eller 5 har lossnat inkl tejplim, så det är bara tack å adjö, än mer jobb *suckar högt djupt och länge*. Men fixa till fönsterbrädan får bli vid något annat tillfälle, om nåt år eller så, har fan inte ork mer för det.

  Kul kul kul och åter kul..... NOOOT!!!

  Typiskt...

  .. så håller det på att klarna upp nu. Och ungarna är på väg hem från sin kick off. Får hoppas dom haft det kul i alla fall. Vill inte sitta här längre idag, vill hem och kolla in taket blev bra eller om jag ska åka och köpa mer färg och dra ett sista varv.

  Regnet öser ner..

  Bara att konstatera Mini och hennes skolkamrater har en mindre lyckad dag idag. Regnet öser ner och dom är på utflykt, en så kallad kick off. Underbart när regnkläderna jag köpte förra året fortfarande passar till henne.

  Jag tror taket blev hyfsat, inte perfekt, men fullt dugligt. Ska inspektera lite mer noga när jag kommer hem sen ikväll. Har insett att när jag kommer så långt som att vardagsrummet ska göras i ordning så ska jag leja hjälp dit. Det taket är över 20 kvm stort och det kommer jag aldrig att klara av, aldrig att få så perfekt som man vill.


  På´t igen..

  Jepps, nu ska flammorna bort, nu är det dags för andra strykningen av takfärgen. Hoppas det blir bra den här gången.


  Uppdatering  - det gick lättare att klämma dit färgen nu. Hoppas, hoppas det räcker nu.

  Uppdatering 2 - ser klart  bra ut, men vågar inte ropa hej för än jag  har sett på det imorgon

  God morgon god förmiddag god lunch...

  Lika bra att ta allt på en gång. Kanske skulle ha fortsatt med god eftermiddag god middag och godnatt, för här rullar det på av bara sjutton idag. Redan från start har det varit mer än fullt ös. Det är visserligen ett tempo jag trivs ganska så bra med, så jag tänker inte klaga.

  Målningen igår då? Jo, då... resultatet är väl så att jag får måla i alla fall en gång till. Man kan inte lyckas jämt, så är det bara *fniss*

  Friheten som kom tillbaka...

  Nu sitter jag i soffan med min laptop. Åhh, vad jag har saknat att sitta så här!!

  Tydligen skärmen som det har varit fel på, enligt servicerapporten som följde med. För det är den som är utbytt, ingenting annat. Och allt lfinns kvar i datorn, eller rättare sagt det som lämnades kvar är fortfarande där. Alla filer är kvar, till och med tempfilerna *S* Som min datanörd fick slita under tidspress för att tömma den på mina viktiga bilder. Jaja, inte mycket man kan göra åt.

  Men han har utsett en betalning som jag ska göra åt han, som tack för hjälpen. Han vill ha en 3-rättersmiddag bestående av:

  Förrätt: 
  Vitlöksbröd

  Varmrätt 
  Bacoinlindad fläskfilé med potatisgratäng

  Efterrätt
  Friterade bananer med glass

  I dom här lägena är hans vilja min lag. För utan honom så skulle jag inte ha några fungerande datorer alls.

  Var i helvete...

  ... är budfirman???!!!

  Kl är nu 20.56 och inte ett spår av dom eller min laptop.

  Ska man behöva ringa och vara arg hela tiden för att det ska bli rätt och riktigt ?  Uppdatering kl 21.03 kom dom. Till råga på allt så klagade dom över att portkoden inte fungerade. Konstigt - för den slutar funger kl 2100 och dom skulle va här före.

  1 timma kvar..

  Ja dom sa dom skulle komma någon gång mellan kl 17och 21, och klockan är nu 20.04 och ingen budfirma med min dator. Kan ge mig fan på att dom kommer att komma hit 20.58 eller nåt.

  Första lagret..

  ... är nu målat i taket.

  Hur resultatet blir återstår att se. Inte lätt att få till det att jobba med händerna ovanför huvudet och teleskopskaft, har aldrig behövt göra sånt här tidigare. Garanterat så måste jag dra ett varv till, men det blir i morgon det.

  Tänk om jag var 50 cm längre vid sådana här tillfällen ;)

  Snart slut..

  ... på dagen.

  Minioren brukar jag hämta 1530-1545 om dagarna, så det börjar bli dags för mig att packa ihop mig här. Vi ska skynda oss på lite grann hem för att min laptop som varit på service ska komma idag, någon gång mellan kl 17 och 21. Tänkte försöka hinna med en omgång färg i taket, som inte har har gjorts tidigare p.g.a. vissa vedermödor vad gäller inköp av rätt prylar *S*

  Idag har jag faktiskt tänkt till; plockade ut en låda köttfärssås ur frysen innan vi gick hemifrån idag så middagen kommer att gå galant.

  Är väldigt nyfiken på vad som har gjorts åt min laptop, vad som varit trasigt. För innan budfirman hörde av sig om leveransen så har jag inte hört ett knyst från HP.

  Ska ni göra ikväll då?

  Vatten över huvudet..

  Nej!

  Varken jag eller Mini ska bada idag eller dyka eller göra något annat vått.

  Det är dom förbenade garderoberna, igen. Vetetusan hur jag ska kunna flytta dom från hallen till sovrummet. Så det jag tyckte verkade så smart och så praktiskt är mer jobbigt än lovligt. På nåt sätt så måste jag nu ändå göra denna flytt för dom gamla garderoberna är redan borttagna och en är skrotad av dom.

  Det är fasen att man ska va så kort i rocken ibland som jag är!!

  Jag kan ju skruva isär garderoberna, tror jag, och förflytta dom del för del men frågan är om jag sen når att skruva ihop dom i sovrummet igen. Men dom är antagligen för höga för att jag ska kunna få plats att skruva ihop dom liggandes och sen resa dom upp. Att skruva ihop dom ståendes har jag med största sannolijet underlängd för, för att inte tala om brist på armar som en bläckfisk.

  Får väl laga till något väldigt smaskigt till middag och välja ut någon lång och ståtlig vän att komma förbi, som bara 'rååååkar' få hjälpa till *S*


  Första vägningen gjord..

  .. och jag slipper grisen *fniss*

  Om jag får skryta lite så fick jag "ledartröjan" denna vecka - min viktminskning var störst, procentuellt.

  Nu ska jag bara komma ihåg att ta med mig badkläderna så jag kan börja motionera också.

  Vet folk inte...

  ... från början vad dom vill *Suck*

  Sitter här med ett gäng resebokningar som jag ska boka om. När dom kom till mig (för någon vecka sen) för att beställa biljetterna så talade jag om förutsättningarna för dom - att vi för de här tillfällena bara bokar det billgaste och icke ombokningbara biljetter och att dom med den infon ska tala om för mig när dom ska åka o.s.v.

  NU när allt är bokat efter det dom sagt, ja då kommer klagomålen att det inte funkar såsom det är bokat. Är för tusan inte mitt fel att dom inte vet vad dom vill så dom ger mig felaktig information.

  JAG BLIR GALEN... ELLER GALNARE (beroende på hur man ser på det)!!!

  RSS 2.0